Millar: "Ik kan het ook zonder doping"

Michel (Baraja)
Hoe ironisch: net nu de Tour de France verkeert in een grote dopingcrisis maakt zondebok David Millar zijn rentree in het wielerpeloton.

De inmiddels 29-jarige Millar zat een tweejarige schorsing uit wegens het gebruik van EPO. Zaterdag start de Brit, nu in de kleuren van Saunier Duval, voor het eerst sinds 2004 in een officiële koers. ”Ik wil bewijzen dat het ook zonder doping kan”, zegt Millar, in 2000 nog de beste in de openingstijdrit. ”Ik ben nu honderd procent clean. In de jaren die me nog resten in mijn carrière zal ik de fans, mijn collega's en de journalisten ervan moeten overtuigen dat ik nu een eerlijk renner ben.”

Millar is meteen zeer ambitieus: ”Voor mij is de proloog erg belangrijk, ik heb er lang voor getraind, maar David Zabriskie is de grote favoriet. Ik ben hier vooral om weer profwielrenner te zijn. Ik ben nu een beter renner dan ik twee jaar geleden was.” De tijdrijder denkt dat het cyclisme wellicht nooit helemaal dopingvrij zal zijn: ”Om eerlijk te zijn: I don't give a shit. Ik besef ook wel dat je nooit honderd procent zeker kan zijn dat er geen bedrog in het spel is, maar dat is in alles zo, ook buiten de sport.”