"Vijftien tot twintig renners uit de Tour"

Bernard Hinault heeft namens de Tour-organisatie bekendgemaakt dat zo'n vijftien tot twintig deelnemers niet deelnemen aan de Tour de France.

"Doping is niet wijdverspreid in het wielrennen. Van de 400 tot 500 profrenners, zijn er 50 die bij deze zaak zijn betrokken. De bedriegers zijn niet welkom in de Tour, zelfs al zijn ze favoriet", aldus Hinault. "Nu moet men de stal uitmesten en echt knopen doorhakken. In 1998 (de vorige 'doping'-Tour -red.) is gedaan wat toen nodig was, maar er zullen altijd valsspelers zijn."

Update:

Meer namen van renners uit de lijst van 58 renners zijn bekend geworden. Hiervan zouden een twintigtal renners ingeschreven staan om morgen te starten aan de Tour de France.
Het Spaanse radiostation Cadena SER spreekt over de volgende renners:

Astaná-Würth: Michele Scarponi, Marcos Serrano, David Etxebarria, Joseba Beloki, Angel Vicioso, Isidro Nozal, Unai Osa, Jörg Jaksche

CSC: Ivan Basso

Caisse d'Epargne-Illes Balears: Constantino Zaballa

Saunier Duval: Carlos Zarate

AG2R: Francisco Mancebo

T-Mobile: Jan Ullrich, Oscar Sevilla

Phonak: Jose Enrique Gutierrez, Jose Ignacio Gutierrez

Comunidad Valenciana: Vicente Ballester, David Bernabeu, David Blanco Rodriguez, Jose Adrian Bonillla, Juan Gomis Lopez, Eladio Jimenez, David Latasa, Javier Pascual, Ruben Plaza, J.Luis M. Jimenez

Unibet.Com: Carlos Garcia Quesada

Niet actief: Roberto Heras, Angel Casero, Santiago Perez, Tyler Hamilton