FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 29 juni 2006

Van Basten wilde Cruijff als bondscoach

Icoon Nederlands ElftalMarco van Basten had Johan Cruijff graag als bondscoach gezien op het WK Voetbal van dit jaar. Dit zei Cruijff vanavond in het NOS-programma Studio Sportzomer.

Voordat Van Basten aangesteld werd als bondscoach, stelde hij Cruijff voor coach te worden als Oranje zich zou weten te plaatsen voor het WK. Van Basten zou dan de rol van assistent vervullen. Van Basten herhaalde zijn voorstel nog eens toen Nederland zich daadwerkelijk had geplaatst voor het WK.

Cruijff zei niet geïnteresseerd te zijn geweest in de functie. Hij vond dat de technische staf van Oranje zich al voldoende had bewezen. Daarnaast had hij simpelweg geen trek in de klus.

Meer WK-nieuws op de WK-site van FOK!.

Van Basten wilde Cruijff als bondscoach

In Studio Sportzomer heeft Johan Cruijff gezegd dat Marco van Basten hem graag als bondscoach had gezien.

Voordat Van Basten aangesteld werd als bondscoach, stelde hij aan Johan Cruijff het plan dat hij bondscoach zou worden, wanneer Oranje zich zou weten te plaatsen voor het WK. Van Basten zou dan de rol van assistent vervullen. Dit voorstel heeft hij nog één keer herhaald nadat Nederland zich daadwerkelijk had geplaatst voor het WK.

Cruijff zelf is nooit geïnteresseerd geweest in deze functie. Hij vond dat de technische staf zich al voldoende had bewezen. Daarnaast had hij gewoonweg geen trek in deze klus.

Riep daar iemand kuthoer?

Goed, we hebben er weliswaar lang om moeten bidden en smeken, maar eindelijk is het dan zo ver. Het kabinet Balkenende 2 is eindelijk uitgeleden over de drekzooi die truthola Verdonk al geruime tijd achter zich liet slingeren. Het duurt even, maar dan heb je ook wat zullen we maar zeggen.

Het afscheid verliep vanmiddag geheel in de rommelige stijl die zo kenmerkend was voor dit soepzooitje en zelfs na de mededeling van Balkenende dat ze er mee kappen, zijn er nog enkele zonderlingen die zich vastklampen aan de mogelijkheid van een 'romp-kabinet'. Wat een sukkels.

Nee, we gaan lekker vervroegd naar de stembus en eindelijk, eindelijk krijgen we dan een fijne linkse minister van integratie. Oprotten dus Verdonk, niet rechts, niet links, gewoon recht door zee naar huis...

Uitslagen Wimbledon Dag 4

Dag vier van Wimbledon leverde weinig sensaties op: de meeste toppers plaatsten zich voor de volgende ronde. Soms ging dat echter niet zonder slag of stoot.

Rafael Nadal had liefst vijf sets nodig om zich te ontdoen van nobele onbekende Robert Kendrick. De Amerikaan, ondanks zijn 26 lentes zeer onervaren op het hoogste niveau, profiteerde van z’n goede service en pakte de eerste twee sets. Nadal moest diep gaan om het tij te keren. ”Ik maakte me zorgen, het was moeilijk. Hij speelde erg goed”, reageerde de als tweede geplaatste Spanjaard.

In de derde ronde treft Nadal de routinier Andre Agassi. The Las Vegas Kid speelt nog niet uitmuntend, maar wint z’n partijen wel. Vanmiddag stuitte Andreas Seppi op de geldingsdrang van de Amerikaan: 4-6, 6-7 en 4-6. Een landgenoot van Agassi, Mardy Fish, liet niets heel van Melle van Gemerden. De Amsterdammer kwam er simpelweg niet aan te pas en pakte slechts drie games.

Andy Roddick speelde een van zijn beste wedstrijden dit seizoen en rekende in een ademzucht af met Florian Mayer, nochtans een grasspecialist: 6-4, 6-1, 6-2. Met een eerste servicepercentage van zeventig procent en amper zes unforced errors was Roddick helemaal op dreef. In de derde ronde wacht hem de winnaar van het duel tussen Andy Murray en Julien Benneteau. Wegens de duisternis werd deze partij na drie sets onderbroken. Murray leidde met 2-1 in sets. Ook Lleyton Hewitt kon zijn wedstrijd niet afmaken. De laureaat van 2002 kende grote moeilijkheden met Hyung-Taik Lee. Morgen maken beide heren in een vijfde set uit wie het laatste derde rondeticket verovert.

Titelverdediger Venus Williams ontsnapte tegen Lisa Raymond. De underdog serveerde op 7-6, 5-3 voor de partij, maar Williams wist terug te breaken. Met agressief spel knokte de tweevoudig winnares terug en dankzij haar elfde ace mocht ze de zege begroeten. ”Ik stond maar één break achter in de tweede set, dus ik voelde dat ik nog kansen had”, zei Williams. ”Het was lastig vanwege het uitstekende spel van Raymond.” Patty Schnyder delfde wél het onderspit. De als achtste ingeschaalde Zwitserse verloor van Severine Bremond, de nummer 129 van de wereld.

Beter verging het Maria Sharapova en Amelie Mauresmo. Sharapova haalde opnieuw een zeer hoog niveau en ditmaal was Ashley Harkleroad het slachtoffer: 6-2, 6-2. Met name de opslag van Sharapova verliep uitstekend: ze hoefde in de eerste set slechts drie punten te incasseren op de service. ”Ik ben niet echt bezig met zijn eindoverwinning hier in 2004, ik kijk naar het heden”, meldde Sharapova. Mauresmo verkeert eveneens in een bloedvorm. De Française kreeg Samantha Stosur, de bedwinger van Michaëlla Krajicek, simpel op de knieën: 6-4, 6-2. Ook Elena Dementieva en Anastasia Myskina plaatsten zich voor de derde ronde.


Uitslagen:

Mannen, 2e Ronde
Robert Kendrick (USA) – Rafael Nadal (Spa/2) 7-6, 6-3, 6-7, 5-7, 4-6
Andy Murray (Sch) – Julien Benneteau (Fra) 7-6, 6-4, 4-6, partij afgebroken
Andre Agassi (USA/25) – Andreas Seppi (Ita) 6-4, 7-6, 6-4
Lleyton Hewitt (Aus/6) – Hyung-Taik Lee (ZKo) 6-7, 6-2, 7-6, 6-7, afgebroken
Marat Safin (Rus) – Fernando Gonzalez (Chi/10) 6-4, 7-6, 4-6, 4-6, 4-6
Florian Mayer (Dui) – Andy Roddick (USA/3) 4-6, 1-6, 2-6
Andrei Pavel (Roe) – Marcos Baghdatis (Cyp/18) 0-3, opgave
Novak Djokovic (SeM) – Tommy Robredo (Spa/11) 7-6, 6-2, 6-4
David Ferrer (Spa/23) – Guillermo Garcia-Lopez (Spa) 7-6, 7-5, 6-3
Fabrice Santoro (Fra) – Tomas Berdych (Tsj/13) 4-6, 7-6, 6-2, 6-7, 4-6
Tomas Zib (Tsj) – Olivier Rochus (Bel/26) 1-6, 1-6, 0-6
Melle van Gemerden (Ned) – Mardy Fish (USA) 2-6, 0-6, 1-6
Jonas Björkman (Zwe) – Lukas Dlouhy (Tsj) 6-3, 6-4, 4-6, 1-6, 6-4
Gaston Gaudio (Arg/16) – Irakli Labadze (Geo) 4-6, 2-6, 3-6
Stefano Galvani (Ita) – Daniele Bracciali (Ita) 3-6, 7-6, 3-6, 4-6
Sébastien Grosjean (Fra/15) – Jamie Delgado (Eng) 6-3, 3-6, 6-2, 6-3
Philipp Kohlschreiber (Dui) – Alejandro Falla (Col) 6-4, 6-4, 3-6, 7-6
Alberto Martin (Spa) – Dmitri Tursunov (Rus/27) 1-6, 5-7, 4-6
Jarkko Nieminen (Fin/22) – Martin Lee (Eng) 6-4, 6-0, 6-3
Ivan Ljubicic (Kro/5) – Justin Gimelstob (USA) 6-3, 7-6, 7-5


Vrouwen, 2e Ronde
Amelie Mauresmo (Fra/1) – Samantha Stosur (Aus) 6-4, 6-2
Lisa Raymond (Aus) – Venus Williams (USA/6) 7-6, 5-7, 2-6
Maria Sharapova (Rus/4) – Ashley Harkleroad (USA) 6-2, 6-2
Daniela Hantuchova (Slw/15) – Jamea Jackson (USA) 6-3, 4-6, 7-5
Laura Granville (USA) – Flavia Pennetta (Ita/16) 2-6, 1-6
Anastasia Myskina (Rus/9) – Martina Muller (Dui) 6-2, 6-1
Jelena Jankovic (SeM/26) – Vania King (USA) 6-2, 4-6, 6-4
Melinda Czink (Hon) – Amy Frazier (USA) 2-6, 3-6
Agnieszka Radwanska (Pol) – Tzvetana Pironkova (Bul) 7-5, 7-6
Melanie South (Eng) – Shenay Perry (USA) 6-7, 2-6
Clarisa Fernandez (Arg) – Anabel Medina Garrigues (Spa/23) 7-6, 5-7, 9-11
Shahar Peer (Isr/20) – Shuai Peng (Chi) 4-6, 6-7
Alicia Molik (Aus) – Katarina Srebotnik (Slo/21) 2-6, 1-6
Mashona Washington (USA) – Dinara Safina (Rus/14) 6-4, 4-6, 1-6
Patty Schnyder (Zwi/8) – Severine Bremond (Fra) 6-4, 1-6, 4-6
Elena Likhovtseva (Rus/25) – Tian-Tian Sun (Chi) 6-3, 6-3
Nicole Pratt (Aus) – Tatiana Golovin (Fra/29) 2-6, 6-4, 6-4
Anastasia Rodionova (Rus) – Sybille Bammer (Oos) 4-6, 4-6
Meghann Shaughnessy (USA) – Elena Dementieva (Rus/7) 7-5, 3-6, 5-7
Ana Ivanovic (SeM/19) – Sarah Borwell (Eng) 6-1, 6-2
Tamarine Tanasugarn (Tha) – Shinobu Asagoe (Jap) 6-3, 7-5

Beenhakker in beeld bij Polen

Nu Pawel Janas zijn functies als bondscoach heeft neergelegd, is men in Polen op zoek naar een nieuwe bondscoach. Diverse Poolse media laten daarbij de naam Leo Beenhakker vallen.

Leo Beenhakker, die dit WK 'furore' maakte met Trinidad en Tobago, zou op een lijst van gegadigden staan. Don Leo liet zelf na het toernooi in ieder geval weten dat hij nog altijd open staat voor een nieuw avontuur. Op 14 juli zal het Poolse bondsbestuur het ontslag van de oude coach Janas officieel aanvaarden. Mogelijk wordt op diezelfde dag ook de naam van de nieuwe bondscoach bekend. Bestuurslid Ryszard Czarnecki zegt al diverse gesprekken te hebben gevoerd met kandidaten.

De FOK! WK-pool is weer open!

De achtste finales zijn afgelopen, alle kwartfinalisten zijn bekend, dus het is tijd voor de derde ronde in de WK-pool van FOK!

Via deze link kun je je voorspellingen voor de derde ronde invullen. Let op: je kan dit alléén doen als je ook hebt meegedaan aan de eerste fase van het spel! Aangezien de eerste wedstrijd van de kwartfinales morgen al begint, kun je tot vrijdag 30 juni 17.00u je voorspellingen invullen. Na het invullen en versturen van het formulier kun je je voorspellingen niet meer wijzigen, dus controleer goed wat je invult!

Je puntentotaal uit de groepswedstrijden van het WK kun je bekijken via deze link. De punten van de achtste finales moeten nog wel worden bijgeschreven. We wensen je nog heel veel plezier met de rest van het WK!

Brazilië: Ronaldinho scoort al jaar niet meer

Het is vandaag precies een jaar geleden dat Ronaldinho voor het laatst een doelpunt maakte voor Brazilië. Sindsdien heeft hij daarna niet meer een doelpunt weten te maken.

Zijn laatste treffer vond plaats tijdens de Confederations Cup tegen Argentinië. Daarna speelde Ronaldinho negen interlands, waar de Braziliaanse spelmaker niet tot scoren kwam. Op het WK was hij zelfs maar zelden dicht bij een doelpunt. Bij het nationale team heeft Ronaldinho ook een andere rol dan bij Barcelona, waar hij als vrije linksbuiten speelt. Hij moet meer oog hebben voor de balans op het middenveld aangezien Ronaldo en Adriano een Kaká zich überhaupt niet bezighouden met verdedigen.

"Ik probeer iedere wedstrijd dichter bij het strafschopgebied te komen", vertelt Ronaldinho. "Ik ga dat tegen Frankrijk weer doen. Ik moet aansluiten bij de aanvallers en op de flanken ruimte zoeken voor mijn dribbels. Maar mijn goaltje komt eraan!" Aanvoerder Cafú adviseerde zijn collega niet in de put te gaan zitten: "Als hij dat wel doet, krijgt hij met mij te maken. Zijn vrolijkheid inspireert ons en is aanstekelijk."

WK maakt winst van twintig miljoen

Voorzitter Franz Beckenbauer van het organisatiecomité heeft donderdag de winstcijfers van het WK bekend gemaakt, die mede dankzij een meevallende kaartverkoop twintig miljoen hoger uitvalt dan aanvankelijk werd verwacht.

De winst van ongeveer 20 miljoen euro komt ten goede aan de Duitse voetbalstructuur in het algemeen en de Duitse voetbaljeugd in het bijzonder. "Beter had het niet kunnen lopen. Je moet jezelf niet te vaak op de borst kloppen. Maar in dit geval mag het even", aldus Der Kaiser.

Eerste reacties op val kabinet

Icoon PolitiekIn reactie op de val van het kabinet hebben verschillende politici hun mening laten horen. Uit de diverse reacties blijkt dat de gedachten over de situatie verdeeld zijn. Hieronder een selectie van de reacties.

Lousewies van der Laan, fractievoorzitter van D66 en degene die aankondigde het vertrouwen in het kabinet op te zeggen, zegt zich uitstekend te voelen, maar erg moe. Ze is verbaasd over de manier waarop Verdonk haar positie heeft misbruikt om haar straatje schoon te vegen. Hierdoor was op een gegeven moment de maat vol. Volgens Van der Laan vond Balkenende Verdonk blijkbaar belangrijker dan het goed regeren en daarom is het hele vertrouwen in de regering opgezegd. Ze vindt het jammer dat het zo gelopen is, maar absoluut niet haar schuld.

Mark Rutte, de kersverse fractievoorzitter van de VVD, is nogal kwaad dat de ministers tóch achter de fractie gingen staan waardoor een val van het kabinet onvermijdelijk werd. Hij zegt dat het onacceptabel is dat het D66-optreden van de afgelopen dagen geleid heeft tot de val van dit kabinet.

Collega Wouter Bos wil zo snel mogelijk nieuwe verkiezingen, hij hoopt op oktober.

Femke Halsema van GroenLinks, die het initiatief nam voor de motie tegen minister Verdonk, zegt "verbluft" te zijn over het besluit van de minister-president. Ze had verwacht dat het kabinet het wel zou redden, maar dan zonder D66.

SP-fractievoorzitter Jan Marijnissen vindt het "logisch en goed" dat het kabinet is gevallen. "Na vier jaar Balkenende is het nu de tijd de kiezer weer eens aan het woord te laten". Volgens hem heeft de regering het draagvlak buiten de Tweede Kamer al lang verloren en sinds donderdagmiddag ook in de Kamer. "Ik sta niet graag op andermans graf te dansen, maar ik kan natuurlijk niet zeggen dat ik rouwig ben om de conclusie die de premier vanavond heeft getrokken. Al betreur ik dat er zo'n gênant circus aan vooraf moest gaan."

Wederom ruzie over flexibele vleugels

De discussies rond het gebruik van flexibele vleugels in de Formule 1 blijven maar aanhouden. Het team van BMW Sauber F1 ligt nu onder vuur. Het team wisselde eerder dit seizoen al eens van achtervleugel, maar zou opnieuw een illegaal model gebruiken.

Het F1-team van Honda Racing F1 beweert dat ze over beeldmateriaal beschikt, waarop duidelijk te zien is dat de achtervleugel van BMW nog steeds doorbuigt en dus "vlakker" is op de rechte stukken. Hierdoor zou het team heel wat snelheid winnen. McLaren Mercedes en Williams F1 delen de mening van Honda.

De drie teams hebben aan de FIA gevraagd om maatregelen te nemen tegen BMW. Onlangs werden alle teams verplicht om een hulpstuk aan te brengen waardoor vleugels niet langer kunnen doorbuigen. BMW vond echter een andere oplossing, maar met die oplossing kunnen de andere teams dus niet leven.

Kabinet-Balkenende II valt

Vandaag is bekend gemaakt dat Kabinet-Balkenende II zijn ontslag indient. Eerder vandaag meldde Balkenende dat zijn kabinet nog zou aanblijven. Later op de avond meldde Van der Laan dat de fractie van D66 het vetrouwen opzegde in het kabinet, enkele uren later volgde ook de ministers van D66 waarna Balkenende meldde dat hij morgen zijn ontslag zou indienen bij de Koningin.

Kabinet-Balkenende II is beëdigd op 27 mei 2003 na de verkiezingen van 22 januari 2003. De formatie liep moeizaam en duurde maar liefst 125 dagen, de op twee na langste formatie van een Nederlands kabinet. Ondanks dat de PvdA de grootste winnaar bleek te zijn kwam deze niet in het kabinet, omdat het CDA en de PvdA het over meedere onderwerpen niet eens konden worden. Het CDA kon wel een meerderheid vormen met D66 en VVD. Er werd schande gesproken van de wijze waarop het CDA deze uitslag teweeg zou hebben gebracht, via achterkamertjes politiek wat nu juist taboe was geworden.

Deze crisis was niet de eerste van Kabinet-Balkenende II. Op 22 maart 2005 ontstond er een crisis over de gekozen burgermeester, het stokpaardje van D66. Het voorstel om de burgermeestersbenoeming uit de Grondwet te halen kreeg geen tweederde meerderheid, Thom de Graaf voelde zich hierdoor genoodzaakt af te treden vanwege de nederlaag en het gebrek van vertrouwen in zijn ideeën. Alexander Pechtold werd de opvolger van De Graaf. Op 2 april was de crisis opgelost doordat D66 toezegging deed in het zogenaamde "paasakkoord".

Er waren meer wisselingen en vertrekken binnen het kabinet. Zo verliet minister van Buitenlandse Zaken, Jaap de Hoop Scheffer, het kabinet voor de NAVO. Hij werd opgevolgd door Ben Bot.
Staatssecretaris Nijs van Onderwijs ttrad af toen bleek dat de verhoudingen tussen Nijs en minister Van der Hoeven bijzonder slecht waren. Dit kwam uit na een interview van mevrouw Nijs in het blad Nieuwe Revu. Haar opvolger werd de toenmalige staatssecretaris van Sociale Zaken Mark Rutte. Zijn plek bij Sociale Zaken werd gevuld door Henk van Hoof.

Het gesloten regeerakkoord tussen CDA, VVD en D66 is hier te lezen.

Kabinet-Balkenende II gevallen

Icoon PolitiekHet kabinet-Balkenende II is gevallen. Minister-president Balkenende heeft de Tweede Kamer zojuist meegedeeld dat alle kabinetsleden hun portefeuilles beschikbaar stellen. Balkenende trok zijn conclusies nadat de D66-ministers Alexander Pechtold en Laurens Jan Brinkhorst en D66-staatssecretaris Medy van der Laan uit het kabinet waren gestapt.

Balkenende zal morgen het ontslag van zijn kabinet aanbieden aan de koningin. Wanneer er nieuwe verkiezingen zullen worden gehouden, is nog niet bekend. De koningin ontvangt morgen eerst de voorzitters van Eerste en Tweede Kamer en de vicevoorzitter van de Raad van State. Daarna krijgt ze bezoek van de voorzitters van alle Tweede Kamerfracties. Op basis van de adviezen beslist de koningin wat er verder moet gebeuren. De koningin kan nieuwe verkiezingen uitschrijven, een lijmpoging ondernemen of een missionair minderheidskabinet voorstellen. D66 zal in ieder geval niet deel uitmaken van dit minderheidskabinet.

D66 zegde vanmorgen het vertrouwen in minister Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie op en steunde een motie van wantrouwen tegen de minister, die was ingediend door oppositiepartijen GroenLinks, PvdA, ChristenUnie en SP vanwege de rol van de minister in de zaak-Hirsi Ali. De motie haalde geen meerderheid in de Kamer, maar omdat een regeringspartij haar steunde, werd de positie van Verdonk en dus die van het kabinet toch penibel. Verdonk gaf echter aan niet af te zullen treden.

Eerder vandaag zei premier Balkenende nog dat zijn kabinet aan zou blijven. De D66-ministers Pechtold en Brinkhorst zouden het kabinet wél steunen. In het Kamerdebat dat volgde, gaf D66-fractievoorzitter Van der Laan voorts aan dat de fractie van haar partij geen steun meer gaf aan het kabinet. Vervolgens gaven de D66-ministers zojuist aan toch achter het standpunt van hun fractie te staan, waarna Balkenende zijn conclusies trok.

Het kabinet-Balkenende II werd op 27 mei 2003 geïnstalleerd en is al het tweede kabinet van Balkenende dat valt. In oktober 2002 viel, 87 dagen na het aantreden, Balkenende-1 (CDA, VVD en LPF) nadat de LPF-ministers Heinsbroek en Bomhoff waren afgetreden na onderling geruzie.


Gevallen

Op de weblog van FOK! vind je een achtergrondstuk over het reilen en zeilen van het kabinet-Balkenende II.

Renners op de 'lijst' mogen niet starten

Alle deelnemende ploegen van de Tour de France hebben besloten dat wie op de 'dopinglijst' van 58 renners staat, niet mag starten in de Tour.

Morgenochtend om 9:30 wordt de complete lijst van 58 coureurs vrijgegeven. Pas dan maakt de onderzoeksrechter bekend welke namen er in het dopingschandaal officieel bekend zijn. Onduidelijk is hoe groot de chaos zal worden in Straatsburg, de stad waar de tour zal starten. Veel tourfavorieten, zoals Basso, Ullrich, Mancebo, zouden volgens allerlei geruchten op deze beruchte lijst staan. De Telegraaf meldt zelfs dat Rabo-renners Mentsjov en Flecha betrokken zouden zijn in dit schandaal.

Inmiddels is de complete Astana-Würth-ploeg wel door de medische controle gekomen. Kopman Alexander Vinokourov moest zelfs een extra dopingcontrole ondergaan. Ook het internationale sporttribunaal CAS in Lausanne heeft gemeld dat Astana-Würth mag starten in de Tour de France.

Drie Nederlanders in FIFA-voorselectie

Drie spelers van het Nederlands elftal maken deel uit van de FIFA-voorselectie voor de WK-ploeg van het toernooi in Duitsland. Het gaat om doelman Edwin van der Sar en de aanvallers Arjen Robben en Robin van Persie.

Een internationale vakjury, bestaande uit onder meer voormalige topcoaches en ex-topspelers, heeft nadat alle achtste finales zijn gespeeld, een lijst van 69 namen opgesteld. Het was aanvankelijk de bedoeling dat er slechts vijftig spelers in de voorselectie zouden worden oopgenomen, maar vanwege het "hoge spelniveau" tijdens dit WK heeft de FIFA besloten om de voorlopige ploeg uit te breiden.

Op 7 juli, na afloop van de twee halve finales, zal de definitieve WK-selectie van 23 man bekendgemaakt worden. Spelers van landen die al in de groepsfase werden uitgeschakeld, kwamen niet in aanmerking voor nominatie.

Gastland Duitsland is met vijf spelers vertegenwoortigd in de groep van 69, te weten Lehmann, Lahm, Ballack, Klose en Podolski. Brazilië levert acht spelers, Argentinië zelfs negen.

Engelse Night Watch Demo beschikbaar

3 dagen nadat Night Watch is uitgegeven in de US, heeft CDV een Engelstalige demo vrijgegeven. Night Watch is een Turn-Based actie RPG. De game is gemaakt door Nival Interactive, onder andere bekend van de Silent Storm games. Veel van de succesvolle gameplay mechanics uit die games zijn terug te vinden in Night Watch. De demo is te downloaden op de site van de game of op een van onderstaande mirrors.

Fileplanet
GameDaily
FileFront
3DGamers
GameZone
Worthplaying
Fileshack
Gameworld Network
Gamershell

Kijkwijzer voor games

Kijkwijzer Er komt een kijkwijzer voor games. Consumenten kunnen dan op de verpakking van de games zien of het geweld, seks, discriminatie, grof taalgebruik of drugsgebruik bevat. De kijkwijzer voor games is een initiatief van de game-industrie zelf.

De filmindustrie maakt al gebruik van de kijkwijzer. Op dvd-verpakkingen geven symbolen al langer aan wat consumenten van een film kunnen verwachten. "Wereldwijd wordt er meer aan games uitgegeven dan aan bioscoopkaartjes", zegt Henk Hoogenboom, voorzitter van de brancheorganisatie voor de entertainmentindustrie NVPI. 37 procent van alle gekochte games in Nederland wordt aangeschaft door kinderen.

Eind vorig jaar rakelde de PvdA het debat rondom geweld in games weer op. Daarvoor werd al bekend dat er een kijkwijzer voor mobiele telefoons zou komen.

Voor meer gamenieuws kun je terecht op FOK!games.

Blatter hekelt Engelse speelstijl

FIFA-president Sepp Blatter is weer in het nieuws, dit keer bekritiseert hij de speelstijl van het Engelse nationale elftal. Blatter hekelt vooral de 4-5-1 opstelling tegen Ecuador, toen speelde bondscoach Sven-Goran Eriksson slechts met één spits, Wayne Rooney.

Blatter is over het algemeen tevreden met het gespeelde spel op het WK: “Ik ben blij dat er erg offensief gespeeld wordt. De enige uitzondering is Engeland, zij stelden slechts één aanvaller op. Dat is niet de manier van spelen die je verwacht van een titelkandidaat”, aldus de Zwitser, die eerder al liet weten dit WK 'het beste WK' ooit te vinden.

Nieuwe kijkwijzer voor games

Ouders kunnen binnenkort aan een nieuwe kijkwijzer voor computergames zien of een game wel geschikt is voor hun kinderen. De symbolen staan voorop de verpakking en laten zien of een spel geweld, seks, grof of discriminerend taalgebruik of drugsgebruik bevat.

De kijkwijzer is een initiatief van de game-industrie zelf en sluit aan bij die van de filmbranche die al langer aangeeft wat kijkers van een film kunnen verwachten.



Binnenkort op de hoes van God of War 2?

Wimbledon: Wassen door in herendubbel

Rogier Wassen heeft samen met zijn Amerikaanse partner Tripp Phillips de tweede ronde van het herendubbelspel op Wimbledon bereikt. Wassen en Phillips waren in vijf sets te sterk voor het als zestiende geplaatste koppel Chris Haggard/Dominik Hrbaty uit Zuid-Afrika en Slowakije, setstanden waren 6-4, 3-6, 4-6, 6-3 en 6-4.

In de eerste vier sets was steeds één break voldoende voor setwinst voor één van beide koppels. In de vijfde set namen Wassen en Phillips twee breaks voorsprong, maar Haggard en Hrbaty wisten het nog spannend te maken door terug te breken. Nadat hij op 5-3 een matchpoint miste, serveerde de Nederlander de wedstrijd op 5-4 vakkundig uit op love.

Morgen speelt Wassen samen met Michaella Krajicek in de eerste ronde van het gemengd dubbelspel. Het Nederlandse koppel moet het dan opnemen tegen Travis Parrott (VS) en Shuai Peng (China).

Jaksche uit selectie Astana

Jörg Jaksche is uit de Tourselectie van Astana-Würth gezet. De renner is één van de velen die de afgelopen dagen in verband wordt gebracht met het Spaanse dopingschandaal.

De vervanger van Jaksche is Sergio Paulinho. Voor de Portugees, in 2004 nog goed voor Olympisch zilver, zal het de eerste keer zijn dat hij deelneemt aan de Tour de France. "Er zijn leukere omstandigheden om te debuteren in de mooiste koers van het jaar", aldus Paulinho.

Barcelona wil contract Giuly openbreken

Ook al werd Ludovic Giuly door de Franse bondscoach Domenech niet geselecteerd voor het WK, zijn club Barcelona is uiterst tevreden met hem. De Catalanen willen het contract van de aanvaller, dat nog loopt tot medio 2008, met een seizoen verlengen.

De ploeg van trainer Frank Rijkaard hoopt daarmee te voorkomen dat hij naar een andere club vertrekt. Liverpool en Newcastle United hebben interesse om de Fransman aan te trekken.

Nadal, Agassi boeken zege

Rafael Nadal en Andre Agassi kunnen zich opmaken voor een onderlinge confrontatie in de derde ronde van Wimbledon.

Nadal zette met heel veel moeite de onbekende Amerikaan Robert Kendrick aan de kant: 6-7, 3-6, 7-6, 7-5, 6-4. De 26-jarige Kendrick, bezig aan zijn derde Grand Slamtoernooi, stal de harten van het publiek met klassiek aanvalsspel. Op een gegeven moment was de underdog twee punten af van een sensatie. Nadal moest diep in zijn slagenarsenaal tasten om alsnog de zege voor zich op te eisen.

De Spanjaard zal zich van Andre Agassi moeten ontdoen om voor het eerst doorgang te vinden naar de laatste zestien. De 36-jarige Amerikaan speelde nog niet fantastisch, maar Andreas Seppi kon niet profiteren: 6-4, 7-6, 6-4. Agassi kende vooral moeite om zijn servicegames winnend af te sluiten. Na afloop kreeg de kampioen van 1992 opnieuw een staande ovatie van het publiek. ”Dit betekent erg veel voor me. De toeschouwers zijn in mijn twee jaar afwezigheid niet veranderd. Ik wilde speciaal voor al die mensen winnen.”

Vier verkrachters opgehangen in Pakistan

Icoon MisdaadVier Pakistanen die samen een meisje hadden verkracht, zijn vanochtend bestraft met de doodstraf. In Pakistan (een islamitisch land) staat de doodstraf op verkrachting, die door middel van ophanging wordt voltrokken.

Het slachtoffer van de doorgedraaide mannen was een christelijk meisje. Christenen vormen een zeer kleine minderheid in Pakistan. Correspondenten melden echter dat Moslims en Christenen over het algemeen vredevol met elkaar omgaan, en deze verkrachtingszaak een uitzondering betreft.

Human Right Watch meldt dat veel verkrachters hun straf ontlopen, omdat vrouwen uit schaamtegevoelens niet willen vertellen dat ze verkracht zijn.

Met dank aan Super7fighter voor de submit.

Menzo nieuwe coach FC Volendam

Stanley Menzo is de nieuwe trainer van FC Volendam. De 42-jarige voormalige doelman komt over van AGOVV Apeldoorn.

Menzo volgt Ernie Brandts op, die afgelopen week verkaste naar NAC Breda. Bij AGOVV beleefde Menzo een redelijk seizoen met een periodetitel als hoogtepunt. In de eerste ronde van de playoffs bleek Top Oss echter te sterk. Menzo blijft overigens actief als keeperstrainer van het Nederlands elftal.

[upd] D66-fractie trekt steun aan kabinet in

Icoon PolitiekD66-fractievoorzitter Lousewies van der Laan heeft zojuist in het Kamerdebat aangegeven dat de fractie van D66 geen steun meer geeft aan het kabinet. "Ik trek de steun in voor het gehele kabinet", zo zei Van der Laan.

De fractievoorzitter gaf aan dat het kabinet de breuk zelf geforceerd heeft door te kiezen vóór Verdonk en dus tegen regeringspartij D66, dat eerder vandaag een motie van wantrouwen tegen minister Verdonk steunde.

Wat de woorden van Van der Laan voor gevolg zullen hebben, is vooralsnog onduidelijk. Volgens de D66-fractievoorzitter zit er niets anders op dan dat minister-president Balkenende naar de koningin gaat om het ontslag van zijn kabinet in te dienen.

Eerder vandaag zei premier Balkenende nog dat zijn kabinet aan zal blijven. De D66-ministers Pechtold en Brinkhorst zouden het kabinet wél steunen.

Het bewuste Kamerdebat is momenteel live te volgen op Nederland 2. Ook valt het te bekijken via een stream op internet: klik.

Update 18.04 uur
Het debat is geschorst tot half negen vanavond. Wat er precies gaat gebeuren, is nog steeds niet bekend. Het zou kunnen dat het kabinet doorgaat zonder D66, maar met de steun van wisselende minderheden (voornamelijk de LPF) bij kabinetsvoorstellen. Een andere optie is dat het kabinet valt en demissionair wordt.

PvdA-leider Bos zei in het debat dat er voor premier Balkenende niets anders op zit dan een gang naar de Koningin. GroenLinks en de SP sloten zich hierbij aan.

LPF-fractieleider Van As meende dat D66 helemaal de weg kwijt is en overweegt een motie van wantrouwen in te dienen tegen de twee D66-ministers Alexander Pechtold en Laurens Jan Brinkhorst.

Volgens CDA-fractieleider Maxime Verhagen hoeft het kabinet niet op te stappen. Een motie van wantrouwen tegen het kabinet lijkt het niet te halen, omdat de LPF daar niet voor is. Hiermee is er een meerderheid in het Parlement die vertrouwen heeft in het kabinet. Staatsrechtelijk hoeft een kabinet alleen af te treden als er geen meerderheid in het Parlement meer bestaat voor het vertrouwen in het kabinet.

LPF-fractievoorzitter Gerard van As heeft wel oren naar gedoogsteun voor het kabinet. De fractieleiders van de VVD en het CDA zien daar niets in en lijken met z'n tweeën verder te willen gaan.

De verschillende fracties en de ministerraad zullen zich nu intern gaan beraden. Pas om half negen wordt het standpunt van het kabinet bekend. Ook wordt dan bekend wat de D66-kabinetsleden ervan vinden dat zij wel in het kabinet zitten, maar dat hun eigen fractie hen niet steunt. Ook is het opvallend dat de D66-fractie een andere mening heeft dat de D66-leider Pechtold. Het lijkt erop dat de D66-fractie daarmee de steun voor hun eigen lijsttrekker en partijleider heeft ingetrokken.


Het kabinet-Balkenende II werd op 27 mei 2003 geïnstalleerd

Screens The Eye of Judgement

Toen het spel The Eye of Judgement gepresenteerd werd op de E3 2006 waren veel mensen enthousiast over de unieke gameplay. Het is namelijk zo dat je bij dit spel met een stel kaarten, een sensorpad en een EyeToy gaat gamen. Als je een kaart op de sensorpad legt zal de EyeToy dit registeren en op je beeld zie je dan dat de characters jouw keuze opvolgen.

Of er nog een heel episch verhaal achter het spel zit is niet bekend, maar de unieke en interactieve gameplay is sowieso al een keer het spelen waard.






'Niets mis met Indonesisch sekshuwelijk'

Jusuf KallaVolgens de Indonesische vice-president Jusuf Kalla is er niets mis met de sekshuwelijken die Arabische mannen tegen betaling aangaan met Indonesische vrouwen. Die huwelijken duren een paar uur tot een paar dagen, waarna men na uitgebreid gesekst te hebben, weer gaat scheiden. Kalla liet zich dit tussen neus en lippen ontvallen op een bijeenkomst over het aantrekken van Arabische toeristen naar Indonesië.

Volgens de vice-president zijn de bliksemhuwelijken een manier om het toerisme te bevorderen. Veel Arabische toeristen komen naar de stad Puncak bij Jakarta om een zo'n kort huwelijk aan te gaan met een Indonesische schone. ''En wat dan nog als dan de man naar huis gaat en de dame krijgt een klein huis, dat is goed, toch?'', aldus Kalla.

Op de bliksemhuwelijken is veel kritiek van onder meer vrouwenorganisaties. De verbintenissen zouden namelijk niet door de staat erkend worden, maar tegen betaling door islamitische geestelijken worden voltrokken. Ze noemen het een vorm van gelegaliseerde prostitutie. Hierdoor worden volgens hun arme gezinnen aangemoedigd hun dochters te verkopen in ruil voor seks. De meeste 'bruidegoms' zijn overigens geen Arabieren, maar gewoon Indonesiërs.

Ghana verliest bondscoach

Ondanks een uitstekend WK met Ghana is bondscoach Ratomir Dujkovic van plan op te stappen. De Serviër is een beetje verzadigd.

”Ik denk dat het wel genoeg is geweest”, zegt Dujkovic. ”Het was een fantastisch toernooi en ik zal het me mijn hele leven herinneren. Er wachten nieuwe uitdagingen op mij.” Ghana haalde als enige Afrikaanse land de achtste finales na zeges op Tsjechië (2-0) en de Verenigde Staten (2-1), maar verloor van wereldkampioen Brazilië in de knock-outfase (0-3). ”Het doet pijn om te zien dat een arbiter de grotere teams altijd bevoordeelt, maar het heeft geen zin daar nu over te praten.”

Janas trekt zijn conclusies

De Poolse bondscoach Pawel Janas wil na het teleurstellende WK een beslissing over zijn toekomst niet afwachten en gooit de handdoek in de ring.

”Janas is niet langer bondscoach”, meldde Ryszard Czarnecki, de voorzitter van de Poolse voetbalbond. Janas zou op 14 juli overleg voeren met de bond, maar wil liever de eer aan zichzelf houden. Na nederlagen tegen Ecuador (0-2) en Duitsland (0-1) was Polen het eerste geëlimineerde land op het WK. De zege op Costa Rica (2-1) deed de kritiek op Janas niet verstommen. Op weg naar EURO 2008 stuit Polen onder andere op Portugal, Servië en België.

Lampje uit anus gevangene verwijderd

Bij een 40-jarige gevangene uit Pakistan is een lichtpeertje uit zijn anus verwijderd. Artsen verlosten Fateh Mohammad gisteren tijdens een anderhalf uur durende operatie van zijn achterlicht.

Volgens Mohammad hebben of politieagenten of medegedetineerden de gloeilamp in zijn poeperd gestopt, terwijl hij in coma lag na gedrogeerd te zijn: ''Toen ik wakker werd, voelde ik pijn onderaan, bij mijn kont. In het ziekenhuis vertelden ze me wat de oorzaak was. Ik zweer dat ik niet weet hoe dat lichtpeertje daar komt.''

Artsen verklaarden nog nimmer een dergelijke zaak te zijn tegengekomen. Ze twijfelden echter wel aan de uitleg van Mohammed, die een celstraf uitzit wegens het stoken van alcohol, hetgeen in Pakistan verboden is voor moslims.



Een röntgenfoto van Mohammads onderkant en lampje


Met dank aan Kevv voor de submit.

Total War bundel

Sega heeft aangekondigd een bundel van de game Total War uit te gaan brengen. De bundel zal Total War: Eras gaan heten en alle Total War delen bevatten zoals Rome: Total War, Medieval: Total War en Shogun: Total War.

Ook zal er het een en ander aan bonusmateriaal in de bundel zitten zoals artwork, poster, preview materiaal van Medieval II: Total War en een documentaire over Total War.



De bundel zal morgen al in onze winkels te vinden zijn.

Poll fluit geen internationale wedstrijden meer

Graham Poll zal geen internationale wedstrijden meer fluiten. De Engelse scheidsrechter kwam tot zijn besluit na zijn blunder in de wedstrijd tussen Australië en Kroatië.

In die wedstrijd verzuimde de 42-jarige Poll de Kroaat Josip Simunic na zijn tweede gele kaart het veld uit te sturen. Pas bij de derde maal geel werd de Kroaat van het veld gestuurd.De Engelsman heeft gezegd dat hij zijn fout zeer betreurt. Hij zal wel in eigen land actief blijven als scheidsrechter.

"Nieuwe deal met Trulli bijna rond"

Vorige week kwamen er al berichten in de media dat Jarno Trulli bijna rond zou zijn met Toyota F1 over een verlenging van zijn contract. Toyota-baas John Howett bevestigt nu dat Toyota en Trulli bijna klaar zijn om hun handtekeningen onder een nieuwe overeenkomst te plaatsen.


"We hebben nog geen contract ondertekend, maar we zijn erg dicht bij een overeenkomst. Het is altijd gevaarlijk om hierover te praten als de laatste details nog niet zijn besproken en het contract nog niet daadwerkelijk door beide partijen is ondertekend. Ik heb echter altijd al de verwachting uitgesproken dat we met dezelfde rijders doorgaan," aldus Howard.

De FOK!Top 5's en het FOK!-elftal - Deel IV

Nog even deze rustdag doorkomen en we kunnen morgen beginnen met de apotheose van dit WK. Voor nu wederom een deskundig overzicht van de FOK!sportcrew

In vergelijking met de vorige keer zijn er wederom een hoop veranderingen zichtbaar.

De 5 top-landen:
1. Argentinië
2. Duitsland
3. Oekraïne
4. Ghana
5. Frankrijk

De 5 flop-landen:
1. Nederland en Portugal ex aequo
2.
3. Servië en Montenegro
4. Tsjechië
5. Brazilië

De Top 5 mooiste doelpunten

1. Rodriguez treffer (Arg - Mex 2-1) link
2. Cambiasso's treffer (Arg - SeM 2-0) link
3. Cole's treffer (Eng - Zwe 1-0) link
4. Rosicky's eerste treffer (Tsj - VS 2-0) link
5. Torres treffer (Spa - Oek 4-0) link

Het volgende droomelftal is samengesteld door de FOK!sport-crew.

Het FOK!-WK-elftal

Doel: Edwin van der Sar (Ned)

Verdediging: Miguel (Por) - John Terry (Eng) - Rafael Márquez (Mex) - Philipp Lahm (Dui)

Middenveld: Franck Ribéry (Fra) - Andrea Pirlo (Ita) - Zinedine Zidane (Fra)

Aanval: Fernando Torres (Spa) - Miroslav Klose (Dui) - Hernan Crespo (Arg)

Coach: Jurgen Klinsmann (Dui)

Wimbledon: Van Gemerden onderuit

Icoon WimbledonMelle van Gemerden is uitgeschakeld in de tweede ronde van Wimbledon. Onze 27-jarige landgenoot werd in mootjes gehakt door de Amerikaan Mardy Fish: 2-6, 0-6, 1-6.

Van Gemerden kon Fish tot 2-2 in de eerste set volgen, daarna liep de Amerikaan snel weg. In nagenoeg iedere rally trok Fish aan het langste eind. Bovendien kreeg de Amsterdammer last van zijn onderrug, waardoor hij niet optimaal kon serveren. Van Gemerden, de nummer 106 van de wereld, verraste dinsdag nog met een zeer soepele zege op Joshua Goodall, zijn eerste winstpartij op een Grand Slamtoernooi.

Met de uitschakeling van Van Gemerden is het aandeel Nederlanders in het enkeltoernooi tot nul gereduceerd. Dinsdag moest Michaëlla Krajicek namelijk haar meerdere erkennen in Samantha Stosur. In het dubbelspel verdedigt Rogier Wassen nog de Nederlandse eer. Vanmiddag plaatste Wassen zich met zijn partner Tripp Phillips voor de tweede ronde.

Meer sportnieuws vind je op de FOK!sport.

Iaquinta waarschijnlijk niet tegen Oekraïne

De Italiaanse bondscoach Marcello Lippi kan morgenavond in de kwart finale-wedstrijd tegen Oekraïne zeer waarschijnlijk niet beschikken over Vincenzo Iaquinta.

De spits van Udinese heeft last van een onwillige spier, die het hem onmogelijk maakt om met met groep mee te trainen. Voor Lippi is de blessure van Iaquinta een tegenvaller, aangezien ook Alessandro Nesta (blessure), Daniele de Rossi en Marco Materazzi (beide een schorsing) ontbreken.

What happens in Roswell, stays in Roswell...

Ooit, lang geleden was er een klein incidentje in de buurt van Roswell, New Mexico.Volgens velen zou er een echte alien spaceship neergestort zijn. Echter iedereen is er vandaag de dag er van overtuigd dat het toen maar om een simpel weerballonnetje ging.

Tot vandaag! Meneer Y (de mysterieuze man achter achter alle grote complotten) weet meer te vertellen. Hoe hij het allemaal weet, geen idee. Maar volgens hem waren het wel degelijk aliens:

quote:
Dave: So, we've got the aliens landing.

Mr. Y: They landed on a strip that we prepared for them. Well, because that's where they had their camping reservation.

Bekijk hier zijn onthullende verhaal…

Van Gemerden kansloos tegen Fish

Melle van Gemerden is uitgeschakeld in de tweede ronde van Wimbledon. Onze 27-jarige landgenoot werd in mootjes gehakt door de Amerikaan Mardy Fish: 2-6, 0-6, 1-6.

Van Gemerden kon Fish tot 2-2 in de eerste set volgen, daarna liep de Amerikaan snel weg. In nagenoeg iedere rally trok Fish aan het langste eind. Van Gemerden kreeg bovendien last van zijn onderrug waardoor hij niet voluit gebruik kon maken van zijn service, wellicht z'n sterkste wapen. Van Gemerden, de nummer 106 van de wereld, verraste dinsdag met een zeer soepele zege op Joshua Goodall, hetgeen zijn eerste winstpartij op een Grand Slam betekende.

Zidane slaat training over

Zinedine Zidane heeft donderdag de training van het Franse nationale team aan zich voorbij laten gaan. De 34-jarige Zidane liep dinsdag tijdens de wedstrijd tegen Spanje een lichte blessure op en bleef daarom uit voorzorg binnen.

Er wordt wel verwacht wordt dat hij op tijd fit zal zijn voor de kwartfinale, zaterdagavond tegen Brazilië.

Ook Gaël Givet trainde niet mee. Volgens een woordvoerder is de verdediger een beetje ziek. Tijdens dit WK kreeg Givet nog geen speelminuten van bondscoach Raymond Domenech.

Duitse selectie bidt voor Pesotto

Het nationale team van Duitsland bidt voor Gianluca Pesotto, die op dit moment in levensgevaar is na zijn zelfmoordpoging in Turijn.

"We hebben veel over hem gesproken. We denken veel aan Pessotto en we bidden voor hem. We hopen dat hij herstelt", meldde de Duitse bondscoach Jürgen Klinsmann donderdag. Klinsmann, die als speler actief is geweest voor het Italiaanse Internazionale, leeft mee met het Italiaanse nationale team. "Het is een moeilijke situatie voor het Italiaanse elftal."

Didulica voor vier jaar naar AZ

De overgang van de 28-jarige doelman Joey Didulica naar AZis officieel. De voormalig Ajax-doelman zal een vierjarig contract in Alkmaar gaan tekenen.

"Een belangrijke reden waarom ik voor AZ heb gekozen, is Louis van Gaal", aldus de Kroatisch international. " De aanwezigheid van zo'n Europese topcoach, geeft aan dat de club heel goed bezig is."

Diculica komt over van Austria Wien, waar hij de laatste drie seizoenen actief was.
"Ik vind het geweldig om terug te keren in de Nederlandse competitie. De komende jaren wil ik met AZ voor de prijzen gaan." Tussen 2001 en 2003 keepte de Didulica achttien competitieduels voor Ajax.

Gelijktijdig aan de komst van Didulica worden de geluiden over een vertrek van Henk Timmer steeds sterker. De international wordt al een tijdje in verband gebracht met Feyenoord. Eind vorig jaar verlengde Timmer zijn contract bij AZ nog tot 2008. AZ heeft al laten weten dat het mee zal werken aan een eventueel vertrek van Timmer.

Belgische meisjes gewurgd en misbruikt

Icoon MisdaadDe vermoorde meisjes Nathalie en Stacy zijn gewurgd, de 10-jarige Nathalie is daarnaast nog 'zeer zwaar' seksueel misbruikt. Dit zou blijken uit de autopsie, zo melden de Belgische media. De in verregaande staat van ontbinding verkerende lichamen werden gisteren in Luik aangetroffen onder een riooldeksel naast een spoorlijn. Waarschijnlijk zijn de meisjes al in de nacht van de verdwijning, van 9 op 10 juni, gewurgd. Nathalie wordt aanstaande zaterdag begraven, Stacy op maandag.

Steeds meer sporen wijzen in de richting van hoofdverdachte Abdallah A. Vandaag besloot de rechter dat zijn voorarrest nog met zeker 6 weken verlengd wordt. De meermalen veroordeelde kinderverkrachter bevond zich op het moment van de verdwijning op de plek waar de meisjes voor het laatst zijn gezien. Ook verbleef de verdachte regelmatig in de buurt van de spoorlijn. Abdallah had bij zijn arrestatie opvallende schrammen op zijn knieën en armen. De vindplaats van de kinderlijkjes was begroeid met braamstruiken.

Nieuwe tip
Vandaag is nog een nieuwe tip binnengekomen in de richting van A. Een getuige zou hebben gezien dat hij de meisjes enkele uren voor hun verdwijning lastigviel.

[update] Balkenende: Kabinet blijft aan

Icoon Politiek Het kabinet is vandaag om 13.00 bijeen gekomen om de crisissituatie te bespreken. Deze crisis is ontstaan nadat de D66-fractie het vertrouwen heeft opgezegd in VVD-minister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie. D66 vindt dat Verdonks positie niet gehandhaafd kan blijven na haar optreden in de kwestie rond Hirsi Ali. D66 wil dat Verdonk wellicht een andere positie krijgt binnen het kabinet.

Volgens vice-premier Gerrit Zalm (VVD) hangt alles af van D66. Hij vond het "onverklaarbaar" dat de kleinste regeringspartij de motie van wantrouwen van de oppositie heeft gesteund. De D66-ministers in het huidige kabinet staan achter de beslissing van de fractie.

Bronnen binnen de VVD verwachten dat het kabinet opstapt of dat er een minderheidskabinet gevormd wordt met gedoogsteun van bijvoorbeeld de LPF. VVD-fractievoorzitter Willibrord van Beek vond het niet logisch als alleen minister Verdonk zou aftreden. "We zijn samen uit of samen thuis". Er wordt een persconferentie verwacht rond kwart voor vier, waar het kabinet zal verklaren wat er verder gaat gebeuren.

Update 15.47
Minister-president Jan Peter Balkenende heeft verklaard dat er geen probleem is voor het kabinet en dat het gewoon kan blijven functioneren. "We zijn unaniem tot de conclusie gekomen dat de niet aanvaarde motie geen gevolgen heeft voor het functioneren van het kabinet", aldus Balkenende. Dat betekent dat ook de kabinetsleden van D66 het hiermee eens zijn. Dit is opvallend, omdat de D66-kabinetsleden eerder nog achter de fractie stonden.

Minister Alexander Pechtold is de leider van D66. Maxime Verhagen, fractievoorzitter van het CDA, gaat ervan uit dat Pechtold de D66-fractie zal overtuigen dat ze het kabinet verder moet steunen. Minister Verdonk kan dus aanblijven als minister van Vreemdelingenzaken en Integratie. Er volgt een debat in de Tweede Kamer over het besluit om kwart voor vijf.

Arts: Pessotto in levensgevaar

Icoon VoetbalGianluca Pessotto, oud-international en manager van voetbalclub Juventus, is in levensgevaar. Dat heeft zijn behandelend arts van het ziekenhuis in Turijn gezegd.

"We kunnen niet zeggen of hij het zal overleven", aldus de arts. De 35-jarige Pessotto sprong dinsdag van het dak van het hoofdkantoor van Juventus. Bij de val liep hij diverse botbreuken op. Hij wordt nu kunstmatig in coma gehouden en is inmiddels twee keer geopereerd.

Juventus is verwikkeld in een omkoopschandaal, maar Pessotto is geen verdachte in die zaak. De vrouw van Pessotto verklaarde eerder dat hij depressieve klachten had en voor zijn gevoel de functie als teammanager niet aankon.

Gewapende man aangehouden op Schiphol

Icoon PolitieOp Schiphol is vandaag een gewapende man aangehouden. De 34-jarige man droeg een buiktasje met daarin een vuurwapen met scherpe patronen, zo heeft de Koninklijke Marechaussee gemeld.

De man zat samen met een vrouw in een auto bij de vertrekpassage en werd betrapt tijdens een preventieve fouilleeractie. Hij bleek ook een wikkel cocaïne bij zich te dragen. De vrouw had pepperspray in haar bezit.

Bij een huiszoeking die later bij de man is gehouden, vond de marechaussee ook nog eens vier wikkels cocaïne, twee valse bankbiljetten, een zakje met 100 gram cocaïne en materialen om cocaïne te versnijden en te verpakken. De man zal vrijdag worden voorgeleid aan de rechter-commissaris, de vrouw is met een proces-verbaal naar huis gestuurd.

Pessotto in levensgevaar

Gianluca Pessotto, oud-international en manager van voetbalclub Juventus, is in levensgevaar. Dat heeft zijn behandelend arts van het ziekenhuis in Turijn gezegd.

"We kunnen niet zeggen of hij het zal overleven", aldus de arts. De 35-jarige Pessotto sprong dinsdag van het dak van het hoofdkantoor van Juventus. Bij de val liep hij diverse botbreuken op. Hij wordt nu kunstmatig in coma gehouden en is inmiddels twee keer geopereerd.

Juventus is verwikkeld in een omkoopschandaal, maar Pessotto is geen verdachte in die zaak. De vrouw van Pessotto verklaarde eerder dat hij depressieve klachten had en voor zijn gevoel de functie als teammanager niet aankon.

Menchov langer bij Rabobank

Denis Menchov rijdt ook de komende twee seizoenen in het tricot van Rabobank. Dat maakte de ploegleiding van de bankiersploeg vandaag bekendgemaakt.

De 28-jarige Menchov schreef in 2005 de Ronde van Spanje op zijn naam, nadat Roberto Heras wegens een positieve dopingtest werd gedeklasseerd. In de Tour de France stelde de Rus flink teleur. Vanaf zaterdag hoopt hij zich te revancheren in la Grande Boucle. Naast Menchov zette ook Bram de Groot zijn handtekening onder een tweejarig contract. De Groot rijdt al zijn hele profcarrière voor de enige Nederlandse ProTourploeg.

Duizend ratten in één huis

Icoon OpmerkelijkIn de Amerikaanse stad Petaluma hield een 67-jarige man ongeveer duizend ratten in zijn huis. Een paar honderd had hij in kooien en de rest van deze beestjes liep vrij rond in zijn huis. In de keuken was het een feest voor de beesten en in het bed van de man hadden ook de vlooien, die huisden op de gasten, in alle rust gezorgd voor nakomelingen aangezien de man het niet echt nodig vond het bed regelmatig te verschonen.

De man verklaarde voor de rechtbank dat hij was begonnen met een paar ratten. Hij had niet verwacht dat deze beesten zich zo snel konden voortplanten. Op de vraag waarom hij niet eerder aan de bel had getrokken kon de 67-jarige Roger Dier geen antwoord geven. Nadat omwonenden begonnen te klagen kwam Saverio DiTomaso, de eigenaar van het huis, een kijkje nemen. Hij schrok van wat hij daar aantrof "De ratten stoven door het huis, zaten in de kruipruimtes en tussen het plafond en bovengelegen vloer. Ik wilde hem toen nog niet aangeven omdat Dier het niet eenvoudig had in het leven." De rekeningen van de bejaarde stapelden zich op en ook de huur werd vaak te laat betaald.

Ook had de man zeven katten die zowel rond als in het huis tussen de ratten liepen. Waarom de katten niet achter de ratten aangingen is volgens Nancee Tavares van de lokale dierenbescherming eenvoudig uit te leggen. "Zie het als iemand die in een chocoladefabriek werkt, na een tijdje smullen, kun je geen chocola meer zien of ruiken." Er wordt naar een goed tehuis voor de beestjes gezocht. Ratten zijn meestal vriendelijk en intelligent. De ratten die ziek waren hebben ze in laten slapen.

Sharapova simpel verder

Maria Sharapova maakt deel uit van de laatste 32 op Wimbledon. De oud-kampioen haalde het zonder moeite tegen Ashley Harkleroad: 6-2, 6-2.

Sharapova incasseerde in de eerste set slechts drie punten op haar eigen opslag. Ook in de rally’s domineerde de Siberische met krachtig spel. Harkleroad was hier niet tegen opgewassen en afgezien van een redelijk begin werd ze volledig overklast. In de derde ronde ontmoet Sharapova de Amerikaanse veterane Amy Frazier, die Melinda Czink de baas was: 6-2, 6-3. Ook Flavia Pennetta, als zestiende geplaatst, staat in de derde ronde na een overwinning tegen Laura Granville: 6-2, 6-1.

Lucht te koop voor WK-liefhebbers

Icoon BizarEen Chinese ondernemer denkt rijk te worden door de verkoop van een nieuw product: lucht. Hierbij gaat het niet zomaar om gewone, ordinaire lucht, maar om de lucht uit WK-stadions. Een zak van deze lucht is te koop voor omgerekend vijf euro.

"Mijn lucht van het WK is echt iets voor de voetbalfans. Ik heb het opgevangen bij de stadions toen het gras werd gemaaid. Je kunt het gras ruiken,", aldus de enthousiaste Li Jie, die zeker weet dat er vraag is naar de WK-lucht. Volgens hem is het vooral ideaal voor mensen die niet zelf naar het stadion kunnen komen. Hij adviseert de luchtzak om je nek te hangen, om zo echt in de WK-sfeer te komen.

Lucht verkopen is niet het eerste project warmee Li Jie rijk denkt te worden. Eerder kwam hij al in het nieuws met de verkoop van stukjes land op de maan.

Li Jie
Li Jie, ondernemer in hart en nieren, verkocht ook al stukjes maan

Uitslag Duitsland - Argentinië al op internet

Morgen zal Duitsland het opnemen tegen Argentinië in de kwartfinales van het WK voetbal in Duitsland. Vanmorgen was op de website van de wereldvoetbalbond FIFA al het wedstrijdverslag van de wedstrijd te lezen.

Op de site was te lezen dat Duitsland, na een verlenging, met 2-1 zal gaan winnen van de Zuid-Amerikanen. De doelpunten worden gemaakt door Ertesacker, die in de 37ste minuut gaat scoren uit een penalty, Schweinsteiger, die tien minuten na rust een eigen goal scoort en Metzelder die in de verlenging de winnende treffer maakt. De Argentijn Coloccini krijgt in de 120ste minuut, na twee keer geel, een rode kaart, zo meldt de site.

Inmiddels is de pagina van de site verwijderd. Het is een raadsel hoe de uitslag op de site is gekomen. Wellicht hebben hackers ingebroken op de site of heeft een websitemedewerker van de voetbalbond een grap uitgehaald. Wat opviel was dat het briefhoofd van de pagina anders was dan bij vorige wedstrijden. Medewerkers van het Algemeen Dagblad zijn de site van de Fifa verder gaan uitpluizen, maar vonden geen andere verslagen van nog te spelen wedstrijden.

Uitslag Duitsland - Argentinië al op internet

Icoon WK 2006Morgen zal Duitsland het opnemen tegen Argentinië in de kwartfinales van het WK voetbal in Duitsland. Vanmorgen was op de website van de voetbalbond FIFA al het wedstrijdverslag van de wedstrijd te lezen.

Op de site was te lezen dat Duitsland, na een verlenging, met 2-1 zal gaan winnen van de Zuid-Amerikanen. De doelpunten worden gemaakt door Mertesacker, die in de 37ste minuut gaat scoren uit een penalty, Schweinsteiger, die tien minuten na rust een eigen goal scoort en Metzelder die in de verlenging scoort. De Argentijn Coloccini krijgt in de 120ste minuut, na twee keer geel, een rode kaart, zo meldt de site.

Inmiddels is de pagina van de site verwijderd. Het is een raadsel hoe de uitslag op de site is gekomen. Wellicht hebben hackers ingebroken op de site of heeft een websitemedewerker van de voetbalbond een grap uitgehaald. Wat opviel was dat het briefhoofd van de pagina anders was dan bij vorige wedstrijden. Medewerkers van het Algemeen Dagblad zijn de site van de FIFA verder gaan uitpluizen, maar vonden geen andere verslagen van nog te spelen wedstrijden.

Kijk voor al het WK-nieuws op de WK-site van FOK!

Klinsmann :"Wij pakken de titel"

De bondscoach van Duitsland, Jurgen Klinsmann, is zeer overtuigd van het spel en kunnen van zijn team. In een interview met het blad Kicker liet Klinsmann er geen gras over groeien op de vraag wie er wereldkampioen wordt: "Wij."

"Ach, ik heb altijd wel geweten dat die kritiek op zou houden", aldus de reactie van Klinsmann op het feit dat de kritiek is omgeslagen in euforie. "We wisten dat we nog twintig tot dertig procent meer uit de spelers konden halen, daarom zijn we in de voobereiding op dit toernooi naar Sardinië geweest. Door de conditietrainingen die we daar gedaan hebben, kan elke speler in onze selectie nu het beste in zichzelf naar boven halen."

Over de wedstrijd tegen Argentinië is Klinsmann duidelijk. "Voor een voetballand als Duitsland kan een kwartfinale geen maatstaaf zijn. We willen daarom ook per sé Argentinië verslaan en ons plaatsen voor de halve finale. Vorig jaar speelden we tijdens de Confederations Cup al tegen Argentinië, toen werd het 2-2. Van deze wedstrijd hebben we geleerd en hopelijk kunnen we ze ditmaal verslaan."

Landis: "Ik kan opvolger Armstrong worden"

"Ik kan de opvolger worden van Lance. Mijn hoop daarop is gerechtvaardigd. Al plaats ik geen geweer tegen mijn slaap als de realiteit anders uitvalt." Deze uitspraak deed Floyd Landis voor aanvang van de Tour.

De Amerikaan kent een sterk voorseizoen en denkt momenteel een goede Tourfavoriet te zijn. Vorig jaar eindigde hij enigzins teleurstellend op een negende plek in het algemeen klassement. Maar dit keer vindt Landis dat hij een goede kans maakt op de eindzege: "Ik voel me veel minder gespannen. Nu is er meer druk van buiten uit, maar toen legde ik mezelf meer stress op. Ik ben sterker geworden, net als mijn team."

Floyd Landis denkt vooral winst te kunnen pakken bij de tijdritten. "Met meer dan 100 kilometer tijdrijden lijkt het erop dat de Tour tegen de klok kan gewonnen worden. Heb je echter één slechte dag in de bergen, dan ben je de voorsprong zo kwijt." In de winter heeft de Amerikaan hier aan hard gewerkt om zich te verbeteren in deze discipline. Zo heeft hij bijvoorbeeld zijn tijdritpositie iets veranderd. Landis verklaart dat nu hij hoger op zijn fiets zit, hij harder trappen en daardoor weer de broodnodige tijdwinst kan halen.

Eens op z'n japans ?

Van user Sitethief kregen we deze week via de submit een aantal japanse filmpjes.

Een japanse soort David Blaine die hamburgers uit een affiche snoept en daarbij de omstaanders met verstomming achterlaat. Link naar het filmpje

Deze is wel ... hoe zou ik dit nu formuleren ... beetje nichterig dansje van 3 japanse gozers in vrouwenbadpak.

Grappige reclamespots gaan er bij mij altijd in als zoete koek, zo ook deze waarbij een gloednieuwe paps en mams de verrassing van hun leven krijgen... het is een echt japannertje.

Dit kereltje en zijn jojo's gaan het nog ver schoppen.

Deze reclamespot vind ik persoonlijk een beetje zielig. Dat jongetje heeft blijkbaar maar 1 waskrijtje.

Ok... geen hond gelooft dat dit echte acrobaten zijn. Maar wel knap gemaakt.

Ik wist het Sushi is niks meer dan een globale practical joke. Zie hier het bewijs.

Met dank aan Sitethief voor de submit

Lijst van 58 renners wordt bekend

Vandaag zal door de Spaanse justitie een lijst van 58 wielrenners worden bekendgemaakt die betrokken zouden zijn bij het Spaanse dopingschandaal.

Allerlei geruchten doen nu de ronde, van wie er nu wel of niet op de lijst staat. De Spaanse krant ABC meldt dat van de 58 coureurs twintig uitkomen voor Comunidad Valenciana en vijftien voor Astana-Würth. Ook staan er de namen van onder andere Santiago Botero, Santi Perez, Oscar Sevilla en Jan Ullrich op de beruchte lijst. Wel wordt nadrukkelijk gezegd dat Alejandro Valverde, de Spaanse Tour-favoriet, niet verdacht wordt in deze zaak.

Alle 58 renners zouden klant zijn bij dokter Fuentes, die hen doping zou verstrekken. Wat de gevolgen zijn voor de Tour de France, die overmorgen in Straatsburg zal beginnen, is nog volstrekt onbekend.

Viduka overweegt einde interlandloopbaan

Mark Viduka overweegt om zich niet meer beschikbaar te stellen voor het nationale Australische voetbalelftal. De 30-jarige aanvaller van Middlesbrough wil meer tijd doorbrengen met zijn familie.

"Ik heb mijn kinderen de laatste zes maanden amper gezien. Zij weten niet wie hun vader is en dat is moeilijk te accepteren", aldus Viduka. Tevens vindt hij zichzelf te oud voor het volgende WK, dat in 2010 wordt gespeeld in Zuid-Afrika.

De Australiër, die een Kroatische achtergrond heeft, werd met zijn ploeg op het WK in Duitsland in de achtste finale uitgeschakeld door Italië. De aanvoerder miste in vier WK-wedstrijden geen minuut, maar hij wist niet tot scoren te komen.

Russische clubs azen op Seip

De kans bestaat dat Marcel Seip naar Rusland verhuist. De verdediger van SC Heerenveen staat volgens Omrop Fryslân in de belangstelling van meerdere clubs uit Rusland.

Seip begon zijn carriere bij BV Veendam. Na twee seizoenen vertrok hij naar SC Heerenveen waar hij vijf jaar speelde. Eind maart kreeg hij van de club te horen dat zijn contract niet verlengd werd. De speler gaf al eerder aan dat hij toe was aan een nieuwe uitdaging en graag naar het buitenland wou vertrekken.

Lekker sporten

Ramin Sohrab doet aan sport, da's duidelijk, alleen welke sport is mij niet helemaal duidelijk.

Is het turnen, is het karate, of is het gewoon een beetje doen waar die zin in heeft, hoe dan ook hij doet dingen die de gemiddelde mens niet zou kunnen doen zonder er een paar botbreuken aan over te houden, en gelukkig zijn er mensen die dat allemaal vastleggen op film

Met dank aan Banaanvraag voor de submit

[Upd]Sportfraudezaak Italië van start

Vandaag beginnen in Rome zes rechters aan de eerste verhoren in de mogelijk grootste Italiaanse sportfraudezaak. Het proces draait om clubs en officials, die beschuldigd worden de uitslagen van wedstrijden te hebben beïnvloed.

De voetbalclubs Juventus, AC Milan, Fiorentina en Lazio Roma staan terecht, alsmede in totaal 26 scheidsrechters, grensrechters en topbestuurders. De zaak kwam aan het licht toen uit telefoongesprekken van Juventus-directeur Moggi bleek dat hij scheidsrechters probeerde te ritselen voor wedstrijden van Juventus.

De rechters doen op 9 juli, de dag van de WK-finale, uitspraak.

Update 13:51

Het proces naar de sportfraude in het Italiaanse voetbal gaat op maandag 3 juli verder. Hoofdrechter Cesare Ruperto heeft dat donderdag bepaald, zodat Bologna, Lecce, Trevisio, Brescia en Messina zich beter kunnen voorbereiden. De vijf clubs uit de Serie B zijn niet verdacht, maar nemen wel deel aan de rechtzaak.

Roda haalt opvolger Cziommer


Roda JC heeft een opvolger gevonden voor Simon Cziommer, die naar AZ is vertrokken. De Roemeen Alin Stoica zal zich maandag in Kerkrade melden.

"Dit is een speler met heel veel mogelijkheden, waar we aanvallend gezien nog heel veel plezier aan kunnen beleven. Ik vind hem echt een supertalent, die de regisseur van ons nieuwe elftal zou kunnen worden. Een echte nummer tien, die de rol van Cziommer zou kunnen overnemen," aldus de directeur van de Limburgers, Huub Narinx.

Roda JC neemt wel een risico met Stoica, hij speelde de afgelopen seizoenen weinig wedstrijden. Afgelopen jaar kwam de middenvelder bij Politechnica Timisoara slechts vier keer in actie. Om die reden zal Stoica een contract voor één jaar tekenen.

"Dit omdat hij de laatste jaren niet echt top heeft gepresteerd, zelfs een beetje in de vergetelheid is geraakt. Het is dus nog even afwachten wat hij nog voor een niveau aan kan. Maar ik heb er desondanks meer dan genoeg vertrouwen in", aldus Narinx.

Stoica maakte vooral naam in België, vanaf 1997 verdedigde hij daar zeven jaar lang de kleuren van Anderlecht en Club Brugge. Voor het nationale Roemeense elftal speelde de 26-jarige middenvelder zestien interlands.

Onderzoek naar casual gaming

Macrovision, eigenaar van Trymedia Network, heeft via hun website een enquête gehouden onder 789 gamers over casual gaming. Trymedia verzorgt digitale distributie van PC games, en heeft 1500 titels in de catalogus staan.

De resultaten kun je hieronder zien


* 37% are age 35-49.
* 28% are age 50-60

* 71% female

* 29% male

* 58% have no children under age 18 living in their households

* Top personal interests/hobbies of casual gamers:
1. Pets
2. Travel
3. Arts & Crafts
4. Shopping
5. Gardening

Casual game play habits:

* 37% play 9 or more game ‘sessions’ per week
* 66% say each ‘session’ typically lasts for at least one hour
* 31% spend more than two hours in each gameplay ‘session’
* 73% play at night
* 55% play on weekends
* 48% play when they have the house to themselves

* Top casual game genres:

1. Puzzle (67%)
2. Card (44%)
3. Strategy (35%)
4. Action (34%)

* 30% have downloaded more than 21 games in the last year

* 67% read game reviews and 46% of those who do feel they are influenced to try or purchase a new game by the reviews they read

* 84% access the Internet through a home broadband connection
* 70% have purchased a game after first playing it free of charge on the Internet

Opvallend is dat er bijna niet casual gegamed wordt door forensen, en dat een sessie vaak meer dan één uur duurt.

Lerares afgetuigd door boze moeder

Icoon MisdaadEen lerares van een Arnhemse basisschool is door een moeder in elkaar geslagen. De juf, die les gaf aan groep 3, had de vrouw net verteld dat haar kind een verhaal over pesterijen uit zijn duim had gezogen.

Het zesjarige kind had vorige week aan zijn moeder verteld dat hij gepest werd op school, waarop de docente direct werd ingelicht. De juf ondernam meteen actie en stelde het probleem in haar klas aan de kaak. Later bekende de leerling dat hij het verhaal volledig verzonnen had. Toen de lerares dat echter aan de moeder van het jongetje vertelde, ontstak die in woede en sloeg en schopte ze de juf tegen de grond. Na enige tijd konden collega's ingrijpen. De school heeft aangifte gedaan tegen de vrouw.

Voor de Onderwijsbond CNV is de maat nu vol. De bond meent dat de gebeurtenissen in Arnhem niet op zichzelf staan. Zo werd kort geleden op een Amsterdamse school ook al een lerares mishandeld door een ouder. Het OM deed die zaak destijds af met een boete van 150 euro. "Voor invoegen op de verkeerde rijstrook krijg je ongeveer hetzelfde. Welk signaal geven ze hiermee af?", aldus vakbondsvoorzitter Marleen Barth. Volgens de bond moet er nu echt werk worden gemaakt van betere bescherming van het onderwijspersoneel.

Met dank aan vlaspld voor de submit.

Totti vreest Shevchenko

Francesco Totti heeft gezegd dat het niet vanzelfsprekend is dat Italië zich morgen zal plaatsen voor de halve finale van het WK.

De Squadra Azzurra speelt in de kwartfinale tegen de Oekraïne, waar sterspeler Andriy Shevchenko in de spits staat. "Op papier moeten we winnen, maar vergeet niet dat bij Oekraïne een speler als Shevchenko rondloopt", aldus Totti.

Shevchenko, die onlangs AC Milan verruilde voor Chelsea, is de onbetwiste leider van de verrassende kwartfinalist. In de achtste finale tegen Zwitserland faalde hij tijdens de strafschoppenreeks, maar had toen het geluk dat de Zwitsers al hun penalty's misten.

Marokkaanse hackers vallen Israëlische sites aan

InternetRuim 750 Israëlische websites zijn de afgelopen dagen gehackt door een groep Marokkaanse hackers. De groep - Team Evil - sloeg toe op onder meer sites van banken, autofabrikanten en ziekenhuizen. De hackers steunen het verzet tegen de Israëlische bezetting van Palestijns gebied. Het is de grootste aanval op Israëlische websites tot nu toe.

Op alle sites werd de volgende boodschap achter gelaten: ''Hacked By Team-Evil Arab hackers u KIll palestin people we Kill Israel servers'' (Gehackt door Team-Evil, jullie doden Palestijnen, wij doden Israëlische servers).

Websites van Israëlische bedrijven worden dagelijks onder vuur genomen door hackers. Het Marokkaanse Team-Evil is daarbij zeker niet onbekend. Het afgelopen jaar waren zij verantwoordelijk voor de meeste hacks. Ook heeft de groep geregeld Amerikaanse regeringssites gehackt. Daar werden berichten achtergelaten die aanzetten tot jodenhaat.

Servië geeft Kosovo niet op

Icoon Buitenlands De Servische president Vojislav Kostunica heeft een bezoek gebracht aan Kosovo en daar gezegd dat de Serviërs het gebied nooit zullen opgeven. "Er is geen betere plaats om te herhalen wat iedere Serviër moet weten: Kosovo is altijd deel geweest van Servië en zal het altijd blijven". Ondanks dat er minder Serviërs wonen dan etnisch-Albanezen, heeft het gebied voor Serviërs een belangrijke symbolische functie. In 1389 vochten de Serviërs in Kosovo tegen het Ottomaanse Rijk. De 'Slag op het Merelveld' is sindsdien een belangrijk onderdeel van de Servische identiteit.

Het lijkt een lastige taak te worden voor de Verenigde Naties om van Kosovo een onafhankelijk land te maken. Momenteel staat het gebied onder VN-bestuur, maar hoort het formeel gezien nog bij Servië. De meeste inwoners van het gebied zijn etnisch-Albanezen, en zij praten onder leiding van de VN over de toekomst van Kosovo. De meesten van hen streven een onafhankelijk Kosovo na, maar de meeste Serviërs lijken niet verder te willen gaan dan het geven van een vergaande vorm van autonomie.

Kaart Servië en Kosovo De etnisch-Albanezen zien het bezoek van Kostunica aan het gebied als een provocatie. In 1989 deed Slobodan Milosevic eenzelfde soort bezoek aan Kosovo. Hij kwam daar net als Kostunica ook St. Vitusdag vieren, de dag waar de slag tegen het Ottomaanse Rijk herdacht wordt. Ook Milosevic hield toen een rede waarin hij de nationalistische gevoelens van de Serviërs opzweepte.

Amfilohije, aartsbisschop van de Servisch-orthodoxe kerk, heeft gezegd dat onafhankelijkheid voor Kosovo de Balkan tot een kruitvat zou maken. "De best denkbare oplossing voor Kosovo zou zijn om bij Servië te blijven, met de grootst mogelijke autonomie en garanties voor de mensenrechten van al zijn burgers". De internationale denktank ICG is bang dat Serviërs in het gebied na onafhankelijkheid van Kosovo "onvoorspelbaar" en mogelijk "irrationeel en gewelddadig" zullen reageren. Ook is het onzeker hoe de Servische overheid erop zal reageren.

Kabinet-Balkenende II wankelt

Vandaag is er het één en ander gebeurd in de Tweede Kamer. Na de motie van wantrouwen van gisteren die D66 steunde, heeft het kabinet unaniem besloten dat de motie van wantrouwen geen gevolgen zou hebben voor het kabinet.

Zojuist heeft de fractie (dus niet de ministers) het vertrouwen in het kabinet opgezegd. Dit betekent niet de val van het kabinet, maar het balanceert nu wel op een dunne lijn. Op dit moment is het debat over het aanblijven van het kabinet te volgen op Ned 2. Het ziet er naar uit dat het kabinet zal vallen, maar na alle heisa van vandaag is alles mogelijk!

Van Basten op vakantie naar Portugal

Het lijkt een grap te zijn: Marco van Basten, de bondscoach van het Nederlands elftal, gaat met zijn gezin op vakantie naar het land dat Oranje uitschakelde op het WK voetbal.

Het is echter gewoon toeval. Van Basten had de zomervakantie al voor het begin van het WK geboekt. Hij is niet van plan om zijn reis te annuleren. "Ik ga gewoon naar Portugal", aldus Van Basten op een persconferentie in Zeist. Hij zei daarbij wel dat hij ontzettend heeft gebaald van de manier waarop Portugal gewonnen heeft van Oranje.

Britse miljonairsdochter moordde om ervaring op te doen

De Britse miljonairsdochter Kemi Adeyoola (18) is gisteren in Londen tot levenslange gevangenisstraf veroordeeld voor de moord op haar 84-jarige buurvrouw. Volgens de rechter moordde het meisje om ervaring op te doen. Het slachtoffer werd met veertien messteken om het leven gebracht.

De rechter noemde Adeyoola een koelbloedige moordenaar. Volgens de aanklagers zou ze uiteindelijk een rijke vrouw uit de weg hebben willen ruimen. De rechter sloot niet uit dat Adeyoola ervaring wilde opdoen voor een boek. Tijdens een gevangenisstraf voor winkeldiefstal, die ze kort voor de moord uitzat, legde de toen 17-jarige haar plannen vast op papier. De achttien pagina's lezen als een handleiding voor het plegen van een moord. Adeyoola zei tijdens de rechtszaak dat het slechts ging om een blauwdruk voor een politieroman.

Levenslange gevangenisstraf is in Engeland, anders dan in Nederland, niet automatisch levenslang. Het bestaat uit een vaste straf van een x aantal jaar (in dit geval door de rechter vastgesteld op 20 jaar). Daarna kán een verdachte onder voorwaarde vrijkomen. Daar moet dan door een commissie over worden beslist. De vader van het meisje heeft zijn dochter tijdens het proces overigens onterfd. Haar gescheiden ouders willen niets meer met hun dochter te maken hebben.

Met dank aan babbelbox voor de submit.

Rosberg in de verdediging

Williams F1-coureur Nico Rosberg is in de verdediging geschoten na zijn ongeval tijdens de Grand Prix van Canada van afgelopen weekend.

Rosberg wist zich als zesde te kwalificeren, maar zag zijn plek in de punten in rook opgaan nadat hij aanraking kwam met de McLaren-bolide van Juan Pablo Montoya. De Colombiaan gaf zijn Duitse collega de schuld van het ongeval omdat Rosberg niet genoeg ruimte zou hebben gegeven toen de Montoya binnendoor kwam in de derde bocht van de tweede ronde.

De Colombiaan kreeg al gauw van veel mensen gelijk, maar Rosberg zegt dat de actie van Montoya ‘te ambitieus’ en 'onmogelijk' was. "Montoya deed een inhaalpoging aan de binnenkant van de derde bocht; hij kwam zeer snel en erg dichtbij. Ik was echter niet van plan de deur wagenwijd open te zetten om hem er door te laten – de wagen voelde zo goed – dus ik dook de bocht in en had het gevoel dat ik hem genoeg ruimte gaf… totdat ik een botsing voelde. De lijn en de snelheid waarmee hij aan kwam zetten betekende dat het moeilijk voor ons zou worden om de bocht door te gaan met twee wagens, hoeveel ruimte ik hem ook zou geven," aldus Rosberg.

Van Basten op vakantie naar Portugal

Icoon WK 2006 Het lijkt een grap te zijn: Marco van Basten, de bondscoach van het Nederlands elftal, gaat met zijn gezin op vakantie naar het land dat Oranje uitschakelde op het WK voetbal.

Het is echter gewoon toeval. Van Basten had de zomervakantie al voor het begin van het WK geboekt. Hij is niet van plan om zijn reis te annuleren. "Ik ga gewoon naar Portugal", aldus Van Basten op een persconferentie in Zeist. Hij zei daarbij wel dat hij ontzettend heeft gebaald van de manier waarop Portugal gewonnen heeft van Oranje.

Voor meer WK-nieuws kun je terecht op de speciale WK-site van FOK!

Kort geding Sparta van de baan

Het kort geding dat morgen voor de rechtbank Amsterdam zou dienen tegen Niels Kokmeijer, is van de baan. Sparta, dat de rechtszaak tegen de oud-profvoetballer had aangespannen om de beslaglegging op de banktegoeden ongedaan te krijgen, heeft het kort geding ingetrokkken.

Door een brute charge van zijn tegenstander Rachid Bouaouzan moest Kokmeijer zijn loopbaan als profvoetballer beëindigen. Eind vorige maand werd Bouaouzan door het gerechtshof in Den Haag veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van zes maanden. De KNVB schorste Bouaouzan voor twaalf duels waarvan twee wedstrijden voorwaardelijk. Ook Sparta legde hem een disciplinaire straf op.

Kokmeijer liet beslagleggen voor een bedrag van 850.000 euro als schadeloosstelling. Sparta eiste opheffing van dat beslag. De club zou anders de salarissen van de werknemers niet meer kunnen betalen. Sparta zal nu met toestemming van Kokmeijer een bankgarantie afgeven.

Vijf man vast in zaak doodgemartelde peuter

MisdaadIn de zaak naar de in januari in Den Haag overleden 1,5 jaar oude peuter, zitten nu vijf verdachten vast. Het kind werd op 28 januari geradbraakt het Juliana Kinderziekenhuis binnengebracht, alwaar het korte tijd later overleed. Volgens de ouders was hun dochtertje Mehak van de trap gevallen, maar daar geloofden de artsen helemaal niets van, ook al omdat bij sectie zowel oude als nieuwe verwondingen aan het licht kwamen, waaronder veel ernstige botbreuken. De ouders werden daarom al snel door de politie aangehouden voor verhoor.

Naast vader Lalit (24) en de 22-jarige moeder Rani zitten er twee mensen vast die verdacht worden van het medeplegen aan zware mishandeling met de dood tot gevolg. Een vijfde verdachte, een vrouw, zit vast op verdenking van het plegen van meineed. Hoofdverdachte is, naast de ouders, de 41-jarige Ranu. Deze vrouw zou het ouderpaar - dat illegaal in Nederland verbleef en bij haar inwoonde - hebben aangezet tot een onorthodoxe behandeling van hun dochtertje.

Het Algemeen Dagblad meldt vandaag dat de 1,5 jarige Mehak gedood is na exorcisme. Zij zou bezeten zijn geweest van de duivel en zijn geschopt, geslagen en uitgehongerd met de bedoeling die duivel uit te bannen. De ouders zouden onder invloed hebben verkeerd van een Indiase gebedsgenezeres.

Crisis voor Kabinet-Balkenende II

Nog niet zo lang geleden schreef ik een blog over wat een kabinetscrisis nu eigenlijk is en wat voor gevolgen het kan hebben. Vandaag is er een crisis ontstaan rond Verdonk. Dit is niet de eerste maal dat het kabinet in de problemen komt door Verdonk en ook niet de eerste keer dat er een motie van wantrouwen wordt ingediend tegen of er een andere rel ontstaat aan de hand van Verdonk. Zo zette zij het meisje Taïda, Nederland uit omdat zij al eerder uitgeprocedeerd was, maar haar VWO diploma nog wilde halen. Later werd het een waar gevecht tussen Taïda en Verdonk waarbij Verdonk persoonsgegevens openbaarde van Taïda. Ze wilde het Nederlanderschap van een kamerlid Hirsi Ali ontnemen omdat ze had gelogen over haar naam en geboortedatum. Hirsi Ali had dit echter al aangegeven bij de VVD en zelf in één van haar boeken. Verdonk wilde ook twee Iraanse homo's uitzetten, omdat volgens haar inlichtingenIran veilig was voor homoseksuelen terwijl nog niet zo lang geleden twee jongens werden opgehangen omdat ze homoseksueel waren. Volgens Verdonk werden zij opgehangen vanwege andere misdaden. Ook liet ze voetballer Kalou niet neutraliseren omdat voetbal geen diening van het algemeens landsbelang is, waardoor Kalou niet mee mocht voetballen met Nederland op het WK.

Vandaag gaat de crisis weer over Hirsi Ali. Hirsi Ali kreeg deze week te horen dat ze haar paspoort mocht behouden, mits ze een verklaring zou tekenen dat ze Verdonk met haar leugens op het verkeerde been heeft gezet. Enkele partijen vinden dat dit chantage is en Hirsi Ali verklaarde dit onder druk te hebben getekend. GroenLinks wilde opheldering en diende een motie van wantrouwen in. Echter steunde deze keer D66 (coalitietpartij) de motie van wantrouwen. Toch haalde de motie het niet, omdat de LPF niet tegenstemde. PvdA, SP, Groenlinks, CU en D66 stemden voor.

Het probleem is nu dat een coalitiepartij vertrouwen heeft opgezegd en het vertrek van Verdonk eist, VVD en CDA willen dit echter niet en VVD heeft gezegd dat als Verdonk moet vertrekken het hele kabinet moet vallen. Het kabinet heeft nu een aantal opties.
Ten eerste kunnen ze niets doen, dan is de sfeer wel ernstig gespannen en dat komt de regering niet ten goede.
Ten tweede kunnen de VVD en CDA niets doen en D66 uit het kabinet stappen, de ministerposten worden dan ingevuld door VVD en CDA. Dan nog hoeft het kabinet niet te vallen, maar is dit wel zeer schadelijk voor het kabinet.
Ten derde kan er besloten worden dat Verdonk moet aftreden en de rest blijft zitten, waarbij er een vervanger komt van Verdonk.
De laatste optie is dat het gehele kabinet valt en er vroegtijdige verkiezingen komen.

Hoe men het went of keert, er moet bekend worden dat dit drama wederom zeer groote schade aanricht aan de geloofwaardigheid van het kabinet, wat net weer vertrouwen begon te winnen.

Update
Vanmiddag wordt er een persconferentie verwacht door Balkenende. D66 heeft echter gezegd dat ze niet verder kunnen met het kabinet als Verdonk op déze post blijft. Er is dus kans dat Verdonk een nieuwe functie krijgt en het kabinet gewoon aanblijft.

Update
Het kabinet heeft unaniem besloten dat de motie van wantrouwen geen gevolgen zal hebben voor het kabinet.

Update
De fractie van D66 (dus niet de ministers) zegt het vertrouwen in het kabinet op. Er kunnen nu twee dingen gebeuren, het kabinet gaat in minderheid door of het kabinet valt.

'Palestina lanceerde chemisch wapen op Israël'

Icoon Israël/PalestinaEen zegsman van de strijders in de Gazastrook heeft onthuld dat ze eerder vandaag een raket met een chemische lading op Israël af hebben geschoten. Het Israëlische leger heeft geen commentaar op het verhaal van de Al-Aqsa Brigadiers, een gewapende beweging die de President van Palestina, Mahmoud Abbas, steunt.

"De al-Aqsa Brigade heeft één raket met een chemische lading erin gelanceerd op het zuiden van Israël", vertelde Abu Qusai, de zegsman in Gaza. Een woordvoerdster van de Israëlische kant ontkent dit en zegt dat het leger niet heeft gezien dat zoiets gelanceerd is en dat er geen bericht is dat Israël getroffen is door zo'n wapen.

[upd] D66 zegt vertrouwen in Verdonk op

PolitiekHet spoeddebat over de affaire rond het Nederlandersschap van Ayaan Hirsi Ali duurt nog immer voort. Het debat - dat gisteravond begon - werd rond 04:00 uur geschorst tot 04:30 uur, omdat D66 nader overleg wilde voeren.

Alles draait nu om de schuldverklaring die Hirsi Ali heeft ondertekend en waarin ze erkent dat ze minister Rita Verdonk op het verkeerde been heeft gezet. Aan het begin van het debat zei het kabinet dat Hirsi Ali niet onder druk gezet is om te tekenen. Ook was er geen politieke deal met haar gesloten. Maar later erkende premier Balkenende, op een vraag van D66-Kamerlid Lousewies van der Laan, ineens dat de verklaring niet alleen om juridische redenen is geschreven. Ook minister Verdonk moest er mee kunnen leven, zei de premier na zes uur debat.

Volgens PvdA-leider Wouter Bos erkent het kabinet hiermee dat de verklaring wel degelijk is opgesteld om minister Verdonk uit de wind te houden. GroenLinks heeft inmiddels een motie van wantrouwen klaarliggen tegen Verdonk. De vraag is wat D66 gaat doen. Ook het standpunt van de LPF is nog onduidelijk. CDA en VVD hebben minimaal de steun van één van die partijen nodig om de motie weg te stemmen. Mocht D66 voor de motie stemmen dan is, ook al wordt die afgestemd, de positie van Verdonk penibel; dit omdat dan een regeringspartij het vertrouwen in een minister heeft opgezegd. Mogelijk komt D66 nog met een eigen iets afgezwakte motie op de proppen.

Kamervoorzitter Weisglas heeft laten weten dat als er nog een keer om uitstel wordt gevraagd, hij het debat wil onderbreken tot vanmiddag. Dit is weer tegen de wens in van onder meer GroenLinks.

Update 04:47
Even na 04:30 uur werd het debat hervat. Minister-president Balkenende kwam terug op zijn eerdere uitlating over de schuldverklaring en nuanceerde die. GroenLinks diende mede namens PvdA, ChristenUnie en SP een motie van wantrouwen in tegen Verdonk. Politiekverslaggever Ferry Mingele zei dat die motie bij de hoofdelijke stemming zal worden gesteund door D66. Maar volgens hem zal de LPF tegenstemmen, zodat de motie het niet haalt.

Het kabinet zal zich vermoedelijk later vandaag beraden op de situatie. Wanneer D66 de motie steunt, heeft namelijk een regeringspartij het vertrouwen in een minister opgezegd en dientengevolge ook in het kabinet dat de affaire rondom Hirsi Ali gezamenlijk heeft afgehandeld.

Update 11:25
Zoals verwacht stemde de D66-fractie aan het eind van het debat rond 05:30 uur voor de motie van wantrouwen tegen minister Verdonk. De motie haalde echter geen meerderheid. CDA, VVD, LPF, SGP, Wilders en Nawijn stemden tegen, waardoor de motie met 79 tegen 64 stemmen werd verworpen.

Volgens Van der Laan is D66 niet uit op de val van het kabinet, maar kan Verdonk niet langer aanblijven na haar ''vertoning'' in de Hirsi Ali-kwestie. Formeel kan de minister gewoon blijven zitten, omdat de motie niet is aangenomen. Alleen doet zich nu wel de opmerkelijke situatie voor dat een regeringspartij een minister niet steunt.

Het kabinet zal rond het middaguur bijeenkomen voor crisisberaard. Het is nog onduidelijk wat er zal gebeuren. Er zijn een aantal opties: Verdonk gaat weg, Verdonk en een paar ministers stappen op, ze blijft gewoon aan, of het hele kabinet stapt op. Van Beek, die de VVD-fractie nog aanvoerde, zei dat het niet zo kan zijn dat Verdonk wordt geslachtofferd. CDA-fractieleider Verhagen zei dat wat hem betreft Verdonk gewoon kan blijven zitten. Het debat zal rond 14:00 uur worden hervat.

Chinees pleegt zelfmoord na verlies Oranje

Icoon ShockingEen Chinese voetbalfan heeft na de nederlaag van Nederland tegen Portugal zelfmoord gepleegd. De man was overtuigd dat Oranje zou winnen, en had met die wetenschap flink ingezet bij een wedkantoor. Toen Nederland na een zenuwslopende wedstrijd met 1-0 verloor van de Portugezen, had de Chinees het niet meer, en sprong hij van de zevende verdieping van zijn hotel naar beneden.

Daarmee is het aantal doden in China ten gevolge van het WK op negen uitgekomen. Zes personen waren al eerder overleden als gevolg van stress of opwinding, hoewel China zelf niet eens meedoet aan het toernooi.

Elders in China vond een bijzonder merkwaardig incident plaats. In de provincie Shandong werd een voetbalfanaat neergestoken, toen hij uit blijdschap voor de winst van Zwitserland op Zuid-Korea een willekeurige vrouw knuffelde. Het is niet bekend of de aanvaller een Koreaanse fan of de partner van de vrouw is.

Bruyneel: "Armstrong had het nog gekund"

Johan Bruyneel, ploegleider van Discovery-Channel, moet het dit jaar doen zonder Lance Armstrong. De Belg beseft dat een achtste opeenvolgende Tourzege een lastig verhaal wordt.

”Alles kan, maar niks moet. Zo beginnen we nu aan de Tour”, zegt Bruyneel, sinds 1999 ploegleider van een Tourwinnaar. ”Popovych, Azevedo, Hincapie en Savoldelli kunnen in de top tien finishen. Alleen Hincapie heeft nog nooit bij de eerste tien gereden. Popovych is nog jong, Azevedo heeft kwaliteiten om in de top vijf te eindigen en van Savoldelli is het afwachten hoe hij de Giro verteert.”

Bruyneel is van mening dat Armstrong ook een achtste Tour had kunnen winnen: ”Fysiek had hij het nog gekund. Was hij nu nog renner geweest, dan had hij vast weer alles op de Tour gezet. Maar wat krijg je daarvoor? Stress laat je niet altijd zien, maar je voelt het wel degelijk.” De ploegleider noemt weinig verrassende namen als kandidaat-eindwinnaars: ”Ivan Basso en Jan Ullrich zijn de logische favorieten. De kans dat wij winnen, is klein.”

Kovalainen wil racen

Renault -testcoureur Heikki Kovalainen vind dat hij klaar is om te gaan racen. De jonge Fin ziet het niet zitten om volgend seizoen opnieuw te moeten testen.

Vooralsnog is er voor het volgende seizoen bij Renault nog één racezitje vrij. Kovalainen maakt grote kans om deze plaats op te vullen. Het grootste gevaar voor de Fin is zijn landgenoot Kimi Räikkönen. Volgens de laatste geruchten zou Raikkonen willen overstappen naar Renault.

Teambaas van Renault, Flavio Briatore, heeft altijd gezegd dat Kovalainen eerst veel moet testen, maar dat het doel is te gaan racen voor Renault F1. "We willen hem zoveel mogelijk testkilometers laten maken zodat hij daarna klaar is voor zijn Formule 1-debuut. We hebben veel in hem geïnvesteerd en het zou zonde zijn als die investering niet wordt uitbetaald. Het is nagenoeg zeker dat hij in 2007 voor Renault rijdt en er is nog een kleine kans dat we hem bij een ander team laten rijden," aldus Briatore.

Het laatste gerucht is nu dat Kovalainen een racestoeltje zal krijgen bij het team dat klantenmotoren af gaat nemen van Renault. Het team van Red Bull lijkt het meeste interesse te tonen in het afnemen van de Franse krachtbronnen.

Israël gijzelt 64 Palestijnse politici

Icoon Israël/PalestinaHet Israëlische leger heeft gisteravond naar verluidt 64 Palestijnse bewindslieden en parlementariërs ontvoerd. Met zwaar geschut waren de Israeli's de bezette Westelijke Jordaanoever binnengetrokken, nadat een Israëlische soldaat was ontvoerd door een Palestijnse groepering, Volks Verzet Comités (PRC) genaamd. De Volksverzetscomités wilden de Israelische soldaat ruilen tegen Palestijnse vrouwen en kinderen die in Israelisch gevang zitten. De Israelische premier Olmert ging hier niet op in, "wij voeren geen onderhandelingen met terroristen".

Onder de 64 ontvoerden zit in elk geval vice-premier Nasser al-Shaher, minister van Arbeid Mohammed Barghouthi, minister van Religieuze Zaken Nasser Nayef Rajoub en minister van Financiën Omar Abdel Razek. Het is opmerkelijk dat het Israëlische leger lieden van de regerende Hamas partij ontvoert, aangezien zij primair opriepen tot de vrijlating van de soldaat en secundair tot een goede behandeling van hem.

Ondertussen is een 18-jarige Israelische kolonist gedood. De Volksverzetscomités zegt achter zijn dood te zitten. Aangezien zij ook de Israelische soldaat hadden ontvoerd, rest er weinig hoop voor zijn leven. Ze hadden al gedreigd hem te vermoorden als Israël zijn militaire actie niet zou afbreken.

Employees Of The Month

We ontvangen dagelijks van jullie heel veel linkjes naar leuke filmpjes, maar soms duurt het wel eventjes voordat we in de gaten hebben bij welke serie al dat fraais nu thuishoort. dfr0st submitte vorige week dit linkje.

Het is een webpagina met een paar sketches van een stelletje vervelende baliemedewerksters in een warenhuis. De klant stelt een vraag, maar wordt op een kinderachtige manier te woord gestaan en uitgelachen. Uiteindelijk roept de klant om de manager, maar die gedraagt zich precies zo!

Deze sketch komt uit de nieuwe BBC comedy serie "Man stroke Woman". Deze comedy is onlangs ook door Talpa aangekocht. Talpa heeft de eerste aflevering op 6 juni uitgezonden, maar vanwege de WK voetbal is deze serie tijdelijk nu even verdrongen door "Villa BVD". Zodra het voetbalgeweld voorbij is en we Talpa kunnen vinden op de afstandsbediening, gaan we toch eens een keertje kijken! "Man stroke Woman" zal worden uitgezonden op dinsdagavond om 22:30h.

Lagere premie voor Mateja Kezman

Vijf spelers van Servië en Montenegro krijgen minder premie uitbetaald wegens de tegenvallende prestaties. Onder de vijf voetballers is ook voormalig PSV-er Mateja Kezman, die in de wedstrijd tegen Argentinië (0-6) rood kreeg.

De financiële sanctie was één van de laatste besluiten van de voetbalbond van Servië en Montenegro (de FSSCG), want woensdag hebben beide landen zich ook op voetbalgebied van elkaar afgescheiden.

De lach van Mona

Wij van het weblog vermaken jullie graag, soms met simpele filmpjes, dan weer met wat algemene ontwikkeling en soms, beter gezegd, vaak ook met puzzels en spelletjes, en hoera, we hebben er weer eentje te pakken, vraag me niet wat de bedoeling is want ik snap nooit iets van dit soort puzzels , jullie hopelijk wel, het heeft iets met de Mona Lisa te maken, zover was ik al gekomen.

Met dank aan KaMo voor de submit

Sergio akkoord met Metalurg Donetsk

Sergio is tot een persoonlijk akkoord gekomen met Metalurg Donetsk. De Oekraïners moeten nog wel tot een transfersom overeenkomen met Roda JC.

Sergio speelt al lange tijd in Nederland. Samen met landgenoot Cristiano belandde hij op jonge leeftijd bij NAC Breda. In 2002 trokken de Brazilianen naar Kerkrade, waar Sergio in 117 competitiewedstrijden in actie kwam. De middenvelder maakte daarin 26 doelpunten.

Onlangs trok Metalurg Donetsk ook al Jordi Cruijff aan. De club eindigde vorig seizoen op de zevende plaats in de competitie.

KNVB feliciteert Portugezen per fax

Voorzitter Jeu Sprengers en algemeen secretaris Harry Been hebben woensdag namens de KNVB Portugal via een fax gefeliciteerd met de overwinning op Oranje in de achtste finale van het WK.

"De teleurstelling zijn we voorbij. Terugkijkend was het een emotionele wedstrijd waarin het sterkste team uiteindelijk heeft gewonnen", stond in de fax. "Acht toplanden staan in de kwartfinales. Veel succes verder in het toernooi."

De voorzitter van de Portugese voetbalbond, Gilberto Madail, liet weten de fax van de Nederlandse voetbalbond te waarderen.

Scheidsrechters kwartfinale bekend

De FIFA heeft bekendgemaakt welke scheidsrechters zijn aangewezen voor het fluiten van de kwartfinale-duels van het WK.

Het duel van vrijdagmiddag tussen Duitsland en Argentinië zal door de Slowaak Lubos Michel geleid worden. De Belg Franck de Bleeckere fluit 's-avonds de wedstrijd Italië-Oekraïne. Horacio Elizondo uit Argentinië is aangewezen voor het duel dat Engeland en Portugal op zaterdagmiddag spelen. De avondwedstrijd tussen Brazilië en Frankrijk zal door de Spanjaard Luis Medina Cantalejo geleid worden.

CD: Jamie Lidell - Multiply Additions

Jamie Lidell was voor mij 'de' verrassing van Pinkpop dit jaar. Van een Warp-artiest zou je mogen verwachten dat een album volzit met vreemde experimentele electronica en stevige beats. Lidell verraste echter iedereen door met een heus neo-soul album te komen, waarbij de techno-invloeden naar de achtergrond waren verdreven. Persoonlijk deed het mij weinig, tot het geweldige optreden op Pinkpop. Samen met pianist Gonzales en drummer Mocky was het een stuk energieker dan op plaat, en ook de technoachtergrond van Lidell kwam weer naar boven toen hij plaats nam achter allerlei mixapparatuur. Zoals hij het optreden zelf mooi omschreef: "Just jammin in the afternoon".

Wotte naar Egypte

Mark Wotte wordt komend seizoen hoofdtrainer bij de Egyptische club Ismaïlia. Woensdag bereikte de voormalig coach van ADO Den Haag, Den Bosch, FC Utrecht, Willem II en Jong Oranje overeenstemming met de nummer vier van Egypte.

Begin dit jaar vertrok Wotte als technisch directeur bij Feyenoord. Bij Ismaïlia moet hij voor nieuwe successen zorgen. In 2002 wist de club voor het laatst kampioen van Egypte te worden. Afgelopen seizoen eindigde de ploeg als vierde, op 33 punten van kampioen El-Ahly.

"Ik ben blij dat ik na achttien jaar in Nederland te hebben gewerkt, de kans krijg om in het buitenland aan de slag te gaan, Ik krijg de kans om in een andere cultuur te werken en internationale ervaring op te doen," aldus Wotte.

Demo Chromehounds beschikbaar op Marketplace

Vandaag is een demo van de mechgame Chromehounds op Xbox Live Marketplace verschenen. De demo bevat 2 single player missies.

In Chromehounds draait alles om multiplayer gevechten tussen gigantische metalen oorlogsmachines. Terwijl je met je mech door de verschillende gebieden manoeuvreert moet je coöperatieve tactieken uitvoeren en intense gevechten leveren tegen andere gamers via Xbox Live. Strategische planning, snelle reflexen en teamcommunicatie vormen de sleutel tot de overwinning.

Een beetje leedvermaak is op zijn plaats. De demo is in alle Xbox Live territories verschenen, behalve in de V.S. en Canada. Dit heeft volgens Microsoft te maken met licentieproblemen in deze landen.

Chromehounds is 7 juli te koop in de Nederlandse winkels.



Try before you buy

Kahn complimenteert Lehmann

Doelman Oliver Kahn is nog steeds teleurgesteld dat hij het Duitse doel dit WK in eigen land niet verdedigt. Maar hij is wel in staat zijn plaatsvervanger Jens Lehmann een compliment te geven.

"Lehmann heeft nog geen fout gemaakt", aldus Kahn over zijn collega die tot nu toe twee keer werd gepasseerd. "Hij is heel rustig en zorgt voor veel zekerheid in de verdediging."

Afgelopen april kreeg Kahn, die 85 maal het doel verdedigde van Die Mannschaft, te horen dat hij de strijd om een basisplek in het Duitse team had verloren. "Natuurlijk is het is soms frustrerend op de bank te zitten. Ik ben een sporter en wil altijd spelen." Desondanks blijft Kahn zijn team steunen. "Ik wil wereldkampioen worden. En als dat niet kan als basisspeler, dan maar als iemand die er alles aan doet zijn team te helpen."

Final Fantasy XII releasedatum VS bekend

Komende Halloween zullen veel jonge kinderen zonder papa langs de deuren moeten, aangezien dan Final Fantasy XII uitkomt voor de PlayStation 2. Gisteren heeft Square Enix de releasedatum bekendgemaakt, en deze staat dus op 31 oktober voor de VS.

Er zullen twee uitgaves beschikbaar zijn: de standaard versie en een Collector's Edition, welke een extra DVD bevat met interviews, artgalleries en trailers. Overigens is het spel afgelopen maart reeds in Japan verschenen, en was daar een gigantisch verkoopsucces. De game moet in Q1 2007 in Europa verschijnen.

TV-tijden Donderdag 29 juni

Vandaag wederom een rustdag tijdens het WK. Hieronder de tv gids van vandaag.

ZenderTijdProgramma
Eurosport8.30-9.00World Cup Show
Eurosport10.00-11.00World Cup Season Legends
Eurosport11.00-11.30World Cup Show
Nederland 210.56-11.00The Art of Football from A - Z
Nederland 211.10-12.00Studio Sportzomer (hh)
SBS612.05-12.30Hart van Oranje (hh)
Eurosport13.30-15.30World Cup Season Legends
RTL719.30-20.30Voetbal Insite
Nederland 220.05-20.35WK Journaal
Nederland 220.30-22.30The Art of Football from A - Z
Talpa22.50-24.00Villa BvD
Nederland 223.00-23.50Studio Sportzomer
Nederland 223.50-23.57The Art of Football from A-Z
Talpa0.30-1.40Villa BvD (hh)
Eurosport1.00-1.30World Cup Show

Ruime oefenzege AZ

AZ heeft ook zijn tweede oefenduel in de voorbereiding eenvoudig gewonnen. In de Alkmaarse derby tegen AFC’34 trok de ploeg van Van Gaal aan het langste eind: 2-8.

AZ kwam verrassend op achterstand, maar dankzij een hattrick van Moussa Dembele was de ruststand 1-3. Na de hervatting scoorde AZ via Cziommer (2), Koevermans (2) en Sektioui. AZ trad logischerwijs aan zonder de internationals. ”Het was misschien niet heel goed, maar dat maakt op dit moment niet veel uit. Het gaat in dit soort wedstrijden om het ritme en de conditie”, aldus Sektioui. Afgelopen week won AZ nog een oefenduel tegen het Polder elftal met 7-0.

Diner Dash naar handhelds

Sommige spellen zijn geniaal in hun eenvoud. Tetris voor de GameBoy is daar het perfecte voorbeeld van: deze zorgde in zijn eentje voor enorme verkoopaantallen en heeft de release van de GameBoy een flinke boost gegeven.
Diner Dash is ook een "simpel" spel, en hoewel het niet bekend is bij de gemiddelde hardcore-gamer, geniet het veel populariteit en succes onder de wat meer casual gamers. In dit spel speel je als Flo, en moet je een eigen restaurant runnen. Door snel in te spelen op de wensen van je gasten en combo's te scoren in de acties die je uitvoert (bijvoorbeeld twee keer achter elkaar de bestelling opnemen), kan je genoeg geld verdienen om je restaurant steeds verder uit te breiden.

Eidos heeft vandaag bekend gemaakt een overeenkomst te hebben gesloten met PlayFirst, maker van Diner Dash, om het spel te porten naar drie handhelds: de GameBoy Advance, DS, en PlayStation Portable. De spellen zullen uitkomen in 2007.



Demo Al Emmo and the Lost Dutchman's Mine

'Al Emmo and the Lost Dutchman's Mine' is een adventure met graphics in de stijl van de Sierra-klassiekers. De hoofdpersoon van het spel is een sukkelige man van middelbare leeftijd, Al Emmo. Op zoek naar liefde en rijkdom gaat hij op reis. In de woestijnvallei Anozira schiet de mooie Rita Peralto hem te hulp, tot groot ongenoegen van de lokale bevolking (en dan vooral de mannelijke helft daarvan). Al snel ontdekt Al, dat Rita iets te maken heeft met een eeuwenoud mysterie rond een goudmijn waarvan de precieze locatie onbekend is.

Al Emmo and the Lost Dutchman's Mine zit volgens de makers, Himalaya Studio's, vol grappige personages en hilarische dialogen. Of je dat met ze eens bent kan je voor jezelf zien door de demo te downloaden. Deze is 235 MB groot. Later vandaag zal ook de officiële website van het spel geopend worden. Het team van Himalaya Studio's werkte eerder onder de naam Anonymous Game Developers Interactive (AGD Interactive) aan de VGA remakes van King's Quest I en II.




[upd] Astana-Würth toch bij ploegenpresentatie

Astana-Würth mag komende donderdag niet aanwezig zijn tijdens de ploegenpresentatie van de Tour de France. In Straatsburg worden dan alle teams die deelnemen aan deze wielerronde voorgesteld. De organisatie van de Tour liet dit woensdag weten.

Eerder deze week diende de Tourdirectie al een verzoek bij de ploeg in om niet aan de Ronde van Frankrijk deel te nemen. De opvolger van Liberty Seguros heeft namelijk te maken met een dopingschandaal. Overigens zijn de ploegwagens van Astana wel richting Straatsburg vertrokken.

Update:
Astana-Würth zal dan toch aanwezig zijn op de ploegenpresentatie. "De renners van Astana kunnen donderdag hun opwachting maken" aldus de ASO, de organisator van de Tour de France.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.