Maradona vraagt om revanche

Pieter (Falco)
Diego Armando blijft nauw verbonden met de Argentijnse voetbalploeg. Hij heeft de spelers gevraagd wraak te nemen op de verloren WK-finale van 1990.

"Ik heb ze verteld dat de Duitsers me hebben beroofd van de wereldcup en me hebben laten huilen", vertelde Maradona. In de finale verloor Argentinië van Duitsland na een in hun ogen onterecht gegeven strafschop. "Ze moeten dat in hun achterhoofd houden. Als je in de weg wilt lopen, doe dat dan met verstand. En als je de bal hebt, voetbal dan. Dat is van levensgroot belang"

Maradona heeft veel vertrouwen in een goede afloop voor Argentinië. Hij relativeert de kracht van Duitsland. "Natuurlijk is het een zware tegenstander. Maar let wel dat ze tegen Costa Rica, Polen, Ecuador en Zweden hebben gespeeld. Ze hebben nog niet tegenover een shirt als de onze gestaan, zo rijk aan voetbalhistorie."

Maradona was tot nog toe tijdens alle wedstrijden van de Argentijnen te vinden op de tribune. Als een fanatieke supporter volgde hij hartstochtelijk de duels van zijn 'zonen'. Hij herkent zich vooral in Lionel Messi, het nieuwe Argentijnse wonderkind, waar hij helemaal gek van is.