Wendy van Dijk gaat van SBS naar RTL

Bart (Rabrynil)
Icoon TelevisieTv-presentatrice Wendy van Dijk verhuist van SBS naar RTL. Hoewel de geruchten al langer de ronde deden heeft zij nu definitief haar contract bij SBS Broadcasting niet verlengd. Na langdurig onderhandelen tussen beide partijen is besloten het contract gewoon af te laten lopen. RTL Nederland praat momenteel met Van Dijk.

Wendy van Dijk (2006)SBS-programmadirecteur Van Stade zegt dat Wendy langer de tijd wil om na te denken over haar toekomst. "Daar heb ik alle begrip voor", aldus Van Stade. Naar alle waarschijnlijkheid zal ze haar nieuwe contract tekenen bij RTL Nederland. "De handtekeningen zijn nog niet gezet, maar we zijn in de afrondende fase", aldus RTL.

Ongeveer tien jaar geleden begon Van Dijk bij SBS Broadcasting. Op de zender SBS6 presenteerde ze onder andere programma's als 'Over de Roooie', 'Broodje Aap Show', 'Ushi & Van Dijk' en 'Hart in Aktie'. In 2003 won ze een Gouden Televizier-ring met 'Hart in Aktie', een liefdadigheidsprogramma. Ook heeft ze een aantal keer de TV-Ster in ontvangst mogen nemen, de prijs voor populairste tv-presentatrice.

Met dank aan borisz voor de submit.