Grote brand bij papierrecyclingbedrijf

Icoon BrandOp dit moment woedt in Breda een zeer grote brand bij een papierrecyclingbedrijf. Een loods met oud papier van het recyclingbedrijf Van Puijfelik aan de Speelhuislaan staat in lichterlaaie. De brandweer is met groot materiaal ter plaatse. De grote rookpluim is overal boven de stad te zien.

Inmiddels heeft de brandweer de vijftig aanwezige spuitgasten moeten terugtrekken in verband met de enorme rookontwikkeling en hitte. Of er gevaarlijke stoffen vrijkomen wordt op dit moment door de brandweer bepaald.

Gisteravond was er ook al een brand op slechts enkele honderden meters van het recyclingbedrijf. Die brand heeft in een huisvuilcentrale en opslag van gft-afval gewoed. De gemeente zit daardoor nu met een afvalverwerkingsprobleem en voerde vanochtend crisisberaad over wat te doen met al het huisvuil.

De oorzaak van de brand bij Van Puijfelik is nog niet helemaal duidelijk. Het zou mogelijk gaan om een technische storing in de sorteermachine. Hierdoor ontstond brand op meerdere plaatsen in de loods.

Update 14:56 uur
De brandweer bestrijdt het vuur met vijf tankautospuiten, een schuimblusser en een hoogwerker. Inmiddels is een zogenaamde crashtender, een enorme rijdende watertank met 8000 liter water, van de vliegbasis Gilze-Rijen in aantocht. Er is assistentie gevraagd bij alle korpsen uit de regio. Omwonenden en bedrijven uit de buurt moeten hun ramen en deuren gesloten houden.

De brand is goed te zien in de omgeving
De brand is goed te zien in de omgeving (Foto: © ANP)


Met dank aan cyble, woessie en Kesus voor de submit.