Mogelijk nieuwe audioboodschap Bin Laden

Bart (Rabrynil)
Icoon TerrorismeEr zou een nieuwe audioboodschap van Osama bin Laden opgedoken zijn. Op een website van extremistische moslims is een audioboodschap te horen die mogelijk van Osama bin Laden is. Bin Laden vertelt in de opname dat hij de dood van Abu Musab al-Zarqawi betreurt. Al-Zarqawi wordt door Bin Laden 'de leeuw van de jihad' genoemd.

Bin Laden keurt verder de aanvallen van al-Zarqawi op Iraakse burgers goed. Hij zegt dat al-Zarqawi goed wist wat hij moest doen, zich richten op de bezetters. In het specifiek de Amerikanen. Mensen die zich er niet mee bemoeien worden met rust gelaten, maar mensen die met de Amerikanen samenwerken worden gedood.

Bin Laden toont in de boodschap ook nog duidelijk zijn vechtlust tegen de Amerikanen. Hij zweert de oorlog tegen de VS overal ter wereld voort te zetten. "Zowel in Irak als in Afghanistan, Somalië en Soedan. Tot jullie al je geld hebben verspild en jullie verslagen terugkeren naar je land, net zoals we jullie hebben verslagen in Somalië", aldus de terroristenleider.

Een Amerikaanse terrorisme-expert zegt tegen persbureau Reuters dat hij niet twijfelt aan de authenticiteit van de opname. Ondanks dat dit de vierde band dit jaar is die aan Bin Laden wordt toegeschreven zegt hij dat "dit een onderdeel van de voortdurende propagandacampagne van al-Qaeda is, en een poging van Bin Laden om te proberen te bewijzen dat hij nog steeds relevant is."

Met dank aan Zwaffel voor de submit.