Ullrich geschorst door T-Mobile

Michel (Baraja)
Jan Ullrich en Oscar Sevilla zijn door T-Mobile met onmiddellijke ingang geschorst wegens hun vermeende aanwezigheid op de dopinglijst in de Operácion Puerto.

Woordvoeders Christian Frommert en Luuc Eisenga maakten dit nieuws zojuist bekend. Ook Rudy Pevenage, Ullrichs persoonlijke begeleider, is geschorst. ”We houden het voor onmogelijk verder te werken met het drietal”, aldus een verklaring. Ullrich eindigde liefst zevenmaal op het podium in de Tour de France en gold samen met Ivan Basso als dé kandidaat om in de voetsporen van Lance Armstrong te treden.

Donderdag beweerde Ullrich nog bij hoog en laag onschuldig te zijn: "Ik ben de speculaties beu. Ik heb nooit bedrog gepleegd en ben ook nooit betrapt." Ullrich won in 1997 op 23-jarige leeftijd de Ronde van Frankrijk. Verder eindigde hij vijf keer als runner-up, vaak achter Armstrong.


Update:
T-Mobile heeft Lorenzo Bernucci en Stephan Schreck als vervangers opgeroepen. Bernucci (26) won afgelopen jaar de zesde etappe na een spectaculaire finale. De 27-jarige Schreck staat vooral te boek als nuttige knecht. Onze landgenoten Bas Giling en Bram Schnitz zijn dus niet uitverkoren.