Trein ontspoord bij Bodegraven

Icoon VervoerEr is vanmiddag op het spoortraject tussen Bodegraven en Alphen aan den Rijn een passagierstrein ontspoord. ProRail zegt dat de trein met n as buiten de rails hangt. De oorzaak is nog onbekend, maar vermoedelijk heeft er een object op het spoor gelegen. En passagier is lichtgewond geraakt. Het treinverkeer op het traject ligt stil.

De ontspoorde stoptrein vertrok uit Utrecht om 15:07 uur, met de bedoeling uiteindelijk aan te komen in Leiden. Reizigers die van dit traject gebruik willen maken moeten rekening houden met vertraging die op kan lopen tot een uur. Omreizen kan eventueel via Schiphol of Den Haag. De stremming zal naar verluidt nog enkele uren duren.

Update 18:25 uur
Bij de ontsporing ter hoogte van Zwammerdam zijn vier gewonden gevallen. Drie mensen konden ter plekke worden behandeld, de andere is naar het ziekenhuis gebracht. Het KLPD zegt dat een treinstel is gaan slingeren en daarna met zijn as buiten de rails terecht is gekomen. Dit kwam mogelijk door het uitzetten van de rails door de hitte. Alle passagiers hebben de trein inmiddels verlaten. Een deel van de passagiers is per bus vervoerd naar de bestemming, de rest is lopend naar huis gegaan of opgehaald door vrienden of kennissen omdat ze in de omgeving woonachtig zijn.

De ontspoorde trein bij Zwammerdam (Foto: Joris bobeldijk)
De ontspoorde trein bij Zwammerdam (Foto: Joris Bobeldijk)

Met dank aan Surveillance-Fiets, MRDB en geldropse_polleke voor de submit.