De Rooy: "Gemengde gevoelens"

Met gemengde gevoelens verliet Theo de Rooij vandaag de vergadering, die de teambazen en de leiding van de Tour de France hadden belegd. Gisteren besloten de ploegen al om op grond van de ethische code alle bij de Spaanse dopingzaak betrokken renners uit te sluiten van Tourdeelname.

"Het is een zware klap die we als wielersport vandaag uitgedeeld krijgen. Het zou nu gaan om vijftig wielrenners, maar er is een lijst van 200 sporters. Ik hoop dat die andere namen ook snel naar buiten komen", aldus De Rooij, directeur van de Rabobank.

Enige opluchting was er ook bij de Nederlander. Gisteren vielen de namen Denis Mentsjov en Juan Antonio Flecha, renners van Rabobank, die op een lijst zouden voorkomen van de Spaanse justitie. Een dag later bleven de namen van onder anderen Ullrich, Basso en Mancebo gehandhaafd, maar waren Mentsjov en Flecha opeens geen betrokkenen meer. "Feiten en fictie worden in deze wereld vaak verward. Natuurlijk voel ik enige opluchting dat wij er niet bij betrokken zijn. Maar eigenlijk heb ik er nooit aan getwijfeld. Ik hoop dat we nu zo snel mogelijk weer kunnen overgaan op fietsen."