FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 9 augustus 2012

Sintnicolaas elfde op tienkamp, Vos 21e

Eelco Sintnicolaas is donderdagavond op de Olympische Spelen als elfde geëindigd op de tienkamp. De 25-jarige Nederlandse atleet liep op het laatste onderdeel, de 1500 meter, naar een tijd van 4.31,17, wat hem nog twee plaatsen winst opleverde. Ingmar Vos eindigde het toernooi op de 21e plaats.

De Amerikaan Ashton Eaton verzekerde zich van het goud. Hij sloot de tien onderdelen af met een totaalscore van 8869 punten. Daarmee bleef hij landgenoot Trey Hardee en de Cubaan Leonel Suarez ruim voor.

Worstelgoud naar Russische Vorobieva

Natalia Vorobieva heeft de gouden medaille gewonnen in het vrij worstelen bij de vrouwen tot 72 kilogram. In de finale versloeg de Russische Stanka Slateva Hristova uit Bulgarije. Maider Unda uit Spanje en Guzel Manyurova uit Kazachstan pakten het brons.

Bij de vrouwen tot 55 kilogram ging het goud naar Saori Yoshida uit Japan. De zilveren medaille was voor de Canadese Tonya Lynn Verbeek. Brons was er voor Yuliya Ratkevich uit Azerbeidzjan en de Colombiaanse Jackeline Renteria Castillo.

Voetbalsters VS prolongeren titel

De Amerikaanse voetbalsters hebben donderdagavond voor de derde keer op rij de olympische titel veroverd. In de finale op Wembley werd Japan met 2-1 verslagen. De Aziaten waren vorig jaar in de WK-finale nog te sterk voor de Verenigde Staten.

Carli Lloyd maakte beide doelpunten voor de Amerikanen. Ze kopte al in de achtste minuut raak en was tien minuten na rust opnieuw trefzeker met een geplaatst schot. Yuki Ogimi maakte er nog wel 2-1 van, maar daar bleef het bij.

De strijd om het brons werd gewonnen door Canada. Door een treffer van Diana Matheson in blessuretijd werd het 1-0 tegen Frankrijk.

Mars lijkt op een woestijn

Onderzoekers concluderen na de eerste foto’s van Mars-voertuig Curiosity grondig bestudeerd te hebben, dat Mars eigenlijk verdomd veel lijkt op een woestijn. Amerikaanse onderzoekers menen vooral de woestijn van Californië te herkennen in het Mars-landschap.

Iedereen die hoopte dat er ooit nog een planeet zou worden bezocht die gelijkenissen vertoont met de Aarde heeft dus voldoende reden om blij te zijn. Het slechte nieuws is dat iedereen eigenlijk al wist dat het oppervlak van Mars een nogal dooie bedoening is.

Hoe dan ook: de onderzoekers zijn er dolgelukkig mee. Zo meent wetenschapper John Grotzinger dat men zelfs wel eens zou kunnen denken dat de verspreide foto’s gewoon in een aardse woestijn genomen zouden kunnen zijn, omdat de stoffige zandvlakte op Mars zo ongelofelijk veel lijkt op een stoffige zandvlakte op Aarde.

Het wachten is op de eerste concrete onderzoeksresultaten van de Mars-expeditie. Het is mogelijk dat die nog spectaculairder zijn dan wat er tot nu toe naar buiten is gebracht.

Overvaller Voorthuizen niet doodgeschoten

Een 27-jarige Edenaar die woensdagavond waarschijnlijk betrokken was bij een woningoverval in Voorthuizen en om het leven kwam, is niet gedood door schoten. Dat heeft de politie donderdag gemeld.

De politie wil nog niet zeggen hoe de man wel om het leven is gekomen. Rechercheurs waren donderdag nog druk bezig met buurt- en sporenonderzoek op en bij de Zevenbergjesweg in Voorthuizen. Daar werd woensdagavond een stel (33 en 34 jaar) thuis overvallen. De bewoners van de nieuwbouwvilla raakten gewond. De man werd door een kogel geraakt, de vrouw door rondvliegend glas. Beiden zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk, maar de politie zegt iets na 22.00 uur een melding van een woningoverval te hebben gekregen. Meerdere overvallers zouden de woning aan de Zevenbergjesweg zijn binnengedrongen. Bij de overval werd veel geweld gebruikt en is ook geschoten.

De gealarmeerde politie vond in de buurt van de villa de Edenaar, zwaargewond, op straat. Hij was waarschijnlijk een van de overvallers. De man werd naar het ziekenhuis gebracht maar overleed daar later aan zijn verwondingen.

Dode Voorthuizen niet overleden door schoten
Dode Voorthuizen niet overleden door schoten (Foto: ANP)

[EL] Uitslagen returns derde voorronde

Vanavond werden de returns van de derde voorronde Europa League afgewerkt met drie Nederlandse ploegen in actie. sc Heerenveen en Twente speelden uit tegen respectievelijk Rapid Boekarest en Mlada Boleslav , terwijl Vitesse thuis tegen Anzhi van trainer Guus Hiddink aantrad. 

Thuis Uit Uitslag Geaggregeerd
Omonia (Cyp) Rode Ster Belgrado (Ser) 0-0 0-0 *
Dinamo Moskou (Rus) Dundee United (Sch) 5-0 7-2
Elfsborg (Zwe) Horsens (Den) 2-3 3-4
Aktobe (Kaz) Racing Genk (Bel) 1-2 2-4
Slaven Koprivnica (Kro) Athletic Bilbao (Spa) 2-1 3-4
Legia Warschau (Pol) Ried (Oos) 3-1 4-3
Metalurg Donetsk (Oek) Tromso (Noo) 0-1 1-2
Mladá Boleslav (Tsj) FC TWENTE 0-2 0-4
Aalesund (Noo) Apoel Nicosia (Cyp) 0-1 1-3
Rosenborg (Noo) Servette (Zwi) 0-0 1-1
Spartak Trnava (Slw) Steaua Boekarest (Roe) 0-3 1-3
Young Boys (Zwi) Kalmar (Zwe) 3-0 3-1
Gent (Bel) Videoton (Hon) 0-3 0-4
Lech Poznan (Pol) AIK (Zwe) 1-0 1-3
Zeta (Mon) Sarajevo (Bos) 1-0 2-2
Sparta Praag (Tsj) Admira (Oos) 2-2 4-2
Mura (Slv) Arsenal Kiev (Oek) 0-2 3-2
VITESSE Anzhi (Rus) 0-2 0-4
PAOK (Gri) Bnei Yehuda (Isr) 4-1 6-1
Vitoria Plzen (Tsj) Ruch (Pol) 5-0 7-0
Rapid Boekarest (Roe) SC HEERENVEEN 1-0 1-4
Hannover 96 (Dui) St. Patricks (Ier) 2-0 5-0
Bursaspor (Tur) KuPS (Fin) 6-0 6-1
Internazionale (Ita) Hajduk Split (Kro) 0-2 3-2
Olympique Marseille (Fra) Ekisehirspor 3-0 4-1
Liverpool (Eng) Gomel (Wru) 3-0 4-0
Rapid Wien (Oos) Vojvodina (Ser) 1-0 3-2
Maritimo (Por) Asteras (Gri) 0-0 1-1
Anathorsis (Gri) Dila (Geo) 0-3 (gestaakt)  

* Rode Ster wint na strafschoppen (6-5)

Hockeyers na monsterscore door naar finale

De Nederlandse hockeyers hebben zich dankzij een monsterscore weten te plaatsen voor de olympische finale. De formatie van bondscoach Paul van Ass vernederde gastland Groot-Brittannië in een wedstrijd waarin bijna alles lukte met 9-2. In de finale wacht Duitsland dat in de poulefase al verslagen werd.

De wedstrijd begon voor Oranje met een deceptie, doordat Klaas Vermeulen hard in botsing kwam met Glenn Kirkham en zijn schouder blesseerde. Al snel volgde echter ook vreugde, want via een benutte strafcorner van Weusthof kwam Nederland op voorsprong. Weusthof scoorde even later opnieuw nadat een strafcorner mislukte en hij de rebound wel benutte. Groot-Brittannië kwam hierna via de strafcorner terug tot 2-1.

Dit bleek het enige wapenfeit van het thuisland te zijn, want via een strafcorner van Mink van der Weerden en een veldgoal van Billy Bakker stond het bij rust al 4-1. Groot-Brittannië zette Nederland na rust direct vast, maar via een goal van Bakker brak Oranje het verzet en liep het via Teun de Nooijer, Floris Evers, wederom Bakker en Weusthof uit naar een 9-1 voorsprong. Robert Moore redde vijf minuten voor tijd nog de eer voor de Britten door de 9-2 eindstand aan te tekenen.

Ernesto wederom op weg naar Mexico

De tropische storm Ernesto zorgde donderdag voor stortregens voor de oostkust van Mexico en gaat waarschijnlijk later op de dag aan land. De Mexicaanse autoriteiten hebben gezorgd voor opvangcentra. Het leger en reddingswerkers staan paraat om op te treden bij overstromingen.

Eerder op de dag hield Ernesto huis in het zuiden van de Golf van Mexico. Het Mexicaanse staatsoliebedrijf Petroleos Mexicanos heeft 61 werknemers van een boorplatform geëvacueerd.

Volgens het Amerikaanse Orkaancentrum kan er in de Mexicaanse deelstaten Veracruz, Tabasco Puebla en Oaxaca tot 38 centimeter regen vallen.

Orkaan Ernesto kwam dinsdag al aan land en zwakte toen af tot een tropische storm. Vervolgens keerde de storm terug naar de Golf van Mexico en maakt zich nu dus op voor een tweede bezoek aan Mexico.


Ernesto wederom op weg naar Mexico (Foto: Novum)

Noodweer Filipijnen lijkt ten einde

Duizenden Filipino's zijn donderdag begonnen de schade op te nemen die de overstromingen van de afgelopen twee weken hebben veroorzaakt. Zeker 49 mensen zijn omgekomen en meer dan twee miljoen zijn getroffen door het noodweer.

De zon brak donderdag eindelijk door. Mensen die voor het water op de vlucht waren geslagen keren langzaam maar zeker terug naar hun huizen. Meer dan 314 duizend mensen zitten nog steeds in opvangcentra.

Het waren de ergste overstromingen in de Filipijnen sinds 2009. Op het hoogtepunt van de wateroverlast stond meer dan de helft van de hoofdstad Manilla onder water. Scholen en kantoren zijn al dagen gesloten.


Noodweer Filipijnen lijkt ten einde (Foto: Novum)

Limburg geïnformeerd over kerncentrales België

De Veiligheidsregio Zuid-Limburg is geïnformeerd over de mogelijke problemen bij de kerncentrales in het Belgische Doel en Tihange. Dat meldt de Veiligheidsregio donderdag.

Tijdens regulier onderhoud zijn afwijkingen geconstateerd in de dichtheid van de wand van een reactor in Doel. De Belgische overheid heeft volgens de Veiligheidsregio aangegeven extra onderzoek te willen verrichten. De betreffende reactor van de kerncentrale in Doel ligt sinds juli tot in ieder geval 31 augustus stil in afwachting van de volledige resultaten.

De reactor Tihange2 is van dezelfde fabrikant en wordt komende week stilgelegd vanwege reeds geplande onderhoudswerkzaamheden. De komende maand worden daarbij ook metingen uitgevoerd.

Doel ligt in de buurt van Antwerpen, Tihange ligt ten zuidwesten van Luik op ongeveer 45 kilometer van Maastricht. Er zou geen acuut gevaar dreigen.

De Belgische autoriteiten hebben het Nederlandse ministerie van Economische Zaken op de hoogte gesteld van de mogelijke problemen bij beide kerncentrales. Het ministerie informeerde vervolgens weer de Veiligheidsregio Limburg-Zuid.

Minister van Economische Zaken Maxime Verhagen (CDA) heeft de Veiligheidsregio gevraagd hem op de hoogte te houden van de uitkomsten van het verdere onderzoek en mogelijke ontwikkelingen. Verhagen heeft verder beloofd de Limburgse Veiligheidsregio te blijven informeren.

"Engeland experimenteert tegen Italië"

Het Engelse nationale team zal mogelijk veel jonge spelers kennen in de oefenwedstrijd tegen Italië. Dat meldde coach Gary Neville.

De oud-speler van onder meer Manchester United en 85-voudig international is de coach onder manager Roy Hodgson. Volgende week speelt de Engelse nationale ploeg tegen Italië en dat geeft ruimte voor experimenten, zegt hij.

"Roy Hodgson heeft altijd duidelijk gemaakt dat hij vriendschappelijke wedstrijden zal gebruiken om spelers te zien die hij nog niet goed kent, of om nieuwe ideeën te ontwikkelen", zei hij tegen de verzamelde media. "Maar het moeten wel de juiste spelers zijn en ze moeten er klaar voor zijn."

Neville benadrukte dat het resultaat niet van belang is. "Je moet bedenken wat je uit een wedstrijd wil halen. We zijn aan het einde van de voorbereiding van het seizoen en we hebben drie dagen om ons voor te bereiden. Dus er zal geen perfecte prestatie worden neergezet."

[EL] Uitslag Rapid Boekarest - sc Heerenveen

sc Heerenveen heeft zich eenvoudig geplaatst voor de vierde voorronde van de Europa League. De Friezen verloren vandaag weliswaar in Roemenië met 1-0 van Rapid Boekarest, maar door de 4-0 zege van vorige week is de ploeg van Marco van Basten toch door.

Ondanks de grote nederlaag van vorige week zocht Rapid in eigen huis in de eerste helft de aanval. Met name spits Ciolacu kreeg een aantal opgelegde mogelijkheden, maar hij had zijn vizier niet op scherp staan. Nadat Herea via een strafschop scoorde kwam Heerenveen goed weg doordat een glaszuiver doelpunt van de Roemenen afgekeurd werd. Daarna haalde Zuiverloon nog een bal voor de lijn weg.

Na rust was de storm van Rapid voor een groot deel geluwd en kreeg Heerenveen zelfs nog enkele kansjes. De grootste was voor Assaidi, maar hij miste.

Rapid Boekarest

1 - 0
(0-4)

sc Heerenveen

 20' Herea (pen)    
 
 Gele kaart: Goga (Rapid Boekarest), Ziyech, (sc Heerenveen)
 
Stadion: National Arena, Boekarest
Toeschouwers: 11.000
Arbiter: Zwayer (Dui)
 
Opstelling:   Opstelling:
Albut
Oros
Glauber
Roman
Bozovic
Grigorie
Filipe Teixeira
Herea (Milisavljevic/73)
Surdu
Ciolacu (Ilijoski/46)
Rui Duarta (Goga/48)
  Nordfeldt
Zuiverloon
Gouweleeuw
Zomer
Raitala
Kums
Djuricic (El Akchaoui/74)
De Roon
Ziyech (Van Anholt/46)
Tannane
Van la Parra (Assaidi/46)

Martina vijfde op 200 meter

Churandy Martina heeft donderdagavond in Londen naast een olympische medaille gegrepen op de 200 meter. De Nederlandse atleet eindigde in de finale enigszins teleurstellend als vijfde in 20,00. Usain Bolt was na zijn zege op de 100 meter ook op de dubbele afstand de sterkste in 19,32. Hij bleef landgenoot Yohan Blake voor.

Bolt is daarmee de eerste atleet ooit die zijn olympische titels op de 100 en 200 meter prolongeert. Hij kan deze reeks nog unieker maken door dit weekend met de Jamaicaanse ploeg ook de titel op de 4x100 meter te verlengen.

Estafettevrouwen naar finale op 4x100 meter

De estafettevrouwen hebben in een Nederlands record de olympische finale bereikt op de 4x100 meter. Kadene Vasell, Dafne Schippers, Eva Lubbers en Jamile Samuel snelden donderdagavond in Londen naar een tijd van 42,45 seconden. Tijdens het EK in Helsinki wist hetzelfde team al 42,80 neer te zetten.

De Oranjevrouwen liepen in totaal de vijfde tijd in de eerste ronde. De Verenigde Staten kwamen met 41,64 het best voor de dag. Trinidad en Tobago werd tweede in 42,31. De finale wordt vrijdag gelopen.

[EL] Uitslag Vitesse - Anzhi Makhachkala

Vitesse is er niet in geslaagd om de vierde voorronde van de Europa League te bereiken. Na de 0-2 in Rusland won Anzhi Makhachkala ook het tweede duel in Arnhem met 0-2, waardoor de ploeg van Guus Hiddink door is.

Vitesse wist aan het begin van het duel wat het te doen stond: aanvallen. De Arnhemmers gingen voortvarend te werk, maar moesten oppassen voor de counter van Anzhi. De ploeg van Fred Rutten had dan ook geluk dat Boussoufa die vrij voor de goal van Velthuizen opdook zijn vizier niet op scherp had staan.

Ook in de tweede helft begon Vitesse met aanvallende intenties, maar Eto'o toonde vanuit een klutssituatie zijn klasse door de bal binnen te krullen. Ondanks het wegsturen van Cziommer zocht Vitesse ook met tien man de aanval. Nadat onder meer Bony, Reis en Havenaar kansen gemist hadden tekende Eto'o uit een strafschop zijn tweede van de avond aan.

Vitesse

0 - 2
(0-2)

Anzhi Makhachkala

     48' Eto'o
 84' Eto'o (pen)
 
 Gele kaart: Agalarov (Anzhi Makhachkala)
 Rode kaart: Cziommer (59/2xg) (Vitesse)
 
Stadion: Gelredome, Arnhem
Toeschouwers: 13.392
Arbiter: Oliver (Eng)
 
Opstelling:   Opstelling:
Velthuizen
Kalas
Yashuda
Kashia
Van Aanholt
Van Ginkel
Cziommer
Van der Heijden (Pröpper/78)
Bony
Ibarra (Chanturia/73)
Reis (Havenaar/74)
  V.Gabulov
Samba
João Carlos
Tagirbekov
Agalarov
Jucilei
Carcela-Gonzalez
G.Gabulov
Boussoufa (LahiYalov/77)
Zhirkov (Shatov/74)
Eto'o (Smolov/85)

Gilbert Grape's moeder wil weer acteren

Als we zeggen de moeder van Gilbert Grape, wat is dan het eerste dat je te binnen schiet? Waarschijnlijk denk je dan aan die dikke vrouw die de moeder van Johnny Depp en Lionardo DiCarprio speelde in de film uit 1993: What’s Eating Gilbert Grape.

Deze dame, Darlene Cates, was dan ook het best herinnerd en herkend aan haar gewicht. Maar daar gaat verandering in komen. In een interview met de Dallas Morning News vertelde ze dat ze maar liefst 110 kilo lichter is. De beste vrouw weegt nu zo’n 150 kilo en met dit gewicht vindt ze het tijd om haar acteercarrière een nieuwe kans te geven.

Ze geeft aan dat ze niks tegen science fiction of comedy heeft, maar dat er wel respect moet zijn. “Ik wil geen lachertje zijn, de dikke-vrouw-grap, in welke film dan ook”, laat ze weten. Cates heeft echter nog wel een behoorlijke weg te gaan voordat ze terug kan komen in de actingbiz. Zo kan ze bijvoorbeeld nog steeds niet lopen “na vier operaties en drie bijna doodervaringen”. Haar doelstelling is om in oktober dit jaar het vormsel van haar kleinzoon in een rolstoel te kunnen bijwonen. En wie weet waar dat toe leidt, misschien in de toekomst weer een film met Depp en DiCaprio…

Bieberlicious wil meer acteren

Justin Bieber is van plan een grootse acteercarrière op te zetten. "Ik heb nog maar een paar dingen gedaan, zoals de serie CSI", doet de tienerster uit de doeken bij entertainmentzender E! "Maar ik wil graag meer acteren."

De 18-jarige zanger is druk bezig om zijn acteercarrière van de grond te krijgen. Eerder liet Bieber al weten dat hij samenwerkt met acteur Mark Wahlberg. "Mark en ik werken al een tijdje aan een script", vertelt Bieber. De twee werken samen aan een basketbalfilm met Bieber in de hoofdrol. Ze hopen volgend jaar met de opnames te starten.

Bieber maakte eind 2010 zijn acteerdebuut in CSI: Crime Scene Investigation, waarin hij een probleemkind vertolkte. Biebers eerste gastrol in CSI trok 14,7 miljoen kijkers in de Verenigde Staten. Een paar maanden later maakte de zanger opnieuw zijn opwachting in de serie.

Nadal meldt zich af voor Cincinnati

Rafael Nadal is nog altijd niet hersteld van zijn knieblessure. De 26-jarige Spaanse tennisser heeft zich donderdag afgemeld voor het masterstoernooi in Cincinnati van volgende week. Nadal kon eerder door de kwetsuur zijn titel op de Olympische Spelen niet verdedigen.

"Ik ben nog niet klaar om te spelen", zegt de gravelspecialist, die kampte met een ontsteken pees in zijn knie. "Heel jammer, ik heb onvergetelijke herinneringen aan mijn deelname in 2008, toen ik won. Ik richt mij op mijn herstel." De Spanjaard hoopt weer fit te zijn voor de US Open die eind deze maand beginnen.

Nummerdor en Schuil lopen brons mis

Beachvolleyballers Richard Schuil en Reinder Nummerdor zijn er op de Olympische Spelen niet in geslaagd het brons te veroveren. In de strijd om de derde plaats waren de Letten Martins Plavins en Janis Smedins te sterk.

Schuil en Nummerdor, die in de groepsfase ook al van het Letse duo verloren, wonnen nog wel de eerste set met 21-19. Daarna gingen de volgende twee sets echter verloren met 19-21 en 11-15. Later vanavond is de finale van het beachvolleybal tussen de Duitsers Julius Brink en Jonas Reckermann tegen de Brazilianen Emanuel Rego and Alison Cerutti.

Rudisha pakt goud en wereldrecord

David Rudisha heeft met overmacht de 800 meter op de Olympische Spelen gewonnen. De Keniaan snelde op de atletiekbaan in het Olympisch Stadion naar een tijd van 1.40,91 waarmee hij zijn eigen wereldrecord met een tiende aanscherpte.

De 23-jarige Rudisha gold als grote favoriet voor het goud en pakte in de wedstrijd meteen het initiatief. De Keniaan maakte de wedstrijd hard, waardoor niemand meer over hem heen kon komen. Nigel Amos uit Botwana werd tweede, voor de Keniaan Timothy Kitum.

[EL] Uitslag Mladá Boleslav - FC Twente

FC Twente is zonder grote problemen doorgedrongen tot de play-offs om de groepsfase in de Europa League. De Tukkers wonnen in Tsjechië met 2-0 van Mlada Boleslav, dat in Enschede ook al met 2-0 onderuit ging.

FC Twente had weinig tegenstand van Mlada Bolesla en nam de regie dan ook snel in handen. Dit leverde na negen minuten wedstrijd al een doelpunt op. Nacer Chadli wist de bal op uiterst fraaie wijze in het doel te leggen.

Niet veel later was het opnieuw raak en was de Belg wederom bij de goal betrokken. Chadli legde de bal voor op Leroy Fer, die dit buitenkansje vervolgens verzilverde.

Ook na de pauze bleef FC Twente oppermachtig, maar slaagde het er niet meer in om tot scoren te komen. De meegereisde Tukkers zagen Chadli nog wel de paal raken, en de Chileen Gutierrez een prima invalbeurt afleveren.


Mladá Boleslav

0 - 2

FC Twente

     9' Chadli
 31' Fer 
 
 Gele kaart: Johana, Mares, Sivric, Ondrejka (Mladá Boleslav), Schilder, (FC Twente)
 
Stadion: Mestský Stadium, Mladá Boleslav
Toeschouwers: 3.077
Arbiter: Layushkin (Rus)
 
Opstelling:   Opstelling:
Seda
Kysela
Johana
Zbrozek
Boril
Brunclík
Kúdela
Sirl
Sivric
Magera (Ondrejka/22)
Mares (Nespor/60)
  Fernandes
Rosales
Douglas
Bjelland
Schilder (Wisgerhof/77)
Janssen
Brama
Fer
Tadic (Gutiérrez/60)
Boelykin (W. Verhoek/64)
Chadli

Egypte versterkt troepen in Sinaï

Egypte heeft donderdag zijn troepen in de Sinaï versterkt met militairen, pantservoertuigen en raketten in reactie op geweld van jihadisten.

De Egyptische staatstelevisie meldde eerder dat veiligheidstroepen donderdag na een vergeldingsactie van de Egyptische luchtmacht woensdag, opnieuw slaags waren geraakt met extremisten. Maar later berichtte het staatspersbureau Mena dat het ging om een incident waarbij een man vanuit een voertuig zonder kenteken enkele schoten in de lucht had afgevuurd in de buurt van een politiebureau in de noordelijke stad el-Arish.

Daar in de buurt bombardeerde de Egyptische luchtmacht woensdag schuilplaatsen van extremisten en doodde meer dan 30 vermeende militanten.

Google betaalt recordboete in privacyzaak

Technologiebedrijf Google heeft in de Verenigde Staten een recordboete van 22,5 miljoen dollar (18,1 miljoen euro) opgelegd gekregen wegens het schenden van een belofte over privacy. Google volgde in het geheim het internetgedrag van miljoenen gebruikers van de Apple-webbrowser Safari, aldus de Federale Handelscommissie (FTC).

Als schikking in een eerdere privacyzaak had Google beloofd de komende twintig jaar consumenten niet te misleiden over zijn privacybeleid. Een onderzoeker bij de Amerikaanse universiteit Stanford kwam er echter zes maanden geleden achter dat Google bepaalde functies in Safari had omzeild die moeten voorkomen dat derden het surfgedrag van Safari-gebruikers volgen.

Google paste zijn techniek onmiddellijk aan na de aankondiging van Stanford, maar het omzeilen van de instellingen in Safari druiste in tegen een verklaring in het online helpcentrum van Google. Daarin werd Safari-gebruikers verzekerd dat ze geen extra maatregelen hoefden te treffen om te voorkomen dat Google hun gangen online zou nagaan. De tegenstelling tussen deze verklaring en het handelen van Google vormde het speerpunt van de zaak van de FTC.

Hoewel Google de boete betaalt hoeft het bedrijf niet te erkennen dat het iets fout heeft gedaan.

Drie knulletjes persen jongetje af

Drie jongens van 14, 15 en 16 jaar zijn aangehouden omdat ze vlak bij het Spartastadion in Rotterdam een 13-jarige jongen hebben bedreigd en afgeperst. Dat laat de politie donderdag weten.

Het drietal werd dinsdag al opgepakt voor het incident. Ze zouden het slachtoffer een dag eerder op straat hebben aangesproken en hem hebben gedwongen met hen mee te lopen. Toen hij dat weigerde, werd hij geschopt en geslagen.

De drie jeugdige verdachten worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die moet bepalen of ze langer vast mogen worden gehouden.

[Upd] Ajax ontkent transfer Janssen

Vitesse zal naar alle waarschijnlijkheid Theo Janssen morgen als nieuwe aanwinst presenteren. De 31-jarige Arnhemmer heeft een akkoord met Vitesse over een verbintenis voor twee seizoenen, zo weet Omroep Gelderland te melden.

Ook Vitesse en Ajax hebben inmiddels een akkoord weten te bereiken. De middenvelder zelf was nog niet bereikbaar voor commentaar.

Update @ 11:12

Ajax ontkent dat het een akkoord heeft met Vitesse over Theo Janssen. De Amsterdammers laten zelfs weten nog geen eens een officieel bod te hebben ontvangen op de middenvelder. 

Cornelissen kan leven met zilver

Adelinde Cornelissen behaalde vandaag het zilver in de dressuurfinale. De Nederlandse moest het met haar paard Parzival afleggen tegen de Britse Charlotte Dujardin. Dat zij meer punten kreeg dan Cornelissen ziet de Nederlandse niet als een probleem.

"Ik denk dat ze de betere was. Ik heb er het maximale uitgehaald en als zij dan beter is, dan is zij beter. Ik neem aan dat de beoordeling goed was." Ook vooraf wilde de 33-jarige amazone niets van een nadeel weten. "Het is natuurlijk wel de bedoeling dat je met gelijke wapens begint.""Ik snap heus wel dat ze hier in Engeland graag een Engelse willen laten winnen. Maar dat mag natuurlijk niet meespelen. Ik beslist niet over wie er wint. Er zitten daar zeven juryleden, die zullen echt wel iets weten."

Cornelissen is dan ook blij met het zilver na het brons in de landenwedstrijd. "Het voelt geweldig. Ik ben heel heel blij. Hij (haar paard Parzival, red.) heeft dingen gedaan, die ik niet van hem had verwacht. Hij was in topvorm. Het is me er eentje. Ik heb hem vanaf dat hij vijf was. We hebben samen een hoop meegemaakt en het is heel goed dat hij hier nu is."

Nieuwe menssoort ontdekt

Wetenschappers hebben in Kenia fossielen van een tot nu toe onbekende menssoort aangetroffen. Deze soort leefde zo'n twee miljoen jaar geleden. Hoewel de schedelbouw vrij veel overeenkomsten vertoont met die van de moderne mens, lijkt het er toch op dat deze soort niet verder geëvolueerd is, maar uiteindelijk is uitgestorven.

Met deze nieuwe ontdekking komt het aantal in Afrika ontdekte uitgestorven menssoorten op drie. Deze ontdekking versterkt het idee dat de evolutie van de mens geen geleidelijke ontwikkeling was van aap tot mens, maar dat er een aantal evolutionaire vertakkingen zijn geweest die uiteindelijk zijn uitgestorven.

Eén van de schedels waarop de ontdekking gebaseerd is, werd al in 1972 gevonden, maar omdat het om een uniek exemplaar ging, konden daar nog geen conclusies aan worden verbonden. Met de vondst van de nieuwe fossielen is bewezen dat het wel degelijk om een zelfstandige soort gaat. De soort draagt de naam homo rudolfensis.

'Van Basten wil Ajax-aanvaller Ebecilio'

Marco van Basten zou Ajacied Lorenzo Ebecilio naar sc Heerenveen willen halen. De vleugelspeler zit op een dood spoor in Amsterdam, maar wil niet verhuurd worden.

Het Algemeen Dagblad meldt dat Heerenveen, op aandringen van Van Basten, interesse heeft in vleugelspeler Lorenzo Ebecilio. De Friezen raakten Luciano Narsingh kwijt aan PSV en ook Oussama Assaidi lijkt nog altijd op weg te zijn naar een andere club, wellicht Ajax. De 20-jarige Ebecilio zou een goede vervanger zijn, hij lijkt bij Ajax weinig kans op speeltijd te hebben.

Ebecilio werd in januari 2011 overgeheveld van de Ajax-jeugd naar het eerste elftal en speelde al in 52 officiële wedstrijden mee. De technisch vaardige aanvaller scoorde elf keer en gaf zes assists. Met Miralem Sulejmani, Jody Lukoki, Derk Boerrigter en nieuweling Tobias Sana heeft hij echter veel concurrentie in de Amsterdam Arena.

Ebecilio zelf stelt dat hij in ieder geval niet verhuurd wil worden. "Ik wil sowieso blijven en niet aan verhuur denken. Dan wil ik liever in Amsterdam voor mijn kansen vechten", aldus de aanvaller. Heerenveen greep eerder al naast Yanic Wildschut van VVV-Venlo.

Kattenlijkkunstenares nu ook naakt

Na Epke Zonderland is er weer een Nederlandse BN'er uit de kleren gegaan.  Tinkebell, de kunstenares die van het lijk van een kat een handtasje maakte, vraagt nu met haar eigen poes om aandacht.

Tinkebell doet het voor het goede doel. Ze twitterde vrolijk de foto's die op Facebook staan. Katinka, zoals ze echt heet, gaat uit de kleren om aandacht te vragen voor meisjes die in de gedwongen prostitutie zitten in Manilla. De foto's komen op een kalender te staan.

'Dode Voorthuizen dader overval'

De man die woensdagavond omkwam na een woningoverval in Voorthuizen, is vermoedelijk een van de daders. Dat meldt de politie donderdag. Waardoor de man gewond is geraakt, wordt nog onderzocht.

Bij de woningoverval raakten de bewoners, een 33-jarige vrouw en een 34-jarige man, gewond. De man liep een schotwond op. De bewoners zijn naar een ziekenhuis vervoerd, ze verkeren niet in levensgevaar.

De politie werd woensdag iets na 22.00 uur gewaarschuwd over de overval. Meerdere overvallers zouden de woning aan de Zevenbergjesweg zijn binnengedrongen. Volgens de politie werd bij de overval veel geweld gebruikt. Eerder werd al bekend dat behalve dat de mannelijke bewoner werd neergeschoten, de twee bewoners ook klappen hadden gekregen.

Agenten troffen op een paar honderd meter van de overvallen woning een zwaargewonde man aan. Deze 27-jarige man uit Ede overleed niet veel later in een ziekenhuis. Op zijn lichaam wordt sectie verricht.

Of bij de overval iets buit is gemaakt, is nog onduidelijk. De bewoners en getuigen worden gehoord. Rondom de woning is donderdag een zoekactie geweest.

Kinderen aan de haal met handgranaat

Kinderen hebben donderdagmiddag in Beverwijk voor een levensgevaarlijke situatie gezorgd door aan de haal te gaan met een oude handgranaat. Ze vonden het explosief in het Westerhoutpark. Ze namen de handgranaat mee en legden het ding in de achtertuin van een woning in de omgeving, liet een woordvoerster van de politie weten.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie heeft de handgranaat geruimd. De politie weet niet of het explosief nog had kunnen ontploffen. "Maar in het algemeen geldt: hoe ouder de handgranaat, hoe gevaarlijker", aldus de woordvoerster. Zij raadt mensen dan ook aan bij het vinden van een granaat deze te laten liggen en onmiddellijk de politie te waarschuwen.

Kinderen aan de haal met handgranaat
Kinderen aan de haal met handgranaat (Foto: ANP)

Islamisten Mali hakken hand dief af

Bij een man die in het noorden van Mali een motorfiets zou hebben gestolen is woensdag een hand afgehakt. Dat heeft de radicaalislamitische Beweging voor Eenheid en Jihad in West-Afrika (MUJAO) donderdag gezegd. Volgens een woordvoerder van MUJAO werd de amputatie woensdag uitgevoerd in het plaatsje Ansongo.

Het noorden van Mali kwam na een coup in maart in handen van een aantal rebellenbewegingen. Sinds juni hebben de radicaalislamitische rebellen van Ansar Dine de macht volledig in handen. MUJAO onderhoudt een bondgenootschap met Ansar Dine, dat op zijn beurt gelieerd is aan Al Qaida in de Islamitische Maghreb.

Duitse hockeyers naar finale

De hockeymannen van Duitsland hebben zich geplaatst voor de olympische finale. Ze versloegen Australië in een spannende wedstrijd met 4-2, na twee keer tegen een achterstand te hebben aangekeken. Nederland en Groot-Brittannië maken later op de dag uit wie tegen de Duitsers mag strijden om olympisch goud.

Australië maakte lange tijd de dienst uit in de halve finale en kwam tot twee keer toe op voorsprong. In de 22e minuut zorgde Kieran Govers voor de 1-0. Moritz Fürste trok vijf minuten later de stand gelijk.

Door een goal van Glen Turner kwamen de Australiërs ook in de tweede helft voor. Het Duitse antwoord kwam deze keer van Matthias Witthaus, die in de 54e minuut scoorde. Vervolgens drukten de Duitsers in de laatste fase van de wedstrijd door. Timo Wess maakte er 2-3 van en Florian Fuchs besliste het duel.

De andere halve finale gaat tussen Nederland en Groot-Brittannië. Dat duel begint om 21.00 uur vanavond.

'Arbeit macht frei' leidt tot ontslag

Een Duitse radiopresentatrice is ontslagen omdat ze in een uitzending de zin 'Arbeit macht frei' uitsprak in een humoristische context. De presentatrice richtte zich daarmee tot de luisteraars die op de zaterdag van de uitzending moesten werken.

Verschillende luisteraars namen contact op met de studio om zich te beklagen. Een echtpaar dat van de telefoniste van de studio te horen kreeg dat ze de uitspraak als een grap moesten beschouwen, besloot zelfs aangifte bij de politie te doen. Ook de telefoniste is ontslagen.

De spreuk 'Arbeit macht frei' is bijzonder controversieel, omdat het de leus is die op de toegangspoort van het concentratiekamp Auschwitz staat. Daar vonden tijdens de Tweede Wereldoorlog naar schatting 1,1 miljoen mensen de dood.

Dronkaard door bagagescanner Rome

Op Roma-Fiumicino, de grootste luchthaven van de Italiaanse hoofdstad, is een dronken Noorse toerist tussen de koffers door de bagagescanner ingegaan. De dronkaard was even op een bagageband gaan slapen toen die in beweging werd gezet zonder dat hij wakker werd.

Een medewerkster van de beveiliging die de röntgenfoto's van de koffers op een afstand bekeek, sloeg alarm toen zij de dronken Noor in foetushouding tussen de bagage zag liggen. De 36-jarige man heeft een flinke dosis straling meegekregen die niet voor mensen bedoeld is. Hij is naar een ziekenhuis overgebracht voor onderzoek. De directie van de luchthaven laat onderzoeken hoe het incident heeft kunnen gebeuren, aldus de krant La Repubblica donderdag.

Dronken Noor door bagagescanner Rome
Dronken Noor door bagagescanner Rome (Foto: ANP)

Ouya ook na kickstarter te bestellen

Het Kickstarter-project van Ouya is afgesloten en zoals eerder bericht heeft het project zijn doel lang en breed behaald. Voor mensen die twijfelden of alsnog een bestelling willen plaatsen kunnen nu terecht op de website van Ouya zelf.

Het bedrijf heeft namelijk pre-orders beschikbaar gemaakt op hun website. De prijs voor Europeanen is $119 (inclusief de bezorgkosten), dit is hetzelfde bedrag voor mensen die de console via de Kickstarter aanschaften. Mensen die via de website een Ouya hebben besteld kunnen hem in april 2013 verwachten, een maand later dan de Kickstarter-mensen.

Jeugdige inbrekers slachtten ook kippen

Drie jongens uit een instelling in Eindhoven die begin juli op heterdaad werden aangehouden bij een inbraak, blijken ook achter het slachten van twee kippen op een kinderboerderij te zitten. Daarnaast hebben ze zo'n tien bomen omgezaagd. De schade bedraagt enkele duizenden euro's, meldt de politie donderdag.

De drie jongens van 15, 15 en 16 jaar waren niet teruggekeerd bij hun instelling toen ze hun daden begingen. Agenten betrapten ze 7 juli op heterdaad bij een inbraak aan de Rodenbachlaan in Roosendaal. Een buurtbewoner had gezien dat een inbraak gaande was en waarschuwde de politie.

Agenten zagen op het dak van een schuur twee knapen staan die dvd's naar beneden gooiden. Toen agenten ze riepen, kwamen ze naar beneden, waarop ze werden aangehouden. Ook de derde jongen werd in de boeien geslagen. De bewoner, die op een camping verbleef, heeft aangifte gedaan.

Eerder op de dag hadden buurtbewoners bij de kinderboerderij aan de Ambrozijnenberg in Roosendaal de bloederige resten van twee geslachte kippen aangetroffen. Volgens de politie deden direct geruchten de ronde dat zwervers en junks zich ophielden bij de kinderboerderij. Onderzoek heeft echter uitgewezen dat de drie jongens hier ook achter zaten.

Het drietal heeft de kippen vermoedelijk in een nabijgelegen bos op een zelfgemaakte barbecue geroosterd. Aan het Molenbeekpad hadden de drie tien boompjes afgezaagd. Daar werden ook kippenveren gevonden. Met de stammen hadden de jongens geprobeerd een soort hut te maken.

Utrechtse Heuvelrug tegen harder rijden op A12

De gemeente Utrechtse Heuvelrug is tegen het verhogen van de maximumsnelheid op de A12. De gemeente heeft haar bezwaren kenbaar gemaakt aan minister van Infrastructuur Melanie Schultz van Haegen (VVD), die van plan is om tussen Driebergen en knooppunt Maanderbroek de snelheid tussen 19.00 uur en 06.00 uur te verhogen naar 130 kilometer per uur.

De maximumsnelheid ligt nu op 120 kilometer per uur. Het gemeentebestuur van Utrechtse Heuvelrug vreest voor de gevolgen voor het milieu als er harder mag worden gereden. De luchtkwaliteit zal verslechteren en het geluid zal toenemen, met name in Maarn, Driebergen en Maarsbergen.

"Alleen indien er goede geluidsonderzoeken zijn en er afdoende akoestische maatregelen getroffen zijn, waardoor de geluidsproductieplafonds niet wordt overschreden, is het verhogen van de maximumsnelheid mogelijk", laat de gemeente de minister weten.

Vorige maand stuitte het plan om de snelheid op de A2 te verhogen ook al op verzet van gemeenten. Ook oppositiepartijen en milieuorganisaties waren kritisch op het plan van Schultz.

'Najib Amhali populair in de bajes'

Najib Amhali is populair bij bajesklanten. Dat zei de vrijgelaten topcrimineel Willem Holleeder tegen de cabaretier. "Hij kwam naar me toe en zei dat hij me erg grappig vond en dat ik erg populair ben in de gevangenis", lacht Amhali voor de camera van Novum Nieuws. "Dus ja, mijn fans zitten overal."

De twee mannen kwamen elkaar woensdag toevallig tegen in een Amsterdams café, waar Amhali bezig was met opnames van zijn nieuwe film Valentino. In deze komedie speelt hij een Nederlands-Marokkaanse verkoper van Maserati's die zich voordoet als Italiaan, maar langzaamaan verstrikt raakt in zijn eigen web van leugens. De film, met ook Johnny de Mol en Yolanthe Sneijder-Cabau, draait vanaf maart in de Nederlandse bioscopen.

"Ik herkende hem eerst niet, maar hij riep mij en zei dat hij mij heel erg grappig vond", gaat Amhali verder. "Ik moest twee keer kijken voordat ik begreep wie hij was. Hij herkende mij eerder dan ik hem."

De Neus wilde na een biertje graag met Amhali op de foto. "Ik dacht: nou, voordat er wat met hem gebeurt, wil ik ook nog wel even een foto van hem. Die heb ik op Twitter gezet. Ik heb volgens mij nog nooit zo veel reacties gehad."


'Najib Amhali populair in de bajes' (Foto: Novum)

Boek: Steve Berry - De Tombe van de keizer

Wanneer Cotton Malone even buiten de deur moest zijn, is er in zijn boekhandel in Kopenhagen een brief achtergelaten. In die brief staat een link naar een website. Als hij naar die website gaat ziet hij een filmpje waarin zijn collega Cassiopiea Vitt wordt gemarteld. De martelaren eisen van Malone dat hij hun een kunstwerk bezorgd dat Vitt bij hem in bewaring heeft gegeven. Malone weet totaal niet over welk kunstwerk het gaat en gaat op zoek naar het kunstwerk. In deze zoektocht stuit hij op een duister gezelschap uit China. Er zit maar één ding op: Naar China gaan en alles tot op de bodem uitzoeken.

Doe 's je best man

De dochter van mijn vroegere buurvrouw liep twee weken geleden in Groningen van de supermarkt naar huis. Ze had haar zoontje, pas een paar maanden oud, mee in de kinderwagen, en de hond was ook mee. In een rustig tempo is het een wandeltochtje van nog geen tien minuten. Op een gegeven moment moest ze de weg oversteken en ze dacht dat veilig te kunnen doen op een zebrapad. U voelt het wellicht aankomen: dat ging mis. Een aanrijding, zoontje op slag dood, en de vrouw overleed in de ambulance op weg naar het ziekenhuis.

Deel Chinese Muur ingestort

Door zeer hevige regenval is een deel van de Chinese Muur ingestort. Het gaat om een stuk van 36 meter lang. Het ingestorte deel zal zo snel mogelijk hersteld worden.

Het ingestorte stuk is deel van de Dajingmen-sectie. Dat deel van de Chinese Muur werd gebouwd tijdens de Ming-dynastie, die duurde van 1368 tot 1644. Andere delen van de sectie vertonen scheuren en loszittende delen. Die delen van de muur worden nu ondersteund om verdere schade te beperken.

Kittel wint weer in Eneco Tour

Marcel Kittel heeft opnieuw de dagzege in de Eneco Tour gepakt. De Duitse renner van de Nederlandse wielerploeg Argos-Shimano was in de vierde etappe de snelste in een massasprint. De Belg Tom Boonen van Omega Pharma-Quick-Step nam de leiderstrui over van zijn landgenoot Jens Keukeleire.

De winst in de 213 kilometer lange etappe naar Bergen op Zoom was de tweede Eneco Tourzege voor Kittel. Ook de eerste etappe schreef hij op zijn naam. Hij bleef donderdag de Belg Jurgen Roelandts en Giacomo Rizzolo uit Italië voor. Belgisch kampioen Boonen werd vierde.

De etappe van Heers naar Bergen op Zoom werd lang gedomineerd door een groep vluchters. De groep van zes had een maximale voorsprong van acht minuten, maar het Greenedge van klassementsleider Keukeleire zette de jacht in, gevolgd door sprintersploegen Argos-Shimano (voor Kittel) en Rabobank (voor Theo Bos).

Na 190 kilometer was het gedaan met de onstnapping. Boonen pakte nog bonificatieseconden in een tussensprint, en nam zo de witte leiderstrui over van Keukeleire.

Zwakbegaafden beledigd door Babybel-kaasjes

Een gehandicaptenbelangenorganisatie in Frankrijk heeft opgeroepen bepaalde soorten Babybel-kaasjes te boycotten. Bij een promotieactie rond het in was verpakte kaasje zijn volgens de organisatie geestelijk gehandicapten beledigd.

Afgelopen juli deelde Babybel stempels uit bij de marketingactie. Op een van de stempels stond de zin 'des vacances de malade mental', een woordspeling met de smaak van een van de kaasjes - Emmental - en een Franse uitdrukking die 'buitengewoon' betekent. Letterlijk betekent de zin echter ook 'geestelijk zieke vakantie'.

De stempel veroorzaakte veel reuring op sociale media. "Bravo voor het goede voorbeeld voor kinderen, bravo dat deze zin in de mode kan zijn, bravo voor het overbrengen van waarden en respect voor verschillen", schreef iemand op de Facebook-pagina van Babybel.

Babybel laat in een reactie weten dat het niet de bedoeling was om te beledigen. Volgens het merk is de uitdrukking onder jonge mensen heel gangbaar. Het bedrijf achter de kaasjes heeft publiekelijk zijn excuses aangeboden. De stempel is inmiddels uit de productie gehaald.

Partij wil Berlusconi terug

De Italiaanse oud-premier Silvio Berlusconi keert mogelijk terug in de politiek. Als hij wil, leidt hij zijn vroegere partij volgend jaar bij de parlementsverkiezingen. Dat heeft de huidige leider van de partij Volk van de Vrijheid, Angelino Alfano, donderdag gezegd. Berlusconi zelf heeft nog niets losgelaten over een comeback.

De omstreden Berlusconi moest in november opstappen als premier toen Italië dreigde te bezwijken onder economische problemen. Hij werd opgevolgd door de partijloze econoom Mario Monti.

Partij wil Berlusconi terug
Partij wil Berlusconi terug (Foto: ANP)

Özbiliz naar FC Kuban

Aras Özbiliz stapt per direct over van Ajax naar het Russische FC Kuban Krasnodar. Dat heeft de Amsterdamse club vandaag bekendgemaakt. De 22-jarige aanvaller, die twee seizoenen in de hoofdmacht van Ajax speelde, heeft voor vier jaar getekend bij de Kozakken. FC Kuban werd vorig seizoen achtste in de Russische competitie.

De in Turkije geboren Özbiliz, die uitkomt voor het nationale elftal van Armenië, maakte in november 2010 zijn debuut voor het eerste elftal van Ajax. Hij speelde 37 officiële duels voor de club waar hij ook de hele jeugdopleiding doorliep en werd met Ajax twee keer landskampioen.

In het eerste elftal van Ajax scoorde Özbiliz drie doelpunten. De aansprekendste treffer kwam op 24 februari van dit jaar. Toen scoorde hij als eerste Ajax-speler in een Europa Cupwedstrijd tegen Manchester United op Old Trafford.

Jan Smit drinkt 3JS lachend onder tafel

Jan Smit draait er zijn hand niet voor om zijn vrienden onder tafel te drinken. De heren van de 3JS houden het dan ook al snel voor gezien als Jan Smit het op een zuipen zet.

"Jan en zijn vriendin zijn doorgewinterde drinkers, die houden dat onbeperkt vol", onthult 3JS-zanger Jan Dulles voor de camera van Novum Nieuws. "Wat dat betreft zijn wij gewoon te oud, dus houden we het absoluut niet bij", zegt de 37-jarige Dulles.

Smit vindt het geen punt dat zijn vrienden hem niet kunnen bijhouden. Volgens de Volendammer heeft het verschil in alcoholtolerantie vooral met ouderdom te maken. "Leeftijd gaat tellen hè, dan merk je toch dat ze wat minder kunnen hebben. Dat is een feit", grapt Jan, die bijna tien jaar jonger is.

Hoewel hij ze onder tafel drinkt, zijn de 3JS in hun nopjes met Jan en dankbaar voor zijn steun. "Jan is voor ons al heel lang een bijzondere vriend. Hij heeft ons altijd alles gegund en gesteund", zegt gitarist Jaap de Witte.

De drie heren waren dan ook blij iets terug te kunnen doen toen Jan in de put zat. "Het is een tijdje minder gegaan met Jan een aantal jaren geleden", vertelt gitarist Jaap Kwakman. "Dat was voor ons een kans om er eens voor hem te zijn."

De jaarlijkse vriendenvakantie is voor de Volendammers de uitgelezen kans weer bij te kletsen. "Daar hebben we de gelegenheid om goed bij te praten", zegt Kwakman. "Dan gaat het ook meestal de diepte in, mede doordat we dan vaak een of twee glaasjes te veel drinken. Jan is dan ook af en toe wel aan het huilen."

[Upd] Sintnicolaas verspeelt kansen

De tweede dag van de olympische tienkamp bij de mannen is vanmorgen begonnen met de 110 meter horden. Eelco Sintnicolaas kwam tot een tijd van 14,43, Ingmar Vos kwam in 14,61 over de finish. Sintnicolaas is een plaatsje gezakt en bezet nu de elfde plaats met 5.064 punten. Vos steeg twee plaatsen en staat nu negentiende meteen puntentotaal van 4.953.

De Amerikaan Ashton Eaton kwam tot 13,56 en heeft met 5.693 nog steeds de koppositie in handen. Zijn landgenoot Trey Harden, die met 13,54 iets sneller was, staat met 5.476 punten tweede. De Canadees Damian Warner bezet met 5.312 plek drie.

Vandaag staan nog het discuswerpen, polsstokhoogspringen, speerwerpen en de 1500 meter op het programma.

Update 12.18 uur

Eelco Sintnicolaas verspeelt zijn kansen op een medaille. Hij stelde zwaar teleur op het zevende onderdeel, door de discus in zijn tweede en beste poging slechts 32,26 meter ver te werpen. Dat was zo'n tien meter onder zijn normale niveau. Ingmar Vos kwam tot 42,26 meter, een afstand waarmee hij redelijk tevreden is.

Momenteel is de tweede groep aan het discuswerpen. De twee Nederlanders zaten in de eerste groep.

Update 13.04 uur

Eelco Sintnicolaas bezet na het discuswerpen de 22e plaats met 5.573 punten. Ingmar Vos bleef negentiende staan met een puntentotaal van 5.664.

Ashton Eaton behield de leiding. Hij worp de discus 42,53 meter ver en heeft nu 6.409 punten. Trey Hardee, de nummer twee, liep in op zijn landgenoot na zijn worp van 48 meter en 26 centimeter. Hij heeft 6.310 punten.

Update 17.19 uur

Sintnicolaas heeft zich bij het polsstokhoogspringen wat hersteld. Hij sprong over 5,30 meter en daarmee benaderde hij zijn persoonlijk record. Hij steeg van de 22e naar de 14e plaats. Ingmar Vos kwam tot 4,50 meter en staat nu op de 20e plaats.

Ashton Eaton kan de olympische titel amper ontgaan. Hij heeft nu een voorsprong van 220 punten nadat hij met de polsstok over 5,20 meter ging.

Het negende onderdeel van de tienkamp is het speerwerpen.

Sintnicolaas verspeelt kansen bij discuswerpen (Foto: Pro Shots)

BMX'ers Van der Biezen, Van Gendt naar halve finale

BMX'ers Raymon van der Biezen en Twan van Gendt hebben zich vanmiddag voor de halve finales geplaatst. Jelle van Gorkom strandde in de kwartfinales.

Van der Biezen overtuigde sterk doordat hij al na twee runs zeker was van een plek in de halve eindstrijd. Hij won beide runs en vervolgens ook de derde run. Van Gendt was in een andere kwartfinale ook al na drie van de vijf runs zeker van de halve finales die morgen zijn.

Olympisch zilver Cornelissen

Adelinde Cornelissen heeft ons land weer een olympische medaille bezorgd. Bij de individuele dressuur werd zij samen met haar paard Parzival tweede met een score van 88,250 procent.

De olympische titel ging naar de Britse Charlotte Dujardin. Samen met haar paard Valegro scoorde Dujardin 90,089 procent. Ook de derde plaats was voor een Britse, te weten Laura Bechtolsheimer met Mistral.

Anky van Grunsven eindigde in haar laatste wedstrijd op Salinero op een nette zesde plaats, Edward Gal werd op Undercover negende.

EU onderzoekt lening aan Nürburgring

De Europese Unie stelt een onderzoek in naar de lening die de Nürburgring zal gaan ontvangen van de Duitse deelstaat Rheinland-Pfalz. Om een accuut faillissement van het circuit te voorkomen stelde de overheid een lening van 254 miljoen euro beschikbaar. Enkele jaren eerder werd ook al een bedrag overgemaakt.

Er liep al een onderzoek van de EU naar ongeoorloofde staatssteun aan de Nürburgring. "We hebben het onderzoek naar de financiële situatie van het circuit verder uitgebreid. We twijfelen momenteel of de laatst toegekende steun wel volgens marktconforme afspraken tot stand is gekomen. Wij hanteren immers het beleid dat noodlijdende bedrijven slecht één keer in de tien jaar door autoriteiten te hulp mogen worden geschoten."

De EU geeft alle partijen de kans om de huidige situatie uit te leggen en duidelijk te maken dat het geen ongeoorloofde staatssteun betreft. Daarna zal de commissie een oordeel vellen.

World of Tanks krijgt nieuwe engine

Wargaming heeft vandaag bekendgemaakt dat de 8.0-update voor de MMO World of Tanks in de maak is. Het zal een grote aanpassing worden voor de game omdat er een nieuwe en verbeterde engine geïntroduceerd wordt samen met nieuwe functies en content.

In de 8.0-update komen realistische tankfysica en een nieuwe grafische engine. De verbeterde engine zal water doen opspatten en voor  golfbewegingen in water zorgen maar ook ondersteuning voor schaduwen, die in de grafische settings in gradaties in te stellen zijn.

Daarnaast komt een hele reeks aan toevoegingen en verbeteringen, waaronder het aanpassen van je embleem en inscriptie, adaptieve camouflage, mini-mapfuncties en een verbeterde techtree-interface. Spelers zijn in staat om ervaring over te dragen naar de bemanning en is het mogelijk om te kiezen welke battlemodus je wil spelen.

Ditmaal worden er weer nieuwe tanks worden toegevoegd. De Russiche kant krijgt vier tankdestroyers: SU-122-54, SU-100M-1, Uralmash-1 and Object 263. De Engelsen krijgen de experimentele Matilda Black Prince-tank, een project dat in de Tweede Wereldoorlog vroegtijdig gestopt is.

Weggeefactie met vibrators in New York stopgezet

Een weggeefactie met tienduizend gratis vibrators in New York is woensdag voortijdig beëindigd door de autoriteiten omdat te veel mensen in de rij stonden voor de speeltjes.

Condoomfabrikant Trojan had in twee buurten in Manhattan 'plezierkarretjes' neergezet om de seksspeeltjes uit te delen. Bij beide karretjes, in de stijl van die van hotdogverkopers, stonden bijna driehonderd opgewonden mensen te wachten.

Volgens de New York Post werden de werknemers van Trojan opgedragen hun biezen te pakken omdat ze voor te veel drukte zorgden. Een van de teleurgestelde wachtenden die met lege handen huiswaarts keerde, Melody Henry, mopperde dat burgemeester Michael Bloomberg 'niemand een pleziertje gunt'.

Volgens het stadsbestuur kan de weggeefactie wellicht op een later moment worden hervat, als Trojan de vereiste vergunningen aanvraagt.



Weggeefactie met vibrators in New York stopgezet

'Dit is hoe haat klinkt'

"This is how hate sounds." Dit is hoe haat klinkt. Onder die titel plaatste James een brief op het atheïsme-subforum van Reddit. De brief die zijn vader schreef nadat James uit de kast was gekomen.

"Verwacht geen verdere conversaties met mij. Totaal geen communicatie." Zo begint het kattebelletje dat James van zijn vader ontving. Vervolgens verbiedt de vader James ooit nog het ouderlijke huis te betreden. "Je hebt je keuze gemaakt, hoewel het de verkeerde is", verdedigt de vader zijn beslissing: "God heeft deze onnatuurlijke manier van leven niet bedoeld."

James, die zich beschrijft als een 'goed aangepaste' 33-jarige man uit Los Angeles, heeft de brief niet online gezet om sympathie te wekken. Hij zegt dat hij andere jonge mensen wil helpen die moeite hebben met het uit de kast komen. "Deze mensen hebben serieuze hulp, mededogen en begeleiding nodig in wat ongetwijfeld een van de meest turbulente periodes van hun leven zal zijn."

Hoewel hij de brief op een atheïstisch forum plaatste, zegt hij zelf 'niet zonder religieus/spiritueel standpunt te zijn'. Terwijl in Amerika de discussie over homoseksualiteit oplaait, mede door de steun van een junkfoodbedrijf aan groepen die tegen homoseksualiteit strijden, wilde James de andere kant van het verhaal laten zien. Zulke homofobe sentimenten werken door in families als de zijne, zo zegt hij. Door hun onverbiddelijke anti-homoseksuele standpunt 'maken ze juist de traditionele familie kapot die ze zo hoogachten'.

"Dit is hoe haat klinkt"

"This is how hate sounds". Dit is hoe haat klinkt. Onder die titel plaatste James een brief op het atheïsme-subforum van Reddit. De brief die zijn vader schreef nadat James uit de kast was gekomen.

"Verwacht geen verdere converstaties met mij. Totaal geen communicatie." Zo begint het kattebelletje dat James van zijn vader ontving. Vervolgens verbiedt de vader James ooit nog het ouderlijke huis te betreden. "Je hebt je keuze gemaakt, hoewel het de verkeerde is", verdedigt de vader zijn beslissing: "God heeft deze onnatuurlijke manier van leven niet bedoeld."

James, die zich beschrijft als een "goed aangepaste" 33-jarige man uit Los Angeles, heeft de brief niet online gezet om sympathie te wekken. Hij zegt dat andere jonge mensen wil helpen die moeite hebben met uit de kast komen. "Deze mensen hebben serieuze hulp, mededogen en begeleiding nodig in wat ongetwijfeld een van de meest turbulente periodes van hun leven zal zijn."

Hoewel hij de brief op een atheïstisch forum plaatste, zegt hij zelf "niet zonder religieus/spiritueel standpunt te zijn". Terwijl in Amerika de discussie over homoseksualiteit oplaait, mede door de steun van een junkfoodbedrijf aan groepen die tegen homoseksualiteit strijden, wilde James de andere kant van het verhaal laten zien. Zulke homofobe sentimenten werken door in families als de zijne, zo zegt hij. Door hun onverbiddelijke anti-homoseksuele standpunt "maken ze juist de traditionele familie kapot die ze zo hoogachten"

Enorme onderbroeken heten tenten bij Hema

Hema lijkt te vinden dat (extreem) grote damesonderbroeken rustig tenten genoemd mogen worden. Wie op de Hema-site zoekt naar 'tent', krijgt één zoekresultaat: damesslip in de maten L t/m XXXL.

De verbinding tussen de zoekterm en het resultaat is waarschijnlijk het gevolg van een commentaar dat is achtergelaten bij het betreffende product. Als dat inderdaad het geval is, dan zijn er nog bijzonder veel combinaties te organiseren.

Hema-onderbroek tent

Taiko Drum Master verwerkt in Yakuza 5

Het muziekspel Taiko Drum Master is te spelen in Yakuza 5. Gamers kunnen het drumspel in een virtuele arcadehal binnen het spel spelen. De gamebedrijven Namco Bandai en Sega zijn hiervoor een samenwerking aangegaan. Dat schrijft het Japanse tijdschrift Famitsu.

De samenwerking is tot stand gekomen als viering van tien jaar Taiko Drum Master. Het muziekspel wordt gespeeld met echte drums, waarbij spelers ritmisch in een hoog tempo moeten drummen.

Yakuza 5 is in de maak voor de PlayStation 3. De game is nog niet aangekondigd voor de Europese markt, maar komt in december in Japan op de markt. In de reeks, die vooral in Japan populair is, zijn sinds 2005 bijna vijf miljoen spellen verkocht.

Buma/Stemra langs bij artiesten Dutch Valley

De graaiers van de Buma/Stemra hebben aangekondigd langs te zullen gaan bij artiesten die optreden op Dutch Valley aankomende zaterdag. Onder meer Gerard Joling en Nick en Simon kunnen een bezoekje verwachten van de grootverdieners.

De Buma/Stemra medewerkers gaan de artiesten erop wijzen dat het belangrijk is precies door te geven welke nummers ze hebben gespeeld.

Buma/Stemra ontvangt over elk optreden in Nederland een percentage van de opbrengst. Dat geld is bedoeld voor de componisten, tekstschrijvers en uitgevers van de liedjes die worden gespeeld, maar de organisatie werd al eerder op de vingers getikt omdat gelden lang werden bewaard en er dure plasmaschermen en design-bureaustoelen van werden gekocht.

Ook werd de club bij omroep Powned via een verborgen camera onder handen genomen omdat er met financiën werd gerommeld. De toenmalige directeur wilde een artiest die recht had op geld wel tegemoet komen door het onderhands te regelen.

De organisatie zegt nu dat het, om geld uit te keren, wel de setlijsten moet ontvangen, 'maar dat gebeurt niet altijd'.

Buma/Stemra langs bij artiesten Dutch Valley
Ja joh, dokken voor je eigen liedjes (Foto: ANP)

Kort geding tegen huldiging Olympische sporters

Een advocatenkantoor aan het Stationsplein in Den Bosch wil niet dat de olympische sporters maandag op dat plein gehuldigd worden. Via een kort geding dat vrijdag dient, probeert Koopman Van Steijn Advocaten de huldiging te voorkomen.

Volgens advocaat Hugo van Steijn zijn er in de gemeente andere plekken aangewezen als evenementenlocatie en is het Stationsplein daar niet geschikt voor. Hij vindt het vervelend dat de vergunning woensdag pas is afgegeven.

De advocaat zegt veel last te hebben van de voorbereidingen. "Die vormen een lawaaiig geheel. Ik kan me niet concentreren en maandag kan als werkdag al helemaal worden afgeschreven."

Het Nederlandse olympische team komt maandag per trein aan in Den Bosch. Daar staat de publiekshuldiging gepland.

Een woordvoerder van NOC*NSF was donderdagmiddag in Londen nog niet op de hoogte van het kort geding. "Maar wij zijn ook geen partij in deze zaak. Wij hebben van de gemeente Den Bosch de verzekering gekregen dat de zaak met alle bedrijven en andere betrokken partijen zou worden geregeld. Wat ons betreft, gaat de huldiging in Den Bosch gewoon door."

'PVV-stemmers milder dan Wilders'

De meeste PVV-stemmers vinden sommige plannen van de PVV veel te ver gaan. Ze zien ze zelfs niet altijd als serieuze voorstellen, maar als signaal dat er problemen zijn rondom bijvoorbeeld de multiculturele samenleving en dat de overheid inburgering verwaarloost.

Dat is de voornaamste conclusie van een boek van de publicist Chris Aalberts, dat volgende week verschijnt. Voor het boek sprak Aalberts tientallen PVV-stemmers over hun motieven. Een zeer kleine harde kern kan zich helemaal vinden in de ferme islamkritiek van Wilders, maar de meerderheid bleek niet veel op te hebben met bijvoorbeeld Wilders pleidooi voor invoering van een 'kopvoddentaks'. Een enkeling noemden het zelfs een schrikbeeld als de plannen van de PVV zouden worden uitgevoerd.

De meeste PVV'ers zijn niet op zoek naar een partij die een bepaald beleid dichterbij brengt, maar naar een partij die duidelijke signalen afgeeft, concludeert Aalberts. "Andere partijen laten dit soort signalen simpelweg niet horen. PVV-aanhangers steunen Wilders mede omdat ze begrijpen wat hij zegt. Dat is bij veel andere politici verre van gegarandeerd."

De geïnterviewden zijn zich ervan bewust dat PVV-kiezers vaak worden uitgemaakt voor 'domme racisten en Tokkies'. Daarom houden ze hun voorkeur ook vaak voor zich. Aalberts constateert overigens ook dat de PVV-kiezers die hij heeft gesproken, zelf ook wel eens denken dat de meeste PVV-kiezers dom en laagopgeleid zijn. Ze zien zichzelf dan als een uitzondering.

Ook voormalig LPF-Kamerlid Joost Eerdmans denkt dat de overgrote meerderheid van de PVV'ers helemaal niet geïnteresseerd is in resultaat, maar geniet van Wilders' aanvallen op de 'gevestigde kliek in Den Haag', zo schrijft hij in een voorwoord bij het boek van Aalberts. Het enige dat de PVV kan breken is volgens Eerdmans het vertrek van Wilders of de komst van een nieuwe, sterke leider. Van de huidige partijen kan alleen de SP kiezers van de PVV af snoepen, denkt Eerdmans.

Aalberts is als docent en onderzoeker politieke communicatie verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zijn boek, getiteld Achter de PVV, wordt 14 augustus gepresenteerd.

IQ-partij doet niet mee met verkiezingen

De IQ-partij mag toch niet meedoen aan de Tweede Kamerverkiezingen. De Raad van State heeft bepaald dat de Kiesraad de kandidatenlijst terecht ongeldig heeft verklaard. Hiermee is deelname aan de verkiezingen definitief van de baan voor de partij, die voluit de IQ-Partij; met IQ voor Eerlijkheid heet.

De Kiesraad schrapte vorige week de kandidatenlijst van de partij, omdat de verplichte waarborgsom van ruim elfduizend euro niet was betaald. De partij zegt bewust met betalen te hebben gewacht totdat de kandidatenlijst was goedgekeurd. Dat de lijst is afgekeurd, was volgens de partij het gevolg van manipulatie en trucjes van de Kiesraad.

De Raad van State stelt dat het de verantwoordelijkheid is van degene die de kandidatenlijst inlevert dat de lijsten voldoen aan de eisen van de Kieswet.

Naaktfoto's Epke Zonderland online

Voor de vrouwen onders ons hebben we hier een pleziertje. Na driemaal foto's van Kim Kardashian is het nu tijd voor neerlands schoon. Mannelijk schoon.  

Dat Epke een fantastisch sporter is, is duidelijk. Dat zijn lichaam wellicht net zo fantastisch is, valt wellicht wel te raden. 

De collega's van Vkmag hebben een aantal foto's van de gouden Epke online staan. Wie de eigen rekstok van Epke wil zien komt echter bedrogen uit. 

Klik hier voor de foto's. 

Amateurarcheologen Staphorst stuiten op schat

Amateurarcheologen hebben op een stuk grond in Staphorst een zilver- en goudschat aangetroffen. Ze deden de vondst na een tip van een landeigenaar over een heel ander voorwerp dat hij op zijn land had gevonden.

De onderzoekers van de Werkgroep Archeologie Regio Staphorst deden de vondst in maart, zo laat voorzitter van de werkgroep Fré Spijk donderdag weten. Ze vonden 31 zilveren knopen, een zilveren horloge van Engelse makelij uit 1810, enkele gouden knopen in een apart zilveren doosje en een ketting die door mannen om de heup werd gedragen.

Het vroegste voorwerp dateert uit de achttiende eeuw, andere komen uit de negentiende eeuw. "De hele schat zat in een blikken doos zoals die in Staphorst al eeuwenlang worden gebruikt", zegt Spijk. "Het moet een stukje erfgoed binnen een familie geweest zijn." Hij denkt dat de doos door een dief op de akker werd begraven.

De vondst werd tot nu toe stilgehouden, omdat de werkgroep nog in gesprek was met de grondeigenaar en de restaurateur. Ook wilden de archeologen onderzoek doen naar de voorwerpen.

Wat nu rest is de zoektocht naar de eigenaar en zijn erfgenamen. De geldwaarde van de vondst ligt overigens rond de paar honderd euro. "Het unieke zit hem in de combinatie van voorwerpen", legt Spijk uit. De zilver- en goudschat wordt vanaf 13 april 2013 tentoongesteld in De Veldschuur in Rouveen.

Huth heeft milde hersenvliesontsteking

Robert Huth kampt met de mildste vorm van hersenvliesontsteking. De Duitse verdediger moet tenminste de komende twee weken nog rust houden, meldt zijn club Stoke City vandaag.

De 27-jarige werd maandag naar het ziekenhuis gebracht, nadat hij tijdens een voorbereidingstour in de Verenigde Staten ziek was geworden. De negentienvoudig international blijft in het ziekenhuis tot hij zijn antibioticakuur heeft voltooid.

Huths collega Daniel Sturridge van Chelsea werd vorige maand geveld door een hersenvliesontsteking. Hij kampte net als de Duitser met een milde vorm en kon op de Olympische Spelen gezond en wel uitkomen voor Groot-Brittannië. Huth mist door zijn ziekte vrijwel zeker het begin van het seizoen.


Huth heeft milde hersenvliesontsteking (Foto: Novum)

Kim Kardashian basht Angelina Jolie

Of is het toch andersom... Kim Kardashian is van mening dat ze veel bekender is dan Oscarwinnares Angelina Jolie. Kim zou meermalen tegen haar vrienden op hebben lopen scheppen over haar eigen imago.

Een bekende van Angelina zou Kim gehoord hebben terwijl ze aan het opscheppen was en vertelde dit aan Angelina. Ze had verwacht dat Angelina in lachen uit zou barsten. Angelina was echter niet zo blij met de opmerkingen van Kim. Ze was zelfs geïrriteerd.

De bron rondom Angelina verklaarde: "Angelina werkt ontzettend hard om indruk te maken op de wereld met haar werk voor goede doelen en alles wat ze doet. Het laatste wat ze wil is vergeleken worden met iemand die zo oppervlakkig is als Kim Kardashian die haar bekendheid heeft verworven door te shoppen en op te komen dagen bij feestjes."

De weldoenster Angelina is zelfs van mening dat het haar reputatie schaadt als Kim Kardashian over haar praat. Ze schijnt zelfs boos te zijn dat Kim haar naam misbruikt om maar in de media te komen. Volgens een insider vindt Jolie dat ze ver boven Kim staat op de sociale ladder in Hollywood.

[Upd] Olympische droom Blade Runner nog niet voorbij

Voor Oscar Pisterius is de olympische droom voorbij. Blade Runner werd met zijn landgenoten in de halve finales van de 4x400 meter estafette uitgeschakeld. Het team finishte niet vanwege een val van de tweede loper Ofentse Mogawane.

België haalde de finale wel. Het kwartet met daarin de broers Jonathan en Kevin Borlée finishte als vierde achter de drie teams die zich rechtstreeks kwalificeerden. De Belgen plaatsten zich op basis van hun tijd voor de eindstrijd.

Update 15.06 uur

Zuid-Afrika mag toch uitkomen in de finale van de 4x400 meter estafette. De ploeg had protest aangetekend tegen de uitschakeling in de halve finales en wordt in het gelijk gesteld. De tweede loper van de Zuid-Afrikanen, Ofentse Mogawane, kwam ten val door toedoen van de Keniaanse loper Vincent Kiilu.

Advocaat: "We gaan voor titel, zonder twijfel"

PSV-trainer Dick Advocaat en aanvoerder Mark van Bommel nemen dit seizoen geen genoegen met minder dan het kampioenschap. Van Bommel heeft zijn eerste weken sinds zijn terugkeer in Eindhoven er inmiddels opzitten. De middenvelder kijkt tevreden terug en verwacht veel van het huidige PSV.

"PSV is sinds mijn vertrek altijd mijn hart gebleven. Ik vertrok hier zeven seizoenen geleden met de belofte dat ik hier terug zou komen. Dat is een belofte die ik ben nagekomen," aldus Van Bommel.

"Ik geloof dat ik momenteel nog wat kan toevoegen aan dit elftal", zegt Van Bommel over zijn verwachtingen voor komend seizoen. "Dit is een jong team met veel kwaliteit, maar om de volgende stap te maken zal iedereen zich moeten realiseren dat het elke wedstrijd moet gebeuren. Dat klinkt simpel, maar dat is het niet. Het moet een manier van leven worden, niet alleen om kampioen te worden, maar ook een topvoetballer."

PSV heeft in het duel tegen Ajax al laten zien dat het een serieuze gooi gaat doen naar de titel. Ajax-coach Frank de Boer liet zich zelfs ontvallen dat PSV dé titelfavoriet is voor het komende seizoen. "Daar heeft hij gelijk in", zegt coach Advocaat tegenover Uefa.com.

"Frank is twee keer kampioen geworden met Ajax, een geweldige prestatie als coach. We hebben echter een gelijkwaardige selectie en iedereen wil samenwerken om succes te boeken. Van Bommel is erg belangrijk voor dit team, hij geeft hen een soort onverslaanbare uitstraling. We gaan voor de titel, geen twijfel mogelijk."

30 vleeslammetjes gestolen uit wei

Onbekenden hebben tussen maandagmiddag en dinsdagmorgen ruim 30 lammetjes gestolen uit een weiland in Lopik. De dieven moeten gebruikgemaakt hebben van motorvoertuigen om alle dieren mee te nemen, meldde de politie donderdag.

De lammeren van het ras Texelaar stonden in een wei die omheind was met schapengaas. De omheining was afgesloten met een hek met een hangslot. Het hangslot is geforceerd.

De dieren werden gefokt voor het vlees en zijn op dit moment volgens de politie 125 euro per stuk waard. De politie zoekt getuigen.

Saxo Bank heeft Vuelta-ploeg rond Contador klaar

Team Saxo Bank-Tinkoff Bank heeft zijn selectie voor de Vuelta a España bekendgemaakt. De Deense formatie start zoals eerder aangekondigd met Alberto Contador als kopman. De Vuelta-winnaar van 2008 krijgt een ploeg mee die volledig in zijn dienst rijdt.

Bergop moeten de Spanjaard Daniel Navarro en de Portugees Sergio Paulinho lang bij hun kopman zien te blijven. Ook de ervaren helpers Nicki Sørensen en Matteo Tosatto zijn geselecteerd. Karsten Kroon is zoals verwacht niet geselecteerd.

Ook de Spaanse ProContinentale-ploeg Caja Rural heeft hun selectie rond. De bekenste renners zijn klimmer David De La Fuente en sprinter Manuel Cardoso. Ook Bulgaars kampioen Danail Petrov is geselecteerd.

Selectie Saxo Bank-Tinkoff Bank: Alberto Contador, Jesús Hernández Blazquez, Rafal Majka, Daniel Navarro Garcia, Benjamin Noval, Sérgio Paulinho, Bruno Pires, Nicki Sørensen en Matteo Tosatto

Selectie Caja Rural: David de la Fuente, Aitor Galdos, Manuel Cardoso, Javier Aramendía, Danail Petrov, Antonio Piedra, Hernani Brôco, Marcos García en André Cardoso

Spongebob beter bekeken dan Half 8 Live

Vrijwel niemand kijkt naar Half 8 Live, het programma dat De Wereld Draait Door tijdens de zomermaanden vervangt. Slechts 57.000 mensen hebben er gisteren naar gekeken. Ter vergelijk: rond dezelfde tijd keken er 85.000 mensen naar een uitzending van Spongebob op Nickelodeon. De Wereld Draait door bereikt doorgaans rond de anderhalf miljoen kijkers.

De kijkcijfers van het WNL-programma kelderen al tijden, maar gisteravond werd een nieuw dieptepunt bereikt. De Telegraaf-omroep gaat nog tot het begin van het nieuwe televisieseizoen door met het programma. Dan begint De Wereld Draait Door weer.

Zweedse petitie tegen balkonrukker

Een man in het Zweedse Sandviken lijkt er een gewoonte van te maken om zich af te trekken op zijn balkon. De buren van de man zijn er echter niet zo blij mee.

Tot twee keer toe heeft de Zweed de hand aan zichzelf geslagen en de buren zijn het nu zat. Enkele moeders hebben het initiatief genomen tot een handtekeningenactie om de man uit zijn appartement te laten zetten. Motivatie voor de actie is vooral de bezorgdheid voor hun kinderen. Tot dusver hebben 400 mensen de petitie getekend.

De huisbaas van de man laat weten dat het uit zijn appartement zetten van de man geen handige oplossing is. "Hij kan elders opnieuw beginnen." Wel geeft hij aan dat er wordt gewerkt aan een oplossing. Al begrijpt hij dat het lastig wordt om de man in de huidige situatie te laten zitten. De ouders zijn er toch niet gerust op. "Flashers hebben hulp nodig en we moeten onze kinderen beschermen."

Rundskop-regisseur schrijft misdaadserie voor HBO

De Vlaamse regisseur Michaël Roskam gaat voor de Amerikaanse betaalzender HBO een misdaadserie schrijven. De Vlaming gaat voor de serie Buda Bridge Bitch die hijzelf ook bedacht, samenwerken met regisseur Michael Mann en producent Mark Johnson, die als executive producenten optreden. Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

Buda Bridge Bitch speelt zich af in het Brussel van de toekomst. Het verhaal begint bij een vrouw die dood wordt gevonden op de Budabrug bij Brussel. Haar dood leidt tot een reeks gewelddadige misdaden en vreemde gebeurtenissen.

"Uiteraard is dit fantastisch nieuws", de 40-jarige Roskam tegen het Vlaams Audiovisueel Fonds. "Anderzijds mogen we ook niet te hard van stapel lopen. Er dienen nog heel wat hindernissen te worden genomen alvorens Buda Bridge Bitch op televisie te zien zal zijn."

De regisseur gooide vorig jaar hoge ogen met zijn misdaaddrama Rundskop met Matthias Schoenaerts. De film werd voor een Oscar genomineerd in de categorie beste niet-Engelstalige film. Johnson, die de hitserie Breaking Bad produceert, ontmoette Roskam in de aanloop van de Oscaruitreiking. Mann overhandigde Roskam het certificaat van de nominatie. De twee waren allebei onder de indruk van Roskams werk.


Vlaamse regisseur schrijft misdaadserie voor HBO (Foto: Novum)

'Facebook verschuilt zich achter vrije meningsuiting'

Facebook staat in Australië onder druk om een pagina te verwijderen waarop aboriginals worden beledigd. De Australische regering beschuldigt de sociale netwerksite ervan de Australische antidiscriminatiewetgeving te ontduiken, door zich te verschuilen achter Amerikaanse wetgeving over vrijheid van meningsuiting.

De Facebookpagina, die vol staat met grappen over aboriginals, heeft geleid tot grote woede in Australië. De aboriginals worden afgebeeld als dronkaards en uitkeringsfraudeurs. De Australische mediawaakhond heeft zich over de zaak gebogen en volgens commissaris rassendiscriminatie Helen Szoke is de pagina mogelijk in strijd met de wet.

De Australische minister van communicatie Stephen Conroy zei woensdag dat zijn kantoor met Facebook in Sydney heeft gebeld om de pagina te laten verwijderen. De pagina, die naar verluidt is aangemaakt door een 16-jarige inwoner van Perth, is echter kortgeleden aangemerkt als 'omstreden humor' en Facebook houdt vol dat het niet wil oordelen over humor.

"We leven hier in Australië niet volgens de Amerikaanse wet. We leven volgens de Australische wet en dit is een Australiër die gebruikmaakt van het feit dat het hoofdkantoor van Facebook in de Verenigde Staten staat om onder de Australische wet uit te komen", aldus Conroy in een interview met ABC. "Facebook moet de pagina verwijderen." Australië heeft eerder pogingen gedaan om overtredingen van de Australische wet in de VS tegen te gaan, maar tot dusver zonder succes.

Facebook zei in een verklaring dat het soms de toegang tot bepaalde pagina's beperkt als die in strijd zijn met de wet. De sociale netwerksite zei een constructieve dialoog met Szoke te zijn aangegaan.

Woensdag was al een aantal afbeeldingen van de pagina in kwestie verwijderd. Donderdag waren alle afbeeldingen gewist.

Driekwart Spanjaarden wil werk in buitenland

Meer dan driekwart van de Spaanse werknemers wil in het buitenland werken. Veertig procent van de Spanjaarden wil zelfs niets liever dan zo snel mogelijk ontsnappen aan de economische misère in hun land. Dat blijkt uit donderdag gepubliceerd onderzoek, uitgevoerd door onderzoeksbureau Intelligence Group.

De afgelopen jaren zijn tienduizenden Spanjaarden de grens over getrokken om elders werk te zoeken. In Spanje is een kwart van de beroepsbevolking werkloos. Onder jongeren ligt de werkloosheid zelfs boven de vijftig procent.

Duitsland is voor de Spanjaarden met afstand het favoriete land om te werken. Ruim de helft van de potentiële emigranten wil er graag aan de slag. Het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten komen op plaats twee en drie. Nederland volgt op plaats acht. Latijns-Amerikaanse landen ontbreken in de top tien.

De belangrijkste redenen voor Spanjaarden om een vertrek te overwegen zijn uiteraard economisch gerelateerd. Ze verwachten in het buitenland betere carrièremogelijkheden te hebben en een hoger salaris te verdienen.

Von Trier hoopt op LaBeouf in Nymphomaniac

De Deense regisseur begint met filmen van het tweedelige erotische drama in september, één deel daarvan zal seksueel explicieter zijn. Von Trier hoopt dat LaBeouf toe wil treden tot zijn cast die geleid wordt door Charlotte Gainsbourg.

Nymphomanic zal de vierde onafhankelijke film zijn die de Transformers-acteur maakt dit jaar. Hij is namelijk te zien in Lawless van John Hillcoat, The Company You Keep van en met Robert Redford en LaBeouf heeft net The Necessary Death of Charlie Countryman afgerond. Tevens had hij een rol in de Fjögur píanó-clip van Sigur Rós. In deze videoclip is LaBeouf al naakt verschenen.

Nymphomanic volgt de erotische avonturen van een vrouw (Charlotte Gainsbourg) vanaf haar jeugd tot en met haar vijftigste jaar zoals het verteld is door haar man (Stellan Skarsgard). Voor welke rol LaBeouf in aanmerking komt is nog niet bekend.

Von Trier neemt de Engelstalige film helemaal op in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Net zoals Antichrist. De regisseur heeft namelijk nog geen binnenlandse distributeur maar al wel rechten verkocht aan buitenlandse markten.

Het wordt de eerste film van Lars von Trier sinds Melancholia, die vorig jaar tijdens het filmfestival van Cannes te zien was. Het Deense enfant terrible werd door het festival tot persona non grata verklaard nadat hij een grap had gemaakt over het feit dat hij een nazi was. Excuses mochten niet baten.

Nicole Kidman, die speelde in Von Triers Dogville uit 2003, suggereerde recent in een interview dat ook zij een klein rolletje heeft in Nymphomanic.

The Company You Keep waarin LaBeouf en Redford dus samenwerken gaat in première op het filmfestival van Venetië. Daarna zal de film worden vertoond op het filmfestival van Toronto.

shia labeouf seks anp ouders

Kempi voelt zich gesteund na arrestatie

Ook rappercrimineel Kempi heeft zijn fans bedankt voor de steunbetuigingen die hij ontving na zijn aanvaring met de politie. Kempi beweert, net als dj The Flexican, hardhandig gearresteerd te zijn. The Flexican bedankte woensdag voor de vele berichten die hij ontving.

"Wil iedereen die me steunt uit de grond van m'n hart bedanken man!", twitterde Kempi donderdag. "God zegene! Ik zie jullie." De rapper zegt vorige week mishandeld te zijn door de Haagse politie toen hij werd aangehouden. Eerder deze week deed Jerrely Slijger, zoals Kempi eigenlijk heet, aangifte tegen de betrokken agenten.

Kempi laat ook weten dat hij nog steeds last heeft van de verwondingen die hij opliep bij zijn arrestatie. "Pijn in m'n nek/onderrug." Waarom de rapper, die al vaker met justitie in aanraking kwam, in de boeien werd geslagen, is niet bekend.

De politie zegt beelden te hebben van de arrestatie. Daarop zou niets bijzonders te zien zijn. Toch klaagde Kempi eerder deze nog over een kapotte binnenlip, wat dat ook moge zijn.

Man met drie struisvogels overvalt winkel

In Mexico heeft een enigszins merkwaardige overval plaatsgevonden. Een man gooide een granaat een supermarkt in om daarna met drie struisvogels naar binnen te stormen, iemand te slaan en op de balie te springen.

De man kwam met ontbloot bovenlijf en een helm op zijn hoofd binnen, waarna de struisvogels controle over de winkel namen door elk een gangpad voor hun rekening te nemen. Het aanwezige winkelpubliek was zo verbaasd door de absurde vertoning, dat niemand het nog voor elkaar kreeg om te reageren op de situatie.

De eigenaar van de winkel heeft overigens geen aangifte gedaan. Logisch, aangezien het natuurlijk allemaal in scene is gezet.


Dit wil je minstens twee keer zien

Stadsdeel Zuidoost matst Kwakoe alweer

Het Amsterdamse Stadsdeel Zuidoost is het noodlijdende Zomerfestival 2012, voorheen Kwakoe, opnieuw te hulp geschoten.

Stichting Kofoe, organisator van het festival, liet eerder deze week al weten niet voldoende geld te hebben om beveiligers en verkeersregelaars te betalen. Hierdoor werd het traditionele voetbaltoernooi afgelopen weekend al afgelast.

Het stadsdeel heeft nu besloten garant te staan voor de kosten van de beveiliging, gedurende de rest van het festival. In een persbericht laat Zuidoost weten dit besluit te hebben genomen om de openbare orde en veiligheid niet in gevaar te laten komen. Het afgelasten van het festival was voor Zuidoost geen optie. 'Bij het intrekken van de vergunning zou onevenredig veel materiële schade voor de (kleine) lokale kraamhouders en ondernemers ontstaan'.

Om welk bedrag het precies gaat is nog niet bekend, maar het stadsdeel benadrukt dat de uiteindelijke kosten voor rekeing van Stichting Kofoe blijven. Oppositiepartijen zijn echter sceptisch. 'Ik heb er geen vertrouwen in dat het geld terugkomt', stelt CDA'er Henk de Boer. 'Ik ben het eigenlijk behoorlijk zat. In het begin vond ik Kofoe een goede organisatie, maar het vertrouwen is nu wel weg'.

Ook D66-OZO vreest dat het garantiebedrag uiteindelijk verdampt. 'Dit wordt waarschijnlijk gewoon een subsidie', stelt Mart van der Wiel. 'Het begint een beetje op chantage te lijken. Als de organisatie het geld niet krijgt, riskeer je een volksopstand. Zo wil ik ook wel een festival organiseren'.

In het verleden kampte festival Kwakoe al meerdere malen met financiële problemen.

Labyad definitief naar Sporting Portugal

Zakaria Labyad zal definitief de overstap gaan maken van PSV naar Sporting Portugal. Beide clubs hebben overeenstemming bereikt over financiële vergoeding die bijna een miljoen euro bedraagt. Dit bedrag kan nog oplopen wanneer de Portugese club de 19-jarige speler doorverkoopt.

PSV wilde een tweejarige optie op Labyad lichten en hem zo tot medio 2014 vastleggen, terwijl de middenvelder zei dat de optie niet geldig was. Hij was nog minderjarig toen hij zijn contract bij de Eindhovenaren tekende en een dergelijk contract mag maar maximaal drie jaar bedragen. PSV wilde dit aanvechten, maar ziet daar, nu er een akkoord met Sporting is, vanaf.

Dat de overgang nog lang op zich liet wachten komt doordat Labyad nog een gedeelte van de vergoeding die PSV ontvangt wenste te hebben. PSV heeft het contract van de middenvelder ontbonden en zowel een opleidingsvergoeding als een schikking ontvangen. Omdat er strikt gesproken geen sprake is van een transfer heeft Labyad nu afgezien van zijn eis.

Grote storing vertraagt vluchten KLM

Door een grote computerstoring op Schiphol hebben KLM-vluchten donderdagochtend een uur tot anderhalf uur vertraging opgelopen. Even voor 13.00 uur meldde KLM dat de storing is opgelost. Desondanks kunnen vluchten nog wel vertraging oplopen.

KLM roept reizigers op vragen via Facebook en Twitter te stellen. "Onze medewerkers kunnen passagiers inchecken en vluchten eventueel omboeken", zegt een woordvoerder.

De storing trof alle vluchten die in de ochtend hadden moeten vertrekken. Het systeem had net een update gehad, maar het is niet duidelijk of dat de oorzaak was van de storing.


Grote storing vertraagt vluchten KLM (Foto: Novum)

Brood duurder door droogte

Consumenten moeten in september waarschijnlijk meer neertellen voor een brood. Door de droogte in de Verenigde Staten en de daardoor gestegen graanprijs wordt een heel brood maximaal twintig eurocent duurder. Dat voorspelt de branchevereniging voor brood- en banketbakkers, de NBOV.

De VS kampen momenteel met een extreme droogte waardoor veel oogsten zijn mislukt. Naast de droogte speelt volgens de bakkersvereniging ook speculatie een rol in de hogere graanprijs.

Als gevolg van de droogte wordt niet alleen brood duurder, voorspelde het economisch bureau van ABN AMRO vorige week. Supermarkten moeten de hogere grondstofprijzen, ook voor bijvoorbeeld soja, net als bakkers doorberekenen aan de consument, omdat hun winstmarges al onder druk staan, schreven de economen.

Volgens zowel de bakkersvereniging als ABN AMRO is het drie jaar geleden dat er voor het laatst zulke prijsstijgingen te zien waren. Toen vielen de oogsten in Nieuw-Zeeland en Australië tegen, wat ook tot een duurdere 'boodschappentas' leidde.

Britten hielden lichaamsdelen militairen achter

Het Britse ministerie van defensie heeft donderdag toegegeven dat het lichaamsdelen en weefsel van omgekomen militairen heeft bewaard, zonder de nabestaanden daarover in te lichten. Volgens de afdeling Speciale Onderzoeken van de militaire politie zijn er met enige regelmaat weefselkweken achtergehouden ten behoeve van onderzoeken, zonder dat de nabestaanden daar mee hadden ingestemd.

Het ministerie van defensie verklaarde met spoed een onderzoek te hebben ingesteld naar de vraag hoe het mogelijk is dat 'in een klein aantal gevallen' lichaamsdelen en forensisch materiaal is achtergehouden, zonder dat de juiste procedures zijn gevolgd om de nabestaanden op de hoogte te stellen. Mogelijk gaat het om zestig 'forensische items'.

De kwestie is volgens het ministerie het gevolg van een nieuwe wijze waarop militaire onderzoekers in contact treden met nabestaanden.

Besodemieterd door Caro Emerald

Ik merk als ik buiten loop, dat ik me behoorlijk loop op te winden. Het getuigt toch van een verstrekkende arrogantie om een cd op deze manier uit te brengen? En natuurlijk hoor, als ik me eerst verdiept had, Wikipedia erop had nageslagen, dan had ik er achter kunnen komen dat Caro deze cd niet zelf heeft ingezongen. Maar is het zo gek, om als klant een platenzaak in te gaan, zo’n cd te kopen en er vanuit te gaan dat de naam van de artiest op het hoesje correspondeert met de muziek die daar vervolgens op te horen is?

Rode Duivels met bekende namen tegen Oranje

Bondscoach Marc Wilmots van België heeft donderdag zijn selectie bekendgemaakt voor het oefenduel met Nederland op 15 augustus. In de groep zitten drie spelers die in de eredivisie spelen: Toby Alderweireld (Ajax), Nacer Chadli (FC Twente) en Dries Mertens (PSV).

Jan Vertonghen, Sébastien Pocognoli, Thomas Vermaelen, Timmy Simons en Benjamin De Ceulaer hebben in het verleden in de eredivisie gespeeld. Bondscoach Louis van Gaal van Oranje maakt vrijdag zijn selectie bekend. Deze wedstrijd staat in het teken van de voorbereiding voor de start van de WK-kwalificatie in september. 

Selectie België

Doel: Simon Mignolet (Sunderland), Thibaut Courtois (Atletico Madrid) en Jean-François Gillet (Torino).

Verdediging: Toby Alderweireld (Ajax), Vincent Kompany (Manchester City), Nicolas Lombaerts (Zenit Sint-Petersburg), Thomas Vermaelen (Arsenal), Jan Vertonghen (Tottenham Hotspur), Daniël Van Buyten (Bayern München), Laurent Ciman (Standard Luik) en Sébastien Pocognoli (Standard Luik).

Middenveld: Steven Defour (FC Porto), Moussa Dembélé (Fulham), Marouane Fellaini (Everton), Guillaume Gillet (Anderlecht), Timmy Simons (1. FC Nürnberg) en Axel Witsel (Benfica). 

Aanval: Eden Hazard (Chelsea), Dries Mertens (PSV), Nacer Chadli (FC Twente), Romelu Lukaku (Chelsea), Kevin Mirallas (Olympiakos), Igor De Camargo (Borussia Mönchengladbach), Kevin De Bruyne (Werder Bremen), Benjamin De Ceulaer (Lokeren) en Christian Benteke (Racing Genk).

'Nieuwe Xbox eind volgend jaar in de winkel'

De nieuwe Xbox is uiterlijk eind volgend jaar verkrijgbaar. Dat is af te leiden uit een vacatureadvertentie voor een functie als marketing- en communicatiemedewerker bij Microsoft. In de advertentie staat dat Microsoft de komende anderhalf jaar met nieuwe versies van diverse producten komt, waaronder de Xbox.

Het is de tweede keer deze week dat Microsoft naar de nieuwe Xbox verwijst. Techwebsite The Verge publiceerde dinsdag een interview waarin Microsoft topman Brian Hall sprak over 'de nieuwe Xbox'. In een verklaring liet Microsoft woensdag weten dat Hall met die term verwees naar nieuwe updates voor de huidige Xbox 360. De computerreus ontkent de komst van de derde generatie Xbox voorlopig in alle toonaarden.

Een document, dat twee maanden geleden uitlekte en door advocaten van Microsoft werd opgeëist, stelde dat de Kinect-camera in de nieuwe Xbox is ingebouwd en dat de spelcomputer eind volgend jaar 299 dollar moet kosten. Ook verschillende Amerikaanse analisten verwachten dat de derde Xbox eind volgend jaar verkrijgbaar is.

IOC neemt wielrenner Hamilton titel af

Tyler Hamilton moet zijn gouden plak, die hij in 2004 bij de olympische wegwedstrijd won, inleveren. Dit meldt een IOC-official op basis van anonimiteit aan het persbureau Reuters.

Morgen wordt de beslissing bekrachtigd tijdens een zitting van het uitvoerend comité van het IOC. De deadline om uitslagen te ratificeren staat op acht jaar en is dus bijna verlopen.

Hamilton gaf vorig jaar, na jaren van ontkenningen, toe dat hij herhaaldelijk doping heeft gebruikt. Zijn gouden plak van de Spelen gaat nu naar de Rus Ekimov, Bobby Julich krijgt het zilver en het brons is voor Michael Rogers.

Moeder laat dochter verkrachten door pedofiel

Een vrouw uit de Franse stad Nancy heeft haar dochter van vijf laten verkrachten door een pedofiel. Daarbij liep het meisje verwondingen op die door een behandelend arts omschreven werden als de ergste die ze ooit had gezien bij een kind van die leeftijd.

De vrouw was via internet in contact gekomen met de pedofiel. Na een aantal chatsessies spraken ze af dat de vrouw haar dochtertje bij hem langs zou brengen zodat hij het kind zou kunnen verkrachten. Enkele uren nadat ze het kind bij de man had afgezet, haalde ze haar dochter weer op.

Toen bleek dat het meisje ernstig bloedde, is de vrouw met haar naar de huisarts gegaan. Ze vertelde in eerste instantie dat de verwondingen waren veroorzaakt doordat het kind gevallen zou zijn, maar toen de arts dit niet geloofde, maakte ze ervan dat ze verkracht was in een wegrestaurant. Na lang aandringen kwam daarna pas de waarheid boven tafel.

Het meisje is overgebracht naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt momenteel waarom de vrouw heeft ingestemd met de verkrachting. De pedofiel is opgepakt.

Whitmarsh wil niet langer FOTA-voorzitter zijn

McLaren-teambaas Martin Whitmarsh wil graag het voorzittersstokje van de Formula One Teams' Association overdragen aan iemand anders, zo heeft hij aan Autosport medegedeeld. De Brit bekleedt het ambt sinds 2009 toen hij de positie overnam van Ferrari-president Luca di Montezemolo.

"Ik denk dat het gezond is als er iemand anders komt. Ik zit er al drie jaar. Iemand anders mag het nu overnemen en de teams mogen daarover beslissen. Ik geef om de Formule 1, welke rol ik er ook in vervul. Ik denk dat McLaren een voorbeelding onderdeel van de sport is. We hebben als FOTA geprobeerd om een stabiele kracht te worden en daar willen we mee doorgaan. Maar het is goed als iemand anders nu aan het roer komt te staan."

De opvolger van Whitmarsh krijgt de zware taak om tussen de teams de gelederen weer te sluiten. Eerder dit jaar stapten Ferrari, Sauber. Red Bull Racing en Scuderia Toro Rosso namelijk uit de organisatie, terwijl HRT al geen lid meer was. De reden van het afhaken van enkele teams kwam door de problemen bij de handhaving van de Resource Restriction Agreement en bij het afsluiten van het nieuwe Concorde Agreement.

Lady Gaga: ik kan nog seks hebben op het strand

De ongekend populaire Lady Gaga zegt in een interview met Vogue dat ze nog steeds seks op het strand kan hebben als ze dat wil. Dat haar sterrenstatus een nachtelijke avontuurtje op het strand dus niet in de weg staat komt doordat ze er zelf tijd voor vrijmaakt.

"Ik heb een erg vrije geest dus terwijl jullie het niet zien maak ik tijd vrij voor seks op het strand of duik ik een kroeg in om lam te worden. Als ik daarbij topless wil dansen doe ik dat gewoon. Het is gewoon dat niemand dat ooit ziet doordat ik goeie vrienden heb die me tegenhouden wanneer ik gesnapt zou kunnen worden."

Gaga moet wel toegeven dat ze soms moeite heeft met haar status als beroemdheid. "Ik haat de waarheid zo erg dat ik liever iedere dag een flinke lading bullshit voor m'n kiezen krijg." Momenteel werkt de ster aan haar nieuwe album Artpop welke begin volgend jaar in de winkels moet liggen.

Opnieuw kanogoud voor Hongarije

Hongarije heeft weer een gouden kanomedaille bij kunnen schrijven. Danuta Kozak was in de K1-klasse in vijfhonderd meter veel te sterk voor haar concurrenten. Ze finishte ruim een seconde eerder dan de zilveren Inna Osypenko-Radomska uit Oekraïne. De Zuid-Afrikaanse Bridgitte Hartley kwam als derde over de streep. Gisteren pakte Hongarije ook al twee keer goud op de kanobaan.

Duitsland sloeg een dubbelslag. Kurt Kuschela en Peter Kretschmer snelden in de C2-klasse in een kilometer naar winst. Bij de vrouwen deden Tina Dietze en Fransziska Weber hetzelfde op de halve kilometer in de K2-klasse.

De mannen maakten het niet spannend en finishten zo'n anderhalve seconde voor het zilveren Wit-Russische duo. Rusland ging aan de haal met de bronzen plak. Hongarije en Polen behaalden zilver en brons achter de Duitse vrouwen.

Australië mocht ook een kanomedaille bijschrijven. Dave Smith, Jacob Clear, Murray Stewart en Tate Smith ging met het goud aan de haal in de K4-klasse. Ze waren ruim een halve seconde sneller dan nummer twee Hongarije. Tsjechië kwam net tekort voor het zilver.

Rijksoverheid nu toch cookieloos

Rijksoverheid.nl heeft na de ontstane ophef over hun cookies besloten resoluut alles wat een cookie kan zetten van hun site te halen. Ook wordt een onderzoek ingesteld naar andere overheidssites. Dat meldt Webwereld.

Het Ministerie van Algemene Zaken heeft woensdag hun sites ontdaan van cookieplaatsende onderdelen, nadat zij eerder radicaal weigerden de wet te respecteren omdat ze 'geen commercieel doel' hadden. 

"De Rijksoverheid maakt tot dusver gebruik van cookies om hiermee de kwaliteit van de site verder te verbeteren. Na inwerkingtreding van de cookiewet is hiervan melding gemaakt op rijksoverheid.nl. Naar het zich nu laat aanzien is deze melding niet voldoende om volledig aan de eisen van de cookiewet te voldoen", luidt de verklaring tegenover Webwereld.

Tot gisteren plaatste de site nog diverse cookies, zoals een analytics-cookie van Nedstat. Dat is in de huidige wet niet toegestaan. De user moet direct bij het eerste bezoek gewaarschuwd worden, uitleg krijgen en expliciet toestemming verlenen.

Of de sites van de overheid cookievrij kunnen blijven valt nog te bezien. Zonder cookies of andere vormen van opslag door derden is het zo goed als onmogelijk te meten of de site goed presteert. Ook zullen sites van diverse gemeenten die bijvoorbeeld het delen via social media mogelijk maken het moeilijk krijgen.

De nieuwe wet trad begin juni in werking en zorgt voor veel verwarring. Veel sites plaatsen een balkje met een melding dat er cookies worden geplaatst, maar dat is volgens de wet onvoldoende. Vrijwel alle internetgebruikers ervaren de meldingen als 'lastig' of 'irritant'.

Overigens laat bijvoorbeeld de site van de belastingdienst nog steeds een verboden nedstat-cookie toe.

Ryan Dunn postuum aangeklaagd

Ryan Dunn is postuum aangeklaagd door de ouders van de overleden jongen die vorig jaar naast Ryan in de auto zat toen hij dronken tegen een boom reed.

De ouders van Zachary Hartwell houden Dunn verantwoordelijk voor de dood van hun zoon. Dunn had tweemaal de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed toen hij in juni 2011 met 200 km/h tegen een boom in een sloot reed. Bij het ongeval kwamen Dunn en Hartwell om het leven.

Nu wordt de nalatenschap van Dunn en ook de kroeg waar hij dronk voor zijn dood aangeklaagd. De ouders zijn van mening dat de kroeg nalatig is geweest door Ryan van drank te voorzien terwijl hij overduidelijk zwaar bezopen was.

Ze houden Dunn verantwoordelijk voor de dood van hun zoon. Ryan had volgens hen nooit een auto mogen besturen en verwijten hem nu roekeloos en nalatig gedrag. "Hij had nooit zo hard mogen rijden."

De ouders van Zach eisen nu een onbekend bedrag. Ze zijn van mening dat ze door de dood van hun zoon zijn aanwezigheid als zoon, diensten en troost moeten missen. Ze willen nu dat de kosten die zijn gemaakt na zijn dood worden vergoed uit de nalatenschap van Ryan Dunn.

De claim gaat niet alleen over onkosten. Zo eisen ze het geldbedrag van Dunn en de kroeg ook voor hun zoon. Ze vinden dat ze moeten betalen voor de angst vlak voor de crash, pijn en de angst voordat hij stierf. Daarnaast willen ze dat ze het loon dat Zach verdiend zou hebben tijdens zijn gehele leven vergoed krijgen.

Team Sky met Froome, Henao, Urán en Flecha naar Vuelta

Team Sky heeft zijn selectie voor de Ronde van Spanje bekendgemaakt. De Britse formatie, die de voorbije Ronde van Frankrijk domineerde, start in Pamplona met Chris Froome als kopman. De Brit werd vorig jaar tweede in de Vuelta en dit jaar moest hij in de Tour de France ook genoegen nemen met een tweede plek.

De Keniaanse Brit krijgt een sterke selectie aan zijn zijde. Richie Porte gaat mee die eveneens indruk maakte in de Tour. Ook het Colombiaanse klimtandem Sergio Henao en Rigoberto Urán is van de partij. Ben Swift is de snelle man van dienst. Juan Antonio Flecha verschijnt aan de start van zijn 17e grote ronde.

"De Vuelta rijden is altijd het plan geweest", aldus Froome. "Ik verschijn aan de start als kopman, maar als de koers uitwijst dat een ploegmaat betere kansen heeft op eindwinst, zal ik me zonder morren wegcijferen. Zo hebben Sergio en Rigoberto ook het potentieel hoog te eindigen in het klassement."

Selectie Team SkyChris Froome, Juan Antonio Flecha, Sergio Henao, Danny Pate, Richie Porte, Ian Stannard, Ben Swift, Rigoberto Urán en Xabier Zandio.

Verhoeven vindt remake Total Recall maar niks

Paul Verhoeven is niet te spreken over de remake van zijn film Total Recall. "Ik vond het eigenlijk vrij problematisch. Ik had het gevoel dat toch niet de juiste weg was gevonden", zegt Verhoeven tegen het Radio 1 Journaal.

"De film zit vol stunts en special effects, maar je krijgt geen contact met de hoofdrolspelers", gaat Verhoeven verder. "Ik voelde me daardoor buitengesloten. Dat is niet alleen mijn mening hoor, dat is de algemene Amerikaanse mening."

Verhoeven vindt de film van Len Wiseman niet luchtig genoeg. "We wisten dat het verhaal niet waar kon zijn en dus mocht er gelachen worden", vertelt Verhoeven. "Deze film neemt zichzelf zo ontzettend serieus." De 74-jarige Verhoeven is niet geraadpleegd voor de remake. "Maar dat gebeurt nooit."

De Nederlandse regisseur maakte Total Recall in 1990 met Arnold Schwarzenegger en Sharon Stone in de hoofdrollen. Donderdag gaat de nieuwe versie draaien met Colin Farrell in de hoofdrol. Het verhaal speelt zich af in de toekomst en gaat over een bedrijf dat kunstmatige herinneringen in hersenen van klanten plant.

Verhoeven vindt het weinig origineel dat zijn film opnieuw is gemaakt. "Ze hebben geen smaak en daardoor hebben ze geen inzicht in wat het publiek naar de bioscoop drijft." Dat zijn film opnieuw is gemaakt, verbaast Verhoeven niet. "Volgens de regisseur lijdt Hollywood aan "ideeënarmoede'.

Verhoeven werkt zelf aan een verfilming van zijn boek over Jezus Christus. Daarnaast is de regisseur van plan om het boek De Stille Kracht van Louis Couperus te verfilmen.

Europa: NL politiecellen deugen niet

De politiecellen in Nederland krijgen Europese kritiek. Alle cellen moeten daglicht toelaten, stelt een rapport van de mensenrechtenorganisatie Raad van Europa donderdag. De inspecteurs waren verrast dat ze in Apeldoorn een nieuw complex met veertig cellen zonder daglicht aantroffen.

Arrestanten moeten door een raam kunnen zien of het dag of nacht is. Het rapport van het inspectieteam beveelt Nederland aan om de nieuwe cellen te verbouwen. Ook krijgt de Nederlandse overheid het advies om andere politiecellen te onderzoeken of er wel ramen zijn voor daglicht.

Het inspectieteam is vrij positief over de omstandigheden voor de gevangenen in Nederland. Veel gedetineerden zitten in een eenpersoonscel en mogen heel wat werken en sporten. Maar toch zijn er minpunten en vragen in het rapport, dat standaard wordt opgesteld over de 47 landen van de Raad van Europa.

De inspecteurs willen opheldering over de vele vrouwelijke gevangenen, inmiddels het hoogste percentage in Europa. Terwijl het totaal aantal gevangenen is gedaald van 20.000 naar 15.000 tussen 2004 en 2010, is het aantal opgesloten vrouwen in de laatste tien jaar verdubbeld naar 8,7 procent.

'Verwijderde scene had meer verteld over Bane'

In The Dark Knight Rises was de schurk Bane een mysterieus figuur. Het werd bijvoorbeeld nooit helemaal duidelijk hoe hij aan het masker voor zijn mond kwam. Hier is wel een scene voor geschoten, geeft kostuumontwerpster Lindy Hemming toe, maar deze heeft niet de film gehaald.

Tijdens het laatste deel van Christopher Nolan's Batman-trilogie draagt Bane een masker waarmee hij constant een verdovend middel krijgt toegediend. Oorspronkelijk was er een scene waarin een jonge, geketende Bane door een bende wordt afgetuigd, zegt kostuumontwerpster Lindy Hemming. "Deze scene had meer verteld over de oorsprong van Bane's aandoening. Daardoor zou hij meelijwekkender overkomen bij het publiek. Ik begrijp dat er sommige scenes geschrapt moeten worden, maar het is ontzettend jammer dat dit de film niet heeft gehaald."

De kans dat Batman-fans de verwijderde scene ooit nog te zien krijgen is klein. Bij de dvd's van de twee vorige Batman-films zaten geen verwijderde scenes als extra.

Bane

IKEA nu Nederlands merk

Het merk IKEA wordt helemaal Nederlands. De door IKEA-oprichter Ingvar Kamprad beheerde Liechtensteinse holding Interogo heeft de meubelmerknaam voor 9 miljard euro verkocht aan dochteronderneming Inter IKEA Systems in Delft.

Dat bevestigde een woordvoerder van het concern dinsdag. Volgens hem gaat het om een volledig interne verschuiving en afrekening om de structuur van IKEA helderder te maken.

Vooral in de Zweedse publieke opinie zijn de onduidelijke macht van de familie Kamprad over IKEA, de geldstromen van het van oorsprong Zweedse bedrijf en de ingewikkelde structuur met holdings en bedrijven in verschillende landen regelmatig onderwerp van discussie. IKEA publiceert sinds twee jaar zijn jaarresultaten, volgens kenners om tegemoet te komen aan de kritiek.

Merk Ikea nu helemaal Nederlands
Merk IKEA nu helemaal Nederlands (Foto: ANP)

Spectaculaire DotCom arrestatievideo openbaar gemaakt

Na veel debat over de arrestatie van Kim Dotcom, eigenaar van het door de FBI om zeep geholpen MegaUpload, is de video van de arrestatie nu opgedoken. Op de video is te zien hoe groot de politiemacht was tijdens de arrestatie.

In de video zien we een helikopter landen op de binnenplaats. Hieruit springen vier zwaar bewapende 'special forces'-agenten, terwijl aan de andere kant van het terrein een busje met nog meer agenten aangesneld komen.

Later voegden zich nog agenten met honden, een tweede helikopter met 5 zwaarbewapende agenten en commando-eenheden toe.

De enorme overmacht waarmee de FBI Dotcom arresteerde is al tijden onderwerp van discussie. De FBI en locale autoriteiten ontkenden tot nu toe dat er gebruik zou zijn gemaakt van een helikopter en automatische wapens, maar deze video stelt onomstotelijk vast dat hierover is gelogen.

Volgens de FBI moest Dotcom zo snel mogelijk worden gearresteerd om te voorkomen dat hij bewijsmateriaal zou vernietigen. Op het moment van de arrestatie had de FBI de servers overigens al in beslag genomen.

De huiszoekingsbevelen zijn inmiddels onwettig verklaard.


Beelden van de spectaculaire arrestatie, en Dotcoms optrekje...


Gewonden bij schietpartij in Arnhemse woning

Bij een schietpartij in een woning in Arnhem zijn woensdagavond twee mensen gewond geraakt. Een man drong de woning aan de Bonte Wetering rond 23.30 uur binnen en hield de twee aanwezigen onder schot, meldt de politie.

De indringer loste uiteindelijk een schot, waardoor een van de bewoners werd geraakt. De ander raakte gewond door glas. Vervolgens nam de schutter, die volgens de politie mogelijk zelf ook gewond is geraakt, de benen en belden de slachtoffers de politie.

Het is niet duidelijk wat de indringer in het huis te zoeken had. De politie is op zoek naar getuigen.

Brand tijdens olympische barbecue in Londen

Zeker 700 bezoekers van het Kiwi House, de plek waar Nieuw-Zeelandse medaillewinnaars worden gehuldigd, zijn woensdagavond geëvacueerd nadat er brand was uitgebroken. Tijdens een barbecue ontplofte een van de gasflessen. Dat meldt de Britse omroep BBC.

Een van de bezoekers raakte lichtgewond en kon ter plekke behandeld worden. Volgens een ooggetuige probeerde een kok de vlam uit de gasfles tevergeefs te blussen. De vlam werd alleen maar groter en de fles explodeerde kort daarna. Iedereen was inmiddels al opgeroepen het pand te verlaten.


 

'DLC hoort gratis te zijn'

Downloadable content is iets wat we tegenwoordig bij elke game tegenkomen. Denk aan pre-order DLC die je bij verschillende winkels krijgt, DLC dat al sinds de release op cd staat, of DLC dat je binnen een aantal dagen na de release kunt downloaden voor een aantal euro. Konrad Tomaszkiewicz, ontwikkelaar bij CD Projekt, vindt dat DLC gratis moet zijn.

“We’ve always believed in free DLCs. The thing is that we consider DLCs as a normal post sale service, which shouldn’t be priced. Back when retail games were dominant, we had expansion packs. These were really large chunks of content, which were worth their price. If today’s DLCs offered the same amount of content, they would be worth paying for, but in most cases players think they are overcharged for what they receive. That’s why we offer expansions to our game for free. This is also a way of saying “thank you” to the people who decided to buy our game instead of copying it from an unauthorised source", aldus Tomaszkiewicz.

CD Projekt Red, de studio achter The Witcher-games, is een studio die tegenwoordig nog veel DLC uitbrengt wat geheel gratis is. Voor The Witcher 2 werd een Enhanced Edition uitgebracht wat vol zat met content, gameplay, nieuwe filmpjes, verbeteringen voor de gameplay en een nieuw begin en einde van de game. De uitbreiding was geheel gratis, en was zo'n 10GB groot.

Virus breidt zich uit in gemeenten

Zeker 20 instellingen waaronder gemeenten, bedrijven en universiteiten zijn getroffen door het computervirus waarmee in ieder geval ook Venlo, Den Bosch, Weert en Borssele te kampen hebben. Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) onderzoekt meldingen en probeert de omvang in kaart te brengen.

Het virus kaapt bestanden van Microsoft Office en verandert ze van documenten naar uitvoerbare scripts om het systeem aan een botnet toe te voegen. De malware wordt geïnstalleerd op systemen die al geïnfecteerd zijn met Zeus en onderdeel zijn van het Citadel-botnet. Dat ontdekten onderzoekers van Fox-IT.

Een zegsvrouw zei dat het sinds donderdagochtend vroeg mogelijk is om beschadigde documenten te herstellen.

Volgens haar waren in ons land tot donderdagochtend ruim 2200 computers besmet. Uit een eerste inventarisatie bleek dat in het buitenland tussen de 100 computers en 200 zijn geïnfecteerd. Het NCSC waarschuwde woensdag voor het virus en inventariseert ondertussen welke maatregelen moeten worden genomen.

Zeker 20 instellingen getroffen door virus
Zeker 20 instellingen getroffen door virus (Foto: ANP)

Luierfabrikant benadert incontinente patiënten

Verpleegkundigen van luierfabrikant Tena bellen sinds dit voorjaar met incontinente patiënten om te praten over hun urineverlies. Cliëntenbelang Amsterdam spreekt daar schande van, omdat het bedrijf een commercieel belang heeft en sommige patiënten ongevraagd worden gebeld.

Volgens Tena krijgen apothekers aan de hand van de telefoongesprekken advies welke product gewenst is. De fabrikant bezweert dat patiënten alleen worden gebeld als zij daar geen bezwaar tegen hebben, maar Cliëntenbelang Amsterdam zegt dat ook mensen zijn gebeld die nergens om hebben gevraagd.

Dat een fabrikant zich zo direct met patiënten bemoeit is nieuw. Het komt door bezuinigingen van Achmea. De zorgverzekeraar eist dat apothekers cliënten indelen in een gebruikersprofiel om te voorkomen dat ze duurder of meer materiaal gebruiken dan nodig is.

Om tijd te besparen laten de apothekers Tena dit klusje opknappen. Volgens een woordvoerder van Tena worden alleen patiënten gebeld die bij een apotheek hebben aangegeven meer te willen weten. De woordvoerder kan echter niet uitsluiten dat apothekers per abuis alle patiënten op de lijst hebben gezet. "Wij hebben echter afgesproken dat zij alle patiënten moeten informeren en bij voorkeur om getekende toestemming vragen."

De eerste vraag van de gesprekken die de vijftien tot twintig verplegers van Tena voeren is of de patiënt weet waarom hij wordt gebeld. "Als dat niet het geval is, rapporteren wij dat aan de apotheek."

Cliëntenbelang Amsterdam vreest dat Tena op deze manier een monopoliepositie krijgt. "Wie controleert of Tena niet alleen eigen materiaal adviseert?", vraagt een woordvoerder zich af. "Het is ook tegenstrijdig. Achmea wil dat zo weinig mogelijk incontinentiemateriaal wordt gebruikt, maar een bedrijf wil natuurlijk zo veel mogelijk verkopen. Moet zo'n bedrijf dan adviseren hoe veel materiaal een patiënt nodig heeft?"

Tena wijst erop dat concurrenten in de adviezen niet worden uitgesloten. "Zij maken soortgelijke producten. Wij vinden de onze natuurlijk de beste, maar in de adviezen gaat het om het soort product dat nodig is en niet om de fabrikant. Er wordt vaak genoeg een product van een concurrent voorgeschreven."

Ex O.J . Simpson maakt sextape

De ex-vriendin van acteur en vermeend moordenaar O.J. Simpson zit waarschijnlijk in geldnood sinds ze O.J. bij het gevang afleverde en hem inruilde voor een ander.

Christie Prody ging ruim dertien jaar met O.J. totdat hij in 2008 voor 33 jaar de gevangenis in moest voor een ontvoering, mishandeling en het gebruik van een vuurwapen. 

Christie maakt zich waarschijnlijk zorgen om geld want ze leurt met een sextape rond bij pornobedrijven in een poging deze tape te verkopen. Bijzonder detail is dan wel dat een sextape uit haar eigen slaapkamer betreft.

Of de tape te verkopen valt is nog maar de vraag. Naast de dame met koopjopen is niet O.J. 'The Juice' Simpson maar een rebound guy te zien. Of bij hem de 'handschoen' wel goed zat is niet bekend.

Jan Smit goud voor release

Het nieuwe album van Jan Smit is een dag voor de release al goud. Van de plaat Vrienden, die pas vrijdag in de winkels ligt, zijn al meer dan 25.000 exemplaren besteld door zijn schare fans.

Jan kreeg de gouden plaat donderdag tijdens zijn albumpresentatie uit handen van goede vriend Nick Schilder.

Op Vrienden staat onder meer het duet Echte Vrienden, dat Jan opnam met Gerard Joling. Die single leverde de zangers in juni een platina plaat op. Het nummer werd meer dan twintigduizend keer aangeschaft.

Jan Smit krijgt het druk dit najaar. Naast zijn jubileumconcerten maakt de Volendammer zich ook op voor zijn jaarlijkse radioklus bij 100% NL. Smit kruipt ook dit jaar achter de knoppen van het radiostation, van maandag 3 september tot vrijdag 7 september heeft hij zijn eigen ochtendshow, 100% Jan.

"Ik moest even kijken hoe het ook al weer zat met al die knopjes", biecht Jan op. "Maar ik merk dat ik er al snel weer helemaal in zit. En ik heb er zin in!"

Ex-man Amy Winehouse in levensgevaar na overdosis

Blake Fielder-Civil vecht voor zijn leven. De 30-jarige ex-man van wijlen Amy Winehouse wordt in coma gehouden na een overdosis. "Ik bereid me erop voor dat hij nooit meer wakker wordt", vertelt de nieuwe liefde van Blake aan de Britse boulevardkrant The Sun.

Fielder-Civil werd stikkend in zijn bed aangetroffen nadat hij drank en drugs had genuttigd. De 30-jarige werd met spoed naar een ziekenhuis gebracht. Daar bleek dat meerdere organen dienst weigerden. "De artsen weten niet wat de prognoses is. Ze hebben hem in coma gebracht."

Blake, die al jaren tegen een heroïneverslaving vecht, was van mei 2007 tot augustus 2009 getrouwd met Amy Winehouse. Fielder-Civil zou de zangeres in aanraking met drugs hebben gebracht. Winehouse stierf vorig jaar juli als gevolg van alcoholvergiftiging.

Brute actie met Dante in Devil May Cry-trailer

Capcom heeft vandaag een nieuwe trailer vrijgegeven van Devil May Cry. De trailer bevat behoorlijk veel bruut geweld, inclusief muziek waarvan de mensen die net wakker zijn even helemaal wakker schrikken.

Devil May Cry is een reboot van de DmC-franchise en vertelt het verhaal van een jonge Dante. De game is dit keer in ontwikkeling bij Ninja Theory, bekend van Heavenly Sword en Enslaved. Daarnaast zijn er diverse teamleden die meewerken samen met Ninja Theory, die eerder hebben gewerkt aan de oude games. Devil May Cry verschijnt 15 januari voor PlayStation 3, Xbox 360 en pc.

Twente verhuurt jeugdige Promes aan Go Ahead

FC Twente-speler Quincy Promes komt het komende seizoen uit voor eerstedivisieclub Go Ahead Eagles. De 20-jarige middenvelder speelde tot dusver één wedstrijd in het eerste van de Twentenaren.

Promes maakte vier jaar geleden de overstap van Ajax naar HFC Haarlem. Toen de club aan de Jan Gijzenkade failliet ging vertrok hij naar Twente. De voetballer veroverde vorig seizoen als aanvoerder de titel met Jong FC Twente. Afgelopen maandag scoorde hij tegen Jong Ajax nog in de strijd om de Super Cup, die Twente vervolgens won.

Hartafwijking Maduro geen reden tot stoppen

Hedwiges Maduro hoeft vanwege zijn aangeboren hartafwijking niet te stoppen met voetballen. Dat blijkt na onderzoek dat de Nederlandse middenvelder onderging in het Amerikaanse Houston, meldt zijn club Sevilla vandaag.

De afwijking van de kransslagaders werd drie weken geleden ontdekt. Volgens een arts van het Texas Heart Institute kan de oud-Ajacied gewoon blijven voetballen, maar moet hij wel scherp in de gaten gehouden worden. Een ingebracht apparaatje gaat de komende maanden zijn hart monitoren.

Maduro, die zeventien keer uitkwam voor het Nederlands elftal en deze zomer overstapte van Valencia naar Sevilla, begint de komende dagen individueel te trainen. Over twee weken mag hij weer met de groep meetrainen.

Sevilla heeft slechte ervaringen met hartkwalen. Antonio Puerta viel in 2007 tijdens een thuiswedstrijd met een hartstilstand op de grond. Een paar dagen later overleed hij in het ziekenhuis.


Hartafwijking Maduro geen reden tot stoppen (Foto: Novum)

Kovalainen wil stap hogerop maken

Heikki Kovalainen voelt het na drie seizoenen Caterham tijd worden om weer een stap hogerop te maken in de Formule 1. De Fin heeft zich gerevancheerd voor zijn mindere periode bij McLaren en staat naar verluidt weer in de belangstelling van het Britse team. Ook Sauber en Ferrari zouden naar zijn diensten hengelen.

Kovalainen wil tegenover Motorsport-Total nog niet te veel kwijt over de verhalen die in de media opduiken. "Het zijn maar geruchten, meer niet. Sauber is dit jaar erg sterk, maar dat is het enige dat ik kan zeggen. En voor McLaren rijden was een droom die uitkwam. Zij zijn een geweldig team, net als Ferrari. Fernando Alonso doet het super en Felipe Massa wordt steeds sterker. Een topteam, geen twijfel mogelijk."

De Fin heeft weinig moeite met een terugkeer bij McLaren. "Ik kan alleen positieve dingen over McLaren zeggen. Ik heb er mooie en mindere mooie dingen beleefd. Ik weet wat er precies is gebeurd, en ik weet hoe het zou gaan als ik een nieuwe kans krijg. Ik zou geen probleem hebben om terug te keren. McLaren is een geweldig team en ik sta in nog steeds in contact met veel teamleden. Ik heb bijvoorbeeld een goede relatie met teambaas Martin Whitmarsh. Op dat moment pasten we gewoon niet bij elkaar. Daar waren redenen voor. Sindsdien is er echter veel veranderd."

'Next-gen Xbox ondersteunt Skype'

Via een vacature van Microsoft is te lezen dat de next-gen Xbox Skype-technologie gaat ondersteunen.

De vacature vraagt om kandidaten die Microsoft mee gaan helpen Skype in meerdere apparaten voor in de huiskamer te integreren waaronder Xbox 360 en de volgende geneartie van de Xbox. "Het team waarin je zit is verantwoordelijk om Skype in de huiskamer te krijgen via verschillende apparaten met een focus op breedbeeld en de volgende generatie Xbox." Ergens anders in de vacature staat te lezen dat je de kandidaat samenwerkt met het Amerikaanse kernteam in Redmond voor Xbox 360 en de next-gen.

Microsoft heeft een tijdje geleden Skype overgekocht, dus het is vrij logisch dat het bedrijf deze communicatietechnologie wil integreren in zijn platformen.

vacature

Alf-film geproduceerd door Jordan Kerner

Na The Smurfs zal Jordan Kerner weer een tv-serie naar de bioscoopzalen brengen. Voor Sony Animation zal hij een nieuwe verfilming van de tv-serie Alf gaan produceren. Paul Fusco, de oorspronkelijke stem van Alf, zal waarschijnlijk ook nu de stem vertolken van de harige alien.  

De sitcom Alf was in de tweede helft van de jaren '80 zeer populair in Amerika en Europa. Het verhaal gaat over Alf, een alien die ternauwernood ontsnapt van zijn ten onder gaande thuisplaneet Melmak. Hij belandt op aarde, om precies te zijn op de schuur van de familie Tanner. Alf blijft bij de familie, maar hij moet verborgen blijven voor de buitenwereld. Vooral onverwachte bezoekjes van buren of schoonmoeders leveren daarom hachelijke situaties op, het resultaat is vaak dat Alf zich in de keuken moet verschansen.

Dit soort akkefietjes gingen 102 afleveringen door. Hoe hierover een bioscoopfilm moet gemaakt worden is nog niet helder, er zijn ook nog geen schrijvers bij het project betrokken. Met producent Kerner heeft Sony Animation wel iemand die ervaring heeft met films gebaseerd op tv-series. Eerder produceerde hij Inspector Gadget en The Smurfs. Van laatstgenoemde is Kerner net klaar met de productie van het tweede deel.  

Overigens was er in 1996 al een tv-film over Alf. De alien is in deze film gevangen door militairen, maar weet dankzij twee wetenschappers te ontsnappen.

  

Alf

Meer doden door strenge winter

In de eerste zes maanden van dit jaar zijn ruim 72.000 mensen overleden. Dat zijn er ruim vierduizend meer dan in de eerste helft van 2011. Het is voor het eerst in jaren dat het sterftecijfer zoveel stijgt, blijkt donderdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. De stijging is mede veroorzaakt door de strenge vorst in februari.

Ondanks de toename van het aantal ouderen in het afgelopen decennium was het aantal sterfgevallen tot dit jaar vrij stabiel. De opmerkelijke stijging van het aantal sterfgevallen in de eerste helft van dit jaar vond vooral plaats bij mannen boven de 80 en vrouwen boven de 90.

In het eerste halfjaar werden bijna 87.000 kinderen geboren, bijna tweeduizend minder dan in dezelfde periode een jaar eerder. De daling wordt deels veroorzaakt door de daling van het aantal vrouwen in de leeftijd van 30 tot 45 jaar. Bovendien neemt het aantal geboorten in economisch mindere tijden meestal af.

In totaal nam de bevolking in het eerste halfjaar van 2012 met 14.700 mensen toe, de helft minder dan in het eerste halfjaar van 2011. De toename is volledig veroorzaakt door het verschil tussen geboorte en sterfte. Het migratiesaldo was in de eerste zes maanden van het jaar nihil.

Guns, guns en nog eens guns in Halo 4-trailer

Halo Waypoint heeft het eerste deel informatie geplaatst van een serie over de nieuwe, teruggekeerde en veranderde wapens van Halo 4.

Het eerste deel bestaat uit een lap tekst over de specs en meningen over de wapens maar voor de mensen met minder tijd een video waarin bekende en minder bekende wapens in actie getoond worden die gebruikt worden door de Master Chief en door de rest van de UNSC.

Het verhaal draait om de held Master Chief, vier jaar na de gebeurtenissen van Halo 3. In het vierde deel keert Master Chief terug om zijn lot in de ogen te kijken en neemt hij het op tegen een boosaardige kracht die de toekomst van het heelal in gevaar brengt.

Halo 4 komt 6 november uit voor Xbox 360.


Raad van Europa kritisch op vreemdelingenbewaring

Na de Nationale ombudsman toont ook de Raad van Europa zich deze week kritisch op het Nederlandse beleid voor illegale vreemdelingen. Voor vreemdelingen die worden opgesloten moeten andere regels gelden dan voor gewone gevangenen, stelt de raad in een rapport.

De vreemdelingen zouden moeten worden ondergebracht in centra die speciaal daarvoor zijn gemaakt. In die centra zou een soepeler regime moeten gelden dan in een gevangenis. De raad vraagt de Nederlandse autoriteiten te onderzoeken of het mogelijk is zulke centra op te zetten.

De delegatie die Nederland heeft bezocht zegt van meerdere bronnen te hebben vernomen dat illegalen vaak kort na hun vrijlating opnieuw worden aangehouden. Een illegaal mag maximaal anderhalf jaar worden vastgehouden.

Door ze vrij te laten en weer op te sluiten wordt die termijn omzeild. De raad wijst erop dat vreemdelingen alleen mogen worden vastgehouden als er uitzicht is op terugkeer naar hun vaderland.

De raad maakt zich verder zorgen over plannen van het kabinet om boetes in te voeren voor illegaliteit, die kunnen worden omgezet in een gevangenisstraf als de vreemdeling niet kan betalen. De raad wil weten of de gevangenissen hierdoor niet vol komen te zitten.

De delegatie toont zich ook kritisch op het veelvuldig gebruik van handboeien. Vreemdelingen in detentiecentra krijgen handboeien om als ze naar de rechtbank of naar een ziekenhuis worden gebracht. Dat dit routinematig wordt gedaan, is volgens de raad buitenproportioneel. Er zou per geval een afweging moeten worden gemaakt of dit nodig is of niet.

De omgang met hongerstakers zou niet goed zijn. Zij worden vaak gescheiden van de rest of zelfs in een isoleercel gestopt. Daar gelden voor hen dezelfde beperkingen als voor mensen die voor straf in een isoleercel worden gezet. Ze moeten zogenoemde scheurkleding dragen en hebben geen meubels, verwarming of andere luxe tot hun beschikking.

De raad vindt verder dat zij moeten kunnen beschikken over zaken als een bed en een televisie. Het routinematig opsluiten in isoleercellen zou moeten stoppen.

Er is ook een positief puntje. De raad is tevreden dat de bajesboten zijn gesloten. De raad toonde zich in het verleden kritisch op deze boten omdat die te vochtig zouden zijn en er op de buitenplaatsen voor gevangenen in isoleercellen nauwelijks toegang tot frisse lucht geven.

De Nationale Ombudsman Alex Brenninkmeijer concludeerde dinsdag dat er snel volwaardige alternatieven moeten komen voor de huidige vreemdelingenbewaring. Hij noemde het onderbrengen van vreemdelingen in een gevangenis inhumaan en wees erop dat zij minstens zestien uur per dag met een ander in een cel van twee bij vijf meter zitten opgesloten.

Minister voor Immigratie en Asiel Gerd Leers (CDA) liet toen in een reactie weten dat het om een uiterste redmiddel gaat. "Wie gewoon meewerkt aan vertrek, hoeft niet in detentie terecht te komen." Ook wees zijn ministerie op proeven met alternatieven voor vreemdelingendetentie, zoals de meldplicht en het betalen van een borgsom.

Inflatie gestegen naar 2,3 procent

De inflatie is in juli met 0,2 procentpunt gestegen naar 2,3 procent. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek donderdag bekend.

De stijging van de inflatie komt vooral door de jaarlijkse huurverhoging in juli. De huren stegen dit jaar gemiddeld met 2,8 procent, een procentpunt meer dan vorig jaar.

Ook de aanschafbelasting voor nieuwe auto's (bpm) ging omhoog. Daarnaast werden pakketreizen duurder vanwege het vakantieseizoen.

Real Madrid geeft AC Milan voetballes

Real Madrid heeft AC Milan gisteren in een oefenwedstrijd in New York met 5-1 op de broek gegeven. Angel di Maria zette de Spanjaarden in de eerste helft op voorsprong via een mooie volley, waarna Robinho de stand negen minuten later gelijk trok. Cristiano Ronaldo, die tweemaal het net vond, Jose Callejon en Sergio Ramos maakten er in de tweede helft een grote uitslag van.

De Madrileen Kaka, tussen 2003 en 2009 actief voor Milan, was met drie assists belangrijk voor zijn ploeg. De spelmaker werd de afgelopen tijd weer in verband gebracht met een terugkeer naar de Rossoneri. Oud-Ajacied Urby Emanuelson kwam bij Milan in de 58e minuut het veld in voor Kevin-Prince Boateng.

Imca Marina valt zich losse tanden

Na een val heeft de 71-jarige zangeres een losse tand. Ook heeft ze een bult op haar hoofd, een scheurtje in haar kuitbeen en een knie die bont en blauw is. Dat meldt De Telegraaf.

Een fikse tegenvaller voor Imca Marina die nu moet afzeggen voor de nieuwe dansshow voor bejaarden, Strictly Come Dancing, die vanaf 25 augustus door de AVRO wordt uitgezonden.

"Dansen is tot mijn grote spijt onmogelijk. Het is niet anders, ik leg me neer bij mijn gedwongen rust." aldus Imca.

De Groningse baalt dat ze haar dansavontuur voor de AVRO moet staken. "Ik vond het zo leuk om iets nieuws te leren, daarbij is het leuk om weer eens in een grote show te verschijnen. Dat opent immers soms ook nieuwe deuren. Maar het is niet anders, ik leg me neer bij mijn gedwongen rust."

De immer populaire Ria Valk neemt haar plaats in het programma in.


Who gives a s**t? (foto: ANP)

Djokovic simpel langs Tomic in Toronto

Novak Djokovic heeft zich simpel geplaatst voor de achtste finales van het masterstoernooi van Toronto. De Servische titelverdediger was in de tweede ronde veel te sterk voor de Australiër Bernard Tomic 6-2 en 6-3.

De als negende geplaatste Gilles Simon werd uitgeschakeld. De Fransman verloor met 2-6 en 3-6 van de Duitser Tommy Haas.


Djokovic simpel langs Tomic in Toronto (Foto: Novum)

Rookhuizen te goed om te wachten

Als je Stacey Rookhuizen heet dan heb je natuurlijk een bijpassend ego en divagedrag, en als je dan in New York als volslagen onbekende in de rij moet staan dan is dat beneden je niveau.

In een interview met Grazia vertelt ze dat ze zomaar in de rij moest wachten op haar beurt. Vooral bij clubs waar ze niet zonder meer werd binnengelaten, maar tussen het normale volk moest staan vond ze dit een erg vervelende ervaring. "Op een gegeven moment was ik daar zo klaar mee", aldus de immer bescheiden platenbons die bij the X-Factor als jurylid graag de 'jonge jongentjes' onder haar hoede nam.

Gelukkig was er een oplossing voor haar probleem; ze maakte een 'showreel' van haar opnames en stuurde die op en toen "stond ik overal zo op de gastenlijst". Ook laat de blondine zich ontvallen dat ze bij een aanbieding uit 'the Big Apple' zonder twijfel weg is uit Nederland.

 


"Ik mag zó doorlopen, ik ben fantaaaaastisch"

Kinderen blijven bij Estelle, huis ook

Estelle Cruijff houdt de zorg over de twee kinderen die zij met voetbalheld Ruud Gullit kreeg. Badr Hari's liefje zegt tegenover De Telegraaf 'opgelucht' te zijn. Ze doet dit vanaf haar vakantieadresje.

"De zorg voor de kinderen is voor mij het allerbelangrijkste, dat weet iedereen die me kent", zegt Estelle over de uitspraak. "Ik ben vrij jong moeder geworden en nooit eerder was ik twee weken zonder Joelle en Maxim."

De rechter bepaalde woensdag niet alleen dat Estelle de kinderen houdt, maar ook dat zij in de echtelijke woning in Amsterdam-Zuid mag blijven wonen. Ruud gaat volgens De Telegraaf 'een fikse' alimentatie betalen, zoals gebruikelijk in Nederland.

Gullit en Cruijff maakten in juni bekend dat hun huwelijk na twaalf jaar op de klippen is gelopen. Beiden beschuldigden elkaar van buitenechtelijke avontuurtjes. Estelle is inmiddels gelukkig met kickbokser Badr Hari, die vastzit op verdenking van poging tot doodslag en zware mishandeling. Tegen hem lopen meerdere aangiften.

Winnaar FOK!Ubi-maandag

In samenwerking met Ubisoft geven wij elke maandag een goodie weg. Het kan van alles zijn, een game, een figurine of een T-shirt. Kom dus elke maandag weer kijken of je de vraag weet en doe mee!

Deze week maakte je kans op een T-shirt en een zonnebril van Just Dance. Het enige wat je moest doen om kans te maken is de Ubi-moeilijke vraag beantwoorden In welke maand komt Just Dance 4 uit? Het antwoord is oktober.

De gelukkige die het T-shirt in de brievenbus mag verwachten is Henk321. Gefeliciteerd, je ontvangt een pm met verdere details. Volgende week maandag is er weer een prijsvraag, tot dan!

Prijs

Liegen is dodelijk

Liegen is slecht voor je gezondheid. Dat blijkt uit onderzoek gedaan door de Universiteit van Notre Dame in de Amerikaanse staat Indiana. Ook zouden mensen die nauwelijks liegen betere relaties hebben dan hun liegende tegenpolen.

Eerder onderzoek naar liegen richtte zich vooral op het herkennen van leugens, maar onderzoekster Anita Kelly, hoogleraar psychologie, wilde weten of ze de gevolgen van minder liegen kon bestuderen.

Gemiddeld liegt men zo'n elf keer per week. Hieronder vallen zowel grote leugens als leugentjes om gevoelens van anderen te sparen en andere leugentjes om bestwil.

Kelly en haar collega Lijuan Wang, assistent-professor psychologie aan de Universiteit van Notre Dame, verdeelden 110 mensen tussen de 18 en 71 over twee groepen. Beide groepen kwamen wekelijks naar het lab om getest te worden met een leugendetector. 

Eén groep werd tijdens de studie van 10 weken aangemoedigd te stoppen met liegen. De onderzoekers stelden manieren voor waarop ze minder hoefden te liegen, zoals (beleefd) weigeren vragen te beantwoorden. De controlegroep werd niet ingelicht, maar werd enkel gevraagd aan de onderzoekers te vertellen hoeveel ze die week hadden gelogen.

De link tussen een betere gezondheid en minder liegen werd vastgesteld in beide groepen. "In elke willekeurige week was hun gezondheid beter als ze aangaven dat ze minder leugens hadden verteld", aldus Kelly. Ook gold: hoe minder leugens er verteld werden, hoe minder gezondheidsklachten.

Ferguson over RvP: "We moeten doorzetten"

Sir Alex Ferguson is vastberaden om Robin van Persie deze zomer over te nemen van Arsenal. Na afloop van de oefenwedstrijd tegen Barcelona ging hij in op de geruchten.

Verschillende Engelse media meldden gisteren dat United een verbeterd bod aan het voorbereiden is op Van Persie. "We hebben inderdaad geboden. Arsenal probeert te onderhandelen met andere clubs. We moeten doorzetten", sprak Ferguson tegen de aanwezige journalisten.

"Hopelijk valt het allemaal onze kant op. Ik weet niet goed wat Arsenal ervan denkt, want ze willen niets over de kwestie kwijt." Robin van Persie, afgelopen seizoen topscorer van Engeland, moet op Old Trafford een droomduo gaan vormen met Wayne Rooney. Of Arsenal de sterspeler wil verkopen aan een rivaal, is echter nog maar de vraag.

Van Persie, die maandag 29 jaar werd, maakte een maand geleden bekend dat hij zijn contract bij Arsenal niet wil verlengen. De Rotterdammer ging niet met The Gunners op tournee door Azië. Momenteel is hij wel met zijn teamgenoten op trainingskamp in Duitsland, waar Arsenal zondag tegen 1. FC Köln oefent.

Josje van K3 doet Johnny de Mol

K3-zangeres Josje Huisman heeft niet vreselijk veel tijd nodig gehad om over haar breuk met Gert Verhulst heen te komen. Anderhalve maand nadat haar relatie met de Vlaamse kinder-tv-koning, tevens het brein achter K3, op de klippen liep is de Nederlandse blondine alweer aan de man.

De gelukkige is Johnny de Mol, zo meldt roddelkoning Evert Santegoeds in het Radio 538-programma Evers Staat Op. De twee zouden elkaar in Huismans woonplaats Antwerpen hebben ontmoet.

Ook De Mol verblijft momenteel in de Belgische stad in verband met de opnamen van de tv-serie Crimi Clowns. Het is nog maar de vraag of de relatie een erg lang leven beschoren is, gezien de voorgeschiedenis van de acteur. "Het is nog erg prematuur allemaal, maar bij Johnny blijft alles prematuur", aldus Santegoeds.

GroenLinks bemoeit zich met Pussy Riot

Het komt helemaal goed met de vrouwelijke punkband Pussy Riot, want Arjan El Fassed en Tofik Dibi van GroenLinks hebben schriftelijke vragen gesteld aan minister Uri Rosenthal van Buitenlandse Zaken. GroenLinks denkt namelijk dat Rusland het proces tegen de band gebruikt om vrijheid van meningsuiting in te perken.

Het oppakken van leden van de Russische rockband Pussy Riot zou een voorbeeld zijn van de 'zorgwekkende trend' om vrijheden in Rusland in te perken.

De twee initiatiefnemers willen dat Rosenthal de Russische ambassadeur op het matje roept. GroenLinks hoopt dat druk vanuit het buitenland mensen die in Rusland monddood worden gemaakt, weer een spreekstoel te geven.

Of Rusland onder de indruk gaat zijn valt nog te bezien.

The Matrix in Valve-stijl

Uit de vorige maand uitgebrachte Source Filmmaker-applicatie van Valve komen niet alleen hints naar een nieuwe engine, maar mensen gaan ook aan de slag om filmscènes na te maken, zoals deze scène uit The Matrix.

De user LiveCurious95 heeft de redding van Morpheus uit het eerste deel van The Matrix-trilogie nagemaakt met de software van Valve. De Agents zijn medics geworden en Keanu Reeves lijkt erg op Nick uit Left 4 Dead 2, maar dat mag de pret niet drukken. Wanneer Jenna Jameson in Valve-stijl wordt aangepakt weten we niet.

Del Potro, Tsonga snel onderuit in Toronto

Jo-Wilfried Tsonga en Juan Martin del Potro zijn in de eerste ronde van het ATP-toernooi in Toronto uitgeschakeld. Del Potro, winnaar van olympisch brons in het enkelspel, verloor met 4-6 en 6-7 van Radek Stepanek.

Tsonga, die olympisch zilver in het dubbelspel in Londen won, ging met 4-6 en 5-7 onderuit tegen zijn landgenoot Jeremy Chardy. Olympisch kampioen Andy Murray bereikte de volgende ronde wel. Murray was de Italiaan Flavio Cipolla met 6-1 en 6-3 de baas.

Minder winst voor Aegon door woekerpolissen

Verzekeraar Aegon heeft in het tweede kwartaal van dit jaar een lagere winst geboekt. Het bedrijf was de afgelopen drie maanden 265 miljoen euro kwijt aan compensatie voor woekerpolishouders. Exclusief die last boekte Aegon wel een winststijging, blijkt uit de donderdag gepubliceerde tweedekwartaalcijfers.

De nettowinst van de verzekeraar daalde met 37 procent naar 254 miljoen euro. Het onderliggende resultaat van het bedrijf, dus exclusief de woekerpolisafschrijving, steeg echter met tien procent naar 443 miljoen euro.

Aegon zag vooral in Amerika de vraag naar pensioenverzekeringen en vermogensbeheer stijgen. Daardoor nam het totale aantal stortingen met 45 procent toe. De verkoop van schade- en zorgverzekeringen steeg met 29 procent naar 187 miljoen euro. Ook die groei was vooral te danken aan de Verenigde Staten.

Alleen de verkoop van levensverzekeringen nam niet toe. De stijging in de Verenigde Staten kon de aanhoudende daling in Nederland en Engeland niet compenseren.

Succes voor Spanje bij taekwondo

Spanje heeft op de eerste dag van het taekwondotoernooi op de Olympische Spelen direct succes geboekt. Joel Gonzalez won goud bij de mannen in de klasse tot 58 kilogram. Brigitte Yague kon dat succes in de klasse tot 49 kilogram bij de vrouwen net niet evenaren, maar mocht met zilver ook dik tevreden zijn.

Gonzalez, de nummer één van de wereld, versloeg in de finale Dae-hoon Lee uit Zuid-Korea. De Rus Alexey Denisenko en de Colombiaan Oscar Munoz deelden het brons.

Yague verloor in de finale kansloos van favoriete Jingyu Wu uit China. Brons was er voor Lucija Zaninovic uit Kroatië en Chanatip Sonkham uit Thailand.

Weggekochte 'Wallenkoning' terug in Amsterdam

De zogenoemde koning van de Wallen, Charles Geerts, heeft sinds 2007 twintig panden in Amsterdam gekocht. Woningcorporatie NV Stadsgoed betaalde hem in dat jaar met hulp van de gemeente 25 miljoen euro om zijn panden op de Wallen op te kopen. Een voorwaarde was dat hij niet zou terugkeren. Via een omweg is hem dat toch gelukt, schrijft Trouw donderdag.

Vlak voordat hij werd uitgekocht, leende Geerts 5,2 miljoen euro aan een zakenrelatie. Het onderpand voor die lening was een kapitaal gebouw aan de Warmoesstraat. De zakenrelatie loste de lening niet af en daarom werd het pand eigendom van Geerts. Van een truc is geen sprake, zegt Geerts in de krant. Hij zou ook geen verdere hypotheken op de Wallen hebben uitstaan.

In de pogingen hem van de Wallen te krijgen, probeerde de gemeente in het verleden via de Wet Bibob zijn vergunningen af te pakken. Dat is nooit gelukt, waarna Geerts werd uitgekocht. De wet is bedoeld om ondernemers met een crimineel verleden of criminele banden te weren. Nu passeert Geerts de Bibobscreeningen schijnbaar moeiteloos.

Daarbij moet worden aangetekend dat in het verleden prostitutie in zijn panden werd bedreven en dat het in zijn nieuwe panden slechts om horecavergunningen gaat. Daar zit volgens de gemeente een wereld van verschil in. De advocaat van Geerts, Han Jahae, zegt dat de Bibob daar echter helemaal geen onderscheid in maakt. Hij spreekt in de krant van rehabilitatie.

Geerts stelt verder dat hij het uitkoopgeld van de gemeente niet heeft verkwist. "Van het geld heb ik als eerste een waterdam laten aanleggen bij mijn vakantieverblijf in Kenia. Laatst stonden er 82 olifanten. Een prachtig gezicht." Ook heeft hij er enkele schooltjes laten bouwen.

Opnieuw goud voor May en Walsh

Beachvolleybalsters Misty May-Treanor en Kerri Walsh Jennings hebben voor de derde keer op rij olympisch goud gewonnen. In de finale werd het eveneens uit de Verenigde Staten afkomstige koppel April Ross/ Jennifer Kessy met 21-16 en 21-16 verslagen. Het als eerste geplaatste duo Larissa Franca/ Juliana Silva uit Brazilië pakte brons.

De prestatie van May en Walsh is extra bijzonder omdat ze zowel in Athene, Beijing als Londen ongeslagen bleven. In Rio de Janeiro komt er geen nieuwe gooi naar goud. De 35-jarige May gaf eerder al te kennen na de Olympische Spelen het beachvolleybal vaarwel te willen zeggen.

Jongen gamet zich het ziekenhuis in

CBS Cleveland Nieuws meldt dat de vijftienjarige Tyler Rigby in het ziekenhuis is opgenomen met ernstige uitdrogingsverschijnselen na een vierdaagse game-marathon.

Naar verluidt sloot de tiener zich op in zijn kamer om Call of Duty: Modern Warfare 3 te spelen. Volgens zijn moeder kwam hij alleen naar buiten om naar het toilet te gaan en snacks te halen. Vermoedelijk is hij tijdens een van die pauzes in elkaar gezakt. "Het leek alsof hij naar mij keek, maar dat hij er niet was. Het leek alsof hij door me heen keek", zegt de tante van Tyler, die op bezoek was. "We waren aan het praten, ik hoorde een bons, ik keek en hij viel gewoon."

Tyler maakt het naar verwachting gewoon goed, maar hij zal een nieuwe manier moeten vinden om zijn vrije tijd mee te vullen, want zijn moeder heeft de Xbox weggedaan. Of hij nu gewonnen heeft in het spel is niet bekendgemaakt.

Hoe ver ga jij met gaming?

Call of Duty: Modern Warfare 3

[Programma] Londen dag 13

Iedere ochtend geeft FOK!sport je een overzicht van Nederlanders die in actie komen en de finales van de dag. Vandaag gaat Adelinde Cornelissen proberen een medaille te behalen in de dressuur en gaan Richard Schuil en Reinder Nummerdor op voor brons.

Nederlanders in actie:

Sport Onderdeel man/vrouw Tijd soort wedstrijd Nederlanders
Atletiek tienkamp mannen 10:00 110 meter horden Eelco Sintnicolaas, Ingmar Vos
Atletiek tienkamp mannen 10:55 discuswerpen Eelco Sintnicolaas, Ingmar Vos
Paardensport individueel dressuur mixed 13:30 vrije kur Adelinde Cornelissen, Edward Gal, Anky van Grunsven
Atletiek tienkamp mannen 13:55 polsstokhoogspringen Eelco Sintnicolaas, Ingmar Vos
Wielrennen, BMX BMX mannen 16:00 kwartfinales Raymon van der Biezen, Twan van Gendt, Jelle van Gorkum
Atletiek tienkamp mannen 19:30 speerwerpen Eelco Sintnicolaas, Ingmar Vos
Beachvolleybal wedstrijd mannen 20:00 Voor brons Reinder Nummerdor/Richard Schuil
Hockey Nederland - Groot-Brittannie mannen 21:00 halve finales Nederlands team
Atletiek 4x100 meter estafette vrouwen 21:20 eerste ronde Nederlands team
Atletiek 200 meter mannen 21:55 finale Churandy Martina
Atletiek tienkamp mannen 22:20 1.500 meter Eelco Sintnicolaas, Ingmar Vos

finales vandaag:

Sport Onderdeel man/vrouw Tijd
Kano, slalom C1, 1000m mannen 10:30
Kano, slalom K4, 1000m mannen 10:48
Kano, slalom K1, 500m vrouwen 11:08
Kano, slalom K2, 500m vrouwen 11:35
Zwemmen 10km marathon vrouwen 13:00
Paardensport individueel dressuur mixed 13:30
Zeilen 470 mannen 14:00
Boksen tot 51 kg vrouwen 17:30
Boksen tot 60 kg vrouwen 17:45
Boksen tot 75 kg vrouwen 18:15
Worstelen tot 55 kg vrije stijl vrouwen 19:15
Worstelen tot 72 kg vrije stijl vrouwen 19:15
Schoonspringen 10 m toren vrouwen 20:00
Atletiek hinkstapspringen mannen 20:20
Voetbal wedstrijd vrouwen 20:45
Atletiek 800 meter mannen 21:00
Waterpolo wedstrijd vrouwen 21:00
Atletiek 200 meter mannen 21:55
Atletiek speerwerpen vrouwen 22:00
Beachvolleybal wedstrijd mannen 22:00
Atletiek tienkamp mannen 22:20
Taekwondo tot 57 kg vrouwen 23:15
Taekwondo tot 68 kg mannen 23:30

FOK! wat een weer... Sonne!

"Good newseveryone!" De regenperiode is voorlopig wel even voorbij. Vandaag kalm weer met een aangenaam temperatuurtje van gemiddeld 19 tot 21 graden, zodat we ook niet hoeven te klagen dat het weer eens te warm is. Het lijkt erop dat het vandaag vrijwel overal droog blijft. Het is dus ideaal weer om een terrasje te pakken, je op het water te begeven of op het strand te vertoeven. Binnen FOK!ken mag natuurlijk ook.

Wij zouden graag zien waar onze leden vandaag uithangen en daarom kun je vandaag een linkje naar jouw leukste kiekje submitten aan de redactie, onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste vijf foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen. Geniet ervan vandaag!

Weercijfer: 8

Yay!Gewoon lekker weer. (Foto: Kjell Bakx)

Computervirus treft dienstverlening gemeenten

Drie gemeenten kampen sinds woensdag met een computervirus dat zich over hun netwerk heeft verspreid. Om verdere verspreiding te komen hebben Weert, Den Bosch, Borsele hun hele computernetwerk moeten afsluiten.

De gemeenten weten niet zeker of ze donderdagochtend de gebruikelijke diensten kunnen verlenen. Telefonisch zijn ze wel bereikbaar, maar digitaal kan niets worden opgezocht. Weert hoopt in ieder geval in de ochtend weer paspoorten te kunnen verstrekken.

Het virus is volgens de gemeenten een nieuwe versie van een Trojaans paard die nog niet door virusdetectieprogramma's wordt onderschept. Den Bosch waarschuwt dat personen en organisaties die sinds woensdag bestanden van de gemeente hebben ontvangen ook geïnfecteerd kunnen zijn.

De gemeente raadt aan deze bestanden te verwijderen en als ze al geopend zijn een antivirusprogramma de computer te laten scannen. Met softwareleveranciers is woensdagnacht doorgewerkt met het zoeken naar een oplossing.

Weert waarschuwt dat bestanden verloren zijn gegaan en dat ook sommige programma's niet meer goed zullen werken. De Limburgse gemeente verwacht dat in de loop van donderdag steeds meer programma's werken.

Dode bij woningoverval Voorthuizen

Bij een woningoverval in het Gelderse Voorthuizen is woensdagavond een dode gevallen. Daarnaast werd een bewoner neergeschoten, meldt de politie.

Meerdere overvallers zouden de woning aan de Zevenbergjesweg zijn binnengedrongen. Daarna kwam het tot een worsteling met een bewoner. Deze man werd beschoten en raakte gewond. De overvallers hebben de man en de vrouw in de woning ook klappen gegeven.

De overval werd even na 22.00 uur gemeld. De politie vond iets verderop in de straat een derde gewonde. Hij werd afgevoerd naar een ziekenhuis, waar hij later overleed. De politie onderzoekt nog wat deze man met de overval te maken heeft.

Raiden en Sackboy vechten mee

Sony heeft iets te snel screenshots op hun gamesite gezet, want daardoor weten we dat Sackboy en Raiden in All-Star Battle Royale aanwezig zijn. De bewuste plaatjes zijn ondertussen weggehaald.

Sackboy uit LittleBigPlanet is duidelijk aanwezig als te kiezen personage en Raiden uit Metal Gear Rising: Revengeance wordt in een ultimate match ups-plaatje, een gamemodus uit het spel, getoond terwijl hij Cole uit InFamous vertroetelt.

Andere geruchten zijn Yorda uit ICO, en een personage die lijkt op Elena uit Uncharted of Narika uit Heavenly Sword. Gamescom is volgende week, waar Sony vast meer informatie gaat geven over nieuwe personages.

Rooster

Modus

Plants vs Zombies als multiplayershooter

Volgens een Canadese bron uit de industrie die banden heeft met Electronic Arts werkt PopCap aan een Plants vs Zombies-multiplayershooter.

Het is eens wat anders dan de tower defense-game waar we met planten het huis beschermen tegen zombies. De bron geeft aan dat het spel voor consoles wordt gemaakt en in de stijl van Team Fortress 2 is. PopCap is nog in een aftastende fase, wordt er toegevoegd. Er is dus nog kans dat het hele project niet doorgaat en het een probeersel blijft. 

Er was al eerder een gerucht dat PopCap een team bij EA Canada bezig is met iets heel anders dan de 2D-games waar ze bekend om staan. Bijgestaan door ex-EA Black Box-medewerkers, bekend van Need for Speed en Skate, heeft het nieuwe team mensen ingehuurd, zo blijkt uit eerdere vacatures. Daaronder zochten ze eerder naar een animator met motion capture-ervaring en een ontwerper van multiplayershooters met ervaring.

Zie jij een multiplayerschooter van deze franchise zitten?

Plants vs Zombies

The Flexican bedankt fans voor steun

The Flexican heeft zijn fans via Twitter bedankt voor hun steun. De dj zegt vorige week mishandeld te zijn door de politie. "Ik wil jullie bedanken voor jullie steun van de afgelopen week", twitterde The Flexican woensdagmiddag.

Verder doet The Flexican er het zwijgen toe. "Op dit moment kan en wil ik niets kwijt over de zaak met betrekking tot het incident na Sneakerz." Thomas Goethals Ligthart, beter bekend als The Flexican, liep nadat hij op het Eindhovense festival had gedraaid naar zijn auto. Onderweg werd hij naar eigen zeggen aangereden door een politiewagen, waarna een hardhandige arrestatie volgde.

The Flexican belandde in het ziekenhuis en zei aangifte te gaan doen tegen de Eindhovense politie. Of hij dat ook daadwerkelijk heeft gedaan is onduidelijk. The Flexican heeft met zijn advocaat afgesproken mediastilte te houden.

Twee agenten zijn op hun beurt bezig met een aangifte tegen The Flexican. De een beweert mishandeld te zijn door de dj, de ander zou beledigd en bedreigd zijn.

Meer mensen vertrekken uit Nederland

In de eerste vijf maanden van dit jaar zijn ruim 52.000 Nederlanders geëmigreerd. Dat is meer dan het jaar ervoor, toen in dezelfde periode 47.000 mensen vertrokken uit Nederland. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), waarover de NOS woensdag bericht.

Volgens emigratiedeskundige Just Dalhuisen hangt de stijging samen met de economische crisis. "Mensen gaan naar landen als China of Singapore, met groeisectoren, omdat daar veel meer mogelijkheden zijn", zegt hij tegen de NOS. "Bedrijven breiden uit in die richting en veel lokale bedrijven groeien en vragen kennis uit het westen."

In sommige landen is er vraag naar beroepen waar in Nederland veel aanbod voor is, maar geen werk. "Er is bijvoorbeeld een sterke toename in het aantal piloten dat naar het buitenland gaat", stelt Dalhuisen. "Er wordt in Europa minder gevlogen en in Indonesië en China veel meer."

Olympische winnaars dinsdag naar Rutte

Olympisch medaillewinnaars worden dindag in de Ridderzaal ontvangen door premier Mark Rutte. Pas op 18 december zal koningin Beatrix de sporters ontvangen, als het NOC*NSF zijn eeuwfeest viert. Dat laat de sportkoepel woensdag weten.

De winnaars van olympisch eremetaal worden dinsdag eerst door Rutte ontvangen op het ministerie van Algemene Zaken. Om 14.00 uur worden ze door de premier toegesproken.

Maandag komen de sporters uit Londen terug. Per trein worden ze naar Den Bosch gebracht, waar ze welkom worden geheten door burgemeester Ton Rombouts. Daar is ook de publiekshuldiging.

Ondergrondse islamitische sekte ontdekt

In Rusland is een islamitische sekte ontdekt waarvan de leden al jarenlang onder de grond leefden. De sekte telde 70 leden van wie er 20 minderjarig waren. Het jongste kind was pas 18 maanden oud.

De sekte hield zich op in een bunker onder een woonhuis in de stad Kazan. Het bunkercomplex is op bepaalde plaatsen acht verdiepingen onder de grond verborgen. Vermoed wordt dat de meeste van de minderjarige sekteleden nog nooit het daglicht hebben gezien. In het bunkercomplex is geen verwarming aanwezig. De ouders van de kinderen zijn aangeklaagd wegens kindermisbruik.

McDonald's wil meer nachtklanten

McDonald's is bezig met een offensief om 's nachts meer klanten aan hun fastfoodproducten te krijgen. Daarom experimenteert het bedrijf momenteel in de Verenigde Staten met het concept 'Breakfast after midnight'. Dat houdt in dat er tussen 2 en 5 uur 's ochtends al diverse ontbijtproducten aangeboden zullen worden.

Het experiment vindt voorlopig nog alleen plaats in de staat Ohio. De McDonald's-vestigingen blijven daar nu 24 uur per dag open om op die manier optimaal in te kunnen springen op de eetbehoeften van de klanten.

De periode tussen 2 en 5 uur 's ochtends wordt gezien als het laatste nog te veroveren gebied voor de diverse fastfoodketens. McDonald's is vastbesloten om ook dat deel van de dag te gaan domineren.

Donald Faison wellicht in Kick-Ass 2

Kick-Ass 2 heeft naar alle waarschijnlijkheid Dr. Gravity gevonden. Donald Faison is in onderhandeling om de cast van de sequel te versterken als het met de honkbalknuppel zwaaiende, gemaskerde maatje van Kick-Ass.

De Scrubs-alumnus voegt zich bij de cast die al bestaat uit Aaron Johnson, Chloe Moretz, Christopher Mintz-Plasse, Nicolas Cage en John Leguizamo. Mintz-Plasse heeft tijdens de afgelopen Comic-Con gezegd dat de film begint met draaien in september. Hiervoor zullen ze Toronto en Londen aandoen.

Faison was al eerder op het witte doek te zien. Zo staan onder andere Remember The Titans en Skyline op zijn curriculum vitae. De acteur is momenteel te zien in de televisieserie The Exes op TVLand.

Kick-Ass 2 heeft het script van Jeff Wadlow, die ook de regie op zich neemt. Matthew Vaughn die in 2010 het eerste deel deed is deze keer producent.

Kick-Ass is gebaseerd op de strips van Mark Millar en John S. Romita Jr.

 Donald Faison

Sintnicolaas tiende op tienkamp

Eelco Sintnicolaas staat na de eerste dag van de tienkamp op de tiende plaats. De andere Nederlandse deelnemer, Ingmar Vos, bezet de 21e positie. De koppositie na vijf onderdelen is met 4661 punten in handen van de Amerikaan Ashton Eaton. De tienkamp wordt donderdag afgesloten.

Sintnicolaas stond na de 100 meter, verspringen en kogelstoten op de tiende plaats. Door een matige prestatie bij het hoogspringen (1,93 meter) zakte hij verder weg, maar door een tijd van 48,85 seconden op de 400 meter krabbelde hij weer wat op. Vos (1,96 meter/ 49,62 seconden) houdt op dit moment slechts zeven atleten onder zich.

Eaton krijgt momenteel vooral concurrentie van zijn landgenoot Trey Hardee (4441). De Candadees Damian Warner (4386) staat derde. Donderdag staan nog de 110 meter horden, discuswerpen, polsstokhoogspringen, speerwerpen en de 1500 meter op het programma.

Hitler-wijn te schokkend

Een Amerikaanse advocaat is bijzonder verbolgen over de wijnen die hij in een supermarkt in Italië aantrof. De flessen zijn namelijk voorzien van afbeeldingen van personen als Adolf Hitler en paus Johannes Paulus II.

De advocaat vraagt zich af of de politieke overtuiging van de lokale bevolking misschien een rol zou kunnen spelen. Hij vindt dat de namen van de wijnen doen denken aan neonazisme. Zo heet een van de wijnen 'Mein Kampf' en een andere 'Ein Volk, ein Reich, ein Führer'.

De Italiaanse minister van integratie heeft inmiddels laten weten dat de Italiaanse wet nazisme en antisemitisme verbiedt en dat deze affaire het imago van Italië schaadt. Ook stelt hij dat de gekozen wijnnamen van disrespect voor miljoenen mensen getuigen.

Het is overigens niet de eerste keer dat de wijnen in opspraak komen. Al in 2003 waren ze onderwerp van internationale verontwaardiging en ook in 2009 was het raak. Toen zouden de flessen zelfs uit de schappen zijn verwijderd. Blijkbaar heeft het niet heel lang geduurd voor ze weer teruggezet werden.

Ouya ondersteunt vier controllers

Met minder dan zes uur op de klok voordat het Ouya Kickstarterproject afloopt komt het team met nog een grote update. Eerder op de avond werd al gemeld dat Namco bezig is met onderhandelingen, nu kunnen we melden dat de console vier controllers ondersteunt voor lokale multiplayergames.

Degene die vier controllers op launch wil hebben kan nu nog zijn of haar Kickstarterbod aanpassen zodat de controllers tegelijk met de console geleverd worden in maart 2013. Iedereen die een limited edition heeft 'besteld' krijgt bijpassende controllers. Hoe de verkoop van de controller na launch in zijn werk gaat is op dit moment nog niet bekend.

Op het gebied van multimedia is er overigens ook nieuws. Naast XBMC wordt ook Plex ondersteund zodat men keus heeft bij het kiezen van de mediaspeler.

Dat Ouya populair is blijkt wel uit het feit dat de teller inmiddels op 8,2 miljoen dollar staat waar in eerste instantie 950.000 dollar gevraagd werd. Er zijn in totaal meer dan 60.000 mensen die het project gesteund hebben met minimaal 10 dollar. Een aantal pre-order pakketten is al uitverkocht zoals de Ouya waar de door jou gekozen username in het apparaat gegraveerd wordt en de developerspecial waarbij je een Ouya krijgt die dient als devkit.

ouya

iOS-games Fighting Fantasy gaan offline

De iOS-games die gebaseerd zijn op Ian Livingstones Fighting Fantasy boekenserie worden uit iTunes gehaald op 14 augustus. Op deze dramatische dag verloopt de licentie van developer Big Blue Bubble en er is niemand die deze overneemt.

Het betreft de volgende games:

Tot 14 augustus kun je de games nog aanschaffen en downloaden, daarna niet meer.

Speciale controller voor Angry Birds gemaakt

Angry Birds blijft prominent aanwezig in allerlei media en voorlopig zijn we ook nog niet van ze af lijkt het. Zeker niet omdat wij natuurlijk alle nieuwtjes omtrent de boze vogels vrolijk met jullie blijven delen!

Vandaag hebben we bijvoorbeeld een controller waarmee je de game kunt besturen. Via de usb-aansluiting van je pc kun je met deze controller de hellingshoek en de snelheid van de vogels bepalen als ware het een echte katapult. Er zit zelfs een veermechanisme in verwerkt om dat echte gevoel na te bootsen.

ab

Wil je meer weten of de technische kant van het verhaal check dan even de website van de makers.

Nintendo verpulvert concurrentie in Japan

Dankzij de Nintendo 3DS XL en Dragon Quest X voor Wii heeft Nintendo in Japan zo goed als geen concurrentie meer over. Zowel qua hardware als qua games heeft Sony het moeilijk en vooral PlayStation Vita moet het ontgelden.

De gameverkopen zijn als volgt:

Game Platform Deze Week Totaal
Dragon Quest X Wii 367.148 367.148
New Super Mario Bros. 2 3DS 213.547 621.050
Pokémon Black/White 2 NDS 66.758 2.521.764
Oni Training 3DS 31.792 72.064
Just Dance 2 Wii 29.602 89.723
Kirby's Dream Collection Wii 21.001 150.655
Persona 4: Arena PS3 20.477 148.961
All Kamen Rider G2 NDS 20.459 20.459
Digimon World Re:Digitize PSP 17.508 134.362
Wii Sports Resort (+Wiimote) Wii 15.706 1.012.372
Kobitodzukan  3DS 14.653 35.278
Taiko no Tasujin 3DS 14.321 131.794
Super Dangan Ronpa 2 PSP 13.646 82.646
All Kamen Rider G2 PSP 12.928 12.928
Rune Factory 4 3DS 11.467 118.439
Jikkyou Baseball 2012 PS3 11.292 94.980
Dragon Quest Monsters: Terry's Wonderland 3D 3DS 11.056 848.725
Nayuta no Kiseki PSP 10.998 85.858
Smile PreCure! Let's Go! Marchen World 3DS 8.786 8.786
Mario Party 9 Wii 8.718 510.638

Op het gebied van de hardware ziet de lijst er als volgt uit:

3DS XL 82.251 187.480 269.731
3DS 42.164 42.155 2.365.047
Wii 41.415 10.170 329.378
PlayStation3 13.944 15.916 710.992
PSP 11.824 12.989 503.556
PS Vita 9.038 10.846 423.754
PlayStation2 1.154 994 36.199
Xbox 360 981 948 43.983
Nintendo DSi 637 635 22.847
NDSi XL 405 543 28.883

LittleBigPlanet Vita

Wie kent Sackboy ondertussen niet. Een van Sony's grote iconen van deze generatie. Sackboy maakt zich op voor een nieuw avontuur op PlayStation Vita. Waar we samen met Sackboy binnenkort op de PlayStation 3 gaan karten, krijgen gamers met een Vita ook een volwaardige game voorgeschoteld met onze schattige genaaide knuffel. Eindelijk kan ik mijn Vita eens afstoffen en LittleBigPlanet uitgebreid testen.

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.