Team Sky met Froome, Henao, Urán en Flecha naar Vuelta

Boris (borisz)

Team Sky heeft zijn selectie voor de Ronde van Spanje bekendgemaakt. De Britse formatie, die de voorbije Ronde van Frankrijk domineerde, start in Pamplona met Chris Froome als kopman. De Brit werd vorig jaar tweede in de Vuelta en dit jaar moest hij in de Tour de France ook genoegen nemen met een tweede plek.

De Keniaanse Brit krijgt een sterke selectie aan zijn zijde. Richie Porte gaat mee die eveneens indruk maakte in de Tour. Ook het Colombiaanse klimtandem Sergio Henao en Rigoberto Urán is van de partij. Ben Swift is de snelle man van dienst. Juan Antonio Flecha verschijnt aan de start van zijn 17e grote ronde.

"De Vuelta rijden is altijd het plan geweest", aldus Froome. "Ik verschijn aan de start als kopman, maar als de koers uitwijst dat een ploegmaat betere kansen heeft op eindwinst, zal ik me zonder morren wegcijferen. Zo hebben Sergio en Rigoberto ook het potentieel hoog te eindigen in het klassement."

Selectie Team SkyChris Froome, Juan Antonio Flecha, Sergio Henao, Danny Pate, Richie Porte, Ian Stannard, Ben Swift, Rigoberto Urán en Xabier Zandio.