Hitler-wijn te schokkend

Een Amerikaanse advocaat is bijzonder verbolgen over de wijnen die hij in een supermarkt in Italië aantrof. De flessen zijn namelijk voorzien van afbeeldingen van personen als Adolf Hitler en paus Johannes Paulus II.

De advocaat vraagt zich af of de politieke overtuiging van de lokale bevolking misschien een rol zou kunnen spelen. Hij vindt dat de namen van de wijnen doen denken aan neonazisme. Zo heet een van de wijnen 'Mein Kampf' en een andere 'Ein Volk, ein Reich, ein Führer'.

De Italiaanse minister van integratie heeft inmiddels laten weten dat de Italiaanse wet nazisme en antisemitisme verbiedt en dat deze affaire het imago van Italië schaadt. Ook stelt hij dat de gekozen wijnnamen van disrespect voor miljoenen mensen getuigen.

Het is overigens niet de eerste keer dat de wijnen in opspraak komen. Al in 2003 waren ze onderwerp van internationale verontwaardiging en ook in 2009 was het raak. Toen zouden de flessen zelfs uit de schappen zijn verwijderd. Blijkbaar heeft het niet heel lang geduurd voor ze weer teruggezet werden.