'Najib Amhali populair in de bajes'

Najib Amhali is populair bij bajesklanten. Dat zei de vrijgelaten topcrimineel Willem Holleeder tegen de cabaretier. "Hij kwam naar me toe en zei dat hij me erg grappig vond en dat ik erg populair ben in de gevangenis", lacht Amhali voor de camera van Novum Nieuws. "Dus ja, mijn fans zitten overal."

De twee mannen kwamen elkaar woensdag toevallig tegen in een Amsterdams café, waar Amhali bezig was met opnames van zijn nieuwe film Valentino. In deze komedie speelt hij een Nederlands-Marokkaanse verkoper van Maserati's die zich voordoet als Italiaan, maar langzaamaan verstrikt raakt in zijn eigen web van leugens. De film, met ook Johnny de Mol en Yolanthe Sneijder-Cabau, draait vanaf maart in de Nederlandse bioscopen.

"Ik herkende hem eerst niet, maar hij riep mij en zei dat hij mij heel erg grappig vond", gaat Amhali verder. "Ik moest twee keer kijken voordat ik begreep wie hij was. Hij herkende mij eerder dan ik hem."

De Neus wilde na een biertje graag met Amhali op de foto. "Ik dacht: nou, voordat er wat met hem gebeurt, wil ik ook nog wel even een foto van hem. Die heb ik op Twitter gezet. Ik heb volgens mij nog nooit zo veel reacties gehad."


'Najib Amhali populair in de bajes' (Foto: Novum)