Jeugdige inbrekers slachtten ook kippen

Redactie

Drie jongens uit een instelling in Eindhoven die begin juli op heterdaad werden aangehouden bij een inbraak, blijken ook achter het slachten van twee kippen op een kinderboerderij te zitten. Daarnaast hebben ze zo'n tien bomen omgezaagd. De schade bedraagt enkele duizenden euro's, meldt de politie donderdag.

De drie jongens van 15, 15 en 16 jaar waren niet teruggekeerd bij hun instelling toen ze hun daden begingen. Agenten betrapten ze 7 juli op heterdaad bij een inbraak aan de Rodenbachlaan in Roosendaal. Een buurtbewoner had gezien dat een inbraak gaande was en waarschuwde de politie.

Agenten zagen op het dak van een schuur twee knapen staan die dvd's naar beneden gooiden. Toen agenten ze riepen, kwamen ze naar beneden, waarop ze werden aangehouden. Ook de derde jongen werd in de boeien geslagen. De bewoner, die op een camping verbleef, heeft aangifte gedaan.

Eerder op de dag hadden buurtbewoners bij de kinderboerderij aan de Ambrozijnenberg in Roosendaal de bloederige resten van twee geslachte kippen aangetroffen. Volgens de politie deden direct geruchten de ronde dat zwervers en junks zich ophielden bij de kinderboerderij. Onderzoek heeft echter uitgewezen dat de drie jongens hier ook achter zaten.

Het drietal heeft de kippen vermoedelijk in een nabijgelegen bos op een zelfgemaakte barbecue geroosterd. Aan het Molenbeekpad hadden de drie tien boompjes afgezaagd. Daar werden ook kippenveren gevonden. Met de stammen hadden de jongens geprobeerd een soort hut te maken.