Cornelissen kan leven met zilver

Peterselieman

Adelinde Cornelissen behaalde vandaag het zilver in de dressuurfinale. De Nederlandse moest het met haar paard Parzival afleggen tegen de Britse Charlotte Dujardin. Dat zij meer punten kreeg dan Cornelissen ziet de Nederlandse niet als een probleem.

"Ik denk dat ze de betere was. Ik heb er het maximale uitgehaald en als zij dan beter is, dan is zij beter. Ik neem aan dat de beoordeling goed was." Ook vooraf wilde de 33-jarige amazone niets van een nadeel weten. "Het is natuurlijk wel de bedoeling dat je met gelijke wapens begint.""Ik snap heus wel dat ze hier in Engeland graag een Engelse willen laten winnen. Maar dat mag natuurlijk niet meespelen. Ik beslist niet over wie er wint. Er zitten daar zeven juryleden, die zullen echt wel iets weten."

Cornelissen is dan ook blij met het zilver na het brons in de landenwedstrijd. "Het voelt geweldig. Ik ben heel heel blij. Hij (haar paard Parzival, red.) heeft dingen gedaan, die ik niet van hem had verwacht. Hij was in topvorm. Het is me er eentje. Ik heb hem vanaf dat hij vijf was. We hebben samen een hoop meegemaakt en het is heel goed dat hij hier nu is."