Rundskop-regisseur schrijft misdaadserie voor HBO

De Vlaamse regisseur Michaël Roskam gaat voor de Amerikaanse betaalzender HBO een misdaadserie schrijven. De Vlaming gaat voor de serie Buda Bridge Bitch die hijzelf ook bedacht, samenwerken met regisseur Michael Mann en producent Mark Johnson, die als executive producenten optreden. Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

Buda Bridge Bitch speelt zich af in het Brussel van de toekomst. Het verhaal begint bij een vrouw die dood wordt gevonden op de Budabrug bij Brussel. Haar dood leidt tot een reeks gewelddadige misdaden en vreemde gebeurtenissen.

"Uiteraard is dit fantastisch nieuws", de 40-jarige Roskam tegen het Vlaams Audiovisueel Fonds. "Anderzijds mogen we ook niet te hard van stapel lopen. Er dienen nog heel wat hindernissen te worden genomen alvorens Buda Bridge Bitch op televisie te zien zal zijn."

De regisseur gooide vorig jaar hoge ogen met zijn misdaaddrama Rundskop met Matthias Schoenaerts. De film werd voor een Oscar genomineerd in de categorie beste niet-Engelstalige film. Johnson, die de hitserie Breaking Bad produceert, ontmoette Roskam in de aanloop van de Oscaruitreiking. Mann overhandigde Roskam het certificaat van de nominatie. De twee waren allebei onder de indruk van Roskams werk.


Vlaamse regisseur schrijft misdaadserie voor HBO (Foto: Novum)