Kittel wint weer in Eneco Tour

Olga Kroeders

Marcel Kittel heeft opnieuw de dagzege in de Eneco Tour gepakt. De Duitse renner van de Nederlandse wielerploeg Argos-Shimano was in de vierde etappe de snelste in een massasprint. De Belg Tom Boonen van Omega Pharma-Quick-Step nam de leiderstrui over van zijn landgenoot Jens Keukeleire.

De winst in de 213 kilometer lange etappe naar Bergen op Zoom was de tweede Eneco Tourzege voor Kittel. Ook de eerste etappe schreef hij op zijn naam. Hij bleef donderdag de Belg Jurgen Roelandts en Giacomo Rizzolo uit Italië voor. Belgisch kampioen Boonen werd vierde.

De etappe van Heers naar Bergen op Zoom werd lang gedomineerd door een groep vluchters. De groep van zes had een maximale voorsprong van acht minuten, maar het Greenedge van klassementsleider Keukeleire zette de jacht in, gevolgd door sprintersploegen Argos-Shimano (voor Kittel) en Rabobank (voor Theo Bos).

Na 190 kilometer was het gedaan met de onstnapping. Boonen pakte nog bonificatieseconden in een tussensprint, en nam zo de witte leiderstrui over van Keukeleire.