Advocaat: "We gaan voor titel, zonder twijfel"

PSV-trainer Dick Advocaat en aanvoerder Mark van Bommel nemen dit seizoen geen genoegen met minder dan het kampioenschap. Van Bommel heeft zijn eerste weken sinds zijn terugkeer in Eindhoven er inmiddels opzitten. De middenvelder kijkt tevreden terug en verwacht veel van het huidige PSV.

"PSV is sinds mijn vertrek altijd mijn hart gebleven. Ik vertrok hier zeven seizoenen geleden met de belofte dat ik hier terug zou komen. Dat is een belofte die ik ben nagekomen," aldus Van Bommel.

"Ik geloof dat ik momenteel nog wat kan toevoegen aan dit elftal", zegt Van Bommel over zijn verwachtingen voor komend seizoen. "Dit is een jong team met veel kwaliteit, maar om de volgende stap te maken zal iedereen zich moeten realiseren dat het elke wedstrijd moet gebeuren. Dat klinkt simpel, maar dat is het niet. Het moet een manier van leven worden, niet alleen om kampioen te worden, maar ook een topvoetballer."

PSV heeft in het duel tegen Ajax al laten zien dat het een serieuze gooi gaat doen naar de titel. Ajax-coach Frank de Boer liet zich zelfs ontvallen dat PSV dé titelfavoriet is voor het komende seizoen. "Daar heeft hij gelijk in", zegt coach Advocaat tegenover Uefa.com.

"Frank is twee keer kampioen geworden met Ajax, een geweldige prestatie als coach. We hebben echter een gelijkwaardige selectie en iedereen wil samenwerken om succes te boeken. Van Bommel is erg belangrijk voor dit team, hij geeft hen een soort onverslaanbare uitstraling. We gaan voor de titel, geen twijfel mogelijk."