World of Tanks krijgt nieuwe engine

Wargaming heeft vandaag bekendgemaakt dat de 8.0-update voor de MMO World of Tanks in de maak is. Het zal een grote aanpassing worden voor de game omdat er een nieuwe en verbeterde engine geïntroduceerd wordt samen met nieuwe functies en content.

In de 8.0-update komen realistische tankfysica en een nieuwe grafische engine. De verbeterde engine zal water doen opspatten en voor  golfbewegingen in water zorgen maar ook ondersteuning voor schaduwen, die in de grafische settings in gradaties in te stellen zijn.

Daarnaast komt een hele reeks aan toevoegingen en verbeteringen, waaronder het aanpassen van je embleem en inscriptie, adaptieve camouflage, mini-mapfuncties en een verbeterde techtree-interface. Spelers zijn in staat om ervaring over te dragen naar de bemanning en is het mogelijk om te kiezen welke battlemodus je wil spelen.

Ditmaal worden er weer nieuwe tanks worden toegevoegd. De Russiche kant krijgt vier tankdestroyers: SU-122-54, SU-100M-1, Uralmash-1 and Object 263. De Engelsen krijgen de experimentele Matilda Black Prince-tank, een project dat in de Tweede Wereldoorlog vroegtijdig gestopt is.