Opnieuw kanogoud voor Hongarije

Olga Kroeders

Hongarije heeft weer een gouden kanomedaille bij kunnen schrijven. Danuta Kozak was in de K1-klasse in vijfhonderd meter veel te sterk voor haar concurrenten. Ze finishte ruim een seconde eerder dan de zilveren Inna Osypenko-Radomska uit Oekraïne. De Zuid-Afrikaanse Bridgitte Hartley kwam als derde over de streep. Gisteren pakte Hongarije ook al twee keer goud op de kanobaan.

Duitsland sloeg een dubbelslag. Kurt Kuschela en Peter Kretschmer snelden in de C2-klasse in een kilometer naar winst. Bij de vrouwen deden Tina Dietze en Fransziska Weber hetzelfde op de halve kilometer in de K2-klasse.

De mannen maakten het niet spannend en finishten zo'n anderhalve seconde voor het zilveren Wit-Russische duo. Rusland ging aan de haal met de bronzen plak. Hongarije en Polen behaalden zilver en brons achter de Duitse vrouwen.

Australië mocht ook een kanomedaille bijschrijven. Dave Smith, Jacob Clear, Murray Stewart en Tate Smith ging met het goud aan de haal in de K4-klasse. Ze waren ruim een halve seconde sneller dan nummer twee Hongarije. Tsjechië kwam net tekort voor het zilver.