'Dode Voorthuizen dader overval'

De man die woensdagavond omkwam na een woningoverval in Voorthuizen, is vermoedelijk een van de daders. Dat meldt de politie donderdag. Waardoor de man gewond is geraakt, wordt nog onderzocht.

Bij de woningoverval raakten de bewoners, een 33-jarige vrouw en een 34-jarige man, gewond. De man liep een schotwond op. De bewoners zijn naar een ziekenhuis vervoerd, ze verkeren niet in levensgevaar.

De politie werd woensdag iets na 22.00 uur gewaarschuwd over de overval. Meerdere overvallers zouden de woning aan de Zevenbergjesweg zijn binnengedrongen. Volgens de politie werd bij de overval veel geweld gebruikt. Eerder werd al bekend dat behalve dat de mannelijke bewoner werd neergeschoten, de twee bewoners ook klappen hadden gekregen.

Agenten troffen op een paar honderd meter van de overvallen woning een zwaargewonde man aan. Deze 27-jarige man uit Ede overleed niet veel later in een ziekenhuis. Op zijn lichaam wordt sectie verricht.

Of bij de overval iets buit is gemaakt, is nog onduidelijk. De bewoners en getuigen worden gehoord. Rondom de woning is donderdag een zoekactie geweest.