Von Trier hoopt op LaBeouf in Nymphomaniac

Sanne (Syth86)

De Deense regisseur begint met filmen van het tweedelige erotische drama in september, één deel daarvan zal seksueel explicieter zijn. Von Trier hoopt dat LaBeouf toe wil treden tot zijn cast die geleid wordt door Charlotte Gainsbourg.

Nymphomanic zal de vierde onafhankelijke film zijn die de Transformers-acteur maakt dit jaar. Hij is namelijk te zien in Lawless van John Hillcoat, The Company You Keep van en met Robert Redford en LaBeouf heeft net The Necessary Death of Charlie Countryman afgerond. Tevens had hij een rol in de Fjögur píanó-clip van Sigur Rós. In deze videoclip is LaBeouf al naakt verschenen.

Nymphomanic volgt de erotische avonturen van een vrouw (Charlotte Gainsbourg) vanaf haar jeugd tot en met haar vijftigste jaar zoals het verteld is door haar man (Stellan Skarsgard). Voor welke rol LaBeouf in aanmerking komt is nog niet bekend.

Von Trier neemt de Engelstalige film helemaal op in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Net zoals Antichrist. De regisseur heeft namelijk nog geen binnenlandse distributeur maar al wel rechten verkocht aan buitenlandse markten.

Het wordt de eerste film van Lars von Trier sinds Melancholia, die vorig jaar tijdens het filmfestival van Cannes te zien was. Het Deense enfant terrible werd door het festival tot persona non grata verklaard nadat hij een grap had gemaakt over het feit dat hij een nazi was. Excuses mochten niet baten.

Nicole Kidman, die speelde in Von Triers Dogville uit 2003, suggereerde recent in een interview dat ook zij een klein rolletje heeft in Nymphomanic.

The Company You Keep waarin LaBeouf en Redford dus samenwerken gaat in première op het filmfestival van Venetië. Daarna zal de film worden vertoond op het filmfestival van Toronto.

shia labeouf seks anp ouders