Ouya ondersteunt vier controllers

Roy

Met minder dan zes uur op de klok voordat het Ouya Kickstarterproject afloopt komt het team met nog een grote update. Eerder op de avond werd al gemeld dat Namco bezig is met onderhandelingen, nu kunnen we melden dat de console vier controllers ondersteunt voor lokale multiplayergames.

Degene die vier controllers op launch wil hebben kan nu nog zijn of haar Kickstarterbod aanpassen zodat de controllers tegelijk met de console geleverd worden in maart 2013. Iedereen die een limited edition heeft 'besteld' krijgt bijpassende controllers. Hoe de verkoop van de controller na launch in zijn werk gaat is op dit moment nog niet bekend.

Op het gebied van multimedia is er overigens ook nieuws. Naast XBMC wordt ook Plex ondersteund zodat men keus heeft bij het kiezen van de mediaspeler.

Dat Ouya populair is blijkt wel uit het feit dat de teller inmiddels op 8,2 miljoen dollar staat waar in eerste instantie 950.000 dollar gevraagd werd. Er zijn in totaal meer dan 60.000 mensen die het project gesteund hebben met minimaal 10 dollar. Een aantal pre-order pakketten is al uitverkocht zoals de Ouya waar de door jou gekozen username in het apparaat gegraveerd wordt en de developerspecial waarbij je een Ouya krijgt die dient als devkit.

ouya