Boek: Steve Berry - De Tombe van de keizer

Wanneer Cotton Malone even buiten de deur moest zijn, is er in zijn boekhandel in Kopenhagen een brief achtergelaten. In die brief staat een link naar een website. Als hij naar die website gaat ziet hij een filmpje waarin zijn collega Cassiopiea Vitt wordt gemarteld. De martelaren eisen van Malone dat hij hun een kunstwerk bezorgd dat Vitt bij hem in bewaring heeft gegeven. Malone weet totaal niet over welk kunstwerk het gaat en gaat op zoek naar het kunstwerk. In deze zoektocht stuit hij op een duister gezelschap uit China. Er zit maar één ding op: Naar China gaan en alles tot op de bodem uitzoeken.

BoekBerry

Steve Berry heeft 12 jaar lang geprobeerd om een manuscript aan uitgevers te verkopen. Uiteindelijk lukte hem dat in 2002 na ruim 80 afwijzingen. Inmiddels is hij een bestsellerauteur wiens boeken in meer dan 30 talen zijn verschenen. Cotton Malone is een Amerikaans geheim agent die een boekhandel heeft in Kopenhagen en in meerdere boeken van Berry de hoofdrol heeft.

De Tombe van de keizer speelt zich hoofdzakelijk af in China, maar in het begin van het boek is Antwerpen ook een belangrijke locatie in het verhaal. Malone en Vitt moeten voorkomen dat het kunstwerk in verkeerde handen komt. Ze komen terecht een in politieke strijd waarin corruptie en andere misdaden niet uit de weg worden gegaan.

Berry staat bekend om zijn grondige research en zijn historische feiten. Ook in dit boek staan allerlei nuttige feiten over het verleden van China. De schrijfstijl van Berry kan als helder en spannend worden omschreven. Het verhaal zit goed in elkaar en het kost je grote moeite om het boek aan de kant te leggen.

Het boek start met met een spannende proloog die je meteen in het verhaal laat storten. Daarna gaat het verhaal terug naar drie dagen eerder. In een rap tempo wordt er gewisseld tussen de verschillende personages, waardoor je goed in het boek blijft zitten. Het is ook prettig dat je meteen aan het begin van een alinea of hoofdstuk weet naar welke personage is overgeschakeld. Het kan echter wel zo zijn dat het allemaal wat overdreven over kan komen, Het is net te ongeloofwaardig om te denken dat het allemaal in het echt ook kan gebeuren. Maar dat neemt niet weg dat Berry een prima boek heeft geschreven en dat er hopelijk nog meer boeken van hem mogen verschijnen.