Kovalainen wil stap hogerop maken

Peterselieman

Heikki Kovalainen voelt het na drie seizoenen Caterham tijd worden om weer een stap hogerop te maken in de Formule 1. De Fin heeft zich gerevancheerd voor zijn mindere periode bij McLaren en staat naar verluidt weer in de belangstelling van het Britse team. Ook Sauber en Ferrari zouden naar zijn diensten hengelen.

Kovalainen wil tegenover Motorsport-Total nog niet te veel kwijt over de verhalen die in de media opduiken. "Het zijn maar geruchten, meer niet. Sauber is dit jaar erg sterk, maar dat is het enige dat ik kan zeggen. En voor McLaren rijden was een droom die uitkwam. Zij zijn een geweldig team, net als Ferrari. Fernando Alonso doet het super en Felipe Massa wordt steeds sterker. Een topteam, geen twijfel mogelijk."

De Fin heeft weinig moeite met een terugkeer bij McLaren. "Ik kan alleen positieve dingen over McLaren zeggen. Ik heb er mooie en mindere mooie dingen beleefd. Ik weet wat er precies is gebeurd, en ik weet hoe het zou gaan als ik een nieuwe kans krijg. Ik zou geen probleem hebben om terug te keren. McLaren is een geweldig team en ik sta in nog steeds in contact met veel teamleden. Ik heb bijvoorbeeld een goede relatie met teambaas Martin Whitmarsh. Op dat moment pasten we gewoon niet bij elkaar. Daar waren redenen voor. Sindsdien is er echter veel veranderd."