Ferguson over RvP: "We moeten doorzetten"

Olga Kroeders

Sir Alex Ferguson is vastberaden om Robin van Persie deze zomer over te nemen van Arsenal. Na afloop van de oefenwedstrijd tegen Barcelona ging hij in op de geruchten.

Verschillende Engelse media meldden gisteren dat United een verbeterd bod aan het voorbereiden is op Van Persie. "We hebben inderdaad geboden. Arsenal probeert te onderhandelen met andere clubs. We moeten doorzetten", sprak Ferguson tegen de aanwezige journalisten.

"Hopelijk valt het allemaal onze kant op. Ik weet niet goed wat Arsenal ervan denkt, want ze willen niets over de kwestie kwijt." Robin van Persie, afgelopen seizoen topscorer van Engeland, moet op Old Trafford een droomduo gaan vormen met Wayne Rooney. Of Arsenal de sterspeler wil verkopen aan een rivaal, is echter nog maar de vraag.

Van Persie, die maandag 29 jaar werd, maakte een maand geleden bekend dat hij zijn contract bij Arsenal niet wil verlengen. De Rotterdammer ging niet met The Gunners op tournee door Azië. Momenteel is hij wel met zijn teamgenoten op trainingskamp in Duitsland, waar Arsenal zondag tegen 1. FC Köln oefent.