Gilbert Grape's moeder wil weer acteren

Als we zeggen de moeder van Gilbert Grape, wat is dan het eerste dat je te binnen schiet? Waarschijnlijk denk je dan aan die dikke vrouw die de moeder van Johnny Depp en Lionardo DiCarprio speelde in de film uit 1993: What’s Eating Gilbert Grape.

Deze dame, Darlene Cates, was dan ook het best herinnerd en herkend aan haar gewicht. Maar daar gaat verandering in komen. In een interview met de Dallas Morning News vertelde ze dat ze maar liefst 110 kilo lichter is. De beste vrouw weegt nu zo’n 150 kilo en met dit gewicht vindt ze het tijd om haar acteercarrière een nieuwe kans te geven.

Ze geeft aan dat ze niks tegen science fiction of comedy heeft, maar dat er wel respect moet zijn. “Ik wil geen lachertje zijn, de dikke-vrouw-grap, in welke film dan ook”, laat ze weten. Cates heeft echter nog wel een behoorlijke weg te gaan voordat ze terug kan komen in de actingbiz. Zo kan ze bijvoorbeeld nog steeds niet lopen “na vier operaties en drie bijna doodervaringen”. Haar doelstelling is om in oktober dit jaar het vormsel van haar kleinzoon in een rolstoel te kunnen bijwonen. En wie weet waar dat toe leidt, misschien in de toekomst weer een film met Depp en DiCaprio…