FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 6 september 2009

Pakistan doodt weer tientallen rebellen

In het onrustige noordwesten van Pakistan zijn vandaag 33 opstandelingen gedood. Dat hebben de Pakistaanse strijdkrachten bekendgemaakt.

Het leger is al ongeveer een week bezig met een offensief in het Khyberdistrict, bij de grens met Afghanistan. Gisteren werden 43 islamistische strijders gedood in het gebied. Een hoofdkwartier van de rebellenbeweging Lashkar-e-Islam (Leger van de Islam) werd vernietigd.

In het Khybergebied hebben lokale stamhoofden het voor het zeggen, net als in grote delen van Noordwest-Pakistan. De centrale overheid heeft weinig tot niets in de melk te brokkelen. Het district is van groot strategisch belang, omdat de belangrijke Khyberpas in het gebied ligt. Na de Amerikaanse invasie in Afghanistan zijn veel radicale moslims naar Pakistan uitgeweken.

[US Open] Clijsters verslaat V. Williams

Kim Clijsters is erin geslaagd zich te plaatsen voor de kwartfinale op de US Open. In een spannend gevecht tegen Venus Williams bleek de Vlaamse de sterkste. 6-0, 0-6 en 6-4. In de volgende ronde treft Clijsters de Chinese Na Li.

In de eerste set was Clijsters duidelijk de sterkste. In de eerste game brak ze al direct door de service van Williams heen. De Belgische bleef Williams onder druk houden in de set waardoor Williams er niet in slaagde een game te winnen. Ze verloor dan ook de set met 6-0.
De tweede set verliep eigenlijk precies hetzelfde, maar dan in het voordeel van de als derde geplaatste Amerikaanse. Clijsters werd gebroken in game twee en vier en Williams pakte op 5-0 direct haar eerste setpunt.

In de derde set slaagden beide speelsters er voor het eerst in allebei een game te veroveren. In de derde game kreeg Clijsters een eerste breekpunt, waarop Williams een dubbele fout sloeg. Clijsters serveerde goed in de derde set, waardoor ze Williams weinig kansen gaf om terug te kunnen breken. Ook Williams gaf weinig meer weg waardoor de wedstrijd gelijk op bleef gaan, echter met de breek voorsprong voor Clijsters.

Op 5-4 mocht Clijsters gaan serveren voor de wedstrijd. Williams ging vol voor de game en kreeg twee breekpunten. Deze werden beide weggewerkt door Clijsters en kreeg direct daarna haar eerste matchpoint. Deze pakte ze direct en won dus de wedstrijd met 6-0, 0-6 en 6-4.

Pizarro jaagt op record in de Bundesliga

Claudio Pizarro, die onlangs terugkeerde bij Werder Bremen, is dicht bij een Bundesliga-record. De Peruviaan maakte tot dusver 119 competitietreffers voor Werder en Bayern München.

Daarmee is Pizarro momenteel tweede op de lijst van de meest productieve buitenlanders ooit in de Bundesliga. Koploper is de Braziliaan Giovane Elber, die voor VfB Stuttgart en Bayern München in totaal 133 keer het net vond in de Duitse competitie.

"Ik wil dit record echt gaan breken", zegt de gemotiveerde spits in een interview met Welt am Sonntag. "Het betekent veel voor me." Pizarro heeft nog zeker drie jaar de tijd om de ontbrekende veertien treffers te maken. Hij staat namelijk tot 2012 onder contract bij de club uit Bremen.

Nominaties NS Publieksprijs bekend

'Het diner' van Herman Koch, 'Over de liefde' van Doeschka Meijsing, 'De verbouwing' van Saskia Noort, 'De prooi' van Jeroen Smit, 'Meisje met negen pruiken' van Sophie van der Stap en 'Alles te verliezen' van Esther Verhoef zijn genomineerd voor de NS Publieksprijs 2009. Dat heeft de Stichting CPNB vandaag in Amsterdam bekendgemaakt tijdens Manuscripta, de feestelijke opening van het boekenseizoen.

Twee literaire werken, twee spannende boeken, een journalistieke bestseller en een autobiografisch relaas strijden met elkaar om de titel Boek van het jaar 2009. Deze grote diversiteit aan genres is kenmerkend voor de enige Nederlandse boekenprijs waarbij het publiek de prijswinnaar bepaalt.

Stemmen kan tot en met 15 oktober. Op 20 oktober wordt het winnende boek bekendgemaakt. Het publiek kan online stemmen via www.nspublieksprijs.nl. Deze boeken behoren tot de best verkochte titels van het afgelopen jaar (juni 2008 - juni 2009).

Daarnaast stemt ook een kernjury, bestaande uit driehonderd leden, mee. De prijs bestaat uit de eretitel Boek van het jaar 2009, een sculptuur van Jeroen Henneman, een geldbedrag van 7.500 euro en een 1e klas jaarabonnement van de NS ter waarde van 5.653 euro. Vorig jaar won Arthur Japin de prijs. Geert Mak en Hella S. Haasse wonnen de prijs twee keer.

Tijdens Manuscripta, die vandaag en morgen plaatsvindt op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam, presenteren 110 uitgeverijen gedurende twee dagen hun boeken. Ze verwachten samen nog dit jaar drieduizend nieuwe boeken uit te geven. Dit jaar verschijnt nieuw werk van Dan Brown, Maarten 't Hart, Jamie Oliver en Nicci French. Volgens het CPNB is de verkoop van boeken in de eerste acht maanden van dit jaar iets (1,3 procent) achtergebleven ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Nominaties NS-publieksprijs bekendgemaakt  (foto: ANP)
Met dank aan Phedre77 voor de submit.

Randy Jackson woedend over filmen begrafenis

Randy Jackson is boos over het filmen van de begrafenis van zijn broer Michael Jackson afgelopen donderdag, ondanks het verzoek van de Jackson-familie aan media om dit niet te doen.

Vanuit een helikopter werd de dienst gefilmd. Deze beelden werden later alsnog uitgezonden. De beelden van een door de familie ingehuurd camerateam werden tot het begin van de dienst doorgegeven aan de grote televisiestations. Daarna werd de verbinding verbroken om de familie in alle rust afscheid te kunnen laten nemen van de King of Pop.

Randy Jackson zegt dat media het verzoek om niet in de buurt van de begraafplaats Forest Lawn te vliegen en te filmen naast zich neerlegden. "Veel media kozen ervoor om onze wensen te negeren. Ze gebruikten helikopters die niet alleen het besloten afscheid door de familie vastlegden, maar ook de dienst verstoorden."

Randy Jackson vraagt media om te stoppen met uitzenden van de ongevraagd gemaakte beelden en de opnamen ook in de toekomst niet meer te tonen.

Topfotografe bijna failliet

De Amerikaanse topfotografe Annie Leibovitz staat op het randje van faillissement. Als zij overmorgen geen 24 miljoen dollar (17 miljoen euro) betaald heeft aan financiële instelling Art Capital Group, raakt ze alle rechten over haar eigen foto’s kwijt. Dat meldde de Britse krant The Telegraph vandaag.

Leibovitz maakt al veertig jaar foto’s van beroemdheden. Ondanks dat zij met haar werk voor het blad Vanity Fair een geschat jaarinkomen heeft van twee miljoen dollar, heeft Leibovitz zich flink in de schulden gestoken. Door verschillende partijen werd zij het afgelopen jaar aangeklaagd omdat ze torenhoge rekeningen niet betaalde.

Als Leibovitz niet op tijd met het geld over de brug komt, mag Art Capital Group de rechten over de negatieven van het werk van Leibovitz verkopen.


Fotografe Annie Leibovitz bijna failliet  (foto: DAG)

Vrouw wil maar niet dood

De 37-jarige Ursula Silvester heeft ongetwijfeld negen levens. De Oostenrijkse heeft namelijk al tweemaal de dood in de ogen gekeken. Vier jaar geleden wist ze ternauwernood te genezen van leukemie, terwijl ze onlangs een val van vier kilometer overleefde.

Silvester heeft echt geluk gehad. Eind 2005 werd bij haar leukemie in een vergevorderd stadium ontdekt. Een lange marteling van chemokuren en een beenmergtransplantatie volgde. "Door een bloedvergiftiging was ik toen bijna overleden. Mijn longen werkten ineens niet meer, dus voor mij was het klaar. Ik zou sterven", vertelt de vrouw.

"Op het moment dat ik werd gereanimeerd, zag ik een schnitzel voor mij. Ik moest toen plotseling aan mijn hond denken, met wie ik graag in de bergen wandel. We stoppen dan geregeld bij een hut om schnitzel te eten. Dat zorgde ervoor dat ik weer ademde."

"Op dat moment besloot ik dat ik mijn leven niet meer wilde laten leiden. Ik wilde zelf in de aanval gaan. Daarom begon ik met parachutespringen."

Op zondag 25 juli van dit jaar sprong Silvester weer eens uit een vliegtuig. Met twintig parachutesprongen had ze al wat ervaring opgebouwd. Op een hoogte van drieduizend meter besloot ze haar helm op te zetten. Op een hoogte van vier kilometer is het zover, de afsprong.

"Na een vrije val van ongeveer een minuut besloot ik mijn parachute te openen. Na een minuut is men namelijk al zo'n drieduizend meter gedaald." Op een hoogte van twaalfhonder meter zoekt ze naar het handvat om de parachute te laten ontvouwen, maar kan deze niet vinden.

"Je wordt geleerd twee pogingen te doen, voor men naar de noodparachute grijpt." De grond komt steeds dichterbij, maar het lukt maar niet om de parachute te openen. "Toen ik bedacht dat de grond steeds dichterbij kwam, was het voorbij." Kort voor de val blijkt namelijk ook de noodparachute niet te werken. De vrouw krijgt een blackout en smakt op de grond.

"Ik ben dezelfde dag nog wakker geworden in het ziekenhuis." Wonder boven wonder bleek de Oostenrijkse slechts een paar botbreuken in haar enkel en jukbeenderen te hebben. "Ik had niet eens blauwe plekken", besluit de geluksvogel.

Nerd wordt geowned door Godzilla

Het is zondagavond.. Verveeld zullen de meesten van jullie rondzoeken op het internet naar vermaak als laatste poging om je weekend niet te laten aflopen in een anti-climax.

Na een eindeloos aantal keer f5 klikken zie je opeens een veelbelovende titel verschijnen bij het ietwat magere rijtje nieuwsberichten van vandaag. Zal dit dan hét bericht worden wat je avond weer goed maakt?

Nee, het is gewoon een droog filmpje over de frustraties van een Nerd. Wij als gamers kunnen af en toe wel een beetje leedvermaak gebruiken, zeker op een eenzame zondagavond. Gelukkig dat Fok! daarom ook af en toe volkomen zinloze, maar toch tamelijk vermakelijke filmpjes plaatst over Nerds en Godzilla's.

Enjoy:


Who cares? It's Sunday!

[SF] Uitslagen Estoril

Esteban Guerrieri heeft in Estoril voor Olympiacos de eerste race in de Superleague Formula gewonnen. De tweede werdstrijd in Portugal werd een prooi voor Alvaro Parente die namens FC Porto als eerste over de meet kwam. Sébastien Bourdais won de superfinale.

Race 1

Guerrieri kwam bij de start als beste weg voor Adrián Vallés en Antonio Pizzonia. Bij de pitstops viel de Argentijn terug tot achter dit duo, terwijl daarachter Yelmer Buurman juist oprukte. María de Villota speelde een negatieve hoofdrol in de race. Eerst spinde ze, waardoor Parente uitviel, terwijl ze later Valllés en Pizzonia ophield. Hierdoor kon Guerrieri laatstgenoemde passeren en de tweede plaats pakken. In de 27e ronde kon de Argentijn ook Vallés passeren en zo te winnen. Buurman werd knap vierde.

Race 2

In de tweede race startte Ho-Pin Tung van poleposition, mar hij viel bij de start al terug naar plaats vier achter onder meer Enrique Bernoldi. De Braziliaan maakte iets te laat zijn pitstop, waardoor hij terugviel tot achter Parente. Uiteindelijk wist ook Bourdais de Braziliaan in te halen, terwijl daarachter Buurman na een knappe inhaalrace vierde werd. Tung werd achtste en debutant Carlo van Dam eindigde op plaats tien.

Superfinale

De beste zes coureurs gerekend over beide races gingen door naar de superfinale. Buurman mocht als tweede beginnen achter Pizzonia, maar hij kwam klem te zitten, waardoor hij terugviel. De Braziliaan spinde, waardoor Bourdais en Guerrieri de leiding over kon nemen. Deze volgorde zou niet meer veranderen. Achter dit duo werd Vallés derde voor Buurman die patent lijkt te hebben op plaats vier.

Uitslag Estoril race 1

Pos. Rijder Team Tijd
1 E. Guerrieri Olympiacos 45:47.271
2 A. Valles Liverpool FC + 2.166
3 A. Pizzonia Corinthians + 3.010
4 Y. Buurman Anderlecht + 13.980
5 J. Martin Rangers FC + 18.200
6 G. Pantano AC Milan + 28.787
7 F. Perera AS Roma + 31.158
8 C. Dolby Tottenham Hotspur + 35.764
9 P. Petiz Sporting Clube de Portugal + 1:00.995
10 C. van Dam PSV Eindhoven + 1:21.104
11 S. Bourdais Sevilla FC + 1:22.390
12 N. Panciatici Olympique Lyonnais + 2:25.470
13 E. Bernoldi Flamengo + 1 ronde
14 M. de Villota Atletico de Madrid + 1 ronde
DNFK. Andersen FC Midtjylland + 2 ronden
DNFA. Parente FC Porto + 19 ronden
DNFH. Tung Galatasaray + 22 ronden

Uitslag Estoril race 2

Pos. Rijder Team Tijd
1 A. Parente FC Porto 46:07.422
2 S. Bourdais Sevilla FC + 1.065
3 E. Bernoldi Flamengo + 19.892
4 Y. Buurman Anderlecht + 20.373
5 A. Pizzonia Corinthians + 20.747
6 G. Pantano AC Milan + 28.774
7 H. Tung Galatasaray + 34.531
8 J. Martin Rangers FC + 35.266
9 A. Valles Liverpool FC + 38.677
10 C. van Dam PSV Eindhoven + 45.032
11 M. Wissel FC Basel + 1:00.641
12 F. Perera AS Roma + 1:35.981
13 M. de Villota Atletico de Madrid + 1 ronde
14 E. Guerrieri Olympiacos + 2 ronden
15 N. Panciatici Olympique Lyonnais + 2 ronden
16 K. Andersen FC Midtjylland + 24 ronden
17 P. Petiz Sporting Clube de Portugal + 27 ronden
18 C. Dolby Tottenham Hotspur + 27 ronden

Klassement na Estoril

Pos. Team Punten
1. Liverpool 282
2. Tottenham 224
3. Basel 223
4. Milan 212
5. Corinthians 211
6. Porto 203
7. Anderlecht 189
8. Olympiacos 178
9. Rangers 173
10. Flamengo 150
11. Roma 150
12. Madrid 142
13. FC Midtjylland 137
14. Sporting 136
15. Al-Ain 135
16. Galatasaray 133
17. Olympique Lyon 104
18. PSV 95
19. Sevilla 89

Teletekst blundert met dood Harry Mulisch

Vanochtend vroeg heerste er even opschudding in FOK! subforum theater, taal & kunst. Harry Mulisch zou namelijk zijn overleden. FOK!ker hmesker ontdekte het vanochtend vroeg op NOS Teletekst.

Op Teletekstpagina 431, subpagina 33, stond een beknopte necrologie te lezen. Zo zou Mulish een groot, maar controversieel schrijver zijn geweest. Nieuwssite Nu.nl nam het nieuws nogal snel over, maar wist eraan toe te voegen dat de schrijver 79 jaar is geworden.

Aangezien Harry Mulisch nog steeds onder de levenden is, wordt vermoed dat men ervan uitgaat dat Mulisch niet lang meer te leven heeft en de necrologie alvast heeft klaargezet. Deze is waarschijnlijk per ongeluk toch op teletekst verschenen. Teletekst heeft de fout inmiddels hersteld, en het bericht van de dienst verwijderd.

Teletekstfaal
 Teletekst faalt met dood Mulisch.
Klik op het plaatje voor een iets beter leesbare versie

[US Open] Winst voor Nadal en S. Williams

Rafael Nadal heeft zich geplaatst voor de vierde ronde van de US Open. De Spanjaard versloeg zijn landgenoot Nicolas Almargo in drie sets. Bij de vrouwen gaat Serena Williams door naar de kwartfinale, zij won van Daniela Hantuchova.

Williams, als tweede geplaatst, kende weinig moeite met de Slowaakse. Hantuchova kon maar twee games pakken en creëerde geen één breekpunt op de service van de Amerikaanse, die zelf vijf keer door de service van haar tegenstandster ging en won met 6-2 en 6-0. In de volgende ronde treft Williams de winnares van de partij tussen Vera Zvonareva (7) en Flavia Pennetta (10).

Nadal en Almargo maakten er een boeiende strijd van in hun partij in het Arthur Ashe Stadium. Almargo kwam in de eerste twee sets telkens breaks voor, maar elke keer had Nadal direct een antwoord. Aan het eind van de eerste twee sets brak Nadal op het juiste moment door de service van de als 32e geplaatste Almargo. Na de tweede set ondergingen beide spelers een blessurebehandeling, maar konden nog wel verder spelen. Nadal kwam daarna niet meer in de problemen en had aan één vroege break genoeg om de partij te beslissen. Het werd uiteindelijk 7-5, 6-4 en 6-4.

Som mist NR op 800 meter

Bram Som is vierde geworden op de 800 meter tijdens de grand prix meeting in Rieti. Hij moest enkel de podiumklanten van het afgelopen WK atletiek in Berlijn voor zich laten. Met 1.43,59 liep Som net geen Nederlands record.

Het record is momenteel al in handen van Som, die in augustus 2006 1.43,45 liep. In Rieti ging de winst naar de Keniaan Lekuta Rushida, die 1.42,01 liep. De nummer twee van het WK versloeg zijn landgenoot Alfred Kirwa Yego en de Zuid-Afrikaan Mbulaeni Mulaudzi.

Vis met mensentanden verbaast wetenschap

Een Russische visser heeft misschien wel de missende schakel in de evolutietheorie gevonden en hiermee de bijbel definitief tot sprookjesboek gemaakt. De man heeft namelijk een vis gevangen met mensentanden. Wetenschappers zijn verbijsterd en hebben er geen verklaring voor.

De vis werd onlangs gevonden in een meer in het Oeralgebergte. De visser ontdekte het vinnige beestje in een net dat in het riet was blijven steken. De meeste vissen waren dood, maar deze ene bleek nog in leven. En wat voor een, deze vis had grote, witte tanden als van een volwassen man.

De visser, helemaal in shock, legde de vis op de oever en liep weg. Toen hij even later terugkwam, bleek de vis het loodje te hebben gelegd. De man bedekte de vis met een dikke laag zout om deze te conserveren. Even later liet hij zijn vondst aan een paar wetenschappers zien, maar zij konden geen verklaring voor het gebit geven.

Aanvankelijk dacht men dat ze hier te maken hadden met een zuigkarper van het geslacht Ictiobus. Deze vissoort werd in de jaren tachtig vastgesteld en vindt zijn oorsprong in het Oeralgebergte. Alleen zijn de tanden onverklaarbaar en niet passend bij deze vis.

Een soortgelijk geval vond drie jaar geleden plaats in het Texaanse Lubbock. Ook deze vis had sterke, menselijke tanden. Ondanks de vele theorieën, zo zou het een onbekende piranhasoort zijn, kon de herkomst van de vis nooit duidelijk worden vastgesteld.

Voor een foto van de bijzondere vis, klik hier

[Vuelta] Rabo-kamp tevreden

Vandaag reed Robert Gesink iets dichter naar de kop van het klassement. De Raborenner reed weg in de slotklim van diverse favorieten en staat nu vijfde in het klassement, Cadel Evens heeft nog 29 secondes voorsprong op de Nederlander.

Aan de finish toonde Gesink zich verheugd met zijn eigen koers: “Ik moest even een klein gaatje laten toen Basso aanviel, maar kon snel weer aanpikken. Ik verwachtte in de slotkilometers nog een aanval van Valverde. Omdat ik me goed voelde en hem voor wilde zijn, ben ik zelf er vandoor gegaan”.

Ook ploegleider Erik Breukink was tevreden na afloop van de etappe. ”Hij heeft voldoende overzicht en ook al voldoende ervaring om de juiste keuzes te maken. Ze zullen hem nu niet meer zomaar laten gaan, maar voor de moraal is dit heel erg goed.”

Badoer: "Media wilden me weg hebben"

Luca Badoer zegt dat negatieve persuitlatingen ervoor gezorgd hebben dat Ferrari een andere rijder als vervanger voor de gewonde Felipe Massa heeft gekozen. Italiaan Giancarlo Fisichella gaat het seizoen voor de rode renstal afmaken.

Badoer kwam als testcoureur in de wagen te zitten nadat Michael Schumacher bekend maakte dat hij vanwege nekproblemen niet meer het stoeltje van Massa over kon nemen. Massa raakte gewond door een rondvliegende veer die van de Brawn GP-wagen van Rubens Barrichello afkwam in de kwalificatie voor de Grand Prix van Hongarije.

Badoer zette uiterst slechte resultaten neer in de twee races die hij reed, de GP van Europa en in België. De 38-jarige Italiaan finishte beide keren helemaal achteraan. Dat had een storm van kritiek van de media tot gevolg, en Badoer denkt dat Ferrari hem nog en kans had willen geven als al die negatieve berichtgeving er niet geweest was.

"zij die schrijven snappen niet hoeveel schade ze kunnen veroorzaken", werd opgetekend uit de mond van Badoer door Gazzetta Sportiva. "De media speelden een fundamentele rol in de beslissing om mij te vervangen." De voormalig testcoureur is ervan overtuigd dat zijn prestaties zouden verbeteren als hij meer tijd had gekregen en dat hij nog altijd trots is op zijn tijd als coureur voor de Italiaanse renstal. "Ik heb mijn droom gerealiseerd en ik kan altijd vertellen aan mijn kinderen dat ik twee races heb gereden voor Ferrari. Maranello had vertrouwen in me. Ik heb slechts van één ding spijt: vanaf de derde Grand Prix zou ik beter gepresteerd hebben."

"Er was geen overeenkomst over hoeveel races ik zou doen. Ik dacht dat ik de tijd zou krijgen om te verbeteren. En die regels die een reserverijder verbieden om te testen maken een slachtoffer van hem - dat kan alleen in de Formule 1." Badoer gaf toe dat Fisichella, die naar Ferrari kwam direct nadat hij tweede werd in een Force India in Spa-Franchorchamps, waarschijnlijk veel beter zou rijden dan hijzelf. "Giancarlo is een snelle coureur", zei Badoer, "ik ben blij voor hem en hij heeft zijn droom bereikt om voor Ferrari te rijden. Hij zal het beter doen dan ik omdat hij al jaren in de F1 rijdt en hij kent de wagens van 2009 goed."

Badoer voorziet nog wel een klein obstakel voor Fisichella: "Hij zal moeten leren om KERS te gebruiken, maar dat is maar een klein dingetje. Hij zal weldra voor resultaten kunnen gaan, anders zou het vervangen van mij zinloos zijn geweest." Ferrari heeft ook bekend gemaakt dat Fisichella de reserverijder zal zijn in 2010, maar Badoer verwacht dat er ook voor hem een plekje is om voor Ferrari te testen. "Mijn intentie is te blijven. Ik ben klaar met racen maar mijn relatie met Ferrari blijft bestaan."

[EK vrouwen] Uitslag Engeland - Nederland

Nederland is er in Finland niet in geslaagd de finale te bereiken van het EK voor vrouwen. Engeland was na een verlenging met 2-1 te sterk.

Nederland begon goed aan de wedstrijd en de Engelse vrouwen waren nauwelijks in staat om kansen te creëren. Kelly Smith, aanvalster van de Boston Breakers, zorgde pas in de slotfase van de eerste helft voor het eerste gevaar. Haar schot van dichtbij werd geblokt door een tegenstander.

Een kwartier na de pauze was het echter wel raak voor Smith. Haar openingstreffer stond pas twee minuten op het scorebord, toen Oranje alweer gelijkmaakte. Marlous Pieëte, speelster van FC Twente, tekende voor de 1-1.

Lange tijd bleef die score op het bord staan, en ook de verlenging leek geen winnaar op te leveren. In de eerste verlenging leek Engeland te scoren, maar de bal stuiterde via de onderkant van de lat uit het doel in de handen van de Nederlandse keepster Geurts. Met de penaltyserie in zicht ging het echter toch nog mis. Everton-speelster Jill Scott maakte na 116 minuten voetballen een einde aan het EK-avontuur van het vrouwenteam van Vera Pauw.


Engeland - Nederland 2-1 (n.v.)
61’ K. Smith 1-0
64’ Pieëte 1-1
116’ J. Scott 2-1

Toeschouwers: 4.621
Scheidsrechter: Gaal (Hon)
Stadion: Ratinan Stadion, Tampere
Gele kaart: Stoney (Engeland)

Opstellingen

Engeland: Brown, Stoney, Johnson, Asante, A.Scott, Williams, K.Smith, Chapman, Clarke (J.Scott/91), Aluko (Sanderson/70), S.Smith (Carney/46)

Nederland: Geurts, Bito (De Boer/117), Meulen, Koster, Hogewoning, Melis, Griffioen, Smit, Hoogendijk, Pieëte (v.d.Ven/87), Stevens (v.d. Sanden/120+1)

Wetenschap bewijst, borsten blikvanger #1

Vrouwen klagen al decennialang dat hun gezicht het laatste is waar een man oog voor heeft. Een wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat die klacht zeker gegrond is.

Volgens het onderzoek kijkt een kleine helft van de mannen, 47 procent, als eerste naar de boezem van een vrouw. Op de tweede plek van de eerste blikvangers staan de heupen en de taille, hier kijkt een derde van de mannen als eerste naar. Nog geen twintig procent kijkt als eerste naar het gelaat van de vrouw.

Niet alleen wordt als eerste naar de borsten gekeken, de ogen van de man blijven ook het langst op borsthoogte hangen. Geen enkel lichaamsdeel weet de aandacht van een man zo lang vast te houden.

Men denkt dat dit gedrag ons door de evolutie is ingegeven. Vrouwen met grote tieten en smalle tailles zouden namelijk vruchtbaarder zijn. Volgens de wetenschappers is er echter een simpelere verklaring te bedenken. "Het staren naar borsten is namelijk buitengewoon plezierig, ongeacht de grootte", zo vinden de wetenschappers.

Het onderzoek is uitgevoerd door wetenschappers van de Universiteit van Wellington in Nieuw-Zeeland. De slachtoffers kregen zes foto's van dezelfde vrouw te zien, waarbij de borst- en heupomvang digitaal was vergroot of verkleind. Met behulp van spiegels en camera's namen de onderzoekers vervolgens op waar men het eerst naar keek, hoe vaak en hoe lang ernaar werd gekeken.  

"Tachtig procent van de eerste blikken waren gericht op de borsten en het middenrif. Men besteedde steeds meer tijd met kijken naar de borsten en ook werd er beduidend meer naar borsten gekeken dan andere gebieden", luidt de uitkomst van het onderzoek. Tevens is uit het onderzoek naar voren gekomen dat mannen in 0,2 seconden kijkt naar de onderdelen van het zandloperfiguur. De onderzoekers hebben ook ontdekt dat weinig blikken waren gericht op de armen, onderbenen en voeten.


Die vrouwen doen het er ook gewoon om

Rooney ontkent beschuldigingen van schwalbe

Wayne Rooney ontkent dat hij zaterdagavond in het vriendschappelijke duel tegen Slovenië een strafschop probeerde te versieren. Verschillende tegenstanders beweerden dat de aanvaller van Manchester United te makkelijk naar de grond ging.

Volgens Rooney was er echter wel degelijk contact met de Sloveen Bostjan Cesar. De arbiter gaf in elk geval een strafschop, die door Frank Lampard werd benut. The Three Lions wonnen de wedstrijd met 2-1.

Teamgenoot Steven Gerrard reageerde tegenover Sky Sports op de beschuldigingen. "Ik heb hem meteen gevraagd of er contact was, en hij zei dat hij aan zijn shirt werd getrokken," aldus de sterspeler van Liverpool.

"Ik kon het zelf niet goed zien, want ik gaf de pass. Maar Wayne zei dat er wel degelijk contact was." Komende woensdag speelt Engeland op Wembley tegen Kroatië. De ploeg van coach Fabio Capello heeft aan een remise voldoende om zich te plaatsen voor het WK.

Bekijk hier het duel tussen Rooney en Cesar, en oordeel zelf.

[EK vrouwen] Uitslag Engeland - Nederland

Nederland is er in Finland niet in geslaagd de finale te bereiken van het EK voor vrouwen. Engeland was na een verlenging met 2-1 te sterk.

Nederland begon goed aan de wedstrijd en de Engelse vrouwen waren nauwelijks in staat om kansen te creëren. Kelly Smith, aanvalster van de Boston Breakers, zorgde pas in de slotfase van de eerste helft voor het eerste gevaar. Haar schot van dichtbij werd geblokt door een tegenstander.

Een kwartier na de pauze was het echter wel raak voor Smith. Haar openingstreffer stond pas twee minuten op het scorebord, toen Oranje alweer gelijkmaakte. Marlous Pieëte, speelster van FC Twente, tekende voor de 1-1.

Lange tijd bleef die score op het bord staan, en ook de verlenging leek geen winnaar op te leveren. In de eerste verlenging leek Engeland te scoren, maar de bal stuiterde via de onderkant van de lat uit het doel in de handen van de Nederlandse keepster Geurts. Met de penaltyserie in zicht ging het echter toch nog mis. Everton-speelster Jill Scott maakte na 116 minuten voetballen een einde aan het EK-avontuur van het vrouwenteam van Vera Pauw.



Engeland - Nederland 2-1 (n.v.)
61’ K. Smith 1-0
64’ Pieëte 1-1
116’ J. Scott 2-1

Toeschouwers: 4.621
Scheidsrechter: Gaal (Hon)
Stadion: Ratinan Stadion, Tampere
Gele kaart: Stoney (Engeland)

Opstellingen

Engeland: Brown, Stoney, Johnson, Asante, A.Scott, Williams, K.Smith, Chapman, Clarke (J.Scott/91), Aluko (Sanderson/70), S.Smith (Carney/46)

Nederland: Geurts, Bito (De Boer/117), Meulen, Koster, Hogewoning, Melis, Griffioen, Smit, Hoogendijk, Pieëte (v.d.Ven/87), Stevens (v.d. Sanden/120+1)

Kapitein van gezonken boot aangehouden

De kapitein die gisteren de gezonken rondvaartboot  bestuurde, is vandaag opgepakt. De 23-jarige eigenaar van de boot werd ook gearresteerd. Mogelijk was de boot ten tijde van de ramp overbelast, de boot is geschikt voor ongeveer veertig passagiers terwijl er gisteren zestig passagiers aan boord waren. Overlevenden zeggen dat er onvoldoende reddingsvesten aan boord waren.

De boot kapseisde gisteren op het Meer van Ohrid in Macedonië waarbij vijftien passagiers om het leven waren gekomen. Een groot deel van de slachtoffers waren toeristen uit Plovdiv in Bulgarije. Daar werd vandaag een herdenkingsdienst gehouden. Een aartsbisschop sprak tijdens de herdenkingsdienst en zei dat het een "straf van God" is. Hij was vorige maand ook al verontwaardigd over het optreden van Madonna in Bulgarije.

Geen zin

Ik zag ze wekelijks, Daan en Claudia. Beide tieners met tijd teveel, beide zoekend naar gemeenschapszin. Een opgeschoten jongeman met witblond haar in een nineties-bloempotkapsel en een voorliefde voor Aussies. Elke week weer zag ik er tegenop. Maar moeder zei dan: ga nou toch maar, dan doe je ook eens wat. Je zit altijd maar te computeren. Ik ging meestal wel, dat moet ik mezelf nageven. Al zat ik liever te computeren.

[WTCC] Larini bestraft voor botsing met Van Lagen

Nicola Larini heeft na afloop van de WTCC-races op Oschersleben alsnog een straf gekregen voor het van de baan rijden van Jaap van Lagen.

In de allerlaatste bocht van de eerste race op Oschersleben reed Jaap van Lagen met zijn Lada Priora op een historische vierde plek. In de laatste bocht voor de finish werd de Nederlander echter door Chevrolet-coureur Nicola Larini van de baan gereden en kwam uiteindelijk als elfde over de streep heen.

Nadat de wedstrijdleiding de beelden had bestudeerd hebben ze besloten Larini een tijdstraf van dertig seconden op te leggen. Hierdoor zakt hij naar de zestiende plek in de klassering. Door de straf schuift Augusto Farfus een plekje op en is hij Gabriele Tarquini tot op een punt genaderd in het kampioenschap. Verder wordt Larini bij de komende drie evenementen op de startgrid tien plaatsen teruggezet.

Ribéry twijfelgeval voor kwalificatieduel Servië

Blessureleed blijft Franck Ribéry maar achtervolgen. Door een knieblessure miste hij de eerste competitiewedstrijden van Bayern München, daarna had hij last van zijn bovenbeen en zondag bleek de Fransman te kampen met kuitklachten.

Doordat Ribéry opnieuw een kwetsuur heeft opgelopen is hij een twijfelgeval voor de cruciale WK-kwalificatiewedstrijd tegen Servië aanstaande woensdag.

De Fransman liep de blessure zaterdag op tijdens de kwalificatiewedstrijd tegen Roemenië. Er is bondscoach Raymond Domenech veel aan gelegen de ster van Bayern woensdag in Servië tot zijn beschikking te hebben.

Alleen met een overwinning op Servië maken de Fransen nog kans op de eerste plaats in de groep, wat directe plaatsing voor WK betekent.

Opnieuw Nederlandse dode in Uruzgan

Onder de Nederlandse militairen in de Afghaanse provincie Uruzgan is opnieuw een dode gevallen. Commandant der Strijdkrachten Peter van Uhm maakte dat vanavond in Den Haag bekend.

Het slachtoffer is de 26-jarige korporaal Kevin van de Rijdt van het korps commandotroepen uit Roosendaal. Hij sneuvelde vandaag rond 11.00 uur lokale tijd bij een vuurgevecht.

Hij is de twintigste Nederlandse dode sinds het begin van de missie in Afghanistan in 2006.

Ojo blijft PSV trouw

De achttienjarige Funso Ojo blijft PSV ook de komende jaren trouw. De talentvolle middenvelder heeft besloten in te gaan op een aanbieding van de Eindhovenaren en blijft voorlopig actief bij de Brabantse club.

Het Belgisch talent kreeg maanden geleden al een verbeterd contract voorgelegd door PSV, maar Ojo wilde eerst afwachten wat de nieuwe trainer Fred Rutten van hem vond.

Tegenover De Telegraaf liet zijn zaakwaarnemer, Karel van Burik, weten dat de speler zich goed voelt bij Rutten. "We denken daarom dat een nieuw contract bij PSV het beste voor zijn loopbaan is. Volgende week zal er wel wat meer duidelijk worden over de looptijd en dat soort zaken."

PSV heeft Ojo een voorstel gedaan voor de komende vijf seizoenen. De Eindhovenaren willen daarmee voorkomen dat de Belg in de komende jaren naar een andere club verkast. Ojo had zich de laatste tijd al in de kijker gespeeld bij FC Twente en enkele buitenlandse clubs.

Oranje Zwart wint ABN AMRO Cup

Oranje Zwart heeft de ABN Amro Cup gewonnen. In eigen huis versloegen de Eindhovenaren in de finale Bloemendaal met 6-1. Bloemendaal trad aan zonder zijn internationals. Aan het toernooi deden tien Rabo Hoofdklasseclubs en twee Belgische ploegen mee.

"We hebben gewonnen, dat is prima", zei Oranje Zwart-coach Roger van Gent genuanceerd. "Verdedigend ben ik tevreden, maar onze opbouw kan beter en we hadden veel kansen nodig om de wedstrijd te beslissen." In de laatste tien minuten scoorde het team van Van Gent vier keer.

Maar wat zegt de winst in dit voorbereidingstoernooi eigenlijk. "Vorig jaar speelden we ook dit toernooi, maar toen was de bezetting een stuk sterker. Veel teams hebben hun internationals thuisgelaten. Door de vele afwezigen is het niveau van het toernooi genivelleerd. En dat is jammer. Bij ons was iedereen aanwezig. Blijkbaar zijn wij daarin professioneler dan de rest. Ik vind dat je een verantwoordelijkheid hebt naar de sponsor. Die komt niet iedereen hier na."

"Ik durf niet te zeggen dat wij nu de beste zijn van de Hoofdklasse. De andere teams heb ik, omdat ze zoveel mensen misten, nog niet kunnen beoordelen. We zijn wel de meest complete team van Nederland."

De complete uiteindelijke stand van de tweede ABN AMRO Cup:

1. Oranje Zwart
2. Bloemendaal
3. Laren
4. Pinoké
5. Tilburg
6. Hurley
7. Dragons (België)
8. Amsterdam
9. SCHC
10. HGC
11. Rotterdam
12. Leuven (België)

Vos winnares Holland Ladies Tour

Marianne Vos is de winnares geworden van de Holland Ladies Tour. In de laatste etappe reed ze Kirsten Wild uit de leidertrui, die eerder al drie etappes op haar naam had geschreven. De ritzege in de laatste etappe was voor de Zweedse Emma Johansson.

Vos stond voor de laatste etappe nog tweede achter Wild. De laatste etappe was sprintster Wild echter te machtig, de finish lag op de Cauberg, en verloor zodoende de trui aan Vos, die in de slotmeters Johansson voorbij zag glippen. Vos: "Ik ben op de Cauberg volle bak gegaan met Johansson in mijn wiel, die was voor het klassement niet meer van belang. Ze ging me in de slotmeters voorbij, maar mij ging het om de eindzege."

Eindstand Holland Ladies Tour:

#RennerNat.Tijd
1.Marianne VosNED15.13:00
2.Kirsten WildNED+0.16
3.Ina-Yoko TeutenbergDUI+0.40
4.Emma JohanssonZWE+0.51
5.Loes GunnewijkNED+1.01

Duivelse broertjes misbruiken kinderen

Twee broertjes van tien en elf jaar uit het Britse Doncaster, hebben twee andere jongens seksueel misbruikt voor vier pond en een mobiele telefoon.

De jongens die door hun vader getraind werden om te vechten als 'pitbulls', hadden twee andere jongens, negen en elf jaar oud, naar een bos gelokt. Daar hebben ze de slachtoffers vervolgens twee uur geslagen met bakstenen en stokken en hebben ze hen met sigaretten brandwonden toegebracht. 

Hierna moesten de slachtoffers elkaar uitkleden en seks met elkaar hebben. De jongste werd gedwongen te roken en brandnetels te eten, waarna ze stampten op zijn gezicht en genitaliën.

Toen de 9-jarige na nog meer martelingen wegrende om hulp te halen, hebben de duivelse broertjes een wasbak op het hoofd van zijn vriend gegooid. De daders renden weg met 4 pond en een mobiele telefoon als buit.

Na meerdere operaties hebben de twee slachtoffers het voorval overleefd. De daders werden gearresteerd en zijn inmiddels veroordeeld voor hun misdaden die ze hebben toegegeven. Tijdens de rechtszaak, waarbij de oudste dader regelmatig gaapte, blonken de (verslaafde) ouders van de daders uit door afwezigheid.

 

Met dank aan lijpeeijpe2 voor de deels herschreven submit!

Rolstoel lamme man afgepakt wegens roken wiet

In Canada is commotie ontstaan rond een MS-patiënt. De verlamde man is nu al een week aan bed gekluisterd omdat zijn rolstoel is geconfisqueerd. De man, Nyle Nagy, werd namelijk betrapt op het roken van marihuana.

De verlamde man slijt zijn dagen in een verzorgingstehuis in West Kelowna in de provincie British Columbia. Dankzij zijn rolstoel kan Nagy er nog eens opuit trekken. Nu niet meer, want de directie van het verzorgingstehuis heeft voor straf zijn rolstoel afgepakt.

Nagy gebruikt namelijk marihuana om de pijn wat te verzachten. Hij heeft zelfs een pasje om aan te tonen dat hij een vergunning heeft om te blowen. De directrice, Adrie Vaughan wil hier echter niets van weten. Zij gelooft niet in de helende werking van hennepplantjes, en vergelijkt wiet zelfs met cocaïne.

Voor straf mag Nagy zijn rolstoel een week lang niet gebruiken. Hij is dus aan bed gekluisterd, en vult zijn dagen nu met tv kijken. Vaughan verdedigt zich door te melden dat het gebruik van marihuana in Canada nu eenmaal illegaal is.


De kwestie houdt de gemoederen in Canada flink bezig

Uitslagen zondaghoofdklasse

Vandaag stond de eerste speeldag in de zondaghoofdklasse op het programma. Hieronder de uitslagen.

Uitslagen hoofdklasse A:

ThuisUitUitslagen
Elinkwijk Haaglandia / Sir Winston 4-1
SC Feyenoord ADO '20 0-2
HBS VVSB 1-1
Hollandia FC Chabab 2-0
FC Omniworld Argon 0-0
TONEGIDO FC Hilversum 3-2
Westlandia AFC 0-4

Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. AFC134-0
2. Elinkwijk134-1
3. ADO '20132-0
4. Hollandia132-0
5. TONEGIDO133-2
6. HSB111-1
7. VVSB111-1
8. Argon110-0
9. FC Omniworld110-0
10. FC Hilversum102-3
11. FC Chabab100-2
12. SC Feyenoord100-2
13. Haaglandia / Sir Winston101-4
14. Westlandia100-4

Uitslagen hoofdklasse B:

ThuisUitUitslagen
Baronie EVV 3-1
Dijkse Boys UDI '19 / Beter Bed 2-0
JVC Cuijk OSS '20 4-3
sv Meerssen UNA 1-0
Papendrecht DESK 2-4
Schijndel / VITAM Gemert 1-0
Venray OJC Rosmalen 1-0

Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. DESK134-2
2. Baronie133-1
3. Dijkse Boys132-0
4. JVC Cuijk134-3
5. sv Meerssen131-0
6. Schijndel / VITAM131-0
7. Venray131-0
8. OSS '20103-4
9. Gemert100-1
10. OJC Rosmalen100-1
11. UNA100-1
12. Papendrecht102-4
13. EVV101-3
14. UDI '19 / Beter Bed100-2

Uitslagen hoofdklasse C:

ThuisUitUitslagen
Alcides De Treffers 1-1
Be Quick 1887 Quick '20 1-3
Achilles '29 Sneek Wit-Zwart 4-0
HSC '21 / Carparc Nieuw Buinen 1-1
SC Joure Juliana '31 0-3
ROHDA Raalte FC Lienden 0-1
WKE sv Babberich 4-1

Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. Achilles '29134-0
2. WKE134-1
3. Juliana '31133-0
4. Quick '20133-1
5. FC Lienden131-0
6. Alcides111-1
7. HSC '21 / Carparc111-1
8. Nieuw Buinen111-1
9. De Treffers111-1
10. ROHDA Raalte100-1
11. Be Quick 1887101-3
12. sv Babberich101-4
13. SC Joure100-3
14. Sneek Wit-Zwart100-4

Nederlands succes op Belgian International

Yao Jie heeft haar favorietenrol bij het badminton in Mechelen waargemaakt. Ze won in de finale van Misaki Matsumoto. Ook in de mannendubbel behaalden Ruud Bosch en Koen Ridder de eindzege.

Yao Jie, als nummer twee geplaatst, won in de finale van de Yonex Belgian International met 21-14, 14-21 en 21-16 van Matsutomo uit Japan. In de eerste game ging het volledig gelijk op tot 14-14. Maar op dat moment vond Yao Jie het welletjes. Met een vlekkeloze serie van zeven punten pakte ze de eerste game met 21-14.

In de tweede game liep het minder goed bij Yao Jie, het werd 14-21. Aanvankelijk leek ook de derde game de Japanse kant op te gaan. Bij een 6-10 achterstand begon het er enigszins somber uit te zien voor Yao Jie. Maar de Amersfoort-speelster had nog veel over. Met maar liefst acht punten op rij legde Yao Jie de basis voor de 21-16 winst. Hiermee behaalde ze haar eerste eindzege van dit seizoen. In oktober verdedigt ze in Almere haar Yonex Dutch Open-titel.

Na een vooral zeer spannende eerste game hebben Bosch en Ridder de eindzege behaald in het mannendubbel tijdens de Yonex Belgian International. Het duo, lid van de Haarlemse landskampioen Duinwijck, versloeg in de eindstrijd de Engelsen Marcus Ellis/Peter Mills met 30-28 en 21-12.

In de eerste game moesten de als eerste geplaatste Nederlanders zes gamepoints wegwerken. Maar na de eerste winst was ook direct de tegenstand van de Engelsen gebroken.

Alonso: "Die dag zal ik nooit meer vergeten"

Fernando Alonso heeft zaterdag onder luid applaus een demo gegeven in zijn geboorteplaats Oviedo. Er waren ongeveer 150.000 toeschouwers die de Spanjaard door de straten van Oviedo zagen scheuren.

Alonso heeft snelheden van boven de 260 kilometer per uur gehaald op een speciaal uitgestippelde route van 1,8 kilometer dwars door de straten van Oviedo. De Spanjaard reed onder andere in de Renault Formule 1-bolide van 2008, de Renault R28, en in een kart.

"Je zou nooit hebben gedacht dat je hier later met een Formule 1-auto door de straten zou kunnen rijden. Toch is die dag voor mij gekomen, en die zal ik nooit meer vergeten", vertelde Alonso.

Aan het einde van de demo is er ook nog een straat vernoemd naar de tweevoudig wereldkampioen Formule 1.

[Vuelta] Gesink derde in eerste bergrit

De eerste bergrit in de Vuelta a España is gewonnen door Damiano Cunego. Robert Gesink werd derde en pakte wat secondes op de favorieten. Cadel Evans mag morgen in de leiderstrui van start.

De etappe van vandaag ging over 204 kilometer van Alzira naar de berg Aitana, van de buitencategorie. Tussen begin- en eindpunt van de etappe lagen zeven bergen van de tweede en derde categorie. Al vroeg in de etappe ontsnapte een groep van zes renners, waaronder twee Nederlanders. Pieter Weening van de Rabobank en Johnny Hoogerland van Vacansoleil hadden gezelschap van Daniel Moncoutie (Cofidis), Sébastien Hinault (AG2R), William Bonnet (Bouygues Telecom) en Paul Voss (Milram).

Achter de kopgroep deed het peloton het aanvankelijk rustig aan, totdat Alejandro Valverde (Caisse d'Epargne) zijn mannen op kop zette. Daarna liep de voorsprong snel terug, en toen de beklimming van de laatste berg begon ontsnapte Hoogerland. Aanvankelijk had hij gezelschap van Hinault, maar die kon al snel niet meer volgen. Daarna kwam Moncoutié opzetten, en de twee bleven lang bij elkaar. Uiteindelijk kon de Nederlander niet meer volgen en ging de Fransman alleen verder.

Het peloton werd ondertussen flink uitgedund, en bestond op de flanken van de Aitana nog uit een man of twintig. Vlak onder de top ontsnapte Damiano Cunego (Lampre) en hij sloeg snel een flink gat. Op minder dan een kilometer voor de finish ging de Italiaan aan Moncoutié voorbij en hij kwam alleen boven. Robert Gesink was ondertussen uit het peloton ontsnapt, en hij kwam als derde boven, net na Moncoutié. Hij pakte hiermee acht seconden op favorieten als Evans en Valverde.

In het algemeen klassement neemt Cadel Evans de leiderstrui over van Fabian Cancellara, die minuten verloor in deze eerste bergetappe. Robert Gesink staat nu vijfde op 29 seconden van Evans.

Uitslag achtste etappe

#NaamTeamLandTijd
1Damiano CunegoLampreItalië6:04.54
2David MoncoutiéCofidisFrankrijk+0.33
3Robert GesinkRabobankNederland+0.36
4Cadel EvansSilence-LottoAustralië+0.44
5Alejandro ValverdeCaisse d'EpargneSpanje+0.44
6Samuel SanchezEuskaltelSpanje+0.44
7Tadej ValjavecAG2RSlovenië+0.50
8Ivan BassoLiquigasItalië+0.50
9Ezequiel MosqueraXacobeoSpanje+0.50
10Joaquim RodriguezCaisse d'EpargneSpanje+0.50

Klassement na achtste etappe

#NaamTeamLandTijd
1Cadel EvansSilence-LottoAustralië31:05.02
2Alejandro ValverdeCaisse d'EpargneSpanje+0.02
3Samuel SanchezEuskaltelSpanje+0.08
4Tom DanielsonGarminVerenigde Staten+0.13
5Robert GesinkRabobankNederland+0.29
6Ivan BassoLiquigasItalië+0.46
7Damiano CunegoLampreItalië+1.26
8Haimar ZubeldiaAstanaSpanje+1.37
9Ezequiel MosqueraXacobeoSpanje+1.46
10Juan José CoboFujiSpanje+2.03

Langeveld wint GP Jef Scherens

Sebastian Langeveld heeft in het Belgische Leuven de GP Jef Scherens gewonnen. De Rabobank-renner won in de sprint van de Belgen Stijn Vandenbergh en Frédéric Amorison. Langeveld was de vierde Nederlander die de koers won in de afgelopen vijf jaar.

Langeveld was samen met zijn ploeggenoot Nick Nuyens, Greg van Avermael en Fabian Wegmann al vroeg in de aanval gegaan. Op tien kilometer van het eind werden ze bijgehaald door zeven andere renners. In de laatste vijf kilometer reden daarvan vijf man weg, met weer Langeveld en Nuyens erbij. Ze werden vergezeld door Vandenbergh, Amorison en Sylvain Chavanel. Nuyens reed zich helemaal leeg voor zijn ploeggenoot, die het in de sprint afmaakte. Langeveld is de opvolger van Wouter Mol, die vorig jaar de koers won.

Uitslag (183km):

Pos.RennerPloegTijd
1.Sebastian LangeveldRabobank4.16,35
2.Stijn VandenberghKatyushaz.t.
3.Frédéric AmorisonLandbouwkredietz.t.
4.Sylvain ChavanelQuick Step+0.04
5.Nick NuyensRabobank+0.12
6.Greg van AvermaetSilence+0.18
7.Maxime VantommeKatyushaz.t.
8.Gerben LowikVacansoleilz.t.
9.Fabian WegmannMilramz.t.
10.Bert de WaeleLandbouwkredietz.t.

Porsche 911 wint race van Boeing 747

In Singapore heeft gisteren een opmerkelijk racewedstrijdje plaatsgevonden. Een Porsche 911 heeft een Boeing 747 eruit weten te trekken. Over een afstand van zeventienhonderd meter bleek de Porsche de snelste.

De race vond plaats op vliegveld Changi Airport van Singapore ter promotie van de Grand Prix die daar eind deze maand plaatsvindt. De Porsche 911 GT3 Carrera Cup ging als eerste over de streep, nog geen fractie van een seconde eerder dan de Jumbojet. De 747 was echter iets eerder gestart.


Een gevecht tussen twee supermachines

Ecclestone: "De toegangsprijzen gaan dalen"

Bernie Ecclestone is er van overtuigd dat de toegangsprijzen voor circuits de komende jaren zullen dalen. Al jaren is er veel kritiek op de prijzen die Ecclestone aan circuiteigenaren vraagt om een Grand Prix te mogen organiseren, maar dat heeft volgens hem alleen maar te maken met de torenhoge budgetten van de teams.

De Formule 1-teams krijgen jaarlijks een flinke smak geld van het Formula One Management (FOM), dat de commerciële zaken van de sport beheert. Omdat in het kader van de kostenbesparing in de aankomende seizoenen de budgetten van teams zullen zakken, verwacht Ecclestone dat de toegangskaarten ook goedkoper zullen worden.

"Wanneer de teams minder uitgeven, hoeven wij niet zoveel geld voor ze te verdienen en om die reden kunnen we de organisatoren van races minder geld vragen, waardoor de prijzen van de kaartjes omlaag kunnen. Wat ons betreft gebeurt dat zo snel mogelijk", vertelde Ecclestone in een interview met het Engelse tijdschrift F1 Racing.

[MotoGP] Pedrosa: "Ik had nog mazzel"

In de uitloopronde gaf Dani Pedrosa’s Honda de geest. Pedrosa had zeven ronden lang de race geleid, maar wist vanaf ronde veertien dat hij tevreden zou moeten zijn met een derde plaats achter het Yamaha-duo Rossi-Lorenzo.

"Ik had nog mazzel dat ik derde werd", vond Pedrosa. "De machine deed al een tijd raar, maar gelukkig stopte hij er pas mee na de finish." Met ruim twaalf seconden achterstand kwam Pedrosa achter winnaar Rossi over de streep. Bij de start stormde Pedrosa langs Rossi maar hield dit niet lang vol.

"Ik voelde me niet echt op m’n gemak, maar ik was wel snel. Toen zij voorbij kwamen, kon ik ze maar heel even volgen. Ik voelde ook dat er iets mis was met mijn motor. In twee, drie bochten viel de motor stil, maar hij pakte dan wel weer op. Zij waren gewoon sneller."

Ook hebben de beide mannen van Repsol Honda een nieuw contract getekend. Andrea Dovizioso verlengde zijn contract met een jaar, met een optie tot nog een jaar. Pedrosa tekent alleen voor volgend seizoen. "Dat vond ik de beste keus" aldus Pedrosa. "Ik werk al heel lang samen met Honda en samen willen we nog één jaar proberen om voor de titel te gaan. Wat daarna gebeurt, is afwachten."

Schotland mist McFadden tegen Nederland

Tijdens het duel tussen Schotland en Nederland in Glasgow kan de thuisclub geen beroep doen op James McFadden. De aanvaller is geschorst. Schotland gaat de gele kaart nog wel aanvechten aangezien zij geen overtreding hebben gezien.

Dat meldt het ANP. De spits was gisteren in WK-kwalificatiewedstrijd tegen Macedonië van waarde door de 2-0 te maken. Hiermee bepaalde hij ook de einduitslag.

Voor Schotland is het duel van woensdag van cruciaal belang. Bij minimaal een gelijkspel eindigen de Schotten op plaats twee in de kwalificatiepoule.

Automatisch stroomt het land bij de play-offs in, waar de inzet een ticket voor de WK-eindronde in Zuid-Afrika is.

'Verdwenen schip vervoerde wapens voor Iran'

Een vrachtschip dat in juni op de Atlantische Oceaan verdween, de Arctic Sea, vervoerde Russische S-300 raketten naar Iran. Dit hebben "bronnen in Moskou en Tel Aviv" gezegd, volgens de Britse krant The Sunday Times.

De Israëlische geheime dienst zou de Russische autoriteiten hebben ingelicht over de voorgenomen levering van de uiterst moderne luchtdoelraketten. Russische ex-officieren met banden in de onderwereld zouden de raketten aan Iran hebben verkocht. Ze werden aan boord van de Arctic Sea gebracht toen het schip officieel voor reparaties de haven van Kaliningrad aandeed.

Het schip ging vervolgens van Finland naar Algerije met een lading hout, maar verdween ten zuiden van Engeland uit beeld. De Russische marine traceerde het vaartuig en greep voor de kust van West-Afrika op 17 augustus in. Moskou liet weten dat het schip gekaapt was en dat de daders losgeld eisten voor het schip en de lading hout ter waarde van anderhalf miljoen euro.

Pechstein maandag het ijs op

Schaatsster Claudia Pechstein zal maandag terugkeren op het ijs. De 37-jarige Duitse werd afgelopen zomer vanwege afwijkende bloedwaarden voor twee jaar geschorst en mag geen wedstrijden rijden. Wel mag ze van het CAS met de Duitse selectie meetrainen.

Het sporttribunaal deed vrijdag de uitspraak dat de Duitse hangende haar zaak voorlopig mee mag trainen. Hierdoor loopt ze geen achterstand op mocht ze binnenkort alsnog vrijgesproken worden in haar zaak. De definitieve uitspraak in de bloedwaardenzaak wordt eind oktober verwacht.

'Geen extra kosten voor gebruik acceptgiro'

De Consumentenbond wil dat bedrijven niet langer extra kosten berekenen voor het gebruik van acceptgiro's. Dat zei een woordvoerster van de belangenbehartiger vandaag. De bond gaat met ondernemingen in gesprek over het berekenen van de kosten.

De Consumentenbond reageerde hiermee op een rechtzaak van eind augustus tussen Stadsverwarming Purmerend en een inwoner van Purmerend. Toen oordeelde een rechter in Haarlem dat Stadsverwarming geen extra kosten voor het gebruik van een acceptgiro mocht rekenen, omdat het bedrijf slechts twee betaalmogelijkheden aanbood, automatische incasso en acceptgiro.

De rechter noemde het "onredelijk bezwarend" dat er kosten worden berekend voor een betaalmogelijkheid, als er sprake is van slechts twee manieren om te betalen. "Daarmee dwing je een klant tot het gebruik van de andere methode en dat is onredelijk", aldus de zegsvrouw van de Consumentenbond.

HSL officieel geopend

Vanaf morgen kunnen de treinreizigers er echt gebruik van maken, maar vandaag heeft minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat de HSL officieel geopend. Dat gebeurde op het centraal station van Amsterdam. Later heeft Eurlings, in gezelschap van de burgemeesters van Amsterdam en Rotterdam, Job Cohen en Ahmed Aboutaleb, een rit met de trein gemaakt van Amsterdam via Schiphol naar Rotterdam. Daar kwam het gezelschap 43 minuten later aan.

In eerste instantie rijdt er alleen een treindienst van NS Hispeed tussen Amsterdam en Rotterdam over het nieuwe spoor. In december gaat ook de bestaande Thalys tussen Amsterdam en Parijs over de lijn rijden. Doordat de trein vanaf Rotterdam dan met 300 kilometer per uur kan rijden wordt de reistijd tussen de beide hoofdsteden teruggebracht tot drie uur en achttien minuten.

Illegalen gevonden in glutenpoeder

Een groep illegale immigranten is in Groot-Brittannië tegengehouden door de douane. Ze hadden zich verstopt in een tank met glutenpoeder. De illegalen probeerden zichzelf het land in te smokkelen, maar de Britse douane vond de zestien Afghaanse en twee Iraakse mannen in Calais. 

De tank was op weg naar Wrexham in het noorden van Wales. De illegale immigranten moesten vingerafdrukken achterlaten en werden uitgeleverd aan Frankrijk. Nu kunnen de chauffeur en het bedrijf dat het voertuig bezit een boete verwachten van 2300 euro per illegaal als blijkt dat de chauffeur de lading niet goed heeft beveiligd.

"Er was weinig ruimte in de tank, zonder ventilatieopeningen, die al voor drie kwart was gevuld. Het is een behoorlijk stuk van het kanaal door Groot-Brittannië, het had ernstige gevolgen kunnen hebben", dat zegt een woordvoerder van de douane. 

SP: Wilders heeft recht op antwoord

De SP vindt dat de PVV antwoord moet krijgen van het kabinet op haar vragen over de kosten van niet-westerse allochtonen. 'Als oppositie heb je recht op informatie', zei SP-fractieleider Agnes Kant vandaag in het tv-programma Buitenhof.

Minister Eberhard van der Laan (Integratie) zei vrijdag dat het kabinet 'geen boekhouding bijhoudt' van de groepen in de samenleving, en 'niet geïnteresseerd is in wat een individu kost'. Het is volgens Kant niet aan het kabinet om te bepalen of Kamervragen moeten worden beantwoord.

Kant nam wel afstand van de mogelijke bedoelingen van de PVV van Geert Wilders met de cijfers en berekeningen en begrijpt de argwaan daarover. 'Hij zet groepen weg.'

Er zijn volgens Kant ook al de nodige onderzoeken gedaan naar de baten van bijvoorbeeld de komst van gastarbeiders. Maar dat mag geen reden zijn voor het kabinet om onderzoek te weigeren, aldus de SP-fractieleider in de Tweede Kamer.

[SilkWay] De Rooy goed op weg

Dit weekend is de Silk Way Rally van start gegaan. De rally die onderdeel uitmaakt van de Dakar Series 2009 is goed begonnen voor Gerard de Rooy.

De coureur staat na twee etappes aan de leiding van het vrachtwagenklassement. In de achtertuin van Kamaz reed de Nederlander een uitstekende tweede etappe en pakte hiermee de leiding in het klassement. Firdaus Kabirov, die de proloog won, kwam minder uit de verf en verloor waardevolle seconden. Vladimir Chagin kon De Rooy nog enigzins bijbenen en eindigde op twaalf seconden achterstand. Ales Loprais werd derde op ruim twee minuten achterstand.

Nederlander flirt haast nooit met mobieltje

Nederlanders gebruiken hun mobieltje haast nooit om te flirten met iemand anders dan hun partner. Dat blijkt althans uit een wereldwijde peiling van onderzoeksbureau Synovate naar het gebruik van de mobiele telefoon.

Ongeveer 88 procent van de Nederlanders geeft aan nooit via sms te flirten met anderen. Groot-Brittannië spande de kroon. Meer dan een kwart van de Britten zegt dat wel eens te doen, gevolgd door de Russen (24 procent).

Nederlanders geven ook in ruime mate (84 procent) aan niet te liegen als zij per telefoon moeten aangeven waar zij zich bevinden of waarom zij te laat komen. Filipijnen (57 procent) en Singaporezen (44 procent) liegen daar juist wel veel over.

Synovate ondervroeg ruim achtduizend consumenten in elf landen, onder wie ruim negenhonderd in Nederland. Uit het onderzoek komt ook naar voren dat driekwart van alle ondervraagden zijn mobiele telefoon overal mee naartoe neemt. Ruim een derde zegt zelfs niet te kunnen leven zonder zijn mobieltje.


Nederlander flirt haast nooit met mobieltje  (foto: DAG)

De gezworen vijand van het gamegevoel


Met mijn gebruinde armen en een brak hoofd van de avond ervoor stap ik achter mijn trouwe Xbox 360. De vakantie kwam ten einde, en voor het eerst sinds een lange tijd had ik de controller weer in mijn hand. Het was een uitstekende vakantie geweest, en het was tijd weer eens wat quality time uit een van mijn favoriete hobby’s te halen: Gamen. Ik kijk eens naar mijn spelletjescollectie, waarmee zou ik eens gaan opwarmen? Een shooter sowieso niet, ik had alle single players al uitgespeeld. Ik was niet in vorm, dus het zou onverstandig zijn nu online te gaan. Een RPG zag ik ook niet echt zitten, ik was compleet uit het verhaal. De instrumenten van Rock Band waren netjes opgeborgen in de kast en ik had geen zin ze te klaar te zetten. Na enkele minuten merk ik dat ik nog steeds met de controller in de hand zit te staren naar het start-scherm. Ik zucht en druk de console weer uit. Toch maar een muziekje gaan luisteren dan.

[Vuelta] A. Schleck stapt af

De Vuelta heeft afscheid moeten nemen van Andy Schleck. De Luxemburger stapte af omdat hij nog steeds gehinderd werd door blessures die hij opliep tijdens de Clásica San Sebastián.

De nummer twee van de Tour de France zei dat hij de Vuelta als voorbereidingskoers zag voor het WK in Mendrisio. Op het moment van afstappen stond Schleck 51e in het klassement, op 3:10 van leider Fabian Cancellara, die gister de tijdrit op zijn naam schreef.

[MotoGP] Uitslag Grand Prix van San Marino

Valentino Rossi heeft voor eigen publiek de teleurstelling van Indianapolis weggepoetst. De Italiaan domineerde de Grand Prix van San Marino en won voor Jorge Lorenzo en Dani Pedrosa.

Bij de start knalde Dani Pedrosa direct naar de leiding, maar verrassender was, dat Toni Elias vanaf de vierde plaats de beide Yamaha's verschalkte. In de eerste bocht ging het bijna mis voor Jorge Lorenzo, nadat Alex de Angelis in een onbenullige actie Nicky Hayden en Collin Edwards onderuit schoffelde werd ook bijna de Spanjaard onderuit gehaald.

Pedrosa is een aantal ronden sneller geweest dan Elias en de Yamaha's. Maar zodra Rossi en Lorenzo de Honda voorbij waren werd Pedrosa snel achterhaald door de twee Yamaha-rijders. Rossi ging vrij gemakkelijk langs de Spanjaard, maar Lorenzo heeft er wat langer over gedaan waardoor hij een achterstand van twee seconden had opgelopen op de leider, Valentino Rossi. Jorge Lorenzo had toen geen kans meer op de overwinning en Rossi kwam uiteindelijk als eerste over de streep in Misano.



Uitslag Grand Prix van Italië (Misano):
#RijderTeamTijd
1V. RossiYamaha Factory Racing44:32.882
2J. LorenzoYamaha Factory Racing+2.416
3D. PedrosaRepsol Honda+12.400
4A. DoviziosoRepsol Honda+26.330
5L. CapirossiRizla Suzuki+26.539
6T. EliasHonda Gresini+28.286
7M. KallioDucati Marlboro+30.184
8M. MelandriKawasaki Racing+31.757
9C. VermeulenRizla Suzuki+31.909
10J. ToselandTech 3 Yamaha+38.347
11A. EspargaroPramac Racing+46.673
12R. de PunietHonda LCR+52.041
13N. CanepaPramac Racing+1:03.198
14G. TalmacsiTeam Scot Racing+1:22.347
15A. de AngelisHonda GresiniDNF
16C. EdwardsTech 3 YamahaDNF
17N. HaydenDucati MarlboroDNF

De stand:

#RijderTeamPunten
1V. RossiYamaha Factory Racing237
2J. LorenzoYamaha Factory Racing207
3D. PedrosaRepsol Honda157
4C. StonerDucati Marlboro150
5A. DoviziosoRepsol Honda136
6C. EdwardsTech 3 Yamaha123
7L. CapirossiRizla Suzuki98
8M. MelandriKawasaki Racing89
9A. de AngelisHonda Gresini88
10R. de PunietHonda LCR88
11C. VermeulenRizla Suzuki84
12T. EliasHonda Gresini80
13J. ToselandTech 3 Yamaha78
14N. HaydenDucati Marlboro73
15M. KallioDucati Marlboro53
16N. CanepaPramac Racing35
17S. GibernauOnde 200014
18G. TalmacsiTeam Scot Racing12
19Y. TakahashiTeam Scot Racing9
20A. EspargaroPramac Racing8
21M. FabrizioPramac Racing0

[Sitenieuws] UVDM september + nieuwe aanpak

Wie is er niet bekend mee; de User van de maand. Ook voor de maand september is er weer een user geselecteerd. In plaats van een FOK!Forummer is deze keer een FOK!Sporter in de spotlight gezet. Dames en heren, voor de allerlaatste keer de user van de maand in deze vorm presenteren wij...Rhapsody!

"Nee ik had het niet verwacht. Ook helemaal nooit aan gedacht eigenlijk, maar ik vind het wel grappig.", aldus de tevreden Rhapsody. Zijn usernaam is afgeleid van de Italiaanse metal-formatie ‘Rhapsody Of Fire’ (die enkele jaren terug nog gewoon 'Rhapsody' heette). "Maar helaas lijkt het alsof ik de enige ‘van Rhapsody ben’ die nog actief is, aangezien de band al tijden niets meer heeft laten horen."

Klik hier om het hele interview te lezen.

In de eerste alinea staat inderdaad dat dit de allerlaatste keer is dat een userinterview zo wordt gemaakt. Reden hiervoor is dat  zowel de pageviews als reacties sterk teruglopen en het concept van 'User van de maand' zeer verouderd is. Achter de schermen wordt druk aan een nieuw concept gewerkt, waarvan de eerste 'blauwdrukken' al klaarliggen. Binnenkort wordt in GC de nieuwe aanpak gepresenteerd, dus houd dit forum in de gaten!

[WTCC] Uitslag Oschersleben

Vandaag is de achttiende ronde van het World Touring Car Championship 2009 verreden op het circuit van Oschersleben. De Nederlandse inbreng met Jaap van Lagen en Tom Coronel lieten zich vooral in de eerste race nadrukkelijk zien.

Race 1:
Andy Priaulx won de eerste race op het Duitse circuit. Hiermee pakte de coureur zijn eerste overwinning van het seizoen. De Brit startte als zevende, maar een uitstekende eerste ronde zorgde ervoor dat de coureur weer mee deed om de eerste plaats. Alex Zanardi en Augusto Farfus raakten elkaar in de eerste chicane en zorgden voor een lichtelijke chaos waar Priaulx geen last van had.

Jaap van Lagen kon deze race voor het eerst gebruik maken van zijn nieuwe Lada en liet meteen zien dat dit een stap voorwaarts was. De Nederlander was lange tijd met Tom Coronel in gevecht om de vierde plaats, maar werd door Van Nicola Larini in de laatste bocht van de laatste ronde van de baan getikt. Hierdoor werd Van Lagen teleurstellend elfde. Hij had echter wel het potentieel van de auto laten zien.

Uiteindelijk eindigde Gabriele Tarquini als tweede voor Rickard Rydell en Tom Coronel. Jaap van Lagen kwam op 32 seconde achterstand binnen.

Race 2:
Ook de tweede race was een prooi voor BMW. Augusto Farfus wist de overwinning binnen te halen, vlak voor de uitstekend rijdende Andy Priaulx. Dit was duidelijk uit merkbelang. Door de overwinning staat Farfus nu nog maar twee punten achter de leider in het klassement. De overwinning werd Farfus een beetje in zijn schoot geworpen, aangezien Priaulx nooit een echte inhaalpoging ondernam. Tom Coronel kwam slecht weg van de startopstelling en verloor hierdoor een aantal plaatsen. Jaap van Lagen moest een eindje van achteren beginnen, maar kwam in de beginfase goed opzetten en zat vrij snel alweer achter Tom Coronel. In de eerste ronden leverden de twee Nederlanders dan ook strijd met elkaar, maar uiteindelijk moest Van Lagen toch afhaken en zakte hij langzaam naar achteren.

Tom Coronel sleepte er ook in de twee race weer punten uit. De coureur kwam als achtste over de streep en scoorde zo waardevolle punten voor het independers-kampioenschap. Tom Coronel verstevigde hiermee zijn koppositie in het klassement. De kans dat de coureur het klassement zal winnen is echter klein, aangezien hij alleen de volgende race nog mee zal doen in verband met financiele problemen bij zijn hoofdsponsor. Het team probeert volgend jaar echter wel weer aan de start te staan van het kampioenschap.

[DTM] Uitslag Brands Hatch

Paul Di Resta heeft zijn eerste overwinning van het seizoen gehaald op het circuit van Brands Hatch.

De Mercedes-coureur leidde de gehele race, maar hij moest wel twee herstarts overleven. Dit kostte hem waardevolle secondes voorsprong die hij reeds had opgebouwd. Ondanks de druk bleef Di Resta rustig en vergrootte hij zijn voorsprong in het klassement op Mattias Ekstrom en Gary Paffett.

Martin Tomczyk kwam als derde over de streep na een indrukwekkende race. Ook verrichte de coureur goed werk voor zijn teamgenoot Timo Scheider door hem te beschermen tegen de aanstormende Gary Paffett. Paffett stond zelf weer onder druk van Mattias Ekstrom, maar weerstond deze.

Uitslag:

Pos.CoureurRondesTijdVerschil
1.Paul Di Resta901:10:31.345 1:10:31.345
2.Timo Scheider901:10:32.241 +0.896
3.Martin Tomczyk901:10:32.767 +1.422
4.Gary Paffett901:10:33.225 +1.880
5.Mattias Ekström901:10:33.609 +2.264
6.Bruno Spengler901:10:36.393 +5.048
7.Mike Rockenfeller901:10:37.991 +6.646
8.Oliver Jarvis901:10:38.542 +7.197
9.Ralf Schumacher901:10:39.078 +7.723
10.Maro Engel901:10:41.967 +10.662
11.Alexandre Prémat891:10:34.805 1 lap
12.Jamie Green891:10:35.821 1 lap
13.Susie Stoddart891:10:37.615 1 lap
14.Tomas Kostka891:10:40.364 1 lap
15.Katherine Legge891:11:11.213 1 lap
16.Christian Bakkerud881:10:42.458 2 laps
17.Johannes Seidlitz861:10:41.573 4 laps
18.Markus Winkelhock811:01:46.011 9 laps
19.Tom Kristensen801:00:59.312 10 laps
20.Mathias Lauda7253:36.815 18 laps

[F2] Uitslag Oschersleben Race 2

Mikhail Aleshin heeft de tweede race van de Formule 2 op Oschersleben gewonnen. De Rus bleef in de sprintrace Andy Soucek en Julien Jousse.

Aleshin vertrok van poleposition en wist de eerste plaats ondanks de betere start van Jousse te behouden. Soucek wist van het uitwijken van Jousse te profiteren door plaats twee te pakken. Vooraan gebeurde er weinig, maar daarachter was het Philipp Eng die over de kop vloog na contact met Jack Clarke. De Oostenrijker bleek gelukkig in orde te zijn.

In de race bleven de eerste drie coureurs dicht bij elkaar rijden en Aleshin ging dan ook als eerste over de streep voor Soucek en Jousse. Robert Wickens werd vierde, voor Nicola de Marco en Tobias Hegewald. In het klassement heeft Soucek nu een voorsprong van 32 punten op Aleshin met nog vier races te gaan.

Uitslag Formule 2 Oschersleben Race 2

Pos. Rijder Tijd
1 M. Aleshin
2 A. Soucek + 0.479
3 J. Jousse + 1.061
4 R. Wickens + 2.914
5 N. de Marco + 3.642
6 T. Hegewald + 4.427
7 K. Vasiliauskas + 5.381
8 E. Piscopo + 13.290
9 S. Hohenthal + 15.193
10 C. Iaconelli + 17.116
11 A. Brundle + 21.277
12 N. Gachnang + 22.307
13 A. Ebrahim + 23.396
14 J. Höing + 31.229
15 H. Karjalainen + 31.860
16 G. Sanchez + 32.808
17 T. Gladdis + 33.227
18 O. Hancock + 34.128
19 J. Palmer + 34.739
20 J. Moore + 35.142
21 M. Pavlovic + 41.805
22 P. Gandolfi + 53.269
DNFM. Bortolotti + 3 ronden
DNFJ. Clarke + 18 ronden
DNFP. Eng + 18 ronden

Klassement na Oschersleben

Pos. Naam Punten
1. A. Soucek 79
2. M. Aleshin 47
3. R. Wickens 45
4. J. Jousse 43
5. M. Bortolotti 39
6. T. Hegewald 37
7. P. Eng 31
8. K. Vasiliauskas 29
9. M. Pavlovic 20
10. E. Piscopo 19
11. N. de Marco 17
12. C. Iaconelli 17
13. N. Gachnang 16
14. H. Surtees 8
15. S. Hohenthal 7
16. H. Karjalainen 7
17. A. Ebrahim 7
18. J. Clarke 6
19. A. Brundle 5
20. T. Gladdis 4
21. J. Moore 1

Dodenmaskers RAF-terroristen opgedoken

Bizar! Meer dan drie decennia waren de dodenmaskers van de RAF-terroristen Andreas Baader, Gudrun Ensslin en Jan-Carl Raspe onvindbaar. Nu zijn de afgietsels van hun gelaat weer boven water gekomen. Verpakt in een doos met het opschrift "De drie criminelen".

Beeldhouwer Gerhard Halbritter uit het Duitse Tübingen had de drie dodenmaskers luttele uren na de zelfmoorden van de drie RAF-leiders gemaakt. Hij deed dit in hun gevangeniscel in Stuttgart-Stammheim op 18 Oktober 1977 na toestemming van Ensslins vader.

Na Halbritters dood werden de kunstwerkjes door zijn dochter Loni ontdekt. Zij verkocht ze voor  20.000 euro aan de 43-jarige kunsthandelaar Andreas Albrecht.  Albrecht biedt ze zelf nu weer te koop aan.

Dat verkopen zal nog wel een lastig karwei worden. "De meeste mensen die ik mijn dodenmaskers laat zien, wenden van schrik hun hoofd af", vertelt Albrecht. De door de beeldhouwer gemaakte dodenmaskers zouden overigens te sterk verschillen van de maskers die diezelde nacht door gerechtsarts Hans Joachim Mallach zijn gemaakt.

De onlangs opgedoken dodenmaskers werden ook aangeboden aan de 63-jarige Stefan Aust, auteur van een boek over de Rote Armee Fraktion. "Van een tussenpersoon kreeg ik een telefoontje of ik de maskers wilde kopen. Maar in relikwieën ben ik niet geïnteresseerd. Ik ben geïnteresseerd in documenten, daarom heb ik geweigerd." 

Albrecht wil de afgietsels van de terroristenkoppen het liefst aan een museum verkopen. "Maar of ze er geld voor over hebben, betwijfel ik", aldus de kunsthandelaar.

Brit overleeft val van 60 meter

Een Brit heeft een val van zestig meter van een hoge klif overleefd. De man viel met zijn auto van de klif en kwam terecht op een strand in Devon. Hij is met een helikopter naar een ziekenhuis gebracht en het is nog niet bekend hoe hij er aan toe is.

"Hij is levend in zijn auto aangetroffen en kon zelfs nog praten", zegt Steve Jones van de kustwacht. Hij noemt het een "wonder" dat de man het heeft overleefd. Er is nog niets bekend over de oorzak van de val.

[F3 Euro] Uitslag Brands Hatch Race 2

Brendon Hartley heeft de tweede race in de F3 Euroseries op Brands Hatch gewonnen. De Nieuw-Zeelander bleef op het Britse circuit Alexander Sims en Sam Bird voor. Henki Waldschmidt werd dertiende.

Hartley vertrok van poleposition en wist de eerste plaats vast te houden. Achter hem sloot Sims meteen aan. Tweemaal moest de safety car in de baan komen, maar het bracht Hartley niet uit zijn ritme, zodat hij kon winnen voor Sims en Bird. Christian Vietoris werd vierde voor Esteban Gutiérrez, die in de slotfase door een fout een plek teruggevallen was, en de winnaar van gister Mika Mäki behaalde het laatste punt. Klassementsleider Jules Bianchi kwam wederom niet aan de finish.

Uitslag F3 Euroseries Brands Hatch race 2

Pos. Rijder Team Tijd
1 B. Hartley Carlin Motorsport 40:23.598
2 A. Sims Mücke Motorsport + 0.359
3 S. Bird Mücke Motorsport + 0.922
4 C. Vietoris Mücke Motorsport + 1.962
5 E. Gutierrez ART Grand Prix + 3.414
6 M. Mäki Signature-Plus + 5.288
7 C. Zanella Motopark Academy + 6.487
8 J. Vernay Signature-Plus + 8.526
9 T. Sandtler Prema Powerteam + 13.171
10 M. Wittmann Mücke Motorsport + 13.670
11 R. Merhi Manor Motorsport + 13.994
12 N. Tandy Kolles & Heinz Union + 16.466
13 H. Waldschmidt SG Formula + 16.968
14 A. Caldarelli SG Formula + 17.240
15 V. Bottas ART Grand Prix + 17.800
16 J. Rosenzweig Carlin Motorsport + 21.750
17 P. Enrique Manor Motorsport + 22.663
18 J. Jokinen Kolles & Heinz Union + 1 ronde
DNFC. Ramos Manor Motorsport + 27 ronden
DNFA. Tambay ART Grand Prix + 27 ronden
DNFB. Shaaban Prema Powerteam + 35 ronden
DNFJ. Bianchi ART Grand Prix + 46 ronden
DNFA. Mustonen Motopark Academy + 50 ronden

Klassement na Brands Hatch

Pos. Naam Team Punten
1. J. Bianchi ART 74
2. C. Vietoris Mücke 58
3. V. Bottas ART 45
4. S. Bird Mücke 35
5. J. Vernay Signature 35
6. A. Sims Mücke 34
7. M. Mäki Signature 33
8. R. Merhi Manor 28
9. E. Gutierrez ART 20
10. S. Coletti Prema 19
11. B. Hartley Carlin 15
12. H. Waldschmidt SG Formula 8
13. J. Rosenzweig Carlin 6
14. A. Mustonen Motopark 4
15. C. Zanella Motopark 4
16. T. Geronimi Signature 2

Robben verwacht leegloop bij Chelsea

Arjen Robben verwacht een leegloop bij Chelsea. De voormalig speler van Chelsea denkt dit vanwege de straf die de club onlangs kreeg opgelegd. De komende twee transferperiodes mag de club van Roman Abramovic geen nieuwe spelers aantrekken.

"Het zal met niet verbazen als spelers vertrekken. Spelers als John Terry en Frank Lampard houden van de club, zij zullen wel blijven", zegt de Oranje-international tegenover The Daily Mirror. "Maar ik denk dat spelers zonder een lang contract de club wel eens kunnen verlaten. Topclubs in Europa zullen kijken naar spelers van Chelsea. Als ze willen vertrekken kan de club niet veel doen om ze tegen te houden."

De speler van Bayern München is het eens met de straf die de FIFA Chelsea heeft opgelegd. "Voor een Europese topclub als Chelsea is het een ramp dat ze niet in staat zijn een speler vast te leggen. Als ze schuldig zijn dan ben ik het eens met de straf van de FIFA."

"In het voetbal zijn er een heleboel mensen die proberen te profiteren van je als jonge jongen. Het is belangrijk dat de autoriteiten alles doen wat ze kunnen om ze daar tegen te beschermen."

Kampioen zal Chelsea volgens Robben niet worden dit seizoen. "Ik geloofde dat Chelsea de titel zou winnen dit jaar. Maar na dit nieuws denk ik dat Manchester United de favoriet is."

Pantelic: "Ajax mijn grootste club tot nu toe"

Marko Pantelic verruilde deze zomer Herta BSC voor Ajax. In een interview met Bild zei Pantelic dat Ajax zijn grootste club is tot nu toe.

Het duurde tot op de laatste dag van de transferperiode dat Pantelic tekende bij Ajax. Ook AS Roma had interesse. "Veel topclubs waren in mij geïnteresseerd, maar ik heb lang op AS Roma gewacht."

De zaakwaarnemer van Dejan Stankovic vertelde de Ajax-spits dat AS Roma zou worden overgenomen door investeerders en zijn hem graag wilden hebben. "Het duurde echter te lang en uiteindelijk had ik genoeg van het wachten. Precies op dat moment belde Martin Jol, die me ook al naar HSV had willen halen."

Pantelic tekende voor één seizoen. De Servische spits sluit niet uit dat hij langer in Amsterdam blijft. "Misschien bereiken we dit jaar nog een overeenstemming over een verlenging. Ajax is de grootste club waarvoor ik tot dusverre heb gespeeld."

Nagel: hypotheekrenteaftrek afschaffen

OokU, de nieuwe partij van Jan Nagel, pleit voor het geleidelijk afschaffen van de hypotheekrenteaftrek. "Het huidige systeem is onrechtvaardig omdat het rijke huizenbezitters met een hoge hypotheek het meest laat profiteren en de belastingbetaler daarvoor opdraait", zegt Nagel zondag in een vooruitblik op de presentatie van zijn partijprogramma komende dinsdag.

Nagel wil naar een systeem waarin alle nieuwe hypotheken in het begin nog volledig aftrekbaar zijn, om zo starters te helpen bij het kopen van een huis. Maar vervolgens wordt het aftrekbare deel elk jaar met 3,33 procent verlaagd, bij voorkeur samen met een aflossing op de totale schuld van 3,33 procent.

Nagel was in het verleden actief in de PvdA en was oprichter van Leefbaar Hilversum en Leefbaar Nederland. Met zijn nieuwe partij OokU (Onafhankelijke Ouderen- en Kinderen Unie) wil hij meedoen aan de volgende Tweede Kamerverkiezingen.

Vermiste moeder en zoon al 2 jaar in verborgen kamer bij oma

Een jongen die twee jaar geleden spoorloos verdween na een geschil om de voogdij, is levend opgedoken. Al die tijd leefde hij met zijn moeder in een kleine, speciaal gemaakte kamer in het huis van zijn oma.

De zesjarige Richard Chekevdia werd vrijdag in goede fysieke en mentale conditie gevonden. Enkele rechercheurs wisten dankzij een gerechtelijk bevel binnen te komen en het huis te doorzoeken. De jongen werd gevonden in het huis van zijn grootmoeder in Franklin County, een plaatsje in het zuiden van de Amerikaanse staat Illinois, een kleine tweehonderd kilometer ten zuidoosten van St Louis.

Richards moeder, de dertigjarige Shannon Wilfong, wordt nu aangeklaagd wegens ontvoering van een kind. De 51-jarige grootmoeder, Diane Robbs, wordt beschuldigd van medeplichtigheid.

De kleine jongen verblijft momenteel bij familieleden van zijn vader. De kinderbescherming is bezig met een onderzoek naar Richards vader, die zijn zoon voor diens verdwijning zou hebben misbruikt. De heer Chekevdia, een 48-jarige oud-politieman, ontkent de aantijgingen. 

Toen hij hoorde dat zijn zoon levend was gevonden, reageerde hij geschokt: "Twee jaar? Je hebt geen idee wat dat met een mens doet. Je had me in elkaar kunnen slaan met een veer." De vader, die slechts vijf kilometer woont van de plek waar zijn zoon werd gevonden, voegde eraan toe: "Ik heb weinig slaap gehad en ben enorm afgevallen. Toen kwam ik weer enorm aan. Dit wens je niemand toe."

De heer Chekevdia heeft lange tijd wel vermoed dat zijn zoon bij zijn ex-schoonmoeder verbleef, maar men kon hem daar niet vinden na een zoekactie. Vreemd genoeg bleken de ramen in het huis van Dobbs geblindeerd, "vermoedelijk om te voorkomen dat men naar binnen kon gluren. Ik was ervan overtuigd dat hij daar was, en vrijdag is dat ook bevestigd", aldus een blije vader. 

De rechercheurs hebben nog geen details naar buiten gebracht over de schuilplaats. Wel is bekend dat het kamertje slechts anderhalf bij vier meter mat. Geen ruime kamer, zeker niet omdat deze de hoogte had van een wasmachine.

"We lieten hem uit de politieauto en hij liep rond of hij nog nooit buiten was geweest. Het was eigenlijk heel verdrietig", vertelde een van de rechercheurs. "Hij vertelde dat hij erg blij was buiten te zijn, hij was al die tijd nooit buiten geweest. Verrassend genoeg was hij geestelijk zeer sterk. Voor iemand die twee jaar lang volledig geïsoleerd is geweest van de buitenwereld, is hij een zeer beleefde, sociale en erg spraakzame, kleine jongen."

Oma Dobbs liet vorig jaar een plaatselijke krant nog weten dat haar dochter werd gedwongen onder te duiken om het kind zo uit handen te houden van zijn vader. Zij noemde het voogdijgeschil 'een nachtmerrie voor ons allemaal'.

Meneer Chekevdia staat te popelen om zijn zoon weer naar school en een tandarts te sturen, maar beseft dat hij wat dat aangaat nog even geduld moet hebben. "Het is moeilijk om achterover te leunen en toe te kijken hoe de dingen gebeuren als je gewend bent normaal juist zelf dingen te laten gebeuren", aldus de vader die tegenwoordig militair is en in Irak heeft gediend. "Maar ik wacht mijn tijd wel af en laat het systeem werken".

Moeder Wilfong zit momenteel vast. Haar borgsom bedraagt 42.500 dollar. Haar moeder zit ook vast, voor duizend dollar mag zij de dagvaarding thuis afwachten.  

Lauret wint NK 10 kilometer op de weg

Martin Lauret heeft zondag in Tilburg het Nederlands kampioenschap tien kilometer op de weg gewonnen.

De strijd om de Nederlandse titel werd in Noord-Brabant in een internationale wedstrijd uitgevochten. Lauret eindigde daarin met een tijd van 28 minuten en 53 seconden op de zesde plaats en was daarmee de beste Nederlander.

Koen Raymaekers was de tweede Nederlander die over de meet kwam, terwijl Patrick Stitzinger de bronzen medaille in de wacht sleepte.

De wedstrijd werd gewonnen door de Keniaan Peter Kaimas, die met een tijd van 27 minuten en 9 seconden de snelste atleet was.

'Oudste hond ter wereld was niet de oudste'

Eerder deze maand berichtten we al over de dood van de oudste hond ter wereld. In Duitsland woont echter een hond die nog ouder is, als we tenminste de Bild Am Sonntag mogen geloven. Het gaat om een straathond die 24 jaar geleden is geadopteerd door een echtpaar in het zuiden van Duitsland.

De eigenaren van het teefje Penny, de familie Wulf, adopteerden het dier in 1985. Volgens de dierenarts die haar destijds onderzocht was ze toen al minstens een jaar oud, wat haar nu 25 jaar oud zou maken: het equivalent van 177 mensenjaren. Ondanks haar zeer gevorderde leeftijd loopt ze nog altijd dagelijks zes kilometer met haar bazin. In haar lange leven schonk ze het leven aan dertien puppy's. Daarvan woont er één bij de buren van de familie Wulf. 

Overigens wordt de titel van oudste hond ter wereld ook geclaimd door een hondeneigenaar uit de Amerikaanse staat Louisiana. Zijn huisdier zou al 26 jaar oud zijn.

Skûtsjewedstrijd eindigt in chaos

Een wedstrijd skûtsjesilen tussen boten uit Leeuwarden en Boarnsterhim op het Pikmar is gisteren door de harde wind uitgelopen op een chaos. Twee deelnemers belandden in het ziekenhuis: één met onderkoelingsverschijnselen, een ander met een kwetsuur aan de ribben. De wedstrijd is uiteindelijk afgebroken.

Al in het begin van de wedstrijd belandde de eerste deelnemer in het water. Een windvlaag zorgde ervoor dat één van de skûtsjes, de Op Hoop Van Zegen, omsloeg, waardoor de opvarenden overboord sloegen. Geen van hen raakte gewond. Twee andere skûtjes botsten tegen elkaar waardor één opvarende verwondingen aan zijn ribben opliep en naar het ziekenhuis moest worden gebracht. Bij de botsing sloeg de burgemeester van Leeuwarden, Ferd Crone, overboord, maar hij wist zichzelf in veiligheid te brengen.  

Met de wedstrijd werd de samenwerking gevierd tussen de gemeenten Leeuwarden en Boarnsterhim. Aan boord van de skûtsjes bevonden zich dan ook de burgemeesters, wethouders en dertig gemeenteraadsleden van de beide gemeenten.

Meisje bewusteloos met 3,7 promille

In de noord-Duitse stad Oldenburg heeft een man vanochtend een zestienjarig meisje aangetroffen in een voortuintje. Het meisje bleek bewusteloos te zijn en is overgebracht naar een kliniek.

De man vond het meisje toen hij de hond uitliet. Hij bedacht zich geen moment, en bracht het meisje naar een privékliniek, alwaar een spoedarts haar kunstmatig heeft beademd.

Het meisje bleek maar liefst 3,7 promille alcohol in haar bloed te hebben. Haar toestand is inmiddels stabiel.

Amsterdam geeft gas op de Wallen

De gemeente Amsterdam maakt tempo met het opschonen van de oude binnenstad. Zij begint al over circa drie jaar met het onteigenen van raamexploitanten op de Wallen. Het gaat dan om seksondernemers die weigeren hun prostitutieramen te sluiten. Om dit mogelijk te maken, gaat de hoofdstad de komende tijd de bestemmingplannen van de bekende hoerenbuurt veranderen.

Dat zegt Pierre van Rossum, de topambtenaar die leiding geeft aan het project 1012. Doel daarvan: in het gelijknamige postcodegebied (waar naast de Wallen ook bijvoorbeeld het Damrak ligt) moeten minder prostitutieramen en coffeeshops en meer galerieën en trendy cafés komen. Zo wil Amsterdam vrouwenhandel en witwaspraktijken tegengaan. De gemeenteraad keurde de operatie in juni goed, dus het stadsbestuur wil er de komende tijd flink werk van maken.

Batman weet Wii Sports Resort niet te verslaan

Vorige week kwamen drie versies van Wolfenstein de top in. Deze week zien we dat de nieuwste Batman game zijn intrede doet. Waar de platform volgorde vorige week PC, PlayStation 3, Xbox360 was voor Wolfenstein, zien we nu dat alleen de PlayStation 3 en Xbox 360 versies van Batman Arkham Asylum te top behalen.

Op nummer 1 vinden we na zeven weken nog steeds Wii Sports Resort, waar je hier de review van kunt lezen. De review van Batman Arkham Asylum vind je hier.

1 WII SPORTS RESORT (Wii)
2 BATMAN/ARKHAM ASYLUM (PS3)
3 BATMAN/ARKHAM ASYLUM (XBOX 360)
4 WII FIT (Wii)
5 MARIO KART (Wii)
6 THE SIMS 3 (PC)
7 MARIO & SONIC AT THE OLYMPIC GAMES (Wii)
8 GRAND THEFT AUTO 4 (PS3)
9 WOLFENSTEIN (PS3)
10 WOLFENSTEIN (PC)

G20-ministers: doorgaan met steun economie

De ministers van Financiën van de G20, de landen met een sterke of sterk groeiende economie, willen doorgaan met het stimuleren van de economie en het werken aan een compromis over het aanpakken van de bonussen van bankiers. Ze willen bovendien opkomende landen als India en China meer zeggenschap geven binnen het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

Dit blijkt uit een concept van de slotverklaring van de bijeenkomst in Londen, die bedoeld is ter voorbereiding van een top van regeringsleiders van de G20, later deze maand.

De ministers zijn nog niet uit de kwestie van de bonussen. De Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk willen die minder hard aanpakken dan onder meer Duitsland en Frankrijk. Dit vergt volgens de ministers nog verdere studie.

[Vuelta] Cancellara wint ook tijdrit

Fabian Cancellara heeft gisteren, na de proloog, ook de lange tijdrit in de Vuelta a España op zijn naam geschreven. De Zwitser wist na 30,3 kilometer de beste tijd neer te zetten en hield David Millar en Bert Grabsch achter zich.

De ambiance van deze tijdrit was nagenoeg gelijk aan die van de proloog in Assen. Het parcours van Alzira naar Alto de Aitana was wederom erg vlak. Daarnaast was het wegdek gedurende de tijdrit nat door de regen, waardoor alle renners onder de zelfde omstandigheden aan de etappe begonnen.

Bij het eerste meetpunt was Cancellara nog zevende en had acht seconden achterstand op de Italiaanse renner Daniele Bennati. In het vervolg kwam de Zwitser op stoom en had na 21,4 kilometer een voorsprong van negentien seconden op Millar, die tot dan toe de beste tijd had gereden.

Lars Boom mocht zich gisteren de beste Nederlander noemen. De renner van Rabobank klokte uiteindelijk een negende tijd en had 59 seconden achterstand op Cancellara. Robert Gesink kwam op anderhalve minuut van de winnaar binnen. Ook Jens Mouris (18e) en Lieuwe Westra (22e) reden een prima tijdrit.


Uitslagen zevende etappe:

#Naam rennerPloegTijd
1Fabian CancellaraTeam Saxo Bank00:36,41
2David MillarTeam Garmin+ 0,32
3Bert GrabschTeam Columbia+ 0,36
4David HerreroXacobeo-Galicia+ 0,40
5Vasil KirjenkaCaisse d'Erpagne+ 0,46
6Samuel SánchezEuskaltel+ 0,47
7Tom DanielsonTeam Garmin+ 0,50
8Christophe RiblonAG2R+ 0,53
9Lars BoomRabobank+ 0,59
10Cadel EvansSilence-Lotto+ 1,02

Algemeen klassement:

#Naam rennerPloegTijd
1Fabian CancellaraTeam Saxo Bank24:58,12
2Tom BoonenQuick-Step+ 0,51
3David HerreroXacobeo-Galicia+ 0,59
4Daniele BennatiLiquigas+ 1,03
5Vasil KirjenkaCaisse d'Erpagne+ 1,08
6Cadel EvansSilence-Lotto+ 1,12
7Alejandro ValverdeCaisse d'Erpagne+ 1,14
8Tom DanielsonTeam Garmin+ 1,19
9Samuel SánchezEuskaltel+ 1,20
10David MillarTeam Garminz.t.
19Robert GesinkRabobank+ 1,57

Van Nijhuis maakt 100e goal in hoofdklasse

Gisteren begon het nieuwe seizoen in de hoofdklasse weer. Albert van Nijhuis, spelend voor de zaterdagamateurs van Sparta Nijkerk, maakte van deze gelegenheid gebruik om een mooie mijlpaal te bereiken.

De spits, die in de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Zwaluwen '30 de score opende, maakte namelijk zijn honderdste goal op het hoogste amateurniveau. De 31-jarige Van Nijhuis, die deze zomer terugkeerde bij Sparta Nijkerk, schaart zich hiermee in de niet zo grote club van spelers met honderd hoofdklassetreffers. De spits maakte zijn doelpunten voor Sparta Nijkerk, VVOG en SDC Putten.

[US Open] Roddick uitgeschakeld

Andy Roddick is in de derde ronde op Flushing Meadows gestrand. De als vijfde geplaatste Amerikaan moest zijn meerdere erkennen in John Isner.

De ongeplaatste Isner wist de eerste twee sets te winnen. Roddick herpakte zich hierna en vocht zich knap terug in de wedstrijd. De thuisfavoriet won de derde en vierde set, waarop een vijfde set de beslissing moest brengen. Hierin trok Isner aan het langste eind. De setstanden waren uiteindelijk 7-6, 6-3, 3-6, 5-7, 7-6.

In de kwartfinale komt Isner uit tegen Fernando Verdasco, die ook een vijfzetter in de benen heeft. De Spanjaard had het maximale aantal sets nodig om zich te ontdoen van Tommy Haas. Na drie uur en drie kwartier tennis gaf de Duitser zich gewonnen. De uiteindelijke stand was 3-6, 7-5, 7-6, 1-6 en 6-4.

PS3 komt met 3D in 2010

Op de IFA Consumer Electronics show in Berlijn heeft Sony aangekondigd dat de Playstation 3 in 2010 met stereoscopisch 3D komt.

Stereoscopisch 3D wil zeggen dat games gespeeld kunnen worden met een brilletje op (Zoals je dat misschien wel kent van films in de bioscoop) die de game in 3D weergeeft. Het voordeel van deze vorm van 3D is dat je geen 'speciale' tv nodig hebt. (Dat wil zeggen, zolang je tv 200hz+ kan weergeven)

Volgens Sony zullen alle bestaande games werken met dit 3D brilletje en zal de update via firmware ergens volgend jaar beschikbaar zijn.



Anjema verliest van Kemp

Laurens Jan Anjema is er zaterdagavond niet in geslaagd om de eindstrijd te bereiken van de Wolverhampton Open 2009. De 26-jarige Hagenaar moest in de halve finale zijn meerdere erkennen in de dit jaar in goede vorm verkerende Engelsman Jonathan Kemp.

In tegenstelling tot een dag eerder begon de als eerste geplaatste Anjema, vorig jaar nog verliezend finalist in Wolverhampton, dramatisch aan zijn partij tegen de nummer zes van de plaatsingslijst. De Nederlander verloor de eerste game kansloos en moest ook het tweede bedrijf aan zijn tegenstander laten. De volgende twee games gingen echter weer naar onze landgenoot, zodat er een vijfde en beslissende game aan te pas moest komen. Daarin was Kemp, de mondiale nummer 28, echter oppermachtig. De linkshandige shotmaker gunde de Nederlander zelfs geen enkel punt, waardoor er na 60 minuten een 4-11, 10-12, 11-5, 11-8, 0-11 eindstand op het scorebord stond in het nadeel van de Nederlander.

Na afloop van de felle strijd was Anjema eerlijk in zijn conclusie: "Jonathan was gewoon te snel en te explosief voor me vandaag. Ik kon niets anders doen dan verdedigen en heb niet de kans gekregen om mijn eigen spel te spelen," aldus de nummer dertien van de wereld. Anjema zal zich nu gaan voorbereiden op de Petrosport Open 2009 in Cairo (19-23 september) en het WK voor landenteams (27 september tot en met 3 oktober) in Denemarken. De British Open laat de viervoudig nationaal squashkampioen aan zich voorbij gaan.

De 28-jarige Kemp speelt zondag al weer zijn vijfde PSA-finale van 2009. Eerder won hij al toernooien in Manitoba (Canada), Berkshire en Atlanta (beiden Verenigde Staten). In de finale van het met twintigduizend dollar gedoteerde proftoernooi in zijn geboorteplaats moet Kemp het opnemen tegen zijn landgenoot Alister Walker. De als tweede geplaatste Engelsman ontdeed zich in vier lange games van Ong Beng Hee (4) uit Maleisië: 10-12, 11-8, 11-7, 11-7.

Dembélé haalt uit naar Belgisch elftal

België verloor zaterdagavond met grote cijfers van Spanje. In La Coruña werd het 5-0 voor de Europees kampioen.

Bondscoach Frank Vercauteren kon leven met de nederlaag. "We zijn verslagen door een veel betere ploeg en dat is de realiteit. Ik vind het erger om te verliezen van een mindere ploeg," aldus Vercauteren tegen de Belgische media.

AZ-aanvaller Moussa Dembele was een stuk kritischer dan zijn bondscoach. "Ik heb iets proberen te forceren, maar veel rendement haalde ik ook niet. We houden geen rekening met elkaar en collectief is het dus niet goed."

De Belg spreekt duidelijke taal tegenover zijn ploeggenoten. "Iedereen moet voor de spiegel gaan staan en de schuld niet afschuiven, want zo kan het niet meer. We hebben veel kwaliteiten, maar de samenwerking verloopt niet goed. Er is nog altijd zoiets als eer."

Arnautovic blij met debuut voor Internazionale

Marko Arnautovic heeft zaterdag zijn debuut gemaakt in het shirt van Internazionale. Hij maakte zijn eerste minuten voor Inter in een oefenwedstrijd tegen Lugano (3-3).

"Het was mijn eerste wedstrijd en ik heb het idee dat het goed ging", zei Arnautovic na afloop tegenover Inter Channel.

Na een slepende blessure is de FC Twente-huurling eindelijk fit genoeg om minuten te gaan maken voor zijn nieuwe club. "We hebben geprobeerd om deze wedstrijd te winnen. Het was een goede wedstrijd voor mij. Ik kom nu net terug van een blessure en stap voor stap moet ik weer groeien naar een hoger niveau."

"Het is een eer voor mij om in dit shirt te spelen. Ik ben nog niet honderd procent fit, maar ik denk dat ik dat wel ben over zo'n één of twee weken."

Ricardo Quaresma, Patrick Vieira en Mancini waren de doelpuntenmakers in de oefenwedstrijd. Door WK-kwalificatiewedstrijden en oefeninterlands miste coach José Mourinho een groot deel van zijn selectie.

[US Open] Safina, Sjarapova naar huis

Voor Dinara Safina is de US Open alweer afgelopen. De Russin wist in de derde ronde niet te winnen van de Tsjechische Petra Kvitova.

Safina verloor met 4-6, 6-2 en 6-7 (5) van de ongeplaatste 19-jarige Kvitova. Met 39 afzwaaiers en negen dubbele fouten speelde Safina geen beste wedstrijd. Ze kwam in de derde set nog wel op matchpoint, maar de Tsjechische werkte er 3 weg en pakte vervolgens de tiebreak.

In de achtste finale neemt Kvitova het op tegen de Belgische Yanina Wickmayer.

Ook Maria Sharapova vond haar waterloo in de derde ronde op Flushing Meadows. Melanie Oudin, die eerder Elena Dementjeva naar huis stuurde, bleek te sterk voor de voormalig nummer één van de wereld. Sharapova won nog wel de eerste set, maar de tweede set was voor de Amerikaanse. In de derde set werd er over en weer vaak gebroken, maar in de twaalfde game hield Oudin haar opslag en versloeg zo de Russin: 3-6, 6-4, 7-5.

Oudin zal in de vierde ronde uitkomen tegen Nadia Petrova, die de Chinese Jie Zheng in twee sets versloeg, 6-4, 6-1.

Voetblessure voor Vertonghen

Jan Vertonghen is zaterdagavond geblesseerd geraakt aan zijn voet. Tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd van België tegen Spanje moest hij zich laten vervangen.

De Ajax-verdediger raakte in La Coruña geblesseerd aan zijn enkel. Na 23 minuten moest hij zich al laten vervangen. De blessure kwam tot stand door een overtreding van FC Barcelona-speler Sergi Busquets. De Spanjaard kreeg geel voor zijn overtreding op de Ajacied.

Of de blessure van Vertonghen ernstig is, moet de Belg nog afwachten. Vrij zeker is dat hij woensdag de wedstrijd van België tegen Armenië zal moeten laten schieten. De verdediger moet volgende week zondag aantreden met Ajax tegen NAC Breda.

Geen demoversie Need for Speed: SHIFT

Waarschijnlijk komt er geen demoversie van de aanstormende racer Need for Speed: SHIFT. Ontwikkelaar EA had in april van dit jaar wel een demo aangekondigd, maar kwam onlangs met de volgende boodschap naar buiten, in antwoord op de vele vragen van community- en forumbezoekers:

"In the last few weeks we've received a lot of messages and forum posts about a demo so we're currently looking into the feasibility of releasing a demo for SHIFT. We are committed to releasing the best Need for Speed game so we kept the entire team working on the game to make sure we release a really great experience.

We're really proud of what the guys at SMS and Black Box have created and we can't wait to get the game in your hands."

Vrij vertaald zegt EA hier dat ze nog wel een demo overwegen, maar dat het hele team nog aan de hoofdgame werkt en die is belangrijker dan een eventuele demoversie.

No Demo, No Buy!
Het (vooralsnog niet officieel bevestigde) bericht van EA dat SHIFT geen demo krijgt, heeft de internetgemeenschap van gamende race-liefhebbers behoorlijk aan het zweten gebracht. Op de verschillende fora buitelen ze over elkaar heen om hun mening te verkondigen. En die mening is over het algemeen niet bepaald positief voor EA of Need for Speed. De meest gehoorde opmerkingen: 'zonder demo koop ik hem niet (no demo, no buy), en: 'Remember NFS Undercover!'. Need for Speed: Undercover zag er ook prachtig uit, had geen demo en bleek qua gameplay en spanning uiteindelijk toch ietwat tegen te vallen. Veel gamers vrezen daarom dat het 'wel/geen demo' gedoe een rookgordijn is voor het feit dat er iets niet helemaal goed zit met SHIFT en dat EA derhalve niet wil dat de game al gespeeld kan worden voor hij op 17 september daadwerkelijk in de winkels ligt.

Feit is elk geval wel dat EA een niet te onderschatten risico neemt door SHIFT zonder demo op de markt te brengen. Helemaal omdat die andere racegame die deze maand op de markt komt, wel een demo heeft.

Geen Demo, wel een filmpje.

Overzicht kijkcijfers afgelopen weekend

Het zijn de belangrijkste getallen in Hilversum, op de top-salarissen na; de kijkcijfers. Het nieuwe tv-seizoen is vorige week begonnen, dan zijn de kijkcijfers van deze week extra belangrijk. Want, na de eerste aflevering van een nieuw programma haken de nieuwsgierige mensen af en blijven mensen die het echt interresant vinden over.

Vrijdagavond
Opvallend zijn de kijkcijfers van Popstars op SBS 6. Het programma loopt nu drie weken en behaalt elke week meer dan 1.5 miljoen kijkers. Hieruit kunnen we dus opmaken dat Nederland nog niet klaar is met talentenjachten. Over het algemeen worden live-shows van talentenjachten 10 tot 15 procent beter bekeken dan de audities, dat voor Popstars natuurlijk goed nieuws is, want in dat geval groeien ze alleen nog maar. Met 1.617.000 kijkers vrijdagavond trokken ze meer Nederlanders naar de 6 dan naar het Journaal 20 uur.

André van Duin scoort erg goed met bijna 1.3 miljoen kijkers. Ook het nieuwe -en vooralsnog laatste- seizoen van Gooische Vrouwen gaat fijn van start op RTL 4; de eerste aflevering werd bekeken door 1.2 miljoen Nederlanders. De top 10 wordt verder aangevuld door de Palingsoap, Shownieuws laat en DWDD. Buiten de top 10, maar zeker niet slecht gescoord, staat Gordons nieuwe programma Glitter Glamour Gordon met 777.000 kijkers.

Flops? Ja, Beau van Erven Doren's CQC. Vorige week nog 263.000 kijkers, deze week moeten Beau en aanhang het doen met slechts 121.000 kijkers. Als deze trend zich nog twee weken voortzet, kunnen we officieel spreken van een flop.

De top 10 van de vrijdagavond:

1

POPSTARS

SBS 6

1.617.000

2

JOURNAAL 20 UUR

NED 1

1.526.000

3

HART VAN NEDERLAND

SBS 6

1.463.000

4

VAN DUIN OP Z'N BEST

NED 1

1.287.000

5

GOOISCHE VROUWEN

RTL 4

1.200.000

6

VERMIST

NED 1

1.180.000

7

JOURNAAL 18 UUR

NED 1

1.034.000

8

PALINGSOAP

NED 1984.000

9

SHOWNIEUWS LAAT

SBS 6

969.000

10

DE WERELD DRAAIT DOOR

NED 3

925.000


Zaterdagavond
Net als vorige week zijn de grooste en best bekeken shows van de zaterdagavond voor SBS 6 en RTL 4. Dat is ook deze week zo, maar Nederland 1 gooide wat roet in het eten door de theaterregistratie van Bert Visscher te programmeren, waarmee hij bijna 1.2 miljoen kijkers trekt. Op Bert Visscher en het journaal 20 uur na, word de top 10 voornameijk gevuld door familieshows op RTL en SBS.

Carlo en Irene presenteren Let's Dance op RTL 4, scoort ook deze week weer erg goed met 1.183.000 kijkers. Zoals Beau van Erven Dorens faalt bij Veronica, zo scoort Jack Spijkerman bij RTL 4. Voor de tweede achtereen volgende week scoort hij boven het miljoen. Ook SBS 6 loopt in de miljoenen met Het beste idee van Nederland, K2 zoekt K3 en Hart van Nederland.

Veel andere programma's scoren gemiddeld, omdat ze moeten toegeven aan het succes van RTL en SBS. Opvallend is wel dat er drie programma's in de top 10 staan met 'Nederland' in de titel. Of dat iets met succes te maken heeft... We weten het niet.

De top 10 van de zaterdagavond:

1

JOURNAAL 20 UUR

NED 1

1.591.000

2

BERT VISSCHER STOFFE JONGENS

NED 1

1.198.000

3

LET'S DANCE

RTL 4

1.183.000

4

BESTE IDEE VAN NEDERLAND

SBS 6

1.137.000

5

K2 ZOEKT K3

SBS 6

1.130.000

6

WAT VINDT NEDERLAND

RTL 4

1.044.000

7

HART VAN NEDERLAND

SBS 6

1.035.000

8

JOURNAAL 18 UUR

NED 1979.000

9

EENVANDAAG

NED 1

905.000

10

KINDEREN GEEN BEZWAAR

NED 1

886.000


Conclusie
De vrijdag- en zaterdagavond tonen een opvallende gelijkenis; op beide avonden scoren zeven programma's boven het miljoen. Vorige week was dit ook zo. De vrijdagavond zal de komende weken nog in handen blijven van Popstars op SBS 6, maar aan Gooische Vrouwen hebben ze een serieuze concurent. De zaterdagavond blijft de komende tijd voor RTL 4 en SBS 6, maar -zoals Nederland 1 gisteravond heeft laten zien- hoeft een leuke cabaretshow niet onder te doen voor dat succes.

De herfst en winter staan voor de deur (wie doet er even open?), dus dat betekent fors meer tv-kijkers. Hoe gaan programmamakers daarmee om? Hoe weten ze te profiteren van die extra kijkers? Wij zijn benieuwd.

'Zes burgers gedood bij luchtaanval NAVO'

Bij een luchtaanval vrijdag op twee gekaapte tankwagens in de omgeving van de Afghaanse stad Kunduz zijn zes burgers onder wie een kind om het levengekomen. Dit heeft een plaatselijke functionaris in Kunduz vandaag gezegd.

In totaal vielen 55 doden volgens de zegsman. Duitse militairen in Kunduz van de internationale troepenmacht ISAF voelden zich bedreigd nadat Talibanstrijders twee volle tankwagens hadden gekaapt. Ze vroegen om een luchtaanval die de tankwagens moest uitschakelen. Bij het bombardement zouden volgens sommige zegslieden tientallen burgers zijn gedood.

Hulst blijft leidingwater koken

Inwoners van Hulst moeten nog zeker twee dagen het leidingwater koken voor ze het drinken. Mogelijk heeft een breuk in de waterleiding de waterkwaliteit beïnvloed. Morgen kan de gemeente hierover uitsluitsel geven, liet een woordvoerster van Hulst vandaag weten.

Op 1 september zaten 30.000 huishoudens in de Zeeuws-Vlaamse plaats zonder water. De oorzaak van de breuk is nog altijd onbekend.

Eerder laboratoriumonderzoek wees uit dat in het water een enterokokbacterie is aangetroffen. De enterokok is een aanwijzing dat het drinkwater mogelijk besmet is met bacteriën die maag- en darmklachten kunnen veroorzaken. Door het water drie minuten te koken gaan de bacteriën dood en kan het water zorgeloos geconsumeerd worden.

De afgelopen week heeft waterbedrijf Evides al op diverse locaties drinkwater gespuid in sloten, om zo het leidingnet te zuiveren.

Omstreden milieuadviseur van Obama stapt op

Een adviseur van de Amerikaanse president Barack Obama, Van Jones, heeft vandaag zijn functie neergelegd als gevolg van wat hij noemde een kwaadaardige lastercampagne. Jones was sinds maart milieuadviseur.

Jones werd belaagd door woedende Republikeinen die in hem een linkse extremist zagen. Afgelopen week kwam aan het licht dat Jones ooit een petitie heeft ondertekend waarin wordt gesuggereerd dat Amerikaanse leiders de terroristische aanslagen van september 2001 hadden kunnen voorkomen, maar dat nalieten, mogelijk om een excuus voor oorlog te hebben.

Jones zei in een vandaag verspreide verklaring dat tegenstanders van hervormingen een lastercampagne tegen hem hebben gevoerd. "Ik treed af als adviseur milieu-kwaliteit omdat ik in die functie voor anderen en niet voor mezelf moet vechten."

Wilders wil vasthouden aan AOW-leeftijd

Een verhoging van de AOW-leeftijd naar 67 jaar is onbespreekbaar voor Geert Wilders. De PVV-leider noemt de kwestie zelfs een breekpunt bij eventuele regeringsdeelname, zo zegt hij in De Telegraaf. "Wij zullen hier nooit voor tekenen. Als iemand met ons wil regeren, weet dan dat we het binnen een minuut zullen terugdraaien."

Wilders vindt de verhoging van de pensioenleeftijd asociaal. "Oudere mensen worden gepakt. Dat gebeurt nu ook bij de partnertoeslag. Het is politieke lafheid. Drees zou zich in zijn graf omdraaien." De toenmalige PvdA-premier Willem Drees voerde de AOW in de jaren 50 in.

Advies SER
Werkgevers, vakbonden en deskundige kroonleden in de Sociaal-Economische Raad (SER) hebben de kans gekregen van het kabinet om voor 1 oktober een alternatief te bedenken voor ingrijpen in de AOW. Premier Jan Peter Balkenende en vicepremier Wouter Bos hebben al laten weten dat zij het advies van de SER niet als bindend beschouwen.

Wilders heeft zijn eigen alternatief voor het verhogen van de AOW-leeftijd, zegt hij in De Telegraaf. "Wij zullen na Prinsjesdag bij de politieke beschouwingen laten zien hoe je kunt bezuinigen zonder dat de gewone man er last van heeft. Door te korten op al die linkse hobby’s: immigratie, ontwikkelingshulp, klimaatonzin, de wijken."

Linkse koers PVV
De PVV is de afgelopen jaren op economisch vlak steeds meer naar links opgeschoven. Was het verkiezingspamflet van partij in 2006 nog uitgesproken rechts-liberaal, tegenwoordig varen Wilders en zijn partijgenoten in economische kwesties een uitgesproken linkse koers: tegen een hogere AOW-leeftijd, geen versoepeling van het ontslagrecht, uitkeringen niet omlaag.

Apotheken vragen uitstel betaling aan

Zeven apotheken zullen morgen uitstel van betaling aanvragen. Dat heeft de brancheorganisatie KNMP vandaag bekendgemaakt.
 
Volgens de KNMP zijn de apotheken in financiële problemen gekomen door het overheidsbeleid. Het kabinet heeft bepaald dat van een groot aantal medicijnen alleen nog de goedkoopste variant mag worden vergoed. Dat scheelt de apothekers inkomsten.

De zeven apotheken behoren tot een keten met de naam Medsen, die al enige maanden in zwaar weer verkeert. Twee van de apotheken zijn gevestigd in Wijk bij Duurstede, waardoor daar de hele apotheekvoorziening dreigt om te vallen. Medsen bestaat in totaal uit 65 vestigingen, met 750 medewerkers.

'Apotheken in zwaar weer door overheidsbeleid'  (foto: ANP)

Ontruiming Kamp Vught herdacht

Vandaag zullen oud-gevangenen en nabestaanden de ontruiming van concentratiekamp Vught in september 1944 herdenken bij het Nationaal Monument Kamp Vught. Bij het monument op de fusilladeplaats, vlakbij het Nationaal Monument, zullen twee minuten stilte worden gehouden. Vervolgens leggen deelnemer een krans en bloemen neerleggen en in defilé langs het monument trekken.

Tussen januari 1943 en september 1944 zaten ruim 31.000 mensen gevangen in het SS-concentratiekamp te Vught. In het kamp overleden zeker 749 van hen, hiervan zijn 329 mannen door executie om het leven gebracht. De massale executies vonden 65 jaar geleden plaats onder druk van de oprukkende bevrijders.

Duizenden gevangenen werden vlak voor de ontruiming van het kamp afgevoerd naar Sachsenhausen en Ravensbrück in Duitsland. Veel van hen keerden nooit terug.

Rellen bij Brits protest tegen islam

In de Engelse stad Birmingham is een demonstratie tegen het moslimextremisme gisteravond uitgelopen op rellen. Aanhangers van de English Defence League, een rechtse groep die zich naar eigen zeggen tegen de militante islam in Groot-Brittannië keert, raakte slaags met antifascisten die op hetzelfde moment een tegendemonstratie hielden.

Nieuwsomroep BBC meldt dat er enkele honderden mensen bij de demonstratie betrokken waren en dat er meer dan twintig mensen wegens misdragingen zijn gearresteerd. Een aantal demonstranten zou ook projectielen hebben gegooid. Een andere demonstratie tegen het islamisme die vorige maand in Birmingham werd gehouden draaide ook al op ongeregeld heden uit.

Op de website laat de English Defence League weten dat zij 'vreedzaam betogen tegen de agressieve islam'. Zij beschuldigen de tegendemonstranten er dan ook van dat zij de demonstratie van de English Defence League verstoren met geweld. Critici menen dat de beweging banden met zowel de ultranationalistische politieke partij BNP als met voetbalhooligans onderhoudt.

De English Defence league heeft aangekondigd dat zij ook in andere steden zullen gaan demonstreren. In Manchester staat voor volgende maand al een demonstratie gepland.

Met dank aan DrWolffenstein en dimage voor de submit.

Zeer grote brand Den Haag

De brandweer in Den Haag heeft afgelopen nacht 25 woningen ontruimd wegens een grote brand in een bedrijfspand aan de Televisiestraat. Tientallen mensen hebben de nacht ergens anders door moeten brengen.

In eerste instantie dacht de brandweer dat er een bandenwinkel in brand stond, maar dit bleek toch niet het geval. In het brandende pand zaten meerdere ondernemingen gevestigd. Hierdoor is het voor de brandweer onduidelijk welk bedrijf er precies in brand is gegaan en welke goederen en materialen vlam hebben gevat.

Het AD bericht dat de brandweer nog bezig is met nablussen. Het is nog niet bekend wanneer de omwonenden terug naar huis mogen.

Met dank aan EZKael voor de submit.

Derde ruimtewandeling voor astronauten Discovery

De Amerikaan Danny Olivas en de Zweed Christer Fuglesang, astronauten van het ruimteveer Discovery, zijn gisterenavond om 22.39 uur Nederlandse tijd begonnen aan hun derde ruimtewandeling. Dit zou tevens de laatste ruimtewandeling van de astronauten zijn tijdens deze missie naar het Internationaal Ruimtestation ISS. Dit maakte NASA bekend.

Tijdens de ruimtewandeling moest het duo een aanhechtingsplaats bevestigen voor reserveonderdelen. Ook moesten zij een apparaat vervangen dat helpt bij de positionering van het complex ten opzichte van de aarde. Tijdens de twee eerdere ruimtewandelingen, vervingen astronauten een ammoniaktank en haalden zij experimenten aan de buitenzijde van het Europese ruimtelab Columbus weg.

Wereldrecord tv-kijken verbroken

Het wereldrecord tv-kijken is afgelopen nacht verbroken. De Tilburgse student Efraim van Oeveren (28) tuurde maar liefst 86 uur naar het beeldscherm in het gebouw van Beeld en Geluid in Hilversum. Hij sliep in die tijd maar 45 minuten.

Daarmee is de Tilburgse student vlak na middernacht de huidige recordhouder voorbijgestreefd. Het wereldrecord tv-kijken stond sinds april van dit jaar op tachtig uur, op naam van de Indiër Gupta uit New Delhi.

Efraim zal na 86 uur wel vierkante ogen hebben  (foto: ANP)

Boot met 900 opvarenden zinkt bij Filipijnen

Een veerboot met meer dan negenhonderd opvarenden is vandaag gezonken voor de kust van de Filipijnen. De opvarenden zijn in reddingsboten van de veerpont gevlucht. Vissersboten, de kustwacht en de marine halen zoveel mogelijk mensen uit zee. Dat maakte het ministerie van Defensie bekend.

Twee mensen zouden om het leven zijn gekomen. Het is nog onduidelijk of meer mensen vermist of overleden zijn. Hoe de boot kon zinken, is onbekend. De kapitein meldde dat het schip naar de zijkant overhelde, waarna de pont enige tijd later onder het wateroppervlak verdween.

Het schip was gisteren vertrokken vanuit de stad General Santos en was op weg naar Iloilo. De boot zonk ter hoogte van het schiereiland bij de stad Zamboanga in het zuiden van de Filipijnen onder goede weersomstandigheden.

In de Filipijnen gebeuren vaker rampen met veerboten. Dat komt meestal door stormen, slecht onderhoud van schepen, of omdat te veel passagiers aan boord zijn.

Zeven mannen vast om juwelenroof Londen

De Britse justitie heeft gisteren een zevende verdachte aangeklaagd in verband met de spectaculaire roofoverval in Londen, waarbij voor 40 miljoen pond (46,6 miljoen euro) aan juwelen werd buitgemaakt. Dat maakte de politie bekend.

Het gaat om een 24-jarige Brit, die net als zes anderen verdacht wordt van samenzwering, poging tot moord en gijzeling. Deze Brit en twee van de anderen wordt ook ten laste gelegd dat zij een wapen in hun bezit hadden. Eerder werden de twee mannen die de juwelier daadwerkelijk hebben beroofd, al opgepakt.

De daders gingen er op 6 augustus op klaarlichte dag bij juweliershuis Graff vandoor met 43 ringen, armbanden, kettingen en horloges. Het was de grootste juwelenroof uit de geschiedenis van Groot-Brittannië. Er is een recordbedrag van 1 miljoen pond (1,15 miljoen euro) uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot de arrestatie van de personen die achter de overval zitten.

Voetbalrel in Deventer

Er is vanavond rond 20.30 uur een vechtpartij uitgebroken tussen voetbalsupporters op de Beestenmarkt in Deventer. Het gaat om een groep van ongeveer tweehonderd mensen, hoogstwaarschijnlijk zijn het aanhangers van Go Ahead Eagles, FC Twente en Ajax.

De supporters gooiden stenen naar elkaar, scholden elkaar uit en vernielden een auto. Na een kwartier rellen trokken de supporters naar het centrum toen ze op de Singel waren kwam er pas politie aan.

Met dank aan mmmkai voor de submit!

Vliegtuigje neergestort in Oklahoma

In Oklahoma, VS, is een eenmotorig vliegtuigje neergestort. Hierbij zijn alle vijf inzittenden om het leven gekomen. Onder de slachtoffers zijn twee kinderen. Het toestel, een zespersoons Piper, vloog na de crash direct in brand. Twee lichamen werden uit het toestel geslingerd.

Het vlieguigje stortte vlak nadat het opgestegen was neer in een natuurpark. Het toestel botste tegen een kabel van een telefoonmast. Getuigen hoorden een luide knal voordat het toestel neerstortte. Het was mistig en regenachtig tijdens de crash. De verkeersleiding kon daardoor niet zien wat er gebeurde.

Christian Audigier koopt huis Michael Jackson

Het huis waar Michael Jackson twee maanden geleden stierf wordt verkocht aan de Franse designer Christian Audigier, dat heeft de designer een dag na Jacksons begrafenis bekend gemaakt. Audigier heeft laten weten dat hij op 15 december naar Holmby Hills zal verhuizen.

Jackson is nog eigenaar van het huis tot 15 december. Audigier is niet van plan er een herdenkingsplaats van te maken. Hij zal het huis niet openstellen voor het publiek. 

Tientallen doden door gevechten Pakistan

De Pakistaanse strijdkrachten hebben gisteren zeker 43 islamistische strijders gedood in het Khybergebied aan de grens met Afghanistan. Dit is van officiële bronnen in het Aziatische land vernomen. Een hoofdkwartier van de Lashkar-e-Islam (Leger van de Islam) is vernietigd.

In het Kybergebied hebben lokale stamhoofden het voor het zeggen en heeft de centrale overheid van Pakistan weinig in de melk te brokkelen. De belangrijkste landverbinding tussen Pakistan en Afghanistan loopt door het gebied. Na de Amerikaanse invasie in Afghanistan zijn veel radicale moslims naar Pakistan uitgeweken.

Helft bosbranden LA onder controle

De bosbranden bij Los Angeles zijn voor 49 procent onder controle. De brandweerlieden worden geholpen door lagere temperaturen en hogere luchtvochtigheid. Dat heeft een woordvoerster van het Amerikaanse Staatsbosbeheer gezegd, aldus Amerikaanse media.

De bossen ten noorden van Los Angeles branden al meer dan een week. Twee brandweerlieden zijn in de vuurzee om het leven gekomen. Meer dan 62.000 hectare bos is verwoest en ruim tienduizend mensen hebben hun huizen moeten verlaten. Bijna tachtig gebouwen zijn in vlammen opgegaan. De autoriteiten verwachten nog ruim een week nodig te hebben om de bosbranden volledig te bedwingen.

Uit onderzoek is gebleken dat de branden zijn aangestoken. De politie heeft nog geen aanhoudingen verricht.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.