[US Open] Winst voor Nadal en S. Williams

Frank (franklop)
Rafael Nadal heeft zich geplaatst voor de vierde ronde van de US Open. De Spanjaard versloeg zijn landgenoot Nicolas Almargo in drie sets. Bij de vrouwen gaat Serena Williams door naar de kwartfinale, zij won van Daniela Hantuchova.

Williams, als tweede geplaatst, kende weinig moeite met de Slowaakse. Hantuchova kon maar twee games pakken en creëerde geen één breekpunt op de service van de Amerikaanse, die zelf vijf keer door de service van haar tegenstandster ging en won met 6-2 en 6-0. In de volgende ronde treft Williams de winnares van de partij tussen Vera Zvonareva (7) en Flavia Pennetta (10).

Nadal en Almargo maakten er een boeiende strijd van in hun partij in het Arthur Ashe Stadium. Almargo kwam in de eerste twee sets telkens breaks voor, maar elke keer had Nadal direct een antwoord. Aan het eind van de eerste twee sets brak Nadal op het juiste moment door de service van de als 32e geplaatste Almargo. Na de tweede set ondergingen beide spelers een blessurebehandeling, maar konden nog wel verder spelen. Nadal kwam daarna niet meer in de problemen en had aan één vroege break genoeg om de partij te beslissen. Het werd uiteindelijk 7-5, 6-4 en 6-4.