[WTCC] Uitslag Oschersleben

Jorn (existenz)
Vandaag is de achttiende ronde van het World Touring Car Championship 2009 verreden op het circuit van Oschersleben. De Nederlandse inbreng met Jaap van Lagen en Tom Coronel lieten zich vooral in de eerste race nadrukkelijk zien.

Race 1:
Andy Priaulx won de eerste race op het Duitse circuit. Hiermee pakte de coureur zijn eerste overwinning van het seizoen. De Brit startte als zevende, maar een uitstekende eerste ronde zorgde ervoor dat de coureur weer mee deed om de eerste plaats. Alex Zanardi en Augusto Farfus raakten elkaar in de eerste chicane en zorgden voor een lichtelijke chaos waar Priaulx geen last van had.

Jaap van Lagen kon deze race voor het eerst gebruik maken van zijn nieuwe Lada en liet meteen zien dat dit een stap voorwaarts was. De Nederlander was lange tijd met Tom Coronel in gevecht om de vierde plaats, maar werd door Van Nicola Larini in de laatste bocht van de laatste ronde van de baan getikt. Hierdoor werd Van Lagen teleurstellend elfde. Hij had echter wel het potentieel van de auto laten zien.

Uiteindelijk eindigde Gabriele Tarquini als tweede voor Rickard Rydell en Tom Coronel. Jaap van Lagen kwam op 32 seconde achterstand binnen.

Race 2:
Ook de tweede race was een prooi voor BMW. Augusto Farfus wist de overwinning binnen te halen, vlak voor de uitstekend rijdende Andy Priaulx. Dit was duidelijk uit merkbelang. Door de overwinning staat Farfus nu nog maar twee punten achter de leider in het klassement. De overwinning werd Farfus een beetje in zijn schoot geworpen, aangezien Priaulx nooit een echte inhaalpoging ondernam. Tom Coronel kwam slecht weg van de startopstelling en verloor hierdoor een aantal plaatsen. Jaap van Lagen moest een eindje van achteren beginnen, maar kwam in de beginfase goed opzetten en zat vrij snel alweer achter Tom Coronel. In de eerste ronden leverden de twee Nederlanders dan ook strijd met elkaar, maar uiteindelijk moest Van Lagen toch afhaken en zakte hij langzaam naar achteren.

Tom Coronel sleepte er ook in de twee race weer punten uit. De coureur kwam als achtste over de streep en scoorde zo waardevolle punten voor het independers-kampioenschap. Tom Coronel verstevigde hiermee zijn koppositie in het klassement. De kans dat de coureur het klassement zal winnen is echter klein, aangezien hij alleen de volgende race nog mee zal doen in verband met financiele problemen bij zijn hoofdsponsor. Het team probeert volgend jaar echter wel weer aan de start te staan van het kampioenschap.