Robben verwacht leegloop bij Chelsea

RowanF1
Arjen Robben verwacht een leegloop bij Chelsea. De voormalig speler van Chelsea denkt dit vanwege de straf die de club onlangs kreeg opgelegd. De komende twee transferperiodes mag de club van Roman Abramovic geen nieuwe spelers aantrekken.

"Het zal met niet verbazen als spelers vertrekken. Spelers als John Terry en Frank Lampard houden van de club, zij zullen wel blijven", zegt de Oranje-international tegenover The Daily Mirror. "Maar ik denk dat spelers zonder een lang contract de club wel eens kunnen verlaten. Topclubs in Europa zullen kijken naar spelers van Chelsea. Als ze willen vertrekken kan de club niet veel doen om ze tegen te houden."

De speler van Bayern München is het eens met de straf die de FIFA Chelsea heeft opgelegd. "Voor een Europese topclub als Chelsea is het een ramp dat ze niet in staat zijn een speler vast te leggen. Als ze schuldig zijn dan ben ik het eens met de straf van de FIFA."

"In het voetbal zijn er een heleboel mensen die proberen te profiteren van je als jonge jongen. Het is belangrijk dat de autoriteiten alles doen wat ze kunnen om ze daar tegen te beschermen."

Kampioen zal Chelsea volgens Robben niet worden dit seizoen. "Ik geloofde dat Chelsea de titel zou winnen dit jaar. Maar na dit nieuws denk ik dat Manchester United de favoriet is."