Wetenschap bewijst, borsten blikvanger #1

Vrouwen klagen al decennialang dat hun gezicht het laatste is waar een man oog voor heeft. Een wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat die klacht zeker gegrond is.

Volgens het onderzoek kijkt een kleine helft van de mannen, 47 procent, als eerste naar de boezem van een vrouw. Op de tweede plek van de eerste blikvangers staan de heupen en de taille, hier kijkt een derde van de mannen als eerste naar. Nog geen twintig procent kijkt als eerste naar het gelaat van de vrouw.

Niet alleen wordt als eerste naar de borsten gekeken, de ogen van de man blijven ook het langst op borsthoogte hangen. Geen enkel lichaamsdeel weet de aandacht van een man zo lang vast te houden.

Men denkt dat dit gedrag ons door de evolutie is ingegeven. Vrouwen met grote tieten en smalle tailles zouden namelijk vruchtbaarder zijn. Volgens de wetenschappers is er echter een simpelere verklaring te bedenken. "Het staren naar borsten is namelijk buitengewoon plezierig, ongeacht de grootte", zo vinden de wetenschappers.

Het onderzoek is uitgevoerd door wetenschappers van de Universiteit van Wellington in Nieuw-Zeeland. De slachtoffers kregen zes foto's van dezelfde vrouw te zien, waarbij de borst- en heupomvang digitaal was vergroot of verkleind. Met behulp van spiegels en camera's namen de onderzoekers vervolgens op waar men het eerst naar keek, hoe vaak en hoe lang ernaar werd gekeken.  

"Tachtig procent van de eerste blikken waren gericht op de borsten en het middenrif. Men besteedde steeds meer tijd met kijken naar de borsten en ook werd er beduidend meer naar borsten gekeken dan andere gebieden", luidt de uitkomst van het onderzoek. Tevens is uit het onderzoek naar voren gekomen dat mannen in 0,2 seconden kijkt naar de onderdelen van het zandloperfiguur. De onderzoekers hebben ook ontdekt dat weinig blikken waren gericht op de armen, onderbenen en voeten.


Die vrouwen doen het er ook gewoon om