[US Open] Clijsters verslaat V. Williams

Frank (franklop)
Kim Clijsters is erin geslaagd zich te plaatsen voor de kwartfinale op de US Open. In een spannend gevecht tegen Venus Williams bleek de Vlaamse de sterkste. 6-0, 0-6 en 6-4. In de volgende ronde treft Clijsters de Chinese Na Li.

In de eerste set was Clijsters duidelijk de sterkste. In de eerste game brak ze al direct door de service van Williams heen. De Belgische bleef Williams onder druk houden in de set waardoor Williams er niet in slaagde een game te winnen. Ze verloor dan ook de set met 6-0.
De tweede set verliep eigenlijk precies hetzelfde, maar dan in het voordeel van de als derde geplaatste Amerikaanse. Clijsters werd gebroken in game twee en vier en Williams pakte op 5-0 direct haar eerste setpunt.

In de derde set slaagden beide speelsters er voor het eerst in allebei een game te veroveren. In de derde game kreeg Clijsters een eerste breekpunt, waarop Williams een dubbele fout sloeg. Clijsters serveerde goed in de derde set, waardoor ze Williams weinig kansen gaf om terug te kunnen breken. Ook Williams gaf weinig meer weg waardoor de wedstrijd gelijk op bleef gaan, echter met de breek voorsprong voor Clijsters.

Op 5-4 mocht Clijsters gaan serveren voor de wedstrijd. Williams ging vol voor de game en kreeg twee breekpunten. Deze werden beide weggewerkt door Clijsters en kreeg direct daarna haar eerste matchpoint. Deze pakte ze direct en won dus de wedstrijd met 6-0, 0-6 en 6-4.