[MotoGP] Pedrosa: "Ik had nog mazzel"

RowanF1
In de uitloopronde gaf Dani Pedrosa’s Honda de geest. Pedrosa had zeven ronden lang de race geleid, maar wist vanaf ronde veertien dat hij tevreden zou moeten zijn met een derde plaats achter het Yamaha-duo Rossi-Lorenzo.

"Ik had nog mazzel dat ik derde werd", vond Pedrosa. "De machine deed al een tijd raar, maar gelukkig stopte hij er pas mee na de finish." Met ruim twaalf seconden achterstand kwam Pedrosa achter winnaar Rossi over de streep. Bij de start stormde Pedrosa langs Rossi maar hield dit niet lang vol.

"Ik voelde me niet echt op m’n gemak, maar ik was wel snel. Toen zij voorbij kwamen, kon ik ze maar heel even volgen. Ik voelde ook dat er iets mis was met mijn motor. In twee, drie bochten viel de motor stil, maar hij pakte dan wel weer op. Zij waren gewoon sneller."

Ook hebben de beide mannen van Repsol Honda een nieuw contract getekend. Andrea Dovizioso verlengde zijn contract met een jaar, met een optie tot nog een jaar. Pedrosa tekent alleen voor volgend seizoen. "Dat vond ik de beste keus" aldus Pedrosa. "Ik werk al heel lang samen met Honda en samen willen we nog één jaar proberen om voor de titel te gaan. Wat daarna gebeurt, is afwachten."