Nederlands succes op Belgian International

Yao Jie heeft haar favorietenrol bij het badminton in Mechelen waargemaakt. Ze won in de finale van Misaki Matsumoto. Ook in de mannendubbel behaalden Ruud Bosch en Koen Ridder de eindzege.

Yao Jie, als nummer twee geplaatst, won in de finale van de Yonex Belgian International met 21-14, 14-21 en 21-16 van Matsutomo uit Japan. In de eerste game ging het volledig gelijk op tot 14-14. Maar op dat moment vond Yao Jie het welletjes. Met een vlekkeloze serie van zeven punten pakte ze de eerste game met 21-14.

In de tweede game liep het minder goed bij Yao Jie, het werd 14-21. Aanvankelijk leek ook de derde game de Japanse kant op te gaan. Bij een 6-10 achterstand begon het er enigszins somber uit te zien voor Yao Jie. Maar de Amersfoort-speelster had nog veel over. Met maar liefst acht punten op rij legde Yao Jie de basis voor de 21-16 winst. Hiermee behaalde ze haar eerste eindzege van dit seizoen. In oktober verdedigt ze in Almere haar Yonex Dutch Open-titel.

Na een vooral zeer spannende eerste game hebben Bosch en Ridder de eindzege behaald in het mannendubbel tijdens de Yonex Belgian International. Het duo, lid van de Haarlemse landskampioen Duinwijck, versloeg in de eindstrijd de Engelsen Marcus Ellis/Peter Mills met 30-28 en 21-12.

In de eerste game moesten de als eerste geplaatste Nederlanders zes gamepoints wegwerken. Maar na de eerste winst was ook direct de tegenstand van de Engelsen gebroken.

Submitter:  Bron: FOK!sport