Oranje Zwart wint ABN AMRO Cup

Oranje Zwart heeft de ABN Amro Cup gewonnen. In eigen huis versloegen de Eindhovenaren in de finale Bloemendaal met 6-1. Bloemendaal trad aan zonder zijn internationals. Aan het toernooi deden tien Rabo Hoofdklasseclubs en twee Belgische ploegen mee.

"We hebben gewonnen, dat is prima", zei Oranje Zwart-coach Roger van Gent genuanceerd. "Verdedigend ben ik tevreden, maar onze opbouw kan beter en we hadden veel kansen nodig om de wedstrijd te beslissen." In de laatste tien minuten scoorde het team van Van Gent vier keer.

Maar wat zegt de winst in dit voorbereidingstoernooi eigenlijk. "Vorig jaar speelden we ook dit toernooi, maar toen was de bezetting een stuk sterker. Veel teams hebben hun internationals thuisgelaten. Door de vele afwezigen is het niveau van het toernooi genivelleerd. En dat is jammer. Bij ons was iedereen aanwezig. Blijkbaar zijn wij daarin professioneler dan de rest. Ik vind dat je een verantwoordelijkheid hebt naar de sponsor. Die komt niet iedereen hier na."

"Ik durf niet te zeggen dat wij nu de beste zijn van de Hoofdklasse. De andere teams heb ik, omdat ze zoveel mensen misten, nog niet kunnen beoordelen. We zijn wel de meest complete team van Nederland."

De complete uiteindelijke stand van de tweede ABN AMRO Cup:

1. Oranje Zwart
2. Bloemendaal
3. Laren
4. Pinoké
5. Tilburg
6. Hurley
7. Dragons (België)
8. Amsterdam
9. SCHC
10. HGC
11. Rotterdam
12. Leuven (België)