Geen demoversie Need for Speed: SHIFT

Waarschijnlijk komt er geen demoversie van de aanstormende racer Need for Speed: SHIFT. Ontwikkelaar EA had in april van dit jaar wel een demo aangekondigd, maar kwam onlangs met de volgende boodschap naar buiten, in antwoord op de vele vragen van community- en forumbezoekers:

"In the last few weeks we've received a lot of messages and forum posts about a demo so we're currently looking into the feasibility of releasing a demo for SHIFT. We are committed to releasing the best Need for Speed game so we kept the entire team working on the game to make sure we release a really great experience.

We're really proud of what the guys at SMS and Black Box have created and we can't wait to get the game in your hands."

Vrij vertaald zegt EA hier dat ze nog wel een demo overwegen, maar dat het hele team nog aan de hoofdgame werkt en die is belangrijker dan een eventuele demoversie.

No Demo, No Buy!
Het (vooralsnog niet officieel bevestigde) bericht van EA dat SHIFT geen demo krijgt, heeft de internetgemeenschap van gamende race-liefhebbers behoorlijk aan het zweten gebracht. Op de verschillende fora buitelen ze over elkaar heen om hun mening te verkondigen. En die mening is over het algemeen niet bepaald positief voor EA of Need for Speed. De meest gehoorde opmerkingen: 'zonder demo koop ik hem niet (no demo, no buy), en: 'Remember NFS Undercover!'. Need for Speed: Undercover zag er ook prachtig uit, had geen demo en bleek qua gameplay en spanning uiteindelijk toch ietwat tegen te vallen. Veel gamers vrezen daarom dat het 'wel/geen demo' gedoe een rookgordijn is voor het feit dat er iets niet helemaal goed zit met SHIFT en dat EA derhalve niet wil dat de game al gespeeld kan worden voor hij op 17 september daadwerkelijk in de winkels ligt.

Feit is elk geval wel dat EA een niet te onderschatten risico neemt door SHIFT zonder demo op de markt te brengen. Helemaal omdat die andere racegame die deze maand op de markt komt, wel een demo heeft.

Geen Demo, wel een filmpje.