FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 30 augustus 2007

Roddick door na opgave Acasuso

De Amerikaan Andy Roddick heeft gemakkelijk de derde ronde van de US Open bereikt. Tegenstander Jose Acasuso gaf op. Naamgenoot Andy Murray moest heel wat meer moeite doen. In vijf sets werd Jonas Bjorkman verslagen.

De tegenstander van Andy Roddick, Jose Acasuso, moest bij een stand van 6-4 1-6 6-2 in het voordeel van Roddick de partij staken.

De Zweed Jonas Bjorkman dwong Andy Murray tot vijf sets. Murray sloeg daarin toe met 6-1 en plaatst zich voor de derde ronde.

De als negende geplaatste Tsjech Tomas Berdych heeft zich ook geplaatst voor de laatste 32 in New York. Berdych kende geen enkele problemen tegen de Italiaan Simone Bolleli met 7-5, 6-3 en 6-3.

Gesneuvelde militair terug in Nederland

Icoon BinnenlandsHet stoffelijk overschot van de zondag in Afghanistan gesneuvelde sergeant der eerste klasse Martijn Rendert Rosier van de landmacht is donderdagavond in Leeuwarden aangekomen. Een woordvoerder van de landmacht heeft dat gemeld.

Een transportvliegtuig van de Spaanse luchtmacht bracht het lichaam van Eindhoven naar de vliegbasis Leeuwarden, omdat er geen Nederlands toestel op tijd beschikbaar was. Daar werd het stoffelijke overschot tijdens een korte ceremonie overgedragen aan de nabestaanden van sergeant Rosier.

Acht militairen van de Koninklijke Landmacht droegen de kist, die bedekt was met de Nederlandse vlag, door een erehaag van enkele tientallen collega's van Rosiers bataljon. Namens de legerleiding waren Commandant der Strijdkrachten Dick Berlijn en plaatsvervangend Commandant der Landstrijdkrachten generaal Lex Oostendorp aanwezig.

Rosier kwam zondagnacht om het leven bij een aanslag met een geïmproviseerd explosief (Improvised Explosive Device). De 23-jarige korporaal van de landmacht Bas van Mourik raakte gewond. De crematie vindt dinsdag in besloten kring plaats.

Burgemeester voor Hoogezand onvindbaar

Icoon BinnenlandsGemeente Hoogezand-Sappemeer kan na een lange tijd nog steeds geen burgemeester vinden. Er is na een eerdere sollicitatieperiode door de raad besloten dat er opnieuw een vacature open wordt gesteld.

De voorzitter van de vertrouwenscommissie, PVDA-fractieleider Jan Brouwer, meldde na de vergadering van vanavond dat de commissie geen eerste en tweede voorkeur op papier kon krijgen. Dit is wettelijk verplicht, dus de vijf maanden durende procedure is op niets uitgelopen. In totaal hebben er maar zes mensen gereageerd op de vacature van de Groningse gemeente, deze sollicitanten waren allemaal elders al burgemeester.

Uniek is een tweede sollicitatieprocedure voor het burgemeesterschap niet. Hoogst ongebruikelijk is het wel.

Strippenkaart kost straks 30 cent meer

Icoon VervoerStaatssecretaris Tineke Huizinga van Verkeer heeft aan de Tweede Kamer laten weten dat de tarieven van stads- en streekvervoer minder sterk stijgen dan voorheen. Gemiddeld gaat de prijs 2,5 procent omhoog in plaats van 3,1 procent.

SP en GroenLinks wilden niet dat de prijzen meer gingen stijgen dan de inflatie. De vastgestelde 2,5 procent komt hiermee overeen. De 45-strippenkaart (vol tarief) komt op 20,40 euro. Nu is dat nog 20,10 euro.

Uitslagen voorronde Uefa Cup 30/08/2007

Vandaag werden de returns afgewerkt in de tweede voorronde van het Uefa Cup toernooi. Hieronder kun je de uitslagen vinden.

Uitslagen

Thuis UitUitslagVorige wedstrijd
Groclin DyskoboliaTobol Kostanay2-01-0
SK Rapid WienFC Dinamo Tbilisi5-03-0
Artmedia BratislavaFC Mika2-01-2
Blackburn Rovers FCMyllykosken Pallo-472-01-0
VålerengaFC Ekranas6-01-1
FC Zenit St. PetersburgZlate Moravce3-02-0
PFC Litex LovechKS Besa3-03-0
Aalborg BKHJK Helsinki3-01-2
FC SionSV Ried3-01-1
Odense BKFC Dinamo Minsk4-01-1
FC MidtjyllandFC Haka5-22-1
AIK SolnaFHK Liepajas Metalurgs2-02-3
Kayseri ErciyessporMaccabi Tel Aviv3-11-1
Galatasaray SKNK Slaven Koprivnica2-12-1
Hamburger SVBudapest Honved4-00-0
PFC CSKA SofiaAC Omonia Nicosia2-11-1
FK SuduvaSK Brann3-41-2
BelchatowFC Dnipro Dnipropetrovsk2-41-1
RC LensBSC Young Boys5-11-1
Anorthosis Famagusta FCCFR Ecomax Cluj-Napoca0-03-1
FC Otelul GalatiLokomotiv Sofia0-01-3
H¦K ZrinskiRabotnicki1-20-0
Hapoel Tel Aviv FC Siroki Brijeg3-03-0
FrederikstadHammarby1-11-2
Standard LiegeKaerjeng1-03-0
SV MattersburgFC Basel 18930-41-2
FK Jablonec 97Austria Wien1-13-4
BK HackenDunfermline Athletic FC1-01-1
Helsingborgs IFDrogheda United FC3-01-1
UC SampdoriaHNK Hadjuk Split1-11-0
Maccabi Netanya FCUD Leiria0-10-0
FK VojvodinaAtletico Madrid1-20-3

De clubs die vetgedrukt in het overzicht staan gaan door naar de eerste ronde van het uefa cup toernooi.

Boer én Boerin zoeken partner

Icoon TelevisieDe nieuwe reeks van het KRO-programma Boer Zoekt Vrouw is dit jaar niet alleen op zoek naar vrouwen, maar ook naar mannen. Naast negen boeren zijn er in de nieuwe reeks ook een boerin op zoek naar een partner.

Bij de presentatie van haar nieuwe show vertelde Yvon Jaspers dit aan de media. Waarom het programma zo goed aanslaat bij de kijkers? Alles aan het programma is volgens Yvon Jaspers "Zo echt". Voorafgaand aan de nieuwe serie gaat er eerst nog een boer uit de vorige reeks trouwen. "Die uitzending heet Boer Trouwt Vrouw".

Eerder AOW-heffing dan verwacht

Icoon EconomieVanaf 2010 gaan rijke AOW'ers die voor hun 65e stoppen met werken belastingheffing betalen. Dit is al een jaar eerder dan in het regeerakkoord beschreven staat. Volgens deze maatregel moeten ouderen langer blijven werken om de kosten van de komende vergrijzing op te vangen.

Voor AOW'ers met een aanvullend pensioen vanaf 18.000 euro per jaar gaat deze heffing gelden. Ouderen die na hun 65e door werken blijven belastingkorting houden.

Ook Lee onhaalbaar voor Feyenoord

Feyenoord is nog naarstig op zoek naar versterking, maar niet ten koste van alles. Na Ebi Smolarek en Albert Luque, bleek ook Chun-soo Lee onhaalbaar voor Feyenoord.

De persoonlijke eisen van de Zuid-Koreaanse aanvaller bleken uiteindelijk toch te hoog gegrepen voor Feyenoord. De onderhandelingen waren al in een vergevorderd stadium. Het management van Lee had zelfs al vluchten gereserveerd naar Nederland om tijdig voor het sluiten van de transfertermijn in Rotterdam te zijn. De vlucht kon worden geannuleerd, omdat beide partijen het niet eens konden worden.

Feyenoord probeert zich voor vrijdagnacht 12 uur nog te versterken, maar let op de prijs. De Rotterdammers moeten overtuigd zijn van de kwaliteit van een beoogde versterking. De prijs-kwaliteitverhouding moet in orde zijn.

Om die reden haakte Feyenoord af in de strijd om AZ-spits Danny Koevermans, die voor 6,9 miljoen euro naar PSV verhuist.

Spyker: wederom productieve testdag

Het team van Spyker kende vandaag tijdens de derde testdag op het circuit van Monza wederom een productieve dag. Gisteren kende het Nederlandse team ook al een goede dag op het Italiaanse circuit toen Adrian Sutil de wagen bestuurde.

Vandaag was het de beurt aan Sakon Yamamoto. Ondanks de vele regen die voorafgaande aan en tijdens de dag viel, kon de Japanner toch nog 72 ronden afleggen. Hij zette zijn oranje bolide op een tiende tijd neer, vlak achter de Toyota van Ralf Schumacher en ruim voor de Super Aguri van Anthony Davidson, die overigens niet op een opgedroogde baan kon rijden wegens technische problemen.

"Toen de regen eenmaal opgehouden was, hebben we een aantal lange runs kunnen maken," aldus Yamamoto. "Als je kijkt naar hoeveel regen er vandaag gevallen is, hebben we nog erg veel kunnen rijden. Ik ben erg blij met de vooruitgang die we hebben geboekt."

"Het is moeilijk om nu een vergelijking te maken tussen de oude en nieuwe versie van de auto, omdat de circuits waarop ik gereden heb met de verschillende wagens enorm van elkaar verschillen," vervolgt de Japanner. "Tot nu toe voelt de nieuwe auto echter makkelijker aan. Over het geheel genomen was dit dus een goede voorbereiding voor de race van volgende week en ik denk dat we goede setup voor de auto hebben gevonden."

Dominic Harlow, hoofdengineer bij Spyker, spreekt van een productieve dag ondanks de regen die er gevallen is. "Omdat onze tijd op het circuit vandaag beperkt werd hebben we ons vooral geconcentreerd op de raceafstelling van de wagen en een bandenvergelijking. Daarnaast zijn we bezig geweest met het probleem wat beide wagens hadden tijdens de pitstops in Turkije."

Spyker zal morgen geen gebruikmaken van de mogelijkheid om nog een dag te testen op Monza. De testperiode op het circuit is met een dag verlengd vanwege het tegenvallende weer van vandaag. Men verwacht voor morgen wederom regen en dat risico wil Spyker niet lopen. Het Nederlandse team keert vanavond nog terug naar de fabriek in Silverstone, waar men zich zal voorbereiden op de Grand Prix van Italië die op 9 september gereden wordt in Monza.

Uitslagen vrouwen eredivisie speelronde 1

Deze week is de eerste speelronde afgewerkt in de eredivisie voor vrouwen. Hieronder kun je de uitslagen vinden.

Uitslagen

ThuisUitUitslag
FC TwenteSC Heerenveen2-3
FC UtrechtAZ0-2
ADO Den HaagWillem II1-0

Ranglijst

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesDoelsaldoPunten
1AZ11002-03
2SC Heerenveen11003-23
3ADO Den Haag11001-03
4Willem II10010-10
5FC Twente10012-30
6FC Utrecht10010-20


Topscorers

NaanClubDoelpunten
Sherida SpitseSC Heerenveen2
6 spelersmet 1

Programma

DatumThuisUit
6-9AZFC Twente
6-9Willem IIFC Utrecht
6-9SC HeerenveenADO Den Haag

'Michael Jackson' overleden

Icoon ShockingDe bekendste bierauteur ter wereld is overleden. Bierfanaat Michael Jackson heeft vandaag de pijp aan Maarten gegeven. Het betreft hier natuurlijk niet The King of Pop, maar een 65-jarige Brit.

Jackson was de eerste auteur die wereldwijd succes had met het verkopen van boeken over bier. Eind jaren 80 genoot hij grote bekendheid door zijn serie "The Beer Hunter", die werd uitgezonden op Discovery Channel.

Huisarts wil vergunning terug

Icoon MedischVeel mensen kijken naar hun pensioen uit maar zoals altijd zijn er uitzonderingen op de regel. Huisarts Herman Groeneveld, inmiddels 70 jaar oud, vervult nog met plezier zijn taak in een huisartsenpost. Desondanks is zijn vergunning om als huisarts werkzaam te mogen zijn niet meer verlengd. Hij is naar de bezwaarschriftencommissie van de HVRC (Huisarts, Verpleeghuisarts en arts voor verstandelijk gehandicapten Registratie Commissie) gestapt om de doorhaling van zijn registratie als huisarts aan te vechten.

Huisartsen krijgen alleen een vergunning wanneer zij minimaal twee dagen per week praktijk houden. Het fulltime werkzaam zijn in een huisartsenpost is volgens de wet niet te vergelijken met de twee dagen werk in een (eigen) praktijk. Bert Prins, directeur van de Centrale Huisartsenpost verklaart: "Ik vind het prima dat er criteria zijn, maar de registratiecommissie gaat er wel erg rigide mee om. Het grote aantal uren dat Groeneveld voor onze huisartsenpost werkt, zou moeten meewegen. Zijn vakbekwaamheid is hiermee voldoende gegarandeerd. De HVRC bleek niet gevoelig voor onze standpunten. Er was geen sprankje inventiviteit. Ze hadden zich aan de regels te houden. Met zo’n handelwijze is een commissie overbodig. Een landelijk secretariaat en een computer zouden volstaan.

Lourens Kooij, algemeen secretaris van de HVRC vindt dat Prins generaliseert: “Er kan bij de herregistratie wel degelijk speelruimte zijn, maar die was er in dit geval niet. In meer dan de helft van de gevallen waarbij artsen het dreigende verlies van hun registratie aanvechten, komen er nieuwe feiten boven tafel. Dan hebben zij bijvoorbeeld toch nog nascholing gevolgd, waar wij geen weet van hebben.

Dat Groeneveld teleurgesteld is, begrijpt Kooij wel : “Getalsmatig is de problematiek niet groot. Maar als de huisartsenorganisaties vinden dat de regelgeving niet goed is, moet die gewijzigd. Dan voeren wij de gewijzigde regelgeving uit. De HVRC is enkel uitvoerder.” Zolang de bezwaarschriftencommissie nog geen uitspraak heeft gedaan, kan Kooij niet verder ingaan op de zaak van Groeneveld. “In zijn algemeenheid geldt dat je voor herregistratie zowel diensten moet doen als continue zorg moet leveren. Voor de invoering van de Wet BIG bestond er nog zoiets als een geclausuleerde registratie waarbij je ook kon worden geregistreerd voor specifieke taken, maar die mogelijkheid is door de overheid afgeschaft.

In een brief aan Prins en Groeneveld schrijft de Landelijke Huisartsen Vereniging samen met het Nederlands Huisartsen Genootschap bezig te zijn om hernieuwde herregistratie-eisen te formuleren, waarbij het aantal jaren ervaring met dienst doen (‘bijvoorbeeld twintig jaar’) mogelijk wordt opgenomen. Wat zeker niet komt te vervallen, is de eis van aantoonbare werkzaamheid in de normale huisartsenpraktijk. In eerste instantie, vervolgt de LHV, zou de instantie die de huisarts in dienst heeft, zich moeten inspannen om een werkkring in een huisartsenpraktijk voor een dag te regelen, zoals dat ook gebeurt voor huisartsen bij Justitie en in de krijgsmacht: "We weten dat dit voor de situatie van de heer Groeneveld niet realistisch is. Voor dit soort uitzonderingen is echter met de inspectie tot bevredigende afspraken te komen."

Verken het heelal in vijf Mass Effect screens

Vandaag kwam Bioware met een datum voor de game Mass Effect, namelijk 23 november, maar er zijn ook een vijftal nieuwe screenshots verschenen. Deze keer is de hoofdrolspeler Shepard niet te zien, maar wel een aantal van zijn vrienden en vijanden.


Mass Effect is een science-fiction RPG die zich afspeelt op een flink aantal verschillende planeten. Het is aan jou de taak om het heelal te redden, en hiervoor zul je verschillende missies tot een goed einde moeten brengen op de verschillende planeten. De combat in deze game is real-time en squad-based. Dat wil zeggen dat je samen met collega's het kwaad kunt overwinnen. Belangrijk in deze game is het customizen van je karakter en de mogelijkheid om het verhaal te beinvloeden door jouw keuzes.

EK dressuur: Nederland tweede na dag 1

De Nederlandse dressuurruiters staan op het Europees kampioenschap in La Mandria tweede na de eerste dag. Duitsland gaat aan de leiding.

Namens Nederland kwamen vandaag Hans-Peter Minderhoud met Exquis Nadine en Lauren van Lieren met Hexagon’s Ollright in actie. Minderhoud staat na de eerste dag tweede in het individuele klassement, Van Lieren bezet de vierde positie. Morgen komen van alle landen de laatste twee ruiters in actie. Namens Nederland zullen Anky van Grunsven en Imke Schellekens-Bartels in de ring verschijnen.

Lekkere kontjeswedstrijd groot succes

Ondergoedfabrikant Sloggi is op zoek naar de mooiste billen ter wereld. Duizenden vrouwen hebben hun foto al ingestuurd, alle kritieken van Europese landen ten spijt. De foto's worden op het internet gezet, waar mensen kunnen stemmen op de lekkere dameskontjes. Helaas komen wij Nederlanders er bekaaid vanaf.

De Duitse fabrikant is met de slogan 'Show me your Sloggi' een grote internetcompetitie gestart. Vrouwenbillen uit maar liefst 27 verschillende landen worden geacht deel te nemen aan de wedstrijd. Kontenkijkers mogen dan een cijfer geven.

Ondanks dat de site al enkele weken actief is, is er vanuit ons land weinig animo voor de kontencontest. Toch zijn er nu al vijftig paar Hollandse damesbillen te vinden op de site.

De tien lekkerste kontjes van Nederland gaan door naar de finale. De winnares wordt vereeuwigd op een zogeheten 'bilboard'. Ook krijgt ze een nieuwe scooter van de ondergoedgigant. Er is zelfs een heus modellencontract te winnen.

Helaas staan er nog geen polderbillen in de internationale top vijf. Al staat een Hollandse schone met een 7.92 behoorlijk hoog in de ranglijst.


De 27-jarige Andrea uit Amersfoort gooit hoge ogen

Seedorf gekozen tot beste middenvelder

Clarence Seedorf is gekozen tot beste middenvelder van de afgelopen Champions League. Kaká werd gekozen tot meest waardevolle speler.

Seedorf won afgelopen seizoen met AC Milan de Champions League, bovendien scoorde hij in het tweede kwartfinaleduel tegen Bayern München de 1-0 en in het tweede halve finaleduel tegen Manchester United de 2-0. Ploeggenoot Kaká ontving uit handen van Prins Albert van Monaco de prijs voor meest waardevolle speler. De Braziliaan volgt hiermee zijn landgenoot Ronaldinho op. Kaká werd tevens gekozen tot beste aanvaller. Afgelopen seizoen scoorde hij in de Champions League tien keer.

AC Milan mocht nog een prijs in ontvangst nemen. Paolo Maldini werd verkozen tot beste verdediger. De 39-jarige Maldini won afgelopen seizoen voor de vijfde keer met AC Milan de Champions League. De prijs voor beste keeper ging naar Chelsea doelman Petr Cech.

Titel

Hoe krijg je voor elkaar dat columns meer gelezen worden? Een paar schrijvers wisten het antwoord wel. "Als je een pakkende titel hebt, dan gaan meer gebruikers je columns lezen." Goede gedachte. Maar wat is een pakkende titel?
En zo verschenen er steeds meer columns met een pakkende titel, waarin de benamingen voor de genitaliën als eerste in het oog springen.

'Zieke Ruud de Wild wil naar Q-Music'

Icoon RadioRuud de Wild zit al weer een tijdje ziek thuis en dat is volgens bronnen niet zomaar. De populaire Radio 538-jock wil naar verluidt overstappen naar Q-Music en probeert met de ziektewet een breuk te forceren. Deze 'ziekmeldtruc' is niet vreemd in radioland. Jeroen van Inkel deed het in 2003 toen hij van Radio 538 naar Veronica wilde overstappen. Van Inkel heeft nu overigens een ochtendprogramma op Q-Music. De Wild gaf twee jaar geleden al aan dat hij de muziek van 538 maar niks vond.

Er wordt overigens gefluisterd dat Radio 538 het aanstaande gat wil opvullen met Giel Beelen. In juli zou de 3FM DJ gesprekken hebben gevoerd met 538. Dit is toen ten stelligste ontkend. Beelen tekende vorig jaar nog een nieuw contract met de Vara en ook De Wild is nog gebonden aan een contract met Radio 538. De middagshow van De Wild wordt nu waargenomen door Lindo Duvall.


Ruud de Wild is ziek

[Upd] Kluivert naar Lille

Patrick Kluivert zal als alles meezit ook een nieuwe ploeg vinden. OSC Lille heeft interesse in de aanvaller en onderhandelt op dit moment met Kluivert.

Kluivert werd woensdagavond voor het eerst benaderd en is daarna met zaakwaarnemer Paul Foortse naar de Franse stad afgereisd. Daar voert hij momenteel gesprekken en waarschijnlijk zal daar vanmiddag nog de medische keuring plaatsvinden.

Update @ 19:40uur

Patrick Kluivert heeft zijn handtekening gezet bij OSC Lille. De Franse club strikte de oud-speler van Ajax, AC Milan, FC Barcelona, Newcastle United, Valencia en PSV voor één seizoen.

Voetbal: Zware loting voor PSV in CL

Icoon Champions LeagueVanavond is de loting voor de Champions League 2007/2008 verricht in Monaco. PSV is terecht gekomen in groep G en Internazionale is op het oog de zwaarste tegenstander voor de Eindhovenaren. PSV treft ook het Russische CSKA Moskou en Fenerbahce uit Turkije.

PSV is de enige Nederlandse club die meedoet aan het miljoenenbal. Gisteravond werd Ajax in Tsjechië uitgeschakeld door Slavia Praag. De Amsterdammers zullen meedoen aan het UEFA Cup toernooi.

Groep A
Liverpool FC
FC Porto
Olympique Marseille
Beşiktaş JK
Groep B
Chelsea FC
Valencia CF
FC Schalke 04
Rosenborg BK
Groep C
Real Madrid CF
Werder Bremen
SS Lazio
Olympiacos CFP
Groep D
AC Milan
SL Benfica
Celtic FC
FC Shakhtar Donetsk
Groep E
FC Barcelona
Olympique Lyonnais
VfB Stuttgart
Rangers FC
Groep F
Manchester United FC
AS Roma
Sporting Clube de Portugal
FC Dynamo Kyiv
Groep G
Internazionale
PSV
PFC CSKA Moskva
Fenerbahçe SK
Groep H
Arsenal FC
Sevilla FC of AEK FC
Steaua Bucureşti
SK Slavia Praha

Voor meer nieuws over de Champions League kijk je op de FOK! Voetbalmanager!

Nominaties voor Golden Joysticks 2007 bekend

Op 26 oktober zal een van de grootste award ceremonies in de gamesindustrie plaatsvinden, dan worden de Golden Joysticks uitgereikt in het Hilton Hotel in Londen. Momenteel is de laatste stemronde bezig en hierin kunnen gamers wereldwijd bepalen welke game moet winnen in welke categorie. De nominaties zijn als volgt:

The Sun Family Game of The Year
Guitar Hero 2
Harry Potter and the Order of the Phoenix
LEGO Star Wars II: The Original Trilogy
Mario Party 8
Pirates of the Caribbean: At World's End
Rayman Raving Rabbids
Sims 2 Pets
Virtua Tennis 3
Viva Piñata
Wii Sports

Bliss Girls Choice of The Year
Buzz!: The Mega Quiz
Cooking Mama
Crackdown
Dead or Alive: Xtreme 2
Guitar Hero II
Okami
Rayman Raving Rabbids
Sims 2 Pets
Virtua Tennis 3
Viva Piñata

Handheld Game of The Year
Chili Con Carnage
Final Fantasy III
Grand Theft Auto: Vice City Stories
Killzone: Liberation
Metal Gear Solid: Portable Ops
Phoenix Wright: Ace Attorney Justice For All
Pokémon Diamond/Pearl
Pro Evolution Soccer 6
Puzzle Quest: Challenge of the Warlords
Tekken: Dark Resurrection

T3 Innovation of The Year
Crackdown
DirectX 10
Halo 3 Beta
PlayStation 3
Steam
Nintendo Wii
The PlayStation Network
Wii Play
Wii Sports
Xbox Live Arcade

Mobile Game of The Year
3D Space Invaders
Before Crisis - Final Fantasy VII
Final Fantasy
Lemmings Return
Lost Planet: Extreme Condition
Orcs & Elves
Sims 2 Pets
Transformers
UEFA Champions League 2006-2007
World Series of Poker Texas Hold

The Nuts All Nighter Award
Battlefield 2142
Company of Heroes
Gears of War
Grand Theft Auto: Vice City Stories
Pro Evolution Soccer 6
Resistance Fall of Man
The Lord of the Rings Online: Shadows of Angmar
Tom Clancy's Rainbow Six: Vegas
Wii Sports
WoW: Burning Crusade

Nintendo Game of The Year
Age of Empires: The Age of Kings
Call of Duty 3
Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi 2
Elite Beat Agents
Final Fantasy III
LEGO Star Wars II: The Original Trilogy
Mario Party 8
Mario Strikers: Charged Football
Pokémon Diamond/Pearl
Rayman Raving Rabbids
Resident Evil 4 Wii Edition
The Legend of Zelda: Twilight Princess
WarioWare: Smooth Moves
Wii Sports

The One to Watch
Assassin's Creed
Bioshock
Crysis
Fallout 3
Grand Theft Auto IV
Halo 3
Metal Gear Solid 4
Super Mario Galaxy
Super Smash Bros. Brawl
Warhammer Online: Age of Reckoning

Online Game of The Year
Battlefield 2142
EVE Online: The Path to Kali
Gears of War
Grand Theft Auto: Vice City Stories
Guild Wars: Nightfall
Mario Strikers Charged Football
Resistance: Fall of Man
The Lord of the Rings Online: Shadows of Angmar
Tom Clancy's Rainbow Six: Vegas
World of Warcraft: The Burning Crusade

PC Game of The Year
Battlefield 2142
Command & Conquer 3: Tiberium Wars
Company of Heroes
EVE Online: The Path to Kali
Football Manager 2007
Gothic 3
Guild Wars Nightfall
Medieval II: Total War
Neverwinter Nights 2
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
Supreme Commander
Test Drive Unlimited
The Elder Scrolls IV: Shivering Isles
The Lord of the Rings Online: Shadows of Angmar
World of Warcraft: The Burning Crusade

PlayStation Game of The Year
Call of Duty 3
Canis Canem Edit
F.E.A.R.
Final Fantasy XII
God of War II
Gran Turismo HD Concept
Grand Theft Auto: Vice City Stories
Guitar Hero II
Killzone: Liberation
Metal Gear Solid 3: Subsistence
MotorStorm
Okami
Pro Evolution Soccer 6
Resistance: Fall of Man
The Elder Scrolls IV: Oblivion

Publisher of The Year
Activision
Atari
Capcom
Codemasters
Electronic Arts
Konami
Microsoft Game Studios
Nintendo
Rockstar Games
Sega
Sony Computer Entertainment Europe
Square Enix
Take Two Interactive / 2K Games
THQ
Ubisoft

Vivendi Retailer of The Year
Amazon.co.uk
EB Games
Game
Gameplay
Gameseek
Gamestation
HMV
Play.com
Virgin Megastores

BBC 1Xtra Soundtrack Award
Gears of War
God of War II
Grand Theft Auto: Vice City Stories
Guitar Hero II
Legend of Zelda: Twilight Princess
Need for Speed: Carbon
Okami
The Elder Scrolls IV: Oblivion
The Lord of the Rings Online: Shadows of Angmar
World of Warcraft: The Burning Crusade

Next-Gen.biz UK Developer of The Year
Bizarre Creations
Codemasters
Criterion
Evolution Studios
FireFly Studios
Free Radical
Lionhead
Llamasoft
Rare
Realtime Worlds
Rockstar North
Sony Computer Entertainment London Studio
Sports Interactive
Team 17
Traveller's Tales

Ultimate Game of The Year
Company of Heroes
Final Fantasy XII
Gears of War
God of War II
Grand Theft Auto: Vice City Stories
Guild Wars Nightfall
Guitar Hero II
MotorStorm
Okami
Resistance: Fall of Man
Test Drive Unlimited
The Legend of Zelda: Twilight Princess
The Lord of the Rings Online: Shadows of Angmar
Wii Sports
World of Warcraft: The Burning Crusade

Sonopress Xbox Game of The Year
Call of Duty 3
Crackdown
F.E.A.R.
Forza Motorsport 2
Gears of War
Guitar Hero II
Lost Planet: Extreme Condition
Pro Evolution Soccer 6
Saints Row
Test Drive Unlimited
The Darkness
The Elder Scrolls IV: Shivering Isles
Tom Clancy's Rainbow Six: Vegas
Virtua Tennis 3
Viva Piñata

Mocht je willen stemmen, dan kan je dat hier doen.

Seedorf beste middenvelder van Europa

Icoon Voetbal Clarence Seedorf viel vandaag in de prijzen. De middenvelder van AC Milan is gekozen tot de beste middenvelder van Europa. Alle coaches hadden hun keuze gemaakt voor de beste keeper, verdediger, middenvelder en spits. Vandaag werden tijdens de loting voor de groepsfase van de Champions League, de prijzen voor het afgelopen seizoen uitgereikt. Gennaro Gattuso, Frank Lampard, Steven Gerard, Andrea Pirlo en Paul Scholes behoorden ook tot de kanshebbers voor beste middenvelder.

Kaka werd gekozen tot de beste aanvaller én beste speler. Paolo Maldini won de prijs van beste verdediger van Europa. Deze prijs werd uitgereikt door Ronald Koeman. Petr Cech werd gekozen tot beste keeper.

Voor het laatste voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK! Voetbalmanager!

Jannes stelt optreden in Mediamarkt uit

Fans van Jannes kunnen zaterdag beter thuis blijven. De razend populaire zanger heeft zijn optreden in de Mediamarkt te Groningen die voor zaterdag op de agenda stond namelijk uitgesteld. Ook de signeersessie die aansluitend zou worden gehouden is op de lange baan geschoven.

Het management heeft het optreden van onze Drentse volkszanger moeten uitstellen, maar zegt dat Jannes zeker een andere keer zal komen zingen in de elektronicawinkel. Een nieuwe datum moet echter nog worden geprikt.

Politie zet achtervolging in met tractor

Icoon TractorOnder het toeziend oog van tientallen omstanders heeft de politie, gezeten op een tractor, vandaag in een weiland in de buurt van Gouda een gevluchte wegmisbruiker achtervolgd. De boerenagenten kregen daarbij hulp van een helikopter. Dat heeft de politie vandaag bekendgemaakt. De agenten zagen de 34-jarige pool met een kenteken rondrijden dat handgeschreven was. De man negeerde het stopteken en koos het hazenpad.

De man sprong even later uit zijn auto, sprong over een aantal slootjes en kwam in een weiland tussen de brandnetels terecht. Mede dankzij de tractor kon de politie de man aanhouden. De Pool is nu een procesverbaal rijker.

Testdag 30-08-2007

Ondanks de zware regen die vannacht en vanmorgen viel boven Monza, is er vanmiddag gewoon getest op het Italiaanse circuit. In tegenstelling tot de weersvoorspellingen brak de zon in de middag zelfs door, waardoor de baan goed kon opdrogen. Fernando Alonso liet de snelste tijd noteren.

Alle Formule 1-teams namen deel aan de testdag. Vooral Vitantonio Liuzzi viel op door een vijfde tijd te laten noteren. Verder deed ook Sakon Yamamoto goede zaken voor het Nederlandse Spyker F1-team. De Japanner bleef in de buurt van de tijd van Ralf Schumacher en was sneller dan de Super Aguri van Anthony Davidson. Yamamoto veroorzaakte echter ook twee keer een rode vlag.

Felipe Massa en Robert Kubica konden niet verder wegens technische problemen. Alonso reed met een tijd van 1:23.490 het snelste rondje van de dag.

Morgen zal er wederom getest worden, omdat het weer vandaag de werkzaamheden behoorlijk ophield. Sommige teams zullen morgen van deze mogelijkheid gebruik maken om hun auto verder af te stellen voor de Grandprix van Italië, die op 9 september gereden wordt op het circuit van Monza.

Pos.CoureurTeamTijdRonden
1Fernando AlonsoMcLaren Mercedes1:23.49051
2Robert KubicaBMW F11:24.41348
3David CoulthardRed Bull Racing1:24.45352
4Felipe MassaScuderia Ferrari1:24.52549
5Vitantonio LiuzziScuderia Toro Rosso1:24.76840
6Jenson ButtonHonda Racing F11:24.91861
7Nico RosbergWilliams1:24.98345
8Giancarlo FisichellaRenault F11:25.06971
9Ralf SchumacherToyota Racing1:26.17572
10Sakon YamamotoSpyker F11:26.38472
11Anthony DavidsonSuper Aguri F11:35.10647

Fietsende vrouw achtervolgd door beer

Icoon OpmerkelijkEen Zweedse vrouw kreeg de schrik van haar leven. Inga Akerstrom fietste elke dag door het dorp Boltjam toen ze merkte dat er iets vreemds op de weg lag. "Terwijl ik dichterbij kwam, lichtte het zijn hoofd op en zag ik dat het een beer was", aldus de flink geschrokken vrouw. Ze maakte gelijk rechtsomkeert en fietste voor haar leven.

"Toen ik omkeek, zag ik dat het dier achter me aan kwam lopen", aldus de vrouw. "Gelukkig kwam ik verder op de weg mijn man tegen met de hond." Geschrokken door het het geblaf van de hond, maakte de beer rechtsomkeert. Inga Akerstrom zal voortaan een andere route nemen.

Uitslag loting CL 2007/2008

Zojuist is de loting voor de Champions League van 2007/2008 verricht. PSV treft Internazionale, CSKA Moskva en Fenerbahçe. Hieronder vind je alle gevormde groepen en de door UEFA uitgereikte awards.

Groep A
Liverpool FC (ENG)
FC Porto (POR)
Olympique de Marseille (FRA)
Beşiktaş JK (TUR)

Groep B
Chelsea FC (ENG)
Valencia CF (ESP)
FC Schalke 04 (GER)
Rosenborg BK (NOR)

Groep C
Real Madrid CF (ESP)
SV Werder Bremen (GER)
SS Lazio (ITA)
Olympiacos CFP (GRE)

Groep D
AC Milan (ITA)
SL Benfica (POR)
Celtic FC (SCO)
FC Shakhtar Donetsk (UKR)

Groep E
FC Barcelona (ESP)
Olympique Lyonnais (FRA)
VfB Stuttgart (GER)
Rangers FC (SCO)

Groep F
Manchester United FC (ENG)
AS Roma (ITA)
Sporting Clube de Portugal (POR)
FC Dynamo Kyiv (UKR)

Groep G
FC Internazionale Milano (ITA)
PSV (NED)
PFC CSKA Moskva (RUS)
Fenerbahçe SK (TUR)

Groep H
Arsenal FC (ENG)
Sevilla FC (ESP) of AEK FC (GRE)
Steaua Bucureşti (ROM)
SK Slavia Praha (CZE)

Ook reikte de UEFA de awards uit voor beste spelers van de vorige jaargang.

Beste keeper

Petr Cech (Chelsea FC)

Beste verdediger

Paolo Maldini (AC Milan)

Beste middenvelder

Clarence Seedorf (AC Milan)

Beste aanvaller

Kaká (AC Milan)

Speler van het jaar

Kaká (AC Milan)

Vier arcadegames voor de helft van de prijs dit weekend

Om het einde van het weekend te vieren biedt Microsoft je dit weekend de mogelijkheid om een aantal Xbox Live Arcade-titels te downloaden voor slechts de helft van de prijs. Beginnend op zondag om middernacht (00.00u.) en lopend tot maandagnacht (23.59u.) zul je de volgende games met korting kunnen verkrijgen:

Small Arms: 400 Microsoft Points (normaal 800 Microsoft Points)
Zuma Deluxe: 400 Microsoft Points (normaal 800 Microsoft Points)
Gauntlet: 200 Microsoft Points (normaal 400 Microsoft Points)
Dig Dug: 200 Microsoft Points (normaal 400 Microsoft Points)


Zuma Deluxe

Fatal Fury en Cyberball op Xbox Live Woensdag

Gisteren kwamen er maar liefst drie games op Xbox Live Woensdag, volgende week zullen dat er weer gewoon twee zijn. Midway's Cyberball 2072 en SNK's Fatal Fury Special zullen dan op Xbox Live Marketplace verschijnen. In de klassieker Cyberball neem je de controle over een American Football team van robots. Om het wat spannender te maken zal de bal exploderen als je te lang stil staat.
Fatal Fury Special zal een remake zijn van de klassieker. De setting is de fictieve Amerikaanse stad Southtown. Neem het met een van de vijftien karakters op tegen de heerser van de onderwereld Wolfgang Krauzer.

Beide games zullen voor 400 Microsoft Points te downloaden zijn.

Nu sneller schieten dan je schaduw op PC, Wii en DS

Wat iedereen dacht na de aankondiging van de film Lucky Luke: Go West! is nu daadwerkelijk gebeurd, Atari bevestigde vandaag dat er een videogame zal verschijnen met diezelfde naam. Vanaf aankomende herfst kun je de snelle revolverheld dus niet alleen op het witte doek bewonderen maar ook op je PC, Wii en Nintendo DS.

In Lucky Luke: Go West! beland je als speler in de schoenen van Lucky Luke en het is jouw taak om de Daltons naar het gerecht in New York te leiden. De Daltons zullen echter doen waar ze goed in zijn: Ontsnappen, banken beroven, dingen opblazen en chaos veroorzaken. Natuurlijk is het jouw taak om de boeven weer te vangen.

Koevermans naar PSV

Danny Koevermans vertrekt dan toch nog bij de Alkmaarse club AZ. De aanvaller gaat voor een onbekend transferbedrag over naar PSV.

Bij PSV moet Koevermans de vervanger worden van Arouna Koné die naar Sevilla vertrekt. De hoogte van de afkoopsom wordt geheim gehouden totdat de Alkmaarders zelf een vervanger hebben gevonden. Eerder klopten Feyenoord en het Duitse 1. FC Nürnberg aan bij AZ voor Koevermans, maar zonder succes.

Sony komt met PopStation 2

Voor al die mensen die geen genoeg kunnen krijgen van American Idol en andere dergelijke programma's heeft Sony de ultieme oplossing: een PS2-bundel met Singstar Pop. In dit pakket vind je een slimline ceramic white PlayStation 2, een exemplaar van Singstar Pop, twee USB-microfoons en een gewone controller. In eerste instantie zal de bundel alleen verschijnen in de USA voor een prijs van $149,99. Of het pakketje ook in de Nederlandse winkels zal verschijnen is nog niet bekend.



Mysterieus megaspinnenweb in natuurpark

Icoon BizarEen reuzenspinnenweb in een natuurpark in de Amerikaanse staat Texas stelt insectenkenners voor een raadsel. Het mysterieuze web heeft een lengte van 180 meter en beslaat meerdere bomen, struiken en een groot stuk grond.

Het web in het park was eerst wit, maar is inmiddels bruin verkleurd door de vele muskieten die erin verstrikt raakten. Spinnenexpert houden er verschillende theorieën op na. Meerdere sociale spinnen zouden het web met elkaar hebben gemaakt, ook kan het web een product zijn van 'solitaire' spinnen die hun weefsels met elkaar hebben 'samengehecht'.

Megaspinnenweb

Twaalf jaar cel en tbs voor moord op ex

Icoon Misdaad Voor sommige mannen is het moeilijk te accepteren dat een relatie mis kan lopen. Zo ook voor een 35-jarige ex-marinier uit Amsterdam. Vorig jaar december had hij zijn ex naar zijn woning in Amsterdam gelokt, waar hij meerdere messen had verstopt. Toen zijn voormalige vriendin bij hem thuis kwam, stak hij haar meermalen in haar borststreek en hals.

Vandaag heeft de ex-marinier twaalf jaar cel en tbs gekregen voor de moord op zijn 20-jarige ex-vriendin. Volgens het Pieter Baan Centrum was de man verminderd toerekeningsvatbaar en lijdt hij aan een posttraumatisch stressyndroom, opgelopen tijdens zijn werk als marinier in Cambodja.

Mass Effect komt toch nog in 2007

In juni gingen er nog geruchten dat Bioware haar RPG Mass Effect had uitgesteld tot 2008. Gelukkig blijkt dit niet zo te zijn, de game zal gewoon nog dit jaar verschijnen; op 23 november eindigt het wachten en zal de game in de Europese winkels liggen.

Mass Effect draait om een science-fiction wereld, waarin een agent overgelopen is naar de "Dark Side" en het hele universum bedreigt. Aan jou, uiteraard, de taak om dit tegen te houden.

EA neemt je mee terug naar de speelplaats

Veel ouders en opvoedkundigen vinden dat kinderen wat minder tijd moeten doorbrengen achter hun PC of spelcomputer en meer buiten moeten spelen. Electronic Arts besloot dat er een gulden middenweg te vinden was en komt binnenkort met EA Playground, een game waarin je de klassieke speelplaatsspellen weer kunt spelen, maar dan op je Wii of DS.

Hoofdproducer David McCarthy van EA Canada over dit concept:

"EA Playground is toegankelijk en leuk, de perfecte game om alleen of met je vrienden en familie van te genieten. Jong en oud, man of vrouw, dit spel breidt het publiek van videogames uit naar een markt van niet-traditionele gamers. Kinderen kunnen zich uitleven in de energie en de magie van de speelplaats. Ouders of zelfs grootouders kunnen de spanning van hun kindertijd opnieuw beleven"

De game zal veelal draaien om de minigames en het samen spelen hiervan, maar als je in je eentje wil spelen is er ook de mogelijkheid tot een campaign. Hierin zul je een wereld ontdekken, nieuwe locaties vrijspelen en verschillende personages uitdagen in je queeste om Playground King te worden.

De game wordt helemaal afgesteld op de mogelijkheden van Nintendo's nieuwste speeltjes. Beide versies van de spellen bevatten een hoop minigames die allemaal op een andere manier gebruik zullen maken van de mogelijkheden die de Wii en de DS bieden. Welke spellen je kunt spelen lees je hieronder:

Wii

Dodgeball: Het welbekende trefbal. Probeer je tegenstanders te raken met de bal om ze het spel uit te krijgen. Speelbaar met maximaal vier man zul je ballen vangen, gooien en moeten ontwijken.

Paper Racers: Gooi met een papieren vliegtuigje en probeer zo snel mogelijk een parcours af te leggen, onderwijl power-ups en andere bonussen pakkend.

Kicks: Een mix van volleybal en voetbal, waarin je je tegenstanders het spel uit werkt door mooi tegen de bal te rammen.

Dart Shootout: Baan je een weg door de speelplaats, terwijl je probeert alles wat in je weg staat te raken.

Wall Ball: Een soort Pong, maar dan via een muur. De bal zal langzaam versnellen en je moet hem voorbij je tegenstander zien te krijgen.

Slot Car Racing: Racen mag natuurlijk niet ontbreken. Vlieg over schansen en maak gigantische sprongen, terwijl je je tegenstanders eruit probeert te schieten.

Tetherball: Een een tegen een-spel waarin het de bedoeling is een bal om een paal te winden voor je tegenstander dit lukt.

Nintendo DS

Dodgeball: Het welbekende trefbal. Probeer je tegenstanders te raken met de bal om ze het spel uit te krijgen. Speelbaar met maximaal vier man zul je ballen vangen, gooien en moeten ontwijken.

Hoops: Nee, geen hoepels, basketballen. Doel is simpelweg de meeste punten te scoren.

Hopscotch: Hinkel op het juiste ritme en op de melodie.

RC Racers: Een racegame met mini autotjes, waarbij je zo snel mogelijk het parcours moet afleggen. Over het circuit verspreid liggen ook power-ups.

Bug Hunt: Pak je netje en probeer vlinders te vinden. Bijen zullen je dit lastig proberen te maken.

Kicks: Een mix van volleybal en voetbal, waarin je je tegenstanders het spel uit werkt door mooi tegen de bal te rammen.

Skate & Sketch: Probeer zo snel mogelijk de puntjes met elkaar te verbinden om nieuwe truukjes te leren.

Spitballs: Ga op zoek naar doelwitten op de speelplaats. Als je er een vind moet je in de microfoon blazen om er tegenaan te spugen.

Trampoline: Klim op de trampoline en spring zo hoog mogelijk. Eenmaal in de lucht moet je zoveel mogelijk balonnen lek prikken voor je tegenstander dit doet.

EA Playground ligt 2 november in de winkels voor de Wii en de DS.

[Upd] Groningen wil Sloveens talent


FC Groningen probeert vlak voor het sluiten van de transfermarkt nog een Sloveen te contracteren. Het gaat om de 18-jarige Tim Matavz van ND Gorica.

"Het liefst leggen we hem voor vijf jaar vast", laat Groningen directeur Hans Nijland weten. Groningen heeft ondertussen al overeenstemming bereikt met ND Gorica.

Update @17:15:

FC Groningen heeft zich versterkt met Tim Matavz. Hij tekende voor vijf jaar. Matavz is voor FC Groningen niet inzetbaar in de UEFA Cup, omdat hij dit seizoen al Europees speelde voor Gorica.

Super Aguri praat met Agag

Super Aguri is in gesprek met de Spaanse zakenman Alejandro Agag. De Japanse renstal is op zoek naar geldschieters sinds het team in financiële problemen kwam, doordat hoofdsponsor SS United achterloopt met haar betalingen.

Vorige week maakte Super Aguri bekend dat ze SS United gaat aanklagen wegens het niet betalen van het sponsorgeld. Men is daarom op zoek naar partners voor een financiële injectie. De Spaanse miljonair Alejandro Agag is een kandidaat voor een gedeeltelijke overname van het Japanse team. Agag is momenteel al mede-eigenaar van een team in de GP2 series.

Aguri Suzuki, teambaas van Super Aguri, heeft bevestigd dat er gesprekken gevoerd worden met de Spanjaard. "Het klopt dat deze gesprekken lopen. Agag is een van de mogelijke kopers. Maar ik wil het team niet verkopen. In tegendeel, ik zoek sterke partners die ons willen en kunnen helpen ons te helpen naar voren te komen."

Klimmen zoals Spiderman binnenkort mogelijk

Icoon WetenschapAltijd al willen stunten net als Spiderman? Binnenkort is het allemaal mogelijk volgens Nicola Pugno, nanotechnoloog van de Technische Hogeschool in Turijn. Je moet alleen even een speciaal Spiderman-pak kopen met superklevende handschoenen en schoenzolen, gemaakt van een speciaal materiaal.

Pugno heeft deze week een recept gepubliceerd voor het speciale materiaal. Met moleculaire tentakels en stof bedekt met nanotubes ontstaan er ontelbare moleculaire 'octopus'-armen. Met deze nieuwe techniek zou het mogelijk moeten zijn om een mens aan een muur te plakken. "Het zal niet lang meer duren voordat we mensen zien die tegen het Empire State Building opklimmen", aldus Pugno.


Binnenkort ook in Amsterdam?

Met dank aan sennetijdeman voor de submit.

Wii krijgt Sheep Launcher en Chilli Con Carnage met Worms

Op bijna elke console hebben ze al gevochten, de dappere wormpjes uit Worms. Op de Wii verscheen Worms echter nog nooit, maar daar komt verandering in! Team 17's heldhaftige ringwormen staan namelijk helemaal klaar om hun debuut te maken op de Wii in Worms: A Space Oddity.

De game, die in de lente van 2008 gepland staat, beschikt over nieuwe omgeving opties, een speciale Wii-besturing, een nieuwe frisse stijl en heel veel opties waar je zelf aan kunt sleutelen. Plus de oude gameplay die je van Worms gewend bent, zoals de over-the-top aanvallen, zoals de Sheep Launch en de Chilli Con Carnage.

En wat misschien nog wel de tofste feature gaat worden voor deze Wii versie: Een online multiplayer mode waarin je het met maximaal vier man tegen elkaar op kunt nemen! Dus niet langer onze Ooster- en Zuiderburen ownen in een racegame of shooter. Nee, vanaf volgende jaar lente kun je ze gaan ownen met de oude vertrouwde Sheep Launcher!

Laurenzo66 ook jij bedankt voor de submit.

Oeuvreprijs Film by the Sea voor Sir Ben Kingsley

Icoon MediaSir Ben Kingsley krijgt zaterdag 22 september de Special Award op Film by the Sea. Dat maakte de festivalorganisatie donderdag bekend. De Brit krijgt de prijs voor zijn "indrukwekkende filmcarriëre."

Kingsley speelde onder meer in Ghandi, Schindler's List en meer recent The Last Legion. De film You Kill Me van John Dahl, waarin de acteur gestalte geeft aan de alcoholistische huurmoordenaar Frank Falenczyk, beleeft 22 september op Film by the Sea zijn Nederlandse première. Ook Ghandi draait die dag. Na afloop van deze vertoning praat Kingsley met het publiek.

Film by the Sea vindt plaats van 14 tot en met 23 september in Vlissingen.

Ben kingsley

Feyenoord biedt amateur contract

Feyenoord heeft Michael Thé een profcontract aangeboden. De middenvelder van zaterdaghoofdklasser GVVV tekende gisteren bij de Rotterdammers en zal in eerste instantie in Jong Feyenoord beginnen.

De 22-jarige Thé maakte in het seizoen 2005/06 een goede indruk bij promovendus Geinoord en dwong toen een overstap naar zondaghoofdklasser FC Hilversum af. Daar werkte hij zich op tot amateurinternational. Dit jaar zou Thé gaan voetballen voor GVVV in Veenendaal.

De trainer van Jong Feyenoord, Raymond Verheijen, probeerde Thé vorig seizoen al eens naar Veenendaal te halen. Hij werkte toen bij DOVO. Nu heeft Verheijen de middenvelder, van wie hij zeer gecharmeerd is, alsnog binnen.

'Ten Cate en Ajax-bestuur moeten opstappen'

A.F.C.A., een van de belangrijkste fanclubs van Ajax, vindt dat trainer Henk ten Cate het veld moet ruimen. Ook het bestuur van Ajax moet weg. Dat laat de fanclub vandaag weten op hun website. De reden voor de oproep is dat Ajax gisteren voor de tweede keer achtereen uitgeschakeld werd in de voorronde van de Champions League.

Uit protest staat vandaag de website van A.F.C.A. de hele dag op zwart. Het enige wat nog te lezen is, is de tekst "Uit protest tegen de schandalige uitschakeling tegen Slavia Praag is AFCA.nl 24 uur onbereikbaar. Het is Henk ten Cate voor het tweede seizoen achter elkaar niet gelukt zich te plaatsen voor de Champions League. Wat ons betreft einde Henk ten Cate en einde bestuur!"

De uitschakeling van Ajax voor het belangrijkste Europese voetbaltoernooi voor clubs is een zware klap voor Ajax en zijn fans. Deze klap uit zich ook financieel: clubs kunnen in het toernooi om de UEFA-cup maar een fractie verdienen van wat ze in de Champions League kunnen krijgen. Daarnaast mist Ajax nu weer de kans om zich internationaal goed te profileren als Europese topclub. PSV is nu het enige Nederlandse team dat in de Champions League uitkomt.

[WK atletiek] Gay ook de beste op 200 meter

Tyson Gay heeft bij het wereldkampioenschap atletiek de wereldtitel op de 200 meter gepakt. De Amerikaan, die eerder deze week ook al de sterkste was op de 100 meter, snelde met een tegenwind van 0,8 meter per seconde naar een tijd van 19.76.

De Jamaicaan Usain Bolt (19.91) werd tweede en de Amerikaan Wallace Spearmon (20.05) eindigde als derde. Churandy Martina eindigde, net als op de 100 meter, als vijfde.

[WK atletiek] Opnieuw hordengoud Rawlinson

Voor de tweede maal in haar loopbaan is Jana Rawlinson wereldkampioene geworden op de 400 meter horden. Bij het wereldkampioenschap atletiek in Osaka versloeg de kampioene van 2003 wereld- en olympisch kampioene Joelija Petsjonkina die het zilver won.

Petsjonkina, met 52,34 houdster van het wereldrecord, had dit seizoen nog niet verloren. Halverweg de finale vanmiddag nam Rawlinson de leiding over en die stond ze niet meer af.

'Ten Cate en Ajax-bestuur moeten opstappen'

Icoon VoetbalA.F.C.A., een van de belangrijkste fanclubs van Ajax, vindt dat trainer Henk ten Cate het veld moet ruimen. Ook het bestuur van Ajax moet weg. Dat laat de fanclub vandaag weten op hun website. De reden voor de oproep is dat Ajax gisteren voor de tweede keer achtereen uitgeschakeld werd in de voorronde van de Champions League.

Uit protest staat vandaag de website van A.F.C.A. de hele dag op zwart. Het enige wat nog te lezen is, is de tekst "Uit protest tegen de schandalige uitschakeling tegen Slavia Praag is AFCA.nl 24 uur onbereikbaar. Het is Henk ten Cate voor het tweede seizoen achter elkaar niet gelukt zich te plaatsen voor de Champions League. Wat ons betreft einde Henk ten Cate en einde bestuur!"

De uitschakeling van Ajax voor het belangrijkste Europese voetbaltoernooi voor clubs is een zware klap voor Ajax en zijn fans. Deze klap uit zich ook financieel: clubs kunnen in het toernooi om de UEFA-cup maar een fractie verdienen van wat ze in de Champions League kunnen krijgen. Daarnaast mist Ajax nu weer de kans om zich internationaal goed te profileren als Europese topclub. PSV is nu het enige Nederlandse team dat in de Champions League uitkomt.

Operatiefout kost man topje van hoofd

Operatie kost man topje van hoofdEen operatiefout kan soms heel vervelend zijn. Zo ook voor een man uit Duitsland die naar het ziekenhuis was gegaan voor een hersenoperatie. Tijdens de operatie wilden doktoren het topje van zijn schedel koel houden, maar de koelkast bleek achteraf defect te zijn. Hierdoor paste het topje niet meer.

De man is een prothese aangemeten, maar hiermee is hij niet tevreden. Via een rechtszaak probeerde de man een schadevergoeding van 20.000 euro af te dwingen. Hij heeft naar eigen zeggen last van hoofdpijnklachten en evenwichtstoornissen. Uiteindelijk heeft de gedupeerde man toch nog 3000 euro afgedwongen.

Vreemd genoeg concluderen experts die de rechtbank adviseren dat het nieuwe schedelstuk beter past dan het oude. Maar de man heeft er 'schijnbaar' toch hinder van ondervonden.

Schaars op de weg terug

Aankomende maandag zal Stijn Schaars voor het eerst weer een wedstrijd spelen. Hij zal met Jong AZ tegen Jong NAC Breda spelen. Bij het beloftenelftal gaat hij aan zijn wedstrijdconditie werken.

De trainer van de Alkmaarders, Louis van Gaal, verwacht de zesvoudig international eind september weer terug. Al sinds december vorig jaar kampt Schaars met blessures en dit jaar kwam hij pas drie keer als invaller in actie.

"Schaars voelt zichzelf steeds beter worden. Hij heeft ook weer een positief overleg met de chirurg gehad, dus veel dingen wijzen erop dat hij op de goede weg is. Al blijft het afwachten hoe zijn enkel zal reageren. Afgelopen week is voor hem de eerste week zonder reactie geweest, dus laten we hopen dat het zo blijft en geen incident blijkt te zijn dat hij pijnvrij kon trainen," aldus Van Gaal.

Met David Mendes da Silva gaat het ook de goede kant op aldus Van Gaal. "Als het goed is wordt hij 1 september vrijgegeven door de medische staf. Net zoals Schaars verwacht ik dat Mendes da Silva eind september weer terug is."

Pepe staat voor Portugees debuut

Luiz Felipe Scolari heeft Pepe opgeroepen voor de interlands tegen Polen en Servië. De bondscoach van Portugal weet deze duels zeer belangrijk zijn voor plaatsing voor het EK van 2008.

Pepe kwam nooit in aanmerking voor het Braziliaanse nationale elftal, het land waar hij werd geboren. De verdediger heeft echter sinds kort een Portugees paspoort, en dus werd de kersverse aanwinst van Real Madrid opgeroepen door Scolari. Petit, Nani, Maniche en Hugo Almeida keren allen terug bij de selectie. "We mogen niet verliezen", meldt Scolari. "We hebben al teveel punten verloren. De wedstrijd tegen Polen is cruciaal."

Portugal speelt eerst tegen Servië in het Estádio da Luz van Benfica op 8 september. Daarna is Polan aan de beurt, in het Estádop José Alvalade, thuisbasis van Sporting. Portugal staat derde in de groep, twee punten achter Finland, en vier achter Polen. De Portugezen hebben echter een wedstrijd minder gespeeld.

Volledige selectie

Doel:
Quim (Benfica), Ricardo (Real Betis).

Defensie:
Bruno Alves, Bosingwa (beiden FC Porto), Fernando Meira (VfB Stuttgart), Jorge Andrade (Juventus), Pepe (Real Madrid), Miguel, Caneira (beiden Valencia), Paulo Ferreira (Chelsea).

Middenveld:
Deco (Barcelona), Petit (Benfica), João Moutinho (Sporting), Maniche (Atlético de Madrid), Raúl Meireles (FC Porto), Tiago (Juventus), Cristiano Ronaldo (Manchester United).

Aanval:
Hélder Postiga, Ricardo Quaresma (beiden FC Porto), Hugo Almeida (Werder Bremen), Nani (Manchester United), Nuno Gomes (Benfica), Simão (Atlético de Madrid).

Chinees koppel trouwt op grote hoogte

Icoon OpmerkelijkVastgeketend en ondersteund door kabels en katrollen elkaar het jawoord geven, Jiang Dezhang en Tie Guangju deden het. Het kersverse echtpaar trouwde op hun vertrouwde werkplek: hoog boven de grond wisselden de twee Chinese glazenwassers de ringen onder het toeziend oog van het bruidsmeisje. Zij is een collega van het bruidspaar en woonde de bruiloft op grote hoogte bij.

Na het uitwisselen van de ringen en elkaar gekust te hebben, dat gepaard ging met een luid applaus van de genodigden op de begane grond, keerde het koppel terug naar vaste grond. De tortelduifjes lachten: "Ons huwelijk was tegelijk romantisch en dagelijkse kost".

Volkswagen in gesprek met Apple over iCar

Icoon EconomieDe Duitse autofabrikant Volkswagen is in gesprek met computerproducent Apple over de mogelijkheid om een 'iCar' te bouwen. Dat heeft een woordvoerder van Volkswagen donderdag gezegd.

Apple-topman Steve Jobs en VW-bestuursvoorzitter Martin Winterkorn hebben elkaar enkele dagen geleden ontmoet in Californië en praten binnenkort verder. ''Er zijn op dit moment veel ideeën, maar weinig concrete plannen'', aldus de woordvoerder.

Het Duitse zakenblad Capital meldde onlangs op basis van een marktonderzoek dat een kleine auto ruim voorzien van Apple-gadgets, zoals een iPod, het goed zou doen bij jongeren.

[WK atletiek] Ook Sedoc naar huis

Het is Gregory Sedoc niet gelukt de finale te bereiken van de 110 meter horden. De atleet eindigde in zijn halve finale als vijfde.

Sedoc zette met 13.58 een tegenvallende tijd neer. De in Amsterdam geboren atleet startte in de laatste van de drie halve finales. De 27-jarige probeerde een pikstart, maar kreeg een valse start. In de herkansing was de Nederlander goed weg echter zag hij zijn achterstand op winnaar Xiang Liu en zijn overige opponenten oplopen.

Eerder vandaag mochten ook Bram Som en Arnoud Okken het toernooi verlaten

Ajax en Maduro onderhandelen over verlenging

Hedwiges Maduro zal binnenkort zijn handtekening zetten onder een nieuw en verbeterd contract. Het huidige contract van de middenvelder loopt aan het einde van dit seizoen af.

Ajax was eerder niet van plan om het contract van Maduro te verlengen, maar de laatste weken begint de Nederlander steeds beter te spelen. Maduro was tijdens het gewonnen EK onder de 21 één van de steunpilaren.

"Ik weet dat als ik goed speel, alles goed komt," aldus de zelfverzekerde Maduro. "Binnenkort heb ik een gesprek met de beleidsbepalers van Ajax, dan zullen we het gaan hebben over mijn toekomst."

Vincken traint volledig mee

Tim Vincken heeft vandaag weer een volledige training bij Feyenoord meegemaakt. De Rotterdammer lijkt te zijn hersteld van zijn hamstringblessure die hij opliep in de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Een ander twijfelgeval was Serginho Green, hij trainde alleen het eerste gedeelte mee. Hij vertrok halverwege naar binnen om daar individueel te gaan trainen. Op de donderdagochtend training kwamen ook vier spelers van Jong Feyenoord in actie.

Eto'o twee maanden aan de kant

Samuel Eto'o moet de aankomende twee maanden vanaf de zijlijn toekijken. De Kameroense aanvaller raakte in een vriendschappelijk duel tussen zijn club FC Barcelona en Internazionale geblesseerd.

Barcelona was in het duel om de Trofeu Joan Gamper verreweg de betere, en slachtte zijn Italiaanse opponent volledig af. Met af en toe oogstrelend voetbal werden de verdedigers van Inter het bos in gestuurd, waardoor het uiteindelijk 5-0 zou worden voor de Catalanen. Het was echter niet een compleet feest; Eto'o raakte vlak na rust geblesseerd toen hij wilde schieten, en moest gewisseld worden.

De blessure van de spits, die hem minstens twee maanden buiten de lijnen houdt, lijkt ervoor te zorgen dat Thierry Henry aankomend weekend in de basis zal staan. Ook het Mexicaanse talent Giovani dos Santos, gisteren één van de smaakmakers, kan rekenen op meer speeltijd bij de Blaugrana. Daarnaast heeft coach Frank Rijkaard ook nog de beschikking over Eidur Gudjohnsen en Santiago Ezquerro.

Honda plant upgrade voor Japan

Honda Racing zal tijdens de Grand Prix van Japan met een deels aangepaste wagen rijden. Ze zullen daar componenten testen die zijn gepland voor de wagen waarmee het Japanse team in 2008 gaat rijden.

Honda is met een erg teleurstellend seizoen bezig en richt daarom alle pijlen op volgend seizoen. De nieuwe onderdelen die het team tijdens de laatste drie races van dit seizoen wil testen, zijn de eerste aerodynamische ontwerpen die van Loic Bigois en John Owen afkomstig zijn. De twee technici maken sinds juli deel uit van de Japanse renstal.

Jacky Eeckelaert, technisch directeur bij Honda, zei tegenover Autosport: "Er stond al een upgrade voor de laatste drie races van dit seizoen gepland. Door het aantrekken van Bigois en Owen zal het aerodynamische pakket er echter anders uit komen te zien. Ze hebben een andere filosofie dan wij tot dusver hadden en kennen andere concepten van hun vorige teams."

"We willen de nieuwe onderdelen eerst testen, voordat ze op de wagen van 2008 geplaatst worden," vervolgt Eeckelaert. "Het maakt hierbij niet uit dat de huidige wagen volgens een heel ander plan in elkaar is gezet. De auto van 2007 presteert zo slecht dat het haast niet erger kan. Het testen van de nieuwe onderdelen op een oude auto zien we in ieder geval niet als tijdverspilling."

Honda heeft tot dusver slechts één punt gehaald in het kampioenschap. Super Aguri, die dit seizoen startte met de Honda-bolide van vorig jaar, heeft al vier punten weten te bemachtigen. Andere bargeboards moeten de Honda nu naar voren helpen.

The Star Wars-ons

Afgelopen Dinsdag was ik met een paar maten naar The Simpsons Movie geweest. Alhoewel het imho niet het niveau haalde van South Park: Bigger, Longer & Uncut. Simpsons heeft echter nog altijd een speciale plek in mijn hart vanwege de oude afleveringen die ik als kind keek.

Hetzelfde is bij Star Wars. De oude films zijn net als de oude Simpsons afleveringen de beste. Beiden franchises zijn ongekend populair, en tsja. Soms mixen die met elkaar.

Donk terug in basis, Koevermans op tribune

Ryan Donk zal morgen, in de competitiewedstrijd tegen Excelsior, terugkeren in de basis van AZ. De Alkmaarders maakte dit vandaag bekend.

Vorige week zaterdag, tegen Vitesse, zat de verdediger op de bank, nadat trainer Louis van Gaal hem disciplinair had gestraft voor het bijwonen van een jeugdwedstrijd. Danny Koevermans neemt tegen de Kralingers weer plaats op de tribune.

Op de site van de Alkmaarse club zei Van Gaal wel dat hij hoopt dat Koevermans alsnog in Alkmaar blijft. "Na 1 september zal ik kijken of hij de knop wel om kan zetten".

Gerard naar Recreativo de Huelva

Gerard López verlaat AS Monaco om bij Recreativo de Huelva te gaan voetballen. De Spanjaard kwam bij de Franse ploeg niet uit de verf, en gaat terug naar zijn vaderland.

Gerard mocht bij Monaco transfervrij vertrekken, nadat het contract was ontbonden door een overeenkomst tussen club en speler. Gerard kwam bij Monaco slechts tot dertien duels in twee seizoenen. Daarvoor kwam hij vijf jaargangen uit voor FC Barcelona, waar hij ook in de jeugd was begonnen. Zijn oudere broer en tevens ex-speler van Barça, pleegde vorig jaar zelfmoord.

De 28-jarige Gerard hoopt in Spanje weer van het spelletje te kunnen genieten. In Frankrijk werd hij geplaagd door blessureleed, en kon hij zijn stempel niet op wedstrijden drukken. De 28-jarige voormalig international kwam in het verleden ook nog uit in het shirt van Valencia en op huurbasis bij Deportivo Alavés. Recre denkt in Gerard een goedkope aanwinst te hebben gevonden die ze kan helpen Europees voetbal te bereiken. Vorig jaar greep de toenmalige promovendus net naast een UEFA Cup-plaats met een 8e positie.

[WK atletiek] Okken, Som uitgeschakeld

Bram Som en Arnoud Okken zijn bij het wereldkampioenschap atletiek in Osaka allebei uitgeschakeld in de series van de 800 meter bij de mannen.

Okken, Europees indoorkampioen, eindigde in zijn serie als vijfde in een tijd van 1.47,23. Som, de Europees kampioen op de buitenbaan, kwam als achtste en laatste over de meet in 1.46,81. Een plek bij de eerste drie was nodig voor plaatsing voor de halve finales.

Lehmann blijft eerste keeper bij Mannschaft

De positie van Jens Lehmann in het Duitse nationale elftal staat voor bondscoach Joachim Löw niet ter discussie. De Duitser ligt bij zijn club Arsenal onder vuur na enkele blunders.

Engelse tabloids melden zelfs dat de doelman op zoek is naar een nieuwe werkgever, omdat hij niet meer verzekerd is van een basisplaats. "Als Jens fit is, doet hij op 8 september mee in het EK-voorrondeduel tegen Wales", aldus Löw. "In de oefenwedstrijd tegen Roemenië geef ik waarschijnlijk iemand anders een kans."

Stekelenburg: "Een mokerslag"

De uitschakeling gisteren in de voorronde van de Champions League tegen Slavia Praag, is keihard aangekomen bij de spelers van Ajax. Gisteren gingen de Amsterdammers met 2-1 onderuit in Praag, nadat de heenwedstrijd al met 1-0 verloren ging.


"Dit komt aan als een mokerslag", aldus keeper Maarten Stekelenburg die wel van mening is dat de ploeg de nederlaag over zichzelf afgeroepen heeft. "De kansen waren er, we hebben het alleen niet af gemaakt."

Stekelenburg had gisteren meer te doen dan in de eerste wedstrijd in Amsterdam. "Dat is logisch. Wij zoeken de aanval, dan geef je achterin ruimte weg en krijgen zij ook kansen."

WK-selectie Zabel leidt tot breuk in bond

De selectie van Erik Zabel voor het wereldkampioenschap wielrennen eind september in Stuttgart heeft bij de Duitse wielerbond tot grote consternatie geleid.

Dieter Kühnle, de vice-voorzitter van de Duitse wielerbond heeft hierdoor zijn functie neergelegd. Ook de WK-organisatie in Stuttgart uitte kritiek. "Men moet zich in het licht van een geloofwaardig nieuw begin in het wielrennen afvragen of het selecteren van Zabel voor de WK een slimme beslissing was. Ik denk van niet", aldus sportburgemeester Susanne Eisenmann van Stuttgart namens de WK-organisatie.

In april van dit jaar bekende Zabel dat hij in 1996 EPO heeft gebruikt. Zijn bekentenis leidde tot de nodige ophef, maar desalniettemin is de 37-jarige coureur onverminderd populair in Duitsland. De WK-organisatie verklaarde Zabel tot persona non grata. Hoewel de renner tijdens de wedstrijd zijn rondjes op het parcours zal rijden, zal hij worden geweerd uit de VIP-tenten in het WK-dorp.

De voorzitter van de Duitse wielerbond, Rudolf Scharping, was juist wel voor selectie van Zabel in de Duitse WK-ploeg. Kühnle kan zich daar niet in vinden. "De door de voorzitter uitgestippelde algemene beleidslijn van de BDR kan ik als eindverantwoordelijke voor de communicatie niet langer als geloofwaardig verkopen."

Del Horno terug naar Athletic Club

Asier del Horno komt aankomend seizoen weer uit voor zijn oude club Athletic Club de Bilbao. De linksback wordt gehuurd van Valencia, waar hij op een zijspoor was beland.

In juni 2005 verkaste Del Horno naar Chelsea, waar hij de Engelse landstitel pakte. Na een jaar mocht hij echter al weer vertrekken, toen Valencia aan de bel trok. De Spaanse topclub legde ¤8 miljoen neer voor de international, maar door blessureleed aan zijn achilleshiel kwam hij pas in maart tot zijn debuut. Slechts vijf wedstrijden later wordt hij verhuurd aan zijn voormalige club.

Tevens heeft de club uit Baskenland een optie tot koop belegd, die ervoor kan zorgen dat Valencia fiks verliest maakt op de linksback. Mei volgend jaar kan Athletic de speler kopen voor ¤3 miljoen, plus maximaal ¤2 miljoen extra, afhangend van het aantal wedstrijden dat de 27-jarige speler draait. De Baskische club zal dit seizoen 60% van het salaris van Del Horno voor haar rekening nemen. In ruil hiervoor mag de tienvoudig international niet spelen in de wedstrijden met Valencia.

Regen verstoort 3e testdag

Het heeft vanmorgen tussen 7 en 11 uur lokale tijd zo hevig geregend op het circuit van Monza, dat veel teams hebben besloten deze ochtend niet te testen op het Italiaanse circuit.

Sommige teams probeerden vanmorgen tevergeefs de natte baan te betreden. Na een installatieronde doken de auto's weer de pitsstraat in, omdat het circuit te gevaarlijk bleek. Omdat er vandaag niet fatsoenlijk getest kan worden door de Formule 1-teams, zal er morgen nog een mogelijkheid zijn om te testen op het circuit, waar over anderhalve week de Grand Prix van Italië gereden wordt.

McLaren, Ferrari en Honda hebben besloten om morgen verder te gaan met hun testwerkzaamheden. Renault en Spyker denken echter dat het ook morgen veel zal regenen en hebben daarom besloten om vroegtijdig huiswaarts te keren. Red Bull Racing en Toro Rosso wachten het nog even af en zullen later beslissen of ze blijven of eerder naar de fabriek terugkeren.

Benni toch weer beschikbaar voor Zuid-Afrika

Benni McCarthy heeft zich weer beschikbaar gesteld voor de nationale ploeg van Zuid-Afrika. De aanvaller van Blackburn Rovers wilde bijna twee jaar niet uitkomen voor 'Bafana Bafana'. Hij was namelijk aangewezen als aanstichter van een spelersstaking die als doel had om betere salarissen te krijgen. McCarthy heeft de beschuldiging altijd ontkend.

De bondscoach van Zuid-Afrika, Carlos Alberto Parreira, bevestigde dat McCarthy op 8 september weer in actie zal komen in de wedstrijd tegen Zambia.

Kranten: "Ajax hoort niet thuis in CL"

De mening van de kranten vandaag is duidelijk: Ajax hoort niet thuis in de Champions League. De Volkskrant schrijft dat het weer eens tijd voor bezinning in de Arena is.

"Ajax behoort op dit moment structureel tot de Europese subtop. En wellicht lager", is de conclusie van De Telegraaf die het verlies wijdt aan een samenloop van omstandigheden. "Babel en Sneijder, die de kas spekten maar een leegte achterlieten. Davids die zo onverstandig was zonder scheenbeschermers te sparren en zijn scheenbeen brak. Ogararu en Vertonghen die langdurig geblesseerd raakten. Suárez die in een laat stadium werd aangetrokken. Luque, die nog later kwam en de duels met Slavia moest missen. Dit alles leidde tot een misvormde voorbereiding."
De Volkskrant is van mening dat ook de trainer van de Amsterdammers, Henk ten Cate, niet vrijuit gaat. "Ook hij heeft gefaald in zijn vrijwel zeker laatste seizoen bij Ajax."

"De Amsterdammers lieten zich in de persoonlijke duels aftroeven en speelden onrustig in balbezit. Het gebrek aan kwaliteit was op een aantal cruciale posities pijnlijk (...) De Amsterdamse club loopt niet alleen een geschatte 13 miljoen euro mis, het moet ook vrezen voor zijn internationale status," aldus AD Sportwereld.

Uitslagen Frankrijk speelronde 6

In Frankrijk werd dinsdag- en gisteravond de zesde speelronde gespeeld. Hieronder de uitslagen.

Uitslagen zesde speeldag:

ThuisUit:Eindstand
LorientValenciennes1-3
AJ AuxerreStade Rennes0-2
Le MansPSG0-2
Lille OSCAS Monaco0-1
Ol. MarseilleOl. Nice0-2
FC MetzGir. Bordeaux0-1
SochauxOl. Lyon1-2
St. EtienneStrasbourg2-0

Stand:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1AS Monaco61311 - 4
2AS Nancy51311 - 4
3Valenciennes61312 - 7
4Gir. Bordeaux6117 - 4
5Stade Rennes6116 - 3
6FC Lorient61110 - 8
7Strasbourg6108 - 5
8Le Mans6108 - 8
9Ol. Lyon596 - 4
10St. Etienne686 - 4
11Ol. Nice686 - 5
12Lille OSC675 – 5
13PSG674 - 4
14Ol. Marseille665 - 7
15Toulouse444 - 7
16Caen432 - 4
17AJ Auxerre632 - 13
18RC Lens421 - 3
19FC Sochaux624 - 12
20FC Metz611 – 8

Topscorers:

NaamAantal
Vahirua (FC Lorient)4
Túlio (Le Mans)4
Audel (Valenciennes)4
Bellion (Gir. Bordeaux)4
Saïfi (Lorient)4
Benzema (Ol. Lyon)4
Piquionne (AS Monaco)4

Programma zevende speeldag:

DatumThuis:Uit:
01/09AS NancySt. Etienne
01/09Gir. BordeauxAS Monaco
01/09CaenSochaux
01/09Ol. LyonLe Mans
01/09Stade RennesLille OSC
01/09StrasbourgLorient
01/09ToulouseAJ Auxerre
01/09ValenciennesFC Metz
02/09Ol. NiceRC Lens
02/09PSGOl. Marseille

B spec Spyker krijgt groen licht

De B-specificatie van Spyker is dit maal wel door de crashtest gekomen. Eerder werd de oranje wagen afgekeurd, omdat de achterzijde van de auto bij een aanrijding van achteren een zwak punt zou zijn.

Na de teleurstelling voorafgaande aan de Grand Prix van Turkije heeft Spyker de auto kunnen verstevigen aan de achterkant. Een nieuwe crashtest heeft eerder deze week groen licht gegeven voor het Nederlandse Formule 1-team. Het team heeft nu toestemming gekregen om vanaf de Grand Prix van Italië de B-versie tijdens wedstrijden in te zetten.

Gisteren reed Spyker-coureur Adrian Sutil voor het eerst in het openbaar met de gedeeltelijk aangepaste auto tijdens een testdag in Monza. De Duitser liet daar de langzaamste tijd noteren, maar hij hield de wagen niet ver van de concurrentie vandaan.

Vandaag zou Sakon Yamamoto met de B spec gaan rijden in Italië. De Japanner heeft nog maar weinig ronden gereden met de Nederlandse bolide, en zou vandaag aan zijn set-up gaan werken voor de race die over anderhalve week gereden wordt in Monza. Voor vandaag wordt er echter zo veel regen verwacht, dat Spyker heeft besloten terug te keren naar de fabriek.

Poolse oud-minister Kaczmarek gearresteerd

Icoon BuitenlandsDe Poolse politie heeft donderdag de eerder deze maand ontslagen minister van Binnenlandse Zaken, Janusz Kaczmarek, gearresteerd. De gewezen bewindsman wordt verdacht van ongeoorloofde inmenging in een strafrechtelijk onderzoek, maakte de advocaat van de oud-minister bekend.

Kaczmarek is de spil in wat nu al de Poolse Watergate Affaire wordt genoemd. Hij beschuldigt premier Jaroslaw Kaczynski en zijn minister van Justitie, Zbigniew Ziobro, ervan de geheime dienst te gebruiken om binnenlandse politieke tegenstanders te compromitteren.

Aanvoer wijn en sterke drank in gevaar

Icoon EconomieProducenten van wijn en sterke drank kampen met een groot tekort aan flessen. Het tekort is zo ernstig dat sommige bedrijven in financiële problemen dreigen te komen. De sector heeft een brandbrief geschreven aan eurocommissaris Neelie Kroes (mededinging).

De oorzaak van de problemen is er volgens de producenten van wijn, sterke drank en bijvoorbeeld ook mosterd in gelegen dat de glasproducenten bewust een tekort zouden hebben gecreëerd om zo de prijzen te kunnen opschroeven. Er zijn prijsstijgingen gemeld van 30 procent de afgelopen maanden.

Dat beleid kunnen ze voeren omdat er van de zestig bedrijven in de glassector nog maar drie over zijn, aldus de Europese federatie van importeurs en distributeurs van wijn en sterke dranken in de Belgische krant Le Soir. Juist daarom trekken ze bij concurrentiecommissaris Neelie Kroes aan de bel.

Wii snelst verkopende console ooit in UK

Het Engelse onafhankelijkse onderzoeksbureau Chart Track heeft vandaag cijfers vrijgegeven waaruit blijkt dat Nintendo's Wii in de UK inmiddels meer dan een miljoen keer over de toonbank is gegaan. Dit presteerde de console in slechts 38 weken, wat 11 weken sneller is dan zelfs Sony's succesconsole de PlayStation 2. Het is ook flink sneller dan de Xbox 360, deze console deed er maarliefst 60 weken over voordat hij de zes nullen passeerde. Met de feestdagen in aantocht lijkt alles fantastisch te gaan voor The Big N. Met een marktaandeel voor de Wii van 68% en voor de DS van 86% de afgelopen week lijkt het erop dat er geen vuiltje aan de lucht is.

David Yarnton, general manager van Nintendo UK, was trots op deze prestaties:

"The non-stop demand for Wii even in the traditionally slow sales periods for video games in the UK is clearly behind this record breaking achievement. The performance of both systems appears to indicate that unprecedented interactive entertainment experiences, provided by a combination of the revolutionary nature of DS and Wii with the increasing number of unique software titles for the system from Nintendo and third parties, are being enjoyed by both avid and new gamers of all ages.

With more great games such as Super Mario Galaxy, Metroid Prime 3 and Endless Ocean launching in 2007, Wii, together with Nintendo DS, will continue to be the main driving forces behind the expansion of the video game market this year."

VVD begint actie tegen files

Icoon BinnenlandsIn de strijd tegen files kiest de VVD voor een frontale aanval op minister Camiel Eurlings van Verkeer. Donderdag lanceerde het Tweede Kamerlid Paul de Krom de website www.filemeter.nl, waar forenzen kunnen berekenen hoeveel extra reistijd, brandstof en geld de file kost.

Vervolgens kunnen ze hun persoonlijke berekening doorsturen naar de bewindsman. De Krom hoopt dat Nederlanders massaal mails naar Eurlings gaan sturen. "Het kabinet heeft tot nu toe nog helemaal niets laten zien op dit gebied. Het enige dat we gezien hebben is uitstel, vertragingen en het verhogen van de belastingen. Concreet is er nog niets gebeurd, het is nu echt tijd voor actie. Genoeg is genoeg."

10Tacle ziet winst flink stijgen

Al jarenlang groeit de gamesindustrie flink en steeds meer bedrijven weten ervan de profiteren. Zo ook 10Tacle studios. Het bedrijf maakte onlangs hun jaarcijfers bekend, waarin bleek dat de omzet van het bedrijf maar liefst 50% steeg van €12,71 miljoen in de eerste helft van 2006 tot €19,4 miljoen in de eerste helft van 2007. De winst van het bedrijf steeg ook flink, van €2,3 miljoen in het begin van 2006 tot €3,37 miljoen in het begin van dit jaar. 10Tacle verwacht dat de totale omzet voor het financiële jaar 2007 zal stijgen tot €52 miljoen, de winst moet doorstijgen tot €9,3 miljoen.

De grote reden voor deze positieve cijfers komt door orders van Asia Games & Media Private Equity Fund PTE. LTD., Singapore. Dit fonds investeerde namelijk €14 miljoen in 10Tacle in het afgelopen half jaar. Met dit geld kon de developer haar bedrijf ook vestigen in Azië. 10Tacle hoopt hierdoor nog flink door te kunnen groeien.Door al deze groei kon de ontwikkelaar ook een beursstijging noteren van €0,33 per 30 juni. Logischerwijs was het bedrijf dan ook erg tevreden:

"The results for the first six months of fiscal year 2007 confirm the strategy of our Company. The expansion of our activities in Asia, our far-reaching cooperation with MTV, the acquisition of the Stormregion development studio in Budapest, and our strategic partnership with the British development studio CLIMAX Group allowed us to successfully and systematically continue 10TACLE STUDIOS AG’s growth path. The six-month figures are a clear indication of our ability to grow in a focused, yet controlled, manner. This will allow us to rapidly achieve a leading position among independent development studios in Europe and Asia."



Eenhoorn maakt EK-selectie bekend

Nederland zal van 7 tot en met 16 september deelnemen aan het EK Honkbal in Barcelona. De winnaar van het EK krijgt een olympisch startbewijs.

Nederland is ingedeeld in groep A met Duitsland, Kroatië, Tsjechië, Zweden en Oostenrijk. Bondscoach Robert Eenhoorn heeft de volgende spelers geselecteerd.

Werpers: David Bergman, Leon Boyd, Dave Draijer, Rob Cordemans, Shairon Martins, Duko Jansen, Michiel van Kampen, Diegomar Markwell, Nick en Tom Stuifbergen.

Catchers: Sydney de Jong en Tjerk Smeets

Binnenvelders: Sharnol Adriana, Yurendell de Caster, Michael Duursma, Vince Rooi, Raily Legito en Hainley Statia.

Buitenvelders: Johnny Balentin, Rogearvin Bernadina, Gregory Halman, Dirk van ’t Klooster, Harvey Monte Danny Rombley

Schot in onderhandelingen kabinet en corporaties

Icoon BinnenlandsHet kabinet en de woningcorporaties lijken elkaar te naderen over hun bijdrage aan de verbetering van de probleemwijken. De corporaties zullen volgens ingewijden eerder dan gepland belasting moeten betalen over alle winst die ze maken.

Tot nu toe waren ze daar tot 2011 van vrijgesteld en betaalden ze alleen vennootschapsbelasting over hun commerciële activiteiten. Met de belastingheffing krijgt het Rijk een groot deel van de noodzakelijke 3 miljard euro binnen.

Woensdagavond sprak minister Ella Vogelaar (Wonen) opnieuw met de woningcorporaties over het langlopende conflict. In het regeerakkoord is vastgelegd dat de corporaties jaarlijks 750 miljoen euro moeten bijdragen aan de aanpak van de achterstandswijken. Het conflict met het kabinet draaide vooral om de zeggenschap over de miljardenpot.

Eerste info over The Chosen bekend

Ontwikkelaar CDV heeft de eerste informatie over The Chosen vrijgegeven. Deze actie-RPG speelt zich af in de negentiende eeuw in wat lijkt op een Zuid-Amerikaanse setting. Met behulp van magie, het zwaard en negentiende-eeuwse pistolen en geweren zul je de strijd tegen het kwaad moeten aangaan.

Zoals gebruikelijk is in dergelijke hack 'n' slash RPG's kun je het karakter ontwikkelen door vaardigheden te kiezen uit een zogenaamde Skill-tree. De dag- en nachtcyclus zullen net als de weersomstandigheden invloed hebben op je vijanden en de gameplay en verder kun je natuurlijk de nodige verschillende tegenstanders verwachten in indrukwekkende omgevingen, dit alles ondersteunt met orkestrale muziek.



Explosieve stijging verkoop consoles

Als de zomers in Nederland steeds slechter worden, wat doe je dan? Juist, gamen natuurlijk! Dit betekent mooie tijden voor de consoleverkopers, want de verkoop van hun producten is in de maand juli explosief gestegen.

In die betreffende maand zijn volgens onderzoek meer dan 65.000 consoles verkocht. Dit is een sterke stijging wanneer je dit vergelijkt met de maand juli 2006 waar de verkoop nog geen 40.000 consoles bedroeg. In 2005 waren dit in dezelfde maand slechts zo'n 20.000.

De verkoop betreft het totaal aan alle console systemen van Nintendo, Microsoft en Sony Playstation.



Steekpartij Nijmegen na 'tenentrappen'

MisdaadDe 22-jarige Nijmegenaar die maandagmiddag in de wijk Malvert op de 60e straat met een 30 centimeter lang mes werd bewerkt, is hoogstwaarschijnlijk neergestoken na een ruzie over tenentrapperij. En dan wordt niet de figuurlijke vorm daarvan bedoeld, maar de letterlijke.

Het op elkaars tenen staan, zou in het weekeinde gebeurd zijn in een disco of een café in Brabant. De ruzie die daardoor ontstond werd maandag uitgevochten in Malvert. De politie probeert nu met het verhoren van verdachten en het zwaargewonde slachtoffer het tenentrapverhaal in beeld te krijgen.

In verband met de steekpartij zitten zeven mannen in de cel: zes Nijmegenaren en een Renkummer, allen tussen 17 en 30 jaar.

Gisteren liet de politie al weten dat het gewelddadige incident geen 'etnische ruzie' betreft. Die geruchten deden de ronde omdat de vechtersbazen allemaal een 'donker kleurtje' hebben. De daders zijn ook zeker geen lokale hangjongeren. Middenstanders van het winkelcentrum zeggen dat een samenscholing zoals maandag hen volkomen onbekend is. Opmerkelijk is ook dat de latere ruziemakers veelal met hun auto naar de verzamelplaats reden.

Beckham waarschijnlijk weken out

David Beckham zal hoogstwaarschijnlijk de aankomende maand niet meer aan spelen toekomen. Dat zei de Engelsman zelf na een knieblessure opgelopen te hebben.

Beckham liep de blessure op in een gevecht om de bal tijdens de finale van de Noord Amerikaanse SuperLiga, waarin zijn club LA Galaxy aantrad tegen het Mexicaanse Pachuca. Een woordvoerder zei dat hij zijn rechterknie had verrekt, en vrijdag een scan zou laten maken. De middenveld zelf denkt dat het een serieuze blessure is, maar weet nog niet zeker of hij aankomend weekend niet mee kan doen tegen Real Salt Lake. Galaxy verloor de finale van de SuperLiga op strafschoppen, nadat het 1-1 werd in de reguliere speeltijd.

"Het voelt niet goed", zegt Beckham na de verloren finale. "Normaal is het bij een blessure als deze vier tot zes weken toekijken. We zullen moeten afwachten wat de scan uitwijst. Wellicht is het allemaal niet zo erg en kan ik alsnog meespelen." Als het daadwerkelijk een blessure is, dan kan Beckham waarschijnlijk niet meespelen tegen Israël en Rusland, waar Engeland over twee weken tegen moet spelen in het kader van EK-Kwalificatie.

Tienermeisjes klagen zich depressief

GezondheidTienermeiden die onderling veel over hun problemen klagen, maken elkaar daardoor depresssief. Dat staat in een Amerikaans onderzoek waarover het vakblad Developmental Psychology bericht. Het zelfbeklag bij vriendinnen onderelkaar en het herkauwen van de negatieve ervaringen blijkt bij sommigen samen te gaan met nog ergere depressie en angsten.

Sommige meisjes lopen door het onderlinge geklaag bovendien het risico dat hun psychologische problemen niet door de buitenwereld worden opgemerkt. Het lijkt immers alsof ze voldoende steun vinden in hun vriendschappen, terwijl de negatieve emoties zich inwendig opstapelen.

Tienerjongens die onderling hun problemen bespreken, ondervinden geen negatieve bijwerkingen. Sterker nog: jongens met problemen vinden steun bij elkaar.

Vriendschappen bij zowel meisjes- als jongens tieners zijn hechter naarmate ze problemen meer delen. Maar bij meisjes blijkt zo'n hechtere 'klaagvriendschap' dus samen te gaan met meer depressie en angsten. Reden is mogelijk dat meisjes door de intiemere vriendschap nog meer gaan klagen, of omdat ze de verantwoordelijkheid van negatieve ervaringen gemakkelijker bij zichzelf zoeken.

'Kerk moet belasting gaan betalen'

Icoon Economie'Onze' Neelie hoopt binnenkort weer een vette vis binnen te halen. De Nederlandse eurocommissaris voor Concurrentie plaatst namelijk grote vraagtekens bij het feit dat de Italiaanse katholieke kerk geen belasting betaalt. Mevrouw Kroes vermoedt dat dit in strijd is met Europese regelgeving en heeft de Italiaanse regering om uitleg gevraagd.

In Italië betaalt de kerk sinds jaar en dag geen belasting over bijvoorbeeld onroerend goed. Dit werd in 2004 door het Italiaanse Hof van Cassatie al onwettig verklaard, mede omdat een groot deel van het kerkelijk onroerend goed commercieel geëxploiteerd wordt, bijvoorbeeld als ziekenhuis, school, hotel of restaurant. De regering-Berlusconi reageerde hier in 2006 op met een wet die de kerk verplichtte om belasting te betalen over gebouwen die uitsluitend commercieel zijn. Een kapelletje of zelfs een gebedsruimte waren daardoor al genoeg om het gebouw vrij te stellen van belasting, waar de kerk uiteraard dankbaar gebruik van maakte.

De Italiaanse kerken zijn nu woedend op Neelie Kroes. Volgens Angelo Bagnasco, voorzitter van de Italiaanse bisschoppen, is Kroes' initiatief een "voorwendsel" voor een antiklerikale strijd. De katholieke partij UDC noemt het het bewijs dat in Europa radicalen en vrijmetselaars de dienst uitmaken.

Mocht de kerk inderdaad voortaan belasting moeten gaan betalen, dan levert dit hen een jaarlijkse extra kostenpost op van tussen de 300 en 400 miljoen euro.


Eurocommissaris Neelie Kroes

Wii-versie Guitar Hero 3 uniek

Terwijl Neversoft druk bezig is om de volgende Guitar Hero voor de PS3 en X360 te ontwikkelen, heeft Vicarious Visions de taak gekregen om de game voor de Wii en PS2 aan te passen. Samen met de producent van de instrumenten, Red Octane, hebben zij een aantal features voor de game ontwikkeld die uniek zullen zijn in de Wii-versie.

Het was al duidelijk dat de Wii-versie van de gitaar een uitsparing had om je Wii-mote in te plaatsen, het lag dan ook voor de hand dat de tilt-sensor in de Wii-mote gebruikt zou worden om de Star Power te activeren, in plaats van een ingebouwde tilt-sensor zoals in andere Guitar Hero gitaar-controllers. Tijdens de game kun je speciale akkoorden spelen die je Star Power opbouwen. Door je gitaar even verticaal te houden, activeer je deze Star Power. Als Star Power actief is verdien je twee keer zoveel punten en doet je karakter allerlei maffe trucs op het podium. Hoe meer Star Power je hebt opgebouwd, hoe langer deze periode duurt.




Wanneer je Star Power activeert, zal de gitaar bovendien gaan trillen dankzij de rumble in de Wii-mote. De rumble wordt ook geactiveerd tijdens speciale gebeurtenissen op het podium. De Wii-gitaar zal de enige zijn die rumble kent.
Net als in alle andere Guitar Hero games zul je een piep horen als je een akkoord mist, maar in tegenstelling tot de andere versies zal deze piep niet doorgegeven worden via het normale audio-kanaal. In plaats daarvan zal de Wii-mote van de speler die het akkoord miste een piep afspelen via de ingebouwde speakers. Zo kun je in multiplayer-modes horen wie van jullie twee het verprutste, in plaats van dat je moet raden voor wie die piep klonk.

De game zal verder 480p widescreen ondersteunen, net als de PS2-versie. Half november zal de game in Europa gaan verschijnen op PS2, Wii, PS3 en X360. Een DS-versie staat ook in de steigers, alleen is een releasedate hiervan nog niet bekend.

Justitie kan Manhunt 2 niet verbieden

CDA-minister Hirsch Ballin (Justitie) heeft de Tweede Kamer laten weten dat het gewelddadige videospel Manhunt2 niet kan worden verboden. Wél kan Justitie er voor zorgen dat jongeren beneden de 16 jaar de game niet kunnen kopen. De minister reageerde daarmee op vragen van PvdA, ChristenUnie en SGP. Eerder bleek dat een Kamermeerderheid van CDA, PvdA, ChristenUnie en SGP Manhunt 2 wilde verbieden.

Overigens is de CDA-bewindsman van mening dat het spel - waarin de gamer in de huid van een moordenaar kruipt die zoveel mogelijk mensen op gruwelijke wijze moet afslachten - getuigt van ''wansmaak'' en is het ''absoluut onwenselijk dat jongeren onder de 18 jaar met dit spel in aanraking komen.'' In Duitsland en Engeland is het spel algemeen verboden. In ons land kan alleen de verkoop aan jongeren beneden de 16 strafbaar worden gesteld, mits het de leeftijdsclassificatie 18+ krijgt.

De uitgever van het spel heeft de verkoop in ons land uitgesteld, in afwachting van de uitspraak in het beroep tegen het verbod in Engeland. In de Verenigde Staten heeft Manhunt 2 eerder deze maand een M(mature)-rating gekregen, waardoor de game daar wel kan uitkomen.

Justitie kan Manhunt 2 niet verbieden

GamesCDA-minister Hirsch Ballin (Justitie) heeft de Tweede Kamer laten weten dat het gewelddadige videospel Manhunt2 niet kan worden verboden. Wél kan Justitie er voor zorgen dat jongeren beneden de 16 jaar de game niet kunnen kopen. De minister reageerde daarmee op vragen van PvdA, ChristenUnie en SGP. Eerder bleek dat een Kamermeerderheid van CDA, PvdA, ChristenUnie en SGP Manhunt 2 wilde verbieden.

Overigens is de CDA-bewindsman van mening dat het spel - waarin de gamer in de huid van een moordenaar kruipt die zoveel mogelijk mensen op gruwelijke wijze moet afslachten - getuigt van ''wansmaak'' en is het ''absoluut onwenselijk dat jongeren onder de 18 jaar met dit spel in aanraking komen.'' In Duitsland en Engeland is het spel algemeen verboden. In ons land kan alleen de verkoop aan jongeren beneden de 16 strafbaar worden gesteld, mits het de leeftijdsclassificatie 18+ krijgt.

De uitgever van het spel heeft de verkoop in ons land uitgesteld, in afwachting van de uitspraak in het beroep tegen het verbod in Engeland. In de Verenigde Staten heeft Manhunt 2 eerder deze maand een M(mature)-rating gekregen, waardoor de game daar wel kan uitkomen.


Meer screenshots uit Manhunt-2

-
Zie voor meer gamenieuws FOK!games.

CD: Sondre Lerche - Phantom Punch

Met Phantom Punch brengt de Noor Sondre Lerche alweer zijn vierde studioalbum uit. Ditmaal ook internationaal onder hetzelfde label dat de laatste wel meer Scandinavische artiesten naar Nederland haalt: Red Ink. Lerche is echter een verhaal apart in tegenstelling tot labelgenootjes Elvira Nikolaisen en Maria Mena. Geen gerafinneerde foto's op en in zijn hoesje, maar op de jaren tachtig geinspireerde graphics en hippe zwart-wit foto's. Hip is het allemaal zeker, maar een hoesje zegt natuurlijk weinig over de muziek zelf.

Buurt jaagt vrijgesproken verdachte huis uit

PolitieDe 42-jarige eigenaar/oprichter van het Heerlense, particuliere opvangbureau PuberEnZo, die deze week door de rechtbank in Maastricht werd vrijgesproken van kindermisbruik, is na zijn vrijlating door boze buurtbewoners de wijk Schaesbergerveld uitgejaagd. De man kwam deze week vrij na acht maanden voorarrest.

De officier van justitie had twee weken terug maar liefst 7 jaar celstraf geëist tegen de man wegens misbruik van twee aan zijn zorg toevertrouwde minderjarigen. De rechter sprak hem echter vrij wegens gebrek aan bewijs. Na zijn terugkeer in de Heerlense wijk werden in de nacht van dinsdag op woensdag vernielingen bij zijn woning aangericht. Ook is een caravan, die in zijn achtertuin stond, in brand gestoken.

Op dringend advies van de politie heeft de man besloten niet meer terug te keren in zijn woning. Gisteren is onder toezicht van de politie zijn woning leeggehaald.

Tjallingii naar Predictor Lotto

De uittocht bij Skil-Shimano lijkt begonnen, eerder vertrok Paul Martens al naar de Rabobank. Nu is ook Maarten Tjallingii vertrokken naar Predictor Lotto.

Tjallingii won vorig jaar de Ronde van België en liet afgelopen week een goede indruk achter na de Eneco Tour.

Skill neemt ook afscheid van Aart Vierhouten. Vierhouten kwam niet in aanmerking voor een contractverlenging bij Skill-Shimano.

Chinese steelt baby om vriend te houden

Een Chinese vrouw heeft een baby gestolen in een wanhopige poging haar vriend te laten geloven dat ze hem een kind had gebaard. De vrouw is veroordeeld tot achttien maanden cel, meldde het persbureau Xinhua vandaag.

De 36-jarige vrouw deed alsof ze zwanger was om geaccepteerd te worden door haar toekomstige schoonouders. Die hadden een huwelijk verboden omdat de vrouw door een tumor in haar buik onvruchtbaar was geworden.

Op de dag dat ze zogenaamd uitgerekend was, stal de vrouw uit de oostelijke provincie Zhejiang in een ziekenhuis van een slapende moeder een baby. Ze belde vervolgens haar vriend en vroeg hem om haar mee naar huis te nemen. Na twee dagen gaf zij zichzelf aan en werd het kind teruggegeven aan de echte ouders. Die medewerking leverde de vrouw een lagere celstraf op, aldus Xinhua.

ProTour ploegen laten zich vaker controleren

Alle ProTour ploegen zullen het volgende seizoen meer out-of-competition controles gaan uitvoeren. Dertig maal zullen de renners zich in een seizoen moeten onderwerpen aan zo'n controle.

Op de vergadering van de ProTour-ploegen (ICPT) ontbraken alle Franse ploegen. De andere teams besloten unaniem deze verandering door te voeren. Alle controles vinden plaats onder de vlag van het WADA. De UCI is blij met deze vernieuwing.

NAC hengelt naar Molhoek

NAC Breda probeert opnieuw een gooi te doen naar de diensten van Rogier Molhoek. NAC toonde eerder al interesse in Molhoek maar toen werd geen akkoord bereikt.

Molhoek is in Alkmaar overbodig geworden en zou graag willen vertrekken. Eerder toonde NEC al interesse voor de 26-jarige linkermiddenvelder. AZ weigerde echter om mee te werken aan verhuur van Molhoek. NAC wil Molhoek definitief vast leggen.

"Ik wil niet meer de twaalfde man zijn en wil ergens aan voetballen toekomen", reageert Molhoek in het AD. "Voordat ik over een nieuwe club ga nadenken, moet ik eerst duidelijkheid van AZ krijgen"

AZ onderzoekt komst Alves

AZ is de mogelijkheden aan het bekijken om Afonso Alves van SC Heerenveen over te nemen. Die transfer zal mogelijk verschillende problemen de wereld uit helpen; die van Alves met Heerenveen en die van Koevermans met AZ. Met het geld van Koevermans is de kans op Alves voor AZ groter.

Beide clubs willen nog geen uitlatingen doen over de eventuele transfer. Voorzitter Dirk Scheringa van AZ wil wel kwijt dat een overgang haast onhaalbaar lijkt: "Het past niet in ons financiële plaatje." Volgende week zal AZ meer informatie gaan geven over de sportieve plannen van de komende jaren.

Stad VS verbiedt laaggedragen broeken

Icoon AmerikaEen stad in het zuiden van de Verenigde Staten heeft het dragen van broeken die ver onder de gordel bungelen en het ondergoed van de drager laten zien verboden.

De gemeenteraad van Alexandria (Louisiana) nam de maatregel gisteren na klachten van burgers over jongeren ''wiens onderbroek en in enkele gevallen hun achterwerk'' te zien was.

Dergelijke kleding dragen is ''gewoon niet goed of fatsoenlijk'', aldus een van de gemeenteraadsleden. Omdat het besluit unaniem werd genomen, kan het niet door de burgemeester worden tegengehouden en is de maatregel onmiddellijk van kracht geworden.

Overtreders worden in Alexandria bestraft met een boete van 25 euro, die bij elke volgende overtreding zal oplopen. Ook de raad van de metropool Atlanta overweegt een verbod op de modieuze broeken, zoals vorige week al op FOK! werd gemeld.


Verboden

Verbod geldt ook voor 50 Cent

Deelnemers Champions League

Alleen Sevilla en AEK FC moeten nog uitvechten wie er wel en wie niet naar de Champions League gaat. Hieronder vind je alle deelnemers die zeker zijn van plaatsing, en de lootpotten waar zij in zitten.

Pot 1

#ClubCoëfficiëntPlaatsing
1AC Milan (ITA)133.808Titelverdediger
2FC Barcelona (ESP)119.3742e Spanje
3Liverpool FC (ENG)112.6183e voorronde
4FC Internazionale (ITA)107.8081e Italië
5Arsenal FC (ENG)104.6183e voorronde
6Real Madrid CF (ESP)104.3741e Spanje
7Manchester United FC (ENG)99.6181e Engeland
8Chelsea FC (ENG)99.6182e Engeland

Pot 2

#ClubCoëfficiëntPlaatsing
9Valencia CF (ESP)99.3743e voorronde
10Olympique Lyonnais (FRA)95.7061e Frankrijk
11FC Porto (POR)89.1071e Portugal
12Sevilla (ESP)/AEK FC (GRE)87.3743e voorronde
13PSV Eindhoven (NED)81.9951e Nederland
14AS Roma (ITA)78.8082e Italië
15SL Benfica (POR)67.1073e voorronde
16SV Werder Bremen (GER)63.6403e voorronde

Pot 3

#ClubCoëfficiëntPlaatsing
17Celtic FC (SCO)62.0643e voorronde
18FC Schalke 04 (GER)60.6402e Duitsland
19VfB Stuttgart (GER)58.6401e Duitsland
20Steaua Bucureşti (ROM)55.2553e voorronde
21PFC CSKA Moskva (RUS)53.9203e voorronde
22Sporting Clube de Portugal (POR)52.1072e Portugal
23S.S. Lazio (ITA)51.8083e voorronde
24Olympique de Marseille (FRA)51.7062e Frankrijk

Pot 4

#ClubCoëfficiëntPlaatsing
25Rangers FC (SCO)47.0643e voorronde
26FC Shakhtar Donetsk (UKR)44.7263e voorronde
27Beşisktaş JK (TUR)43.7913e voorronde
28Olympiacos CFP (GRE)42.4151e Griekenland
29FC Dynamo Kyiv (UKR)38.7263e voorronde
30Fenerbahçe SK (TUR)36.7913e voorronde
31SK Slavia Praha (CZE)32.8513e voorronde
32Rosenborg BK (NOR)31.5093e voorronde


Clubs uit dezelfde pot kunnen niet tegen elkaar loten. Ook is het niet mogelijk dat twee clubs van dezelfde federatie tegen elkaar utikomen. De loting wordt vanavond om 18.00 gehouden in Monaco, en is op diverse tv-zenders live te volgen.

Duitse tiener maakt gevaarlijke explosieven

Icoon BuitenlandsDe Duitse recherche heeft in het Zuid-Duitse Rotthalmünster bij een dertienjarige jongen een grote voorraad zelfgemaakte explosieven gevonden.

De politie ontruimde gisteren tien woningen voordat experts de hoogexplosieve springstof demonteerden in de voortuin van het ouderlijk huis van de scholier, meldden lokale media vandaag.

Agenten vonden 300 gram kant en klare explosieven. De jongen maakte ze op zijn slaapkamer van spullen die vrij verkrijgbaar zijn in apotheken. De jongen had de handleiding voor het vervaardigen van de explosieven waarschijnlijk op internet gevonden, aldus de politie.

Rechtsradicale motieven spelen mogelijk een rol bij de jongen, meldde de krant Passauer Neue Presse. De recherche kwam de jongen op het spoor tijdens een onderzoek naar rechtsextremistische bekladdingen. De dertienjarige zou hakenkruisen hebben gespoten op verlaten panden. De dader zit momenteel met zijn oma op het Spaanse eiland Gran Canaria.

Aangifte Wilders om bedreigende raps op internet

Op internet circuleren meerdere raps met bedreigingen aan het adres van de politicus Geert Wilders. De fractievoorzitter van de Partij voor de Vrijheid (PVV) heeft daarvan gistermiddag bij de politie in Den Haag aangifte gedaan.

Voor hem is het een vrij nieuw verschijnsel om via de filmpjes bedreigd te worden. Hij vindt het ''verschrikkelijk''. De teksten van de raps zijn ''te walgelijk voor woorden''. Onder meer op de videowebsite YouTube zijn een paar nummers te zien, die soms gepaard gaan met foto's en video's.

De raps hebben titels als 'Geert Wilders Begravenis' en 'Wie Iz De Volgende (Geert Wilders Diss)'. In die laatste gaat het eerst over Pim Fortuyn en Theo van Gogh, waarbij wordt gezegd dat wie over moslims praat wordt neergeknald. ''Als je zo blijft doorgaan, ben jij de volgende'', klinkt het even later aan het adres van Wilders.

Een andere rap eindigt met het geluid van een pistoolschot, net nadat de naam van Wilders is genoemd. Eerder in het nummer wordt een beeld met de tekst 'RIP Wilders' getoond en is een beeld van de vermoorde Theo van Gogh te zien.

Wilders krijgt tot nu toe veelvuldig beledigingen en bedreigingen binnen via vooral de e-mail. Het Kamerlid, dat al tijden zwaar wordt beveiligd, gaat vrijwel wekelijks naar de politie om daarvan aangifte te doen. Hij noemt deze en de nieuwe bedreigingen triest. ''Als ze het niet met me eens zijn, moeten ze met argumenten komen in plaats van dreigementen. Dit is walgelijk.''



Mosheb: Wie Iz De Volgende


NSG: Geert Wilders & Ehsan Jami Diss

Excuses EO voor nepreportage

Icoon RadioHenk Hagoort, directeur van de Evangelische Omroep, stelt  in een brief aan de Antilliaanse politicus Pedro Atacho dat de omroep zijn excuses aanbiedt aan de luisteraars met familieleden op de Nederlandse Antillen.

Atacho, fractieleider van de PAR op Curaçao, beschuldigde de EO van 'riooljournalistiek' vanwege een radio-uitzending in het Radio 1-programma De Ochtenden op maandag over een gefingeerde aanval van Venezuela op Curaçao. Daarin werd gesuggereerd dat Venezuela was binnengevallen en er vier doden waren gevallen. Pas na enige tijd werd duidelijk dat het fictief was.

In zijn brief stelt Hagoort dat een aantal zaken niet goed is ingeschat. Luisteraars zijn te lang op het verkeerde been gezet. ''Dat er ook luisteraars waren met familieleden op de Antillen die we de stuipen op het lijf hebben gejaagd, hebben we ons onvoldoende gerealiseerd. Naar deze mensen toe past het om excuses te maken.''

''Vanzelfsprekend'' is het volgens de EO ook nooit de bedoeling geweest om de verhoudingen tussen Venezuela en de Nederlandse Antillen te schaden. Op de website van De Ochtenden stelde de omroep al eerder dat het item achteraf gezien ''niet in deze vorm'' had moeten worden uitgezonden.

Dode na vechtpartij op Twentse camping

Icoon PolitieEen vechtpartij op een camping in het Twentse Ootmarsum heeft gisteren een 45-jarige man uit Enschede het leven gekost. Dat heeft de politie vanochtend bekendgemaakt. De politie wist binnen enkele uren een verdachte aan te houden.

Deze 26-jarige man uit Enschede is een familielid van het slachtoffer. De 46-jarige moeder van de verdachte, ook uit Enschede, is gewond opgenomen in het ziekenhuis. Haar situatie is stabiel. Sectie moet uitwijzen hoe het slachtoffer om het leven is gebracht.

De politie kwam de verdachte na een tip op het spoor. Bij de aanhouding is ook een politiehelikopter ingezet.

DVD: TMNT

SubheaderWederom "Cowabunga!", de tiener-gemuteerde-ninja-schildpadden zijn nu eindelijk ook beschikbaar op dvd. En gelukkig kun je deze keer daarbij gewoon gaan genieten van de originele Engelse stemmen. Voor de nog jonge kijkertjes zet je de Nederlandse stemmen maar aan of de ondertiteling. Met toch een redelijke portie ophef werd de film T.M.N.T. (voor de niet-kenners onder ons, dat staat voor Teenage Mutant Ninja Turtles) in het begin van dit jaar gepromoot, en uiteraard spendeerde ook FOK! er een review aan. Mogelijk is het thuis minder spectaculair dan op het grote scherm in een bioscoop maar de actie spat er nog steeds vanaf. Onze "heroes in a half-shell" van weleer zijn eindelijk op de juiste manier weer terug, en hoe. Het maken van deze animatiefilm zelf heeft tweeënhalf jaar geduurd en dat is gelukkig goed terug te zien in de goede kwaliteit van het beeld.

DVD: Grimm Love

Het was een verhaal dat de wereld schokte. Een Duitse man had een advertentie geplaatst op internet of er iemand was die zich op wilde laten eten. Uiteraard(?) reageerde er iemand op de advertentie en zo kwam het dat de Duitse kannibaal een landgenoot verorberde. Het was wereldnieuws en voor regisseur Martin Weisz een inspiratiebron voor een film over dit gruwelijke nieuwsfeit. De film is in Duitsland verboden door een rechter, omdat het de privacy van de kannibaal zou schenden, maar in andere landen is de film sinds kort op dvd verkrijgbaar.

Joezjni en Safin door op US Open

Mikhail Joezjni heeft zich voor de tweede ronde geplaatst op de US Open. De Rus, als elfde geplaatst, was met 6-0, 6-1 en 6-2 te sterk voor de Fransman Nicolas Devilder.

De Russische Marat Safin had twee tiebreaks nodig tegen de Canadees Frank Dancevic, maar bereikte ook in drie sets de tweede ronde . Het werd na bijna tweeënhalf uur 7-5 7-6 (5) 7-6 (5) voor de Rus. Dancevic kreeg setpoints in de tweede en derde set, maar wist deze niet te verzilveren.

Vierhouten woedend over vertrek bij Skil

Aart Vierhouten is niet blij met zijn gedwongen vertrek bij Skil-Shimano. Gisteren werd bekend dat de 37-jarige routinier geen contractverlenging krijgt.

"De ploeg zal, in lijn met de toekomstvisie van het Skil-Shimano-team, de vrijgekomen plek in het komende seizoen anders gaan invullen", aldus een verklaring van Skil.

Vierhouten meende van de ploegleiding een toezegging te hebben gehad dat zijn contract zou worden verlengd. De Nederlander is dan ook woedend. "Ik ben nooit eerder in mijn leven zo vernederd. Onze manager, Iwan Spekenbrink, moet zich doodschamen. Ik praat niet graag over mezelf, maar wat wij als ploeg de afgelopen twee jaar hebben bereikt, komt voor 60 procent op mijn naam. Daar ben ik trots op maar ik ben er nog niet klaar mee. Zij blijkbaar wel met mij."

Zambiaanse voetballer sterft op veld

Een Zambiaanse voetballer, Chaswe Nsofwa, is gisteren tijdens een oefenwedstrijd in elkaar gezakt en overleden. Dit is de tweede voetballer die in korte tijd op het veld in elkaar zakt, afgelopen dinsdag overleed de 22-jarige Puerta.

De 26-jarige Nsofwa, die vroeger in het Zambiaanse nationale elftal speelde, was aanvaller bij de Israëlische voetbalclub Hapoel Beersheba. Hij viel plotseling neer. Reddingswerkers probeerden hem te reanimeren, maar toen dat niet lukte, werd hij naar het ziekenhuis gebracht, waar hij overleed.

Honderden arrestaties bij demonstratie Chili

Icoon BuitenlandsDe Chileense politie heeft woensdag meer dan vierhonderd demonstranten gearresteerd tijdens een grote demonstratie in de hoofdstad Santiago voor hogere salarissen en betere arbeidsvoorwaarden. Tientallen mensen, onder wie journalisten en een senator, raakten gewond tijdens de rellen.

De politie zette traangas in en sloot het centrum af. Op televisiebeelden was een senator van de regerende coalitie te zien die bloedde uit een hoofdwond na te zijn geslagen door de oproerpolitie.

Duizenden fabrieksarbeiders probeerden druk uit te oefenen op de regering om wetten aan te passen zodat arbeiders meer aandeel krijgen in de winsten die de Chileense industrieën de laatste jaren hebben gemaakt. Het economisch goed draaiende Chili is de grootste koperproducent ter wereld en heeft erg geprofiteerd van de hoge prijzen voor het metaal.

Subheader

Mogelijk patiënten besmet met hiv

Icoon MedischVijfhonderd patiënten van ziekenhuis Bernhoven in Oss en Veghel zijn mogelijk besmet met het hiv-virus, hepatitis B of hepatitis C.

Door een technische fout in vier nieuwe desinfectiemachines van het ziekenhuis, zijn slangen die gebruikt worden voor kijkonderzoek aan maag, longen of darmen mogelijk niet goed gereinigd. Dit meldt het Brabants Dagblad donderdag.

Het ziekenhuis benadrukt dat de fout in de machines zit en dat het ziekenhuis geen blaam treft. Bernhoven heeft leverancier Sanamij uit Rotterdam aansprakelijk gesteld.

De kans op besmetting is volgens de voorzitter van de raad van bestuur van Bernhoven René Peters 'uiterst gering'. "Maar we nemen het zekere voor het onzekere en willen alles uitsluiten. Daarom krijgen de vijfhonderd patiënten donderdag een brief waarin ze opgeroepen worden binnen een week bloed af te staan.

Daarvoor is het ziekenhuis de komende dagen buiten kantoortijden geopend. Ook wordt extra personeel ingezet. Het ziekenhuis heeft alle huisartsen in de regio en de Inspectie voor de Gezondheidszorg op de hoogte gebracht. Eind september wordt bekend of er daadwerkelijk mensen besmet zijn.

Volgens Peters gaat het om driehonderd patiënten die tussen 9 juli en afgelopen maandag in het ziekenhuis in Veghel een kijkonderzoek hebben ondergaan. In Oss gaat het om tweehonderd patiënten die tussen 13 augustus en afgelopen dinsdag een dergelijk onderzoek hebben gehad. Het ziekenhuis nam in die tijd in Veghel en Oss per locatie twee nieuwe wasmachines in gebruik.

Subheader


Luchthaven Peking moet beter voor Spelen

Icoon BuitenlandsDe grootste luchthaven van Peking moet in de aanloop naar de Olympische Spelen aantrekkelijker worden. De prijzen in winkels gaan omlaag, luchtvaartmaatschappijen moeten vertraagde klanten beter behandelen en er komen meer winkels. Dat meldde een Chinese krant donderdag.

De maatschappijen moeten elk half uur informatie geven over vertragingen, hebben de autoriteiten besloten. Passagiers die meer dan vier uur op hun vlucht moeten wachten, behoren gratis onderdak krijgen. Circa 1700 producten op het vliegveld moeten goedkoper, aldus een nieuwe richtlijn.

Chinese reizigers zijn inmiddels gewend geraakt aan knorrige stewardessen en mysterieuze vertragingen. De luchthaven van Peking kwam vorig jaar bij een internationaal onderzoek onder passagiers niet verder dan de 62ste plaats.

Indiase agent sleurt dief achter motor aan

Icoon BizarEen Indiase juwelendief denkt voortaan wel twee keer na voordat hij een kraak zet. Hij werd gelyncht door de bevolking en daarna nog eens door de politie.

De politie was eigenlijk opgetrommeld om een einde te maken aan de martelpartij die omstanders waren begonnen. Maar in plaats van de man te redden deden ze er nog een stapje bovenop.

Ze knoopten zijn broek open en bonden zijn armen vast op zijn rug, vervolgens werd hij geslagen en geschopt. En als klap op de vuurpijl achter een politiemotor door de straat gesleept. Dit deden de agenten net zo lang, totdat de juwelendief het bewustzijn verloor. Het hele incident is gefilmd, meldt Het Laatste Nieuws.

Uiteindelijk is de man gearresteerd en naar een ziekenhuis gebracht. Naar de handelswijze van de agenten is een onderzoek ingesteld en één agent is voorlopig geschorst.

Subheader
Only in India

Zambiaanse voetballer sterft op veld

Icoon SportEen Zambiaanse voetballer, Chaswe Nsofwa, is gisteren tijdens een oefenwedstrijd in elkaar gezakt en overleden. Dit is de tweede voetballer die in korte tijd op het veld in elkaar zakt, afgelopen dinsdag overleed de 22-jarige Puerta.

De 26-jarige Nsofwa, die vroeger in het Zambiaanse nationale elftal speelde, was aanvaller bij de Israëlische voetbalclub Hapoel Beersheba. Hij viel plotseling neer. Reddingswerkers probeerden hem te reanimeren, maar toen dat niet lukte, werd hij naar het ziekenhuis gebracht, waar hij overleden werd verklaard.

Subheader
Chaswe Nsofwa overleden


Met dank aan remc-o voor de submit.Zie voor meer sportnieuws FOK!sport.

DVD: For Your Consideration

Even Googlen en je vindt overal de volgende zin: Een hilarische kijk achter de schermen van het machtige Hollywood.. Het zou een omschrijving moeten zijn van de film For Your Consideration,. Echter, het woord ‘hilarisch’ is toch echt wat te veel gezegd, want als de film al iets is, dan is het zeker niet hilarisch. Het is vooral een statement van hoe oppervlakkig Hollywood kan zijn. Hoe men bezig is met het voorkomen, en ten tijde van de Oscar-uitreiking zich vooral richt op het al dan niet veroveren van zo’n beeldje. Dat de journalisten bijdragen aan deze poppenkast is algemeen bekend en wordt in deze film nogmaals bevestigd. Met namen als Eugene Levy (American Pie) en Parker Posey (Superman Returns) zou je meer verwachten. Beiden waren in de eerdere films die ze maakten veruit beter qua prestaties.

Plaatsonbepaald

- Een verhaal ter nagedachtenis van TheGrandWazoo.

"Ik moet naar Weert," zei ik tegen de dikke chauffeur.
"U moet niet, u wílt graag!" zei hij.
Ik voelde mijn vuisten gaan branden, maar kon me beheersen. "Naar Weert, graag," mummelde ik.
"Waar zijn we hier?" vroeg de chauffeur en hij haalde zijn leesbril tevoorschijn. Ik schrok me kapot. Hij wist het ook niet!
Wat volgde was een ellenlange rit door plaatsen, gehuchten en buurtschappen waar ik nog nóóit van had gehoord, en die ik ervan verdacht dat ze op geen enkele kaart te vinden zouden zijn.

[upd] Mabel en Friso wijzigden Wiki zelf

Icoon KoningshuisDe pagina over prinses Mabel op internetencylopedie Wikipedia is met een computer vanuit de woning van koningin Beatrix, Huis ten Bosch, gewijzigd.

In de oorspronkelijke tekst stond dat Mabel voorafgaand aan haar huwelijk met prins Friso 'onvolledige en onjuiste informatie' had verstrekt over haar verleden met drugscrimineel Klaas Bruinsma. Via een internetverbinding van het koninklijk huis is het woord 'onjuiste' weggehaald.

Dat gebeurde begin vorig jaar. Later werd de informatie door iemand anders weer teruggezet met de mededeling dat 'onvolledige en onjuiste informatie' een citaat was van Balkenende. Hij zei dat tijdens een persconferentie waarin hij bekend maakte dat het kabinet geen parlementaire goedkeuring voor huwelijk zou geven. De Rijksvoorlichtingdienst (RVD) gaat de zaak uitzoeken.

Update 01.47 uur
Mabel en Friso hebben zelf de Wikipediapagina gewijzigd. Dat heeft de RVD woensdagavond bekendgemaakt. Het paar wilde het artikel laten aansluiten op hun brief die ze destijds aan Balkenende stuurden. Hierin benadrukten ze dat de mening van de minister-president was gebaseerd op onvolledige informatie ten aanzien van Mabels relatie met Klaas Bruinsma. Ook woensdagavond liet de RVD namens hen nogmaals weten dat er van onjuiste informatie geen sprake was.


Prinses Mabel
Meer informatie over aanpassingen op wikipedia door betrokkenen lees je op het FOK!forum.

Omvang bosbranden Griekenland neemt af

Icoon BuitenlandsDe bosbranden die Griekenland teisteren, lijken in aantal en omvang af te nemen. Mede dankzij massale hulp uit het buitenland krijgen de Griekse brandbestrijders steeds meer controle over de zwaarste bosbranden.

Daarnaast nam de wind af en daalden de temperaturen. Woensdagochtend woedde het vuur nog op 25 plekken op het schiereiland Peloponnesos en op het eiland Euboea, meldde de brandweer. Dinsdag werden nog 36 brandhaarden bestreden.

De jongste reeks branden, die zes dagen geleden begon, heeft ruim zestig mensen het leven gekost. Minstens 184.000 hectare land - een gebied groter dan de provincie Zeeland - is daarbij verwoest.

Eerste info over LOTRO Chapter 11

Chapter 10, van Lord of the Rings Online, is nog maar amper uit of de eerste informatie over Chapter 11 is alweer bekend. De site TenTonHammer, die gespecialiseerd is in MMO's, kreeg namelijk van Jeffrey Steefel (executive producer van LOTRO) zelf deze exclusieve informatie. En het ziet er naar uit dat de fans eindelijk hun zin krijgen: Je kunt namelijk met een Balrog vechten! En misschien zelfs met twee...

Om de behoeftes van zowel de personages in LOTRO en van de gamers die ze besturen in te willigen zijn er huizen toegevoegd aan Middle-Earth. Dit is inclusief Kinship (de naam van Guilds in LOTRO) huizen. Er zijn 4 soorten buurten beschikbaar, natuurlijk hangen deze buurten af van het ras van je personage. Zo krijgt elk ras zijn unieke soort huis, die zij naar gelieve in kunnen richten met honderden items.

Ook worden er bij deze update 2 nieuwe gebieden toegevoegd, namelijk Ettendeep en the Extreme Misty Mountains. Ettendeep ligt onder Ettenmoors en bevat een serie van kerkers en tunnels die rijp zijn voor ontdekkingstochten. TenTonHammer kwam zelf al met de theorie dat Ettendeep een groter ondergronds tunnelnet heeft dan the Mines of Moria. Ook de Misty Mountains zijn erg groots. Zo schijn je als speler zo ver de Misty Mountains in te kunnen dat je op plekken kunt komen waar Bilbo is geweest in The Hobbit. Zo loop je ook de kans om Gollum tegen te komen.

Steefel heeft ook bevestigd dat er meer dan 1 Balrog toegevoegd zal worden aan de wereld van LOTRO. Hun verschijning zal zeldzaam zijn, maar ontmoetingen met de Balrog zullen niet alleen gebeuren op specifieke momenten. Er zullen een paar verschillende soorten Balrogs komen, bijvoorbeeld 'the Big Daddy Balrog' in Khazad-dum.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1258
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.