Aangifte Wilders om bedreigende raps op internet

Op internet circuleren meerdere raps met bedreigingen aan het adres van de politicus Geert Wilders. De fractievoorzitter van de Partij voor de Vrijheid (PVV) heeft daarvan gistermiddag bij de politie in Den Haag aangifte gedaan.

Voor hem is het een vrij nieuw verschijnsel om via de filmpjes bedreigd te worden. Hij vindt het ''verschrikkelijk''. De teksten van de raps zijn ''te walgelijk voor woorden''. Onder meer op de videowebsite YouTube zijn een paar nummers te zien, die soms gepaard gaan met foto's en video's.

De raps hebben titels als 'Geert Wilders Begravenis' en 'Wie Iz De Volgende (Geert Wilders Diss)'. In die laatste gaat het eerst over Pim Fortuyn en Theo van Gogh, waarbij wordt gezegd dat wie over moslims praat wordt neergeknald. ''Als je zo blijft doorgaan, ben jij de volgende'', klinkt het even later aan het adres van Wilders.

Een andere rap eindigt met het geluid van een pistoolschot, net nadat de naam van Wilders is genoemd. Eerder in het nummer wordt een beeld met de tekst 'RIP Wilders' getoond en is een beeld van de vermoorde Theo van Gogh te zien.

Wilders krijgt tot nu toe veelvuldig beledigingen en bedreigingen binnen via vooral de e-mail. Het Kamerlid, dat al tijden zwaar wordt beveiligd, gaat vrijwel wekelijks naar de politie om daarvan aangifte te doen. Hij noemt deze en de nieuwe bedreigingen triest. ''Als ze het niet met me eens zijn, moeten ze met argumenten komen in plaats van dreigementen. Dit is walgelijk.''



Mosheb: Wie Iz De Volgende


NSG: Geert Wilders & Ehsan Jami Diss