Del Horno terug naar Athletic Club

Asier del Horno komt aankomend seizoen weer uit voor zijn oude club Athletic Club de Bilbao. De linksback wordt gehuurd van Valencia, waar hij op een zijspoor was beland.

In juni 2005 verkaste Del Horno naar Chelsea, waar hij de Engelse landstitel pakte. Na een jaar mocht hij echter al weer vertrekken, toen Valencia aan de bel trok. De Spaanse topclub legde ¤8 miljoen neer voor de international, maar door blessureleed aan zijn achilleshiel kwam hij pas in maart tot zijn debuut. Slechts vijf wedstrijden later wordt hij verhuurd aan zijn voormalige club.

Tevens heeft de club uit Baskenland een optie tot koop belegd, die ervoor kan zorgen dat Valencia fiks verliest maakt op de linksback. Mei volgend jaar kan Athletic de speler kopen voor ¤3 miljoen, plus maximaal ¤2 miljoen extra, afhangend van het aantal wedstrijden dat de 27-jarige speler draait. De Baskische club zal dit seizoen 60% van het salaris van Del Horno voor haar rekening nemen. In ruil hiervoor mag de tienvoudig international niet spelen in de wedstrijden met Valencia.