Gerard naar Recreativo de Huelva

Maikel (WeebI)
Gerard López verlaat AS Monaco om bij Recreativo de Huelva te gaan voetballen. De Spanjaard kwam bij de Franse ploeg niet uit de verf, en gaat terug naar zijn vaderland.

Gerard mocht bij Monaco transfervrij vertrekken, nadat het contract was ontbonden door een overeenkomst tussen club en speler. Gerard kwam bij Monaco slechts tot dertien duels in twee seizoenen. Daarvoor kwam hij vijf jaargangen uit voor FC Barcelona, waar hij ook in de jeugd was begonnen. Zijn oudere broer en tevens ex-speler van Barça, pleegde vorig jaar zelfmoord.

De 28-jarige Gerard hoopt in Spanje weer van het spelletje te kunnen genieten. In Frankrijk werd hij geplaagd door blessureleed, en kon hij zijn stempel niet op wedstrijden drukken. De 28-jarige voormalig international kwam in het verleden ook nog uit in het shirt van Valencia en op huurbasis bij Deportivo Alavés. Recre denkt in Gerard een goedkope aanwinst te hebben gevonden die ze kan helpen Europees voetbal te bereiken. Vorig jaar greep de toenmalige promovendus net naast een UEFA Cup-plaats met een 8e positie.