Spyker: wederom productieve testdag

Het team van Spyker kende vandaag tijdens de derde testdag op het circuit van Monza wederom een productieve dag. Gisteren kende het Nederlandse team ook al een goede dag op het Italiaanse circuit toen Adrian Sutil de wagen bestuurde.

Vandaag was het de beurt aan Sakon Yamamoto. Ondanks de vele regen die voorafgaande aan en tijdens de dag viel, kon de Japanner toch nog 72 ronden afleggen. Hij zette zijn oranje bolide op een tiende tijd neer, vlak achter de Toyota van Ralf Schumacher en ruim voor de Super Aguri van Anthony Davidson, die overigens niet op een opgedroogde baan kon rijden wegens technische problemen.

"Toen de regen eenmaal opgehouden was, hebben we een aantal lange runs kunnen maken," aldus Yamamoto. "Als je kijkt naar hoeveel regen er vandaag gevallen is, hebben we nog erg veel kunnen rijden. Ik ben erg blij met de vooruitgang die we hebben geboekt."

"Het is moeilijk om nu een vergelijking te maken tussen de oude en nieuwe versie van de auto, omdat de circuits waarop ik gereden heb met de verschillende wagens enorm van elkaar verschillen," vervolgt de Japanner. "Tot nu toe voelt de nieuwe auto echter makkelijker aan. Over het geheel genomen was dit dus een goede voorbereiding voor de race van volgende week en ik denk dat we goede setup voor de auto hebben gevonden."

Dominic Harlow, hoofdengineer bij Spyker, spreekt van een productieve dag ondanks de regen die er gevallen is. "Omdat onze tijd op het circuit vandaag beperkt werd hebben we ons vooral geconcentreerd op de raceafstelling van de wagen en een bandenvergelijking. Daarnaast zijn we bezig geweest met het probleem wat beide wagens hadden tijdens de pitstops in Turkije."

Spyker zal morgen geen gebruikmaken van de mogelijkheid om nog een dag te testen op Monza. De testperiode op het circuit is met een dag verlengd vanwege het tegenvallende weer van vandaag. Men verwacht voor morgen wederom regen en dat risico wil Spyker niet lopen. Het Nederlandse team keert vanavond nog terug naar de fabriek in Silverstone, waar men zich zal voorbereiden op de Grand Prix van Italië die op 9 september gereden wordt in Monza.