Honda plant upgrade voor Japan

Remy (RemyRR)
Honda Racing zal tijdens de Grand Prix van Japan met een deels aangepaste wagen rijden. Ze zullen daar componenten testen die zijn gepland voor de wagen waarmee het Japanse team in 2008 gaat rijden.

Honda is met een erg teleurstellend seizoen bezig en richt daarom alle pijlen op volgend seizoen. De nieuwe onderdelen die het team tijdens de laatste drie races van dit seizoen wil testen, zijn de eerste aerodynamische ontwerpen die van Loic Bigois en John Owen afkomstig zijn. De twee technici maken sinds juli deel uit van de Japanse renstal.

Jacky Eeckelaert, technisch directeur bij Honda, zei tegenover Autosport: "Er stond al een upgrade voor de laatste drie races van dit seizoen gepland. Door het aantrekken van Bigois en Owen zal het aerodynamische pakket er echter anders uit komen te zien. Ze hebben een andere filosofie dan wij tot dusver hadden en kennen andere concepten van hun vorige teams."

"We willen de nieuwe onderdelen eerst testen, voordat ze op de wagen van 2008 geplaatst worden," vervolgt Eeckelaert. "Het maakt hierbij niet uit dat de huidige wagen volgens een heel ander plan in elkaar is gezet. De auto van 2007 presteert zo slecht dat het haast niet erger kan. Het testen van de nieuwe onderdelen op een oude auto zien we in ieder geval niet als tijdverspilling."

Honda heeft tot dusver slechts één punt gehaald in het kampioenschap. Super Aguri, die dit seizoen startte met de Honda-bolide van vorig jaar, heeft al vier punten weten te bemachtigen. Andere bargeboards moeten de Honda nu naar voren helpen.