Justitie kan Manhunt 2 niet verbieden

GamesCDA-minister Hirsch Ballin (Justitie) heeft de Tweede Kamer laten weten dat het gewelddadige videospel Manhunt2 niet kan worden verboden. WÚl kan Justitie er voor zorgen dat jongeren beneden de 16 jaar de game niet kunnen kopen. De minister reageerde daarmee op vragen van PvdA, ChristenUnie en SGP. Eerder bleek dat een Kamermeerderheid van CDA, PvdA, ChristenUnie en SGP Manhunt 2 wilde verbieden.

Overigens is de CDA-bewindsman van mening dat het spel - waarin de gamer in de huid van een moordenaar kruipt die zoveel mogelijk mensen op gruwelijke wijze moet afslachten - getuigt van ''wansmaak'' en is het ''absoluut onwenselijk dat jongeren onder de 18 jaar met dit spel in aanraking komen.'' In Duitsland en Engeland is het spel algemeen verboden. In ons land kan alleen de verkoop aan jongeren beneden de 16 strafbaar worden gesteld, mits het de leeftijdsclassificatie 18+ krijgt.

De uitgever van het spel heeft de verkoop in ons land uitgesteld, in afwachting van de uitspraak in het beroep tegen het verbod in Engeland. In de Verenigde Staten heeft Manhunt 2 eerder deze maand een M(mature)-rating gekregen, waardoor de game daar wel kan uitkomen.


Meer screenshots uit Manhunt-2

-
Zie voor meer gamenieuws FOK!games.