'Ten Cate en Ajax-bestuur moeten opstappen'

Icoon VoetbalA.F.C.A., een van de belangrijkste fanclubs van Ajax, vindt dat trainer Henk ten Cate het veld moet ruimen. Ook het bestuur van Ajax moet weg. Dat laat de fanclub vandaag weten op hun website. De reden voor de oproep is dat Ajax gisteren voor de tweede keer achtereen uitgeschakeld werd in de voorronde van de Champions League.

Uit protest staat vandaag de website van A.F.C.A. de hele dag op zwart. Het enige wat nog te lezen is, is de tekst "Uit protest tegen de schandalige uitschakeling tegen Slavia Praag is AFCA.nl 24 uur onbereikbaar. Het is Henk ten Cate voor het tweede seizoen achter elkaar niet gelukt zich te plaatsen voor de Champions League. Wat ons betreft einde Henk ten Cate en einde bestuur!"

De uitschakeling van Ajax voor het belangrijkste Europese voetbaltoernooi voor clubs is een zware klap voor Ajax en zijn fans. Deze klap uit zich ook financieel: clubs kunnen in het toernooi om de UEFA-cup maar een fractie verdienen van wat ze in de Champions League kunnen krijgen. Daarnaast mist Ajax nu weer de kans om zich internationaal goed te profileren als Europese topclub. PSV is nu het enige Nederlandse team dat in de Champions League uitkomt.