Coalitie wil verbod op game Manhunt-2

GamesNiet alleen de PvdA, maar ook het CDA en de ChristenUnie willen een verbod op het extreem gewelddadige computerspel Manhunt-2. De coalitiepartijen in de Tweede Kamer zitten wat dat betreft op één lijn. Gisteren werd al bekend dat PvdA-Kamerlid Jeroen Dijsselbloem aan minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie, CDA) heeft gevraagd te bekijken of een verbod juridisch haalbaar is.

De ChristenUnie noemt het spel ''verderfelijke troep''. CDA-Kamerlid Joop Atsma ziet mogelijkheden voor een verbod. ''Als het aanzet tot geweld, dan moet het volgens de Mediawet worden verboden,'' aldus de CDA'er. Dijsselbloem noemt Manhunt-2 ''extreem gewelddadig en sadistisch''. Hij vindt bovendien dat dit soort computerspellen bijdraagt aan ''het normaal worden van geweld in ons dagelijks leven''.

Groot-Brittannië heeft de game al verboden. De Britse keuringsdienst voor games BBFC vindt dat het spel continu aanmoedigt om te moorden en noemt het extreem sadistisch. Tegen het verbod is beroep aangetekend. In afwachting daarvan is de introductie van het spel in Nederland uitgesteld, omdat de distributeur ''een gelijktijdige introductie'' wil.

In Manhunt-2 kruipt de gamer in de huid van een moordenaar die zoveel mogelijk mensen op gruwelijke wijze moet afslachten.

Overigens hebben Nintendo en Sony laten weten dat zolang Manhunt-2 de leeftijdsgrens 18 jaar en ouder meekrijgt, ze niet van plan zijn om de game uit te geven. In Amerika kreeg de game de rating van 'Adult Only'. Als deze rating blijft staan dan is het spel dus niet bespeelbaar op de Nintendo Wii of op de PlayStation 2.



Meer screenshots uit Manhunt-2

-
Zie voor meer gamenieuws FOK!games.