Kranten: "Ajax hoort niet thuis in CL"

Olga (Nuongirl)
De mening van de kranten vandaag is duidelijk: Ajax hoort niet thuis in de Champions League. De Volkskrant schrijft dat het weer eens tijd voor bezinning in de Arena is.

"Ajax behoort op dit moment structureel tot de Europese subtop. En wellicht lager", is de conclusie van De Telegraaf die het verlies wijdt aan een samenloop van omstandigheden. "Babel en Sneijder, die de kas spekten maar een leegte achterlieten. Davids die zo onverstandig was zonder scheenbeschermers te sparren en zijn scheenbeen brak. Ogararu en Vertonghen die langdurig geblesseerd raakten. Suárez die in een laat stadium werd aangetrokken. Luque, die nog later kwam en de duels met Slavia moest missen. Dit alles leidde tot een misvormde voorbereiding."
De Volkskrant is van mening dat ook de trainer van de Amsterdammers, Henk ten Cate, niet vrijuit gaat. "Ook hij heeft gefaald in zijn vrijwel zeker laatste seizoen bij Ajax."

"De Amsterdammers lieten zich in de persoonlijke duels aftroeven en speelden onrustig in balbezit. Het gebrek aan kwaliteit was op een aantal cruciale posities pijnlijk (...) De Amsterdamse club loopt niet alleen een geschatte 13 miljoen euro mis, het moet ook vrezen voor zijn internationale status," aldus AD Sportwereld.