Mabel en Friso wijzigden Wiki zelf

Icoon KoningshuisDe pagina over prinses Mabel op internetencylopedie Wikipedia is met een computer vanuit de woning van koningin Beatrix, Huis ten Bosch, gewijzigd.

In de oorspronkelijke tekst stond dat Mabel voorafgaand aan haar huwelijk met prins Friso 'onvolledige en onjuiste informatie' had verstrekt over haar verleden met drugscrimineel Klaas Bruinsma. Via een internetverbinding van het koninklijk huis is het woord 'onjuiste' weggehaald.

Dat gebeurde begin vorig jaar. Later werd de informatie door iemand anders weer teruggezet met de mededeling dat 'onvolledige en onjuiste informatie' een citaat was van Balkenende. Hij zei dat tijdens een persconferentie waarin hij bekend maakte dat het kabinet geen parlementaire goedkeuring voor huwelijk zou geven. De Rijksvoorlichtingdienst (RVD) gaat de zaak uitzoeken.

Update 01.47 uur
Mabel en Friso hebben zelf de Wikipediapagina gewijzigd. Dat heeft de RVD woensdagavond bekendgemaakt. Het paar wilde het artikel laten aansluiten op hun brief die ze destijds aan Balkenende stuurden. Hierin benadrukten ze dat de mening van de minister-president was gebaseerd op onvolledige informatie ten aanzien van Mabels relatie met Klaas Bruinsma. Ook woensdagavond liet de RVD namens hen nogmaals weten dat er van onjuiste informatie geen sprake was.


Prinses Mabel
Meer informatie over aanpassingen op wikipedia door betrokkenen lees je op het FOK!forum.