Steekpartij Nijmegen na 'tenentrappen'

MisdaadDe 22-jarige Nijmegenaar die maandagmiddag in de wijk Malvert op de 60e straat met een 30 centimeter lang mes werd bewerkt, is hoogstwaarschijnlijk neergestoken na een ruzie over tenentrapperij. En dan wordt niet de figuurlijke vorm daarvan bedoeld, maar de letterlijke.

Het op elkaars tenen staan, zou in het weekeinde gebeurd zijn in een disco of een café in Brabant. De ruzie die daardoor ontstond werd maandag uitgevochten in Malvert. De politie probeert nu met het verhoren van verdachten en het zwaargewonde slachtoffer het tenentrapverhaal in beeld te krijgen.

In verband met de steekpartij zitten zeven mannen in de cel: zes Nijmegenaren en een Renkummer, allen tussen 17 en 30 jaar.

Gisteren liet de politie al weten dat het gewelddadige incident geen 'etnische ruzie' betreft. Die geruchten deden de ronde omdat de vechtersbazen allemaal een 'donker kleurtje' hebben. De daders zijn ook zeker geen lokale hangjongeren. Middenstanders van het winkelcentrum zeggen dat een samenscholing zoals maandag hen volkomen onbekend is. Opmerkelijk is ook dat de latere ruziemakers veelal met hun auto naar de verzamelplaats reden.